Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21709 Nici un investitor nu s-a prezentat la licitaţia pentru Oltchim

2014-06-07 08:24

http://www.curierulnational.ro/Actualitate/2014-06-07/Nici+un+investitor+nu+s-a+prezentat+la+licitatia+pentru+Oltchim

 

http://www.curierulnational.ro/poze-cnr/212210maxim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieri, la expirarea termenului de depunere a ofertelor pentru licitaţia aferentă privatizării Oltchim, niciunul dintre investitori nu s-a prezentat. "Nu s-a prezentat niciun investitor, deşi, de când a fost lansată licitaţia s-au cumpărat peste cinci caiete de sarcini. Credem că se vor relua procedurile de licitare la o dată ulterioară", au declarat pentru Curierul Naţional surse informate.
Combinatul se confruntă cu mari dificultăţi financiare, având nevoie de nu mai puţin de 15 milioane de euro, pentru repornirea unor instalaţii care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie, astfel încât să se ajungă la nivelul de rentabilitate al combinatului.
Până la termenul-limită de la sfârşitul lunii martie, niciun investitor nu s-a arătat interesat de preluarea acţiunilor Oltchim SPV, deşi patru companii au cumpărat caietul de sarcini. Ca atare, administratorii judiciari au propus reluarea licitaţiei, ţinând cont de faptul că o parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile.