Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #20800 CV Tudor, in mijlocul protestatarilor de la Oltchim

2014-05-14 22:21

http://www.monitoruldevalcea.ro/eveniment/43696/

• aflat in Vâlcea in campanie electorala, "Tribunul" s-a apucat sa-i sune pe ministrii Cabinetului Ponta, "aburindu-i" pe cei aflati la miting ca incearca sa-i ajute


http://www.monitoruldevalcea.ro/files/img/large_14-5-14--19-06-09cv%20tudor.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Aproximativ 50 de persoane, fosti angajati ai societatii Oltchim, au bifat ieri cea de-a treia zi de reluare a protestelor. Oamenii au mers in fata sediului Prefecturii si Consiliului Judetean, cerând autoritatilor sa se implice astfel incât sa-si primeasca salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca.





Protestatarii vor date concrete, nu promisiuni





Protestul a inceput la ora 10.00, când aproximativ 50 de fosti salariati ai combinatului chimic s-au adunat in fata Prefecturii, protestând fata de faptul ca nu si-au primit salariile compensatorii. Fostii angajati ai societatii Oltchim le solicita autoritatilor judetene sa se implice si sa-i ajute sa-si obtina banii la care au dreptul conform contractului colectiv de munca. Oamenii cer autoritatilor sa le comunice când anume vor primi salariile, spunând ca exista informatii ca acesti bani le vor fi platiti doar dupa ce combinatul va fi privatizat, lucru pe care il considera inacceptabil. Câteva zeci de fosti angajati ai combinatului au protestat si luni, si in urma cu o saptamâna, in fata sediului Prefecturii, cerându-si salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca. Liderul sindicatului "Victoria" din cadrul combinatului, Cornel Cernev, a declarat ca 969 de angajati ai SC Oltchim au fost disponibilizati anul trecut, ei având dreptul sa primeasca, conform contractului colectiv de munca, intre sase si 18 salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca.





Prefectul a venit si... a plecat





Oamenii au fost intâmpinati de prefectul judetului, Dumitru Cornoiu, care tocmai intra in sediu. "Aveti ceva vesti bune si pentru noi? Aveti ceva de bine sa ne spuneti, in afara de promisiuni? Mai bine ar fi sa mergem in sala Consiliului Judetean sa vorbim acolo cu totii. Mereu am fost mintiti si amânati. Oricum, noi stam aici, intram in greva foamei cât vom putea, o zi doua, o saptamâna ca si asa trebuie sa murim din ceva, nu? O sa ajungem sa luam benzina sa ne punem in cap si sa ne dam foc. Victor Ponta ne-a mintit cu niste acte, cu niste hârtii, a facut fals in acte! In plus, a promis locuri de munca, unde sunt? Ne cereti rabdare, câta sa mai avem când se face anul de când am fost dati afara si nu am primit banii. Sa ne dati banii, ca poate facem si noi câte o afacere. Poate luam si noi cAteva vaci, desi ati pus impozite si pe animale.", i-au strigat oamenii nemultumiti prefectului. "Nu putem intra cu totii in sala Consiliului Judetean, nu e disponibila nici azi, nici mâine, nici zilele urmatoare. Daca vreti, trimiteti la mine câtiva reprezentanti sa discutam, nu aici in strada. Daca vorbim toti odata, ce facem? Vreti sa va mint si eu? Eu nu vreau, vreau sa va spun adevarul. Credeti ca eu, daca puteam, nu va dadeam banii? Sau credeti ca Victor Ponta poate sa dea bani din buzunar? Trebuie sa mai aveti rabdare. Lasati cu benzina, eu cred ca vorbesc cu oameni normali.", le-a explicat Cornoiu. Spiritele s-au incins si protestatarii au intrat in conflict verbal si cu reprezentantii televiziunilor nationale. "Nu va lasa Ponta sa dati pe post realitatea de la Vâlcea. Dati doua, trei secunde si atât. Sa-i transmiteti sa nu mai vina in campanie la noi pentru ca ne-a mintit.". La un moment dat, a aparut si liderul de sindicat Ionel Vâncea, care a fost incercuit si certat de oameni. "Ai spus ca ai vorbit tu sa ne dea banii, nu iti e rusine sa ne minti? Am citit declaratiile date de tine, toti ne mintiti!". Acesta a mers in fata protestatarilor si a fost huiduit de intreaga asistenta. "De unde sa va dau eu, fratilor, bani? Eu doar am zis ca ar fi bine sa-i primiti.", a spus Vâncea.





Teatru de prost gust, marca Vadim Tudor





In fata protestatarilor a ajuns si europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, aflat in vizita electorala la Vâlcea. "Nu am venit intentionat, eram aici in turneul electoral. Când ma barbieream la hotel, am auzit galagie si am iesit. Acesti oameni nu sunt manipulati politic, nu i-a adus nimeni aici, i-au trimis copiii si parintii bolnavi. Eu stiu ce a fost Oltchimul, gaina cu oua de aur. Acum se incearca maritarea Oltchimului ca intr-o nunta de tigani. Ponta a pregatit o ordonanta de urgenta, vrea sa dea 200 milioane de euro pentru primarii care vor fura pentru el la alegeri, oamenilor de aici nu le poate da banii meritati. Unde e prefectul, de ce nu va baga in seama? Sa-i fie rusine!", a spus Vadim, care a luat telefonul sa-l sune pe ministrul Dan Sova. "Sa vedem daca raspunde, ca se cam ascunde. Uite, are telefonul inchis. Sa-i ia mama dracu de banditi! Il sun si pe ministrul justitiei, sa vedeti cum se ascund. Nu raspunde nici asta. Piperea asta de care spuneti, cine e? Nu am auzit de el pâna acum. Pe Ponta nu il sun, ca e la Gradina Zoologica. Hai ca o sun pe Androneasca. Sta pe toate stâlpurile sa o votati voi. Daca nu cumva e in pat cu Ion Iliescu, marea iubire a vietii ei. E un amor cocosat. O am si pe Vica Blochina, o sun si pe ea?" La un moment dat, i-a sunat telefonul Tribunului care a rugat un apropiat sa raspunde si apoi a preluat apelul: "Da domnule general, sunt in mijlocul oamenilor, dar nu raspunde nimeni de la Guvern. Poate i-a arestat cineva pe toti. Oameni buni, eu plec la Sibiu, sunt asteptat acolo. Eu va dau un set cu 5 CD-uri cu muzica de petrecere.". I-a cerut si numarul de telefon al unui protestatar: "Daca in timp ce sunt pe drum ma suna unul dintre handicapatii astia, te sun!". Si dus a fost si Vadim!