Salvați Pădurile României !


Musafir

/ #69

2014-03-27 19:46

Avem o tara frumoasa asa cum e ea. Poate fi si mai frumoasa, dar nu taind padurile. Fondul forestier este aur viu, dar nu in sensul de masa lemnoasa buna de prelucrat. Cu fiecare copac taiat sunt eliminate si sansele noastre si ale copiilor nostri de a avea un trai mai bun.
Oportunitatile de exploatare, fara a le taia, sunt nenumarate. Traseele turistice sunt foarte putin dezvoltate. Romania are peisaje foarte frumoase si s-ar putea obtine o gramada de bani daca s-ar amenaja mai multe trasee turistice (asta fara sa mai mentionam ca s-ar creea si noi locuri de munca necesare pentru oamenii care traiesc in zone retrase, ex. Rosia Montana). Daca dorim sa ne folosim de paduri, fara sa le taiem, putem, important este sa punem piciorul in prag si sa actionam, nu sa stam doar la povesti pe siteuri de socializare, in timp ce padurile devin pajisti. In caz contrar, muntii se vor desertifica si va fi pre tarziu sa mai luam o decizie.
Luati aminte: pe langa faptul ca protejeaza ecosistemul si mentin stabilitatea climatica (implicit influenteaza productia agricola), padurile sunt o bogata resursa de sanatate.