Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #20427 Vâlcea: Câteva zeci de disponibilizați de la Oltchim protestează în fața Prefecturii

2014-05-07 09:03

http://www.agerpres.ro/social/2014/05/07/valcea-cateva-zeci-de-disponibilizati-de-la-oltchim-protesteaza-in-fata-prefecturii-10-28-32

Aproximativ 80 de disponibilizați de la Oltchim protestează miercuri în fața Prefecturii Vâlcea cerându-și drepturile salariale promise în urmă cu un an de conducerea combinatului.

Foto: (c) GEORGE ONEA/ AGERPRES ARHIVA

Ei au cerut o întrevedere cu prefectul Dumitru Cornoiu, dar acesta i-a rugat să aibă răbdare deoarece are o altă întâlnire planificată.

Protestatarii, care strigă lozinci antiguvernamentale, împotriva președintelui Consiliul Județean Vâlcea și împotriva prefectului, amenință cu intrarea în greva foamei dacă nu li se oferă drepturile bănești și toate plățile compensatorii ce le-au fost promise în momentul concedierii.

În luna iunie 2013, un număr de 1.000 de salariați ai combinatului Oltchim au fost concediați — 600 de la Vâlcea și 300 de la Pitești. Acestora li s-a spus că restanțele salariale, banii pe concediul de odihnă aferent anului au fost trecuți în masa credală urmând să beneficieze de aceste sume în momentul privatizării combinatului.

Oltchim se află în insolvență din ianuarie 2013, funcționează la aproximativ 23% din capacitate, cu un număr de 2.300 de salariați și urmează a fi privatizată în 17 mai după ce termenele inițiale au fost decalate deoarece nu s-a prezentat niciun investitor la licitație.