Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #20890 INCENDIAR: Piperea declanşează JIHADUL la OLTCHIM. Lui Roibu et. co. li se cer despăgubiri de 500 mi

2014-05-17 09:28

http://www.voceavalcii.ro/2014051721437/INCENDIAR-Piperea-declanseaza-JIHADUL-la-OLTCHIM.-Lui-Roibu-et.-co.-li-se-cer-despagubiri-de-500-milioane-de-euro.html

INCENDIAR: Piperea declanşează JIHADUL la OLTCHIM. Lui Roibu et. co. li se cer despăgubiri de 500 milioane de euro

Miercuri, 14 mai a.c., la Tribunalul Vâlcea, a fost înregistrată cererea administratorilor judiciari de la Oltchim directionati de avocatul Gheoeghe Piperea, prin care firmele lor Rominsolv şi BDO Business Restructuring solicită pagube de 500 de milioane de euro, fosta conducere a combinatului fiind acuzată de decizii eronate de management, spolierea companiei şi investiţii ineficiente.

Constantin Roibu, fostul director general al combinatului şi echipa sa de conducere, Vasile Măndica, fost director Economic, Veronica Preoteasa, fost director Comercial, Nicolae Olaru, fost director Comercial şi Daniel Mihăescu, fost director Divizia Petrochimică Piteşti sunt chemaţi în faţa instanţei de judecată.

Administratorii judiciari Piperea şi Bălan justifică cererea de chemare în judecată cu Raportul asupra Insolvenţei şi raportul Curţii de Conturi, ambele din 2013, unde, printre altele, se precizează: „folosirea bunurilor societăţii în interes propriu sau în interesul altei persoane[...] dispunerea, în interes personal, a contiuării activităţii care duce la încetarea de plăţi, folosirea mijloacelor ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi".

Piperea şi Bălan acuză fosta conducere a combinatului chimic de măsuri manageriale inadecvate, investiţii ineficiente, tranzacţii comerciale controlate direct sau indirect de managementul societăţii. Cei mai mari creditori ai Oltchim, cu creanţe garantate, sunt AVAS, băncile şi Electrica Furnizare.

Constatin Roibu, cel care a condus combinatul din 1991 până în 2012, susţine că nu îi este teamă de nimic şi ameninţă cu dezvăluiri incendiare: „Eu am depus, mai de mult, un document la judecătorul sindic în care mă disculp de toate acuzele aduse mie prin Raportul asupra Insolvenţei. Nu este instanţă ca să se pronunţe, dar punctul meu de vedere este expus acolo. Adevăratele motive ale insolvenţei au fost muşamalizate. La momentul respectiv, voi spune mai multe", a declarat Roibu pentru economica.net.

Această perioadă este una dificilă pentru Oltchim, care este în plin proces de privatizare, având termen limită în data de 6 iunie a.c. Statul vrea să vândă la pachet Oltchim şi rafinăria Arpechim, după ce aceasta va preluată de la Petrom. De Oltchim este interesat un consorţiu chinez şi SIF Transilvania.