Gratiere pentru Gica Popescu


Musafir

/ #268

2014-03-06 14:56

sa zicem ca ar fi fost complice.....dar daca a dat banii inapoi ......biblia spune ca un hot trebuie sa dea dea inapoi banii furati...nu spune nicaieri ca trebuie bagat la inchisoare.Daca hotul este prins spargand si e lovit, si moare, cel ce l-a lovit nu va fi vinovat de omor fata de el; (Exod.22:2)
dar daca a rasarit soarele, va fi vinovat de omor fata de el. Hotul trebuie sa dea inapoi ce este dator sa dea; daca n-are nimic, sa fie vandut rob, ca despagubire pentru furtul lui; (Exod.22:3)
Daca un om da altuia bani sau unelte spre pastrare si le fura cineva din casa acestuia din urma, hotul trebuie sa intoarca indoit, daca va fi gasit. (Exod.22:7)
Daca hotul nu se gaseste, stapanul casei sa se infatiseze inaintea lui Dumnezeu, ca sa spuna ca n-a pus mana pe avutul aproapelui sau. (Exod.22:8)
Daca se va gasi cineva care sa fi furat pe vreunul din fratii lui, pe vreunul din copiii lui Israel, si sa-l fi facut rob sau sa-l fi vandut, hotul acela sa fie pedepsit cu moartea. Sa cureti astfel raul din mijlocul tau. (Deut.24:7)
Hotul nu este urgisit cand fura ca sa-si potoleasca foamea, caci ii este foame; (Prov.6:30)