Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #20899 Uluitor ! Constantin Roibu dat în judecată pentru 500.000.000 euro

2014-05-17 15:21

http://www.criterii.ro/index.php/en/national/9587-uluitor-constantin-roibu-dat-in-judecata-pentru-500-000-euro

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Constantin Roibu, fostul director general al combinatului Oltchim este făcut răspunzător de către consorţiul administratorilor judiciari Oltchim, pentru decizii eronate de management, spolierea companiei şi investiţii ineficiente.

Rominsolv şi BDO Business Restructuring au înaintat Tribunalului Vâlcea acţiunea în răspundere asupra lui Constatin Roibu, fostul preşedinte - director general al combinatului din Râmnicu Vâlcea , dar şi a foştilor subordonaţi ai acestuia, Vasile Mandica, fost director economic, Veronica Preoteasa şi Nicolae Olaru, foşti directori comerciali şi Daniel Mihăescu, fost director Divizia Petrochimică Piteşti.

Decizia de a cere răspunderea în solidar a lui Roibu şi a foştilor săi subordonaţi a fost aprobată în Adunarea Creditorilor Oltchim, consemnează Economica.net.

Suma pentru care cei care au înaintat cererea îl consideră pe Constantin Roibu responsabil este de 500 de milioane de euro.

La mijloc pare a fi o diversiune, întrucât Constantin Roibu nu este cercetat penal la această oră.

Mai mult, Constanti Roibu este cel care l-a acționat în instanță pentru calomnie pe Gheorghe Piperea, unul dintre cei doi administratori speciali ai Olchim, plătiți cu 50.000 de euro pe lună în condițiile în care muncitorii nu și-au primit restanțele și mor de foame.