Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #17707 "NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM" - MAJORITATEA LACUSTE LIBERALE

2014-03-04 18:02

#17657: -"NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM"- MAJORITATEA LACUSTE LIBERALE - VOR FI PUSE PE LIBER DE PONTA III.

http://adevarul.ro/economie/afaceri/rafinaria-arpechim-preluata-stat-vanduta-pachet-oltchim-1_53160205c7b855ff56dea02f/index.html

Rafinăria Arpechim va fi preluată de stat şi vândută la pachet cu Oltchim.

Statul va prelua rafinăria Arpechim Piteşti de la Petrom, iar aceasta va fi privatizată la pachet cu combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, o comisie interministerială urmând să fie formată în cel mai scurt timp pentru a negocia cu grupul austriac OMV condiţiile tranzacţiei şi pentru a prezenta un proiect de act normativ.

Constantin Niţă, propus ca ministru al Economiei în noul Cabinet, a declarat ieri, în cadrul audierilor de la comisiile de specialitate din Parlament, că există deja investitori care doresc preluarea la pachet cu Arpechim.

„Societatea este în insolvenţă, este condusă de un administrator judiciar şi un administrator special care au luat cele mai bune măsuri care să poată aduce compania spre limitarea pierderilor. Deci, ca strategie, noi dorim privatizarea, evident. S-a făcut caietul de sarcini, s-a scos la licitaţie, doritorii se pot înscrie. Termenul este 28 martie. În această strategie de privatizare sigur că sunt doritori care să ia şi Arpechimul. Sunt investitori care doresc să cumpere Oltchimul la pachet cu Arpechim. Sigur că suntem într-o discuţie cu Petrom pentru preluarea acestei entităţi. Vom vedea cum“, a precizat Niţă.

El a mai spus că va fi o restructurare de management la Oltchim, având în vedere că sunt 21 de directori şi combinatul funcţionează la 20% din capacitate, ceea ce este inacceptabil.