Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #17988 Ce ne mai minte Vosganian: crede ca a salvat Oltchim si crede ca a garantat compensatoriile.

2014-03-12 12:13


#17985: Eu, Vosganian si cu TIGANU` -

Ce ne mai minte Vosganian: crede ca a salvat Oltchim si crede ca a garantat compensatoriile. Voi de ce va mai judecati?

http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=56352&Itemid=375

Vosganian: „Eu am salvat Oltchimul“
miercuri, 12 martie 2014

http://www.curier.ro/images/stories/2014/martie/c5950/2-4.jpg...

Zilele trecute, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a vizitat Piteştiul, cu prilejul unei lansări de carte. Atunci cînd era în funcţie, era aşteptat în Argeş, pentru a da lămuriri despre ce se întîmplă cu Petrochimia.

I-am adresat, deci, cîteva întrebări despre Oltchim şi Arpechim, in­clusiv de ce n-a reuşit să obţină credite pentru capital de lucru şi care erau investitorii cu care se afla în negocieri avansate - anunţa privatizarea în octombrie, chiar în luna cînd a trebuit să demisioneze. Fiiindcă era pe fugă, i le-am pus în scris.

Ne-a răspuns amabil, dar echivoc, iar pentru mai multe detalii, ne-a trimis la ministrul actual: „Chestiunile astea nu mai sînt de actualitate. Reţine faptul că am salvat Oltchim. În ianuarie 2013, cînd am devenit ministru, Oltchim era în agonie, e suficient să vezi rezultatele economice din februarie, cînd Oltchim era într-o situaţie dezastruoasă.

Cînd am plecat din Guvern, Oltchim funcţiona cu peste 2.000 de salariaţi, cei disponibilizaţi aveau salariile compensatorii garantate, contractările erau făcute pentru 2014“
.

Părerea bună despre activitatea sa este contrazisă, însă, de liderul sindicatului Unirea, din Divizia Petrochimică Bradu. Marin Dumitru nu e deloc de acord cu spusele fostului ministru. „Nu a făcut nimic pentru combinat. 2.000 de salariaţi sînt şi acum, fără să facă el nimic pentru asta. Salariile compensatorii nu le-au primit cei disponibilizaţi nici azi. Deci ce înseamnă că erau garantate? Garantate la ce bancă? Şi ce con­tra­ctări să fie făcute pe 2014, cînd nu ai pe ce producţie să le faci?“, întreabă retoric sindicalistul.

C.Popescu