Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #17670 Oltchim ar putea să se privatizeze la pachet cu Arpechim.

2014-03-03 19:19

#17669: - Vâlcea: Oltchim îşi plăteşte datoriile la bugetul local în terenuri

http://www.voceavalcii.ro/2014030219939/Oltchim-ar-putea-sa-se-privatizeze-la-pachet-cu-Arpechim.html#ixzz2uss8tLxp

Oltchim ar putea să se privatizeze la pachet cu Arpechim

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/ba151bab1aab8d46429aaf612719ed76_...

Guvernul intenţionează preluarea rafinăriei Arpechim Piteşti de la OMV Petrom, în luna martie, printr-un act normativ. Concluzia s-a desprins în urma întâlnirii de vineri dintre sindicaliştii vâlceni şi ministrul interimar al Economiei, Constantin Niţă.

„Ne-am întâlnit cu noul ministru al Economiei şi am discutat problemele existente la Oltchim. Am observat că oamenii sunt bine intenţionaţi şi chiar sunt interesaţi să se găsească soluţii. Domnul Niţă ne-a promis că dacă rămâne la Economie va intra în negocieri cu cei de la OMV pentru preluarea Arpechim. Am înţeles chiar că guvernul intenţionează ca prin act normativ să preia rafinăria. Dacă s-ar materializa, decizia ar fi una excelentă în perspectiva privatizării combinatului în regim integrat" – susţine liderul Cartel Alfa, Ionel Vâncea.

Sindicaliştii au abordat şi problema numărului mare de directori care există acum la Oltchim, în jur de 22, cerându-i ministrului o evaluare pe această temă. Acesta le-a promis că în luna aprilie, organigrama va fi mult mai aerisită, comasându-se departamente şi birouri. De asemenea, s-a discutat şi despre complexul energetic CET – Berbeşti, ministrul fiind de acord cu acest proiect.

„Vreau să-i mulţumesc pe această cale ministrului Niţă şi îl asigur de toată disponibilitatea noastră. Şi domnia sa a înţeles că discută cu o confederaţie sindicală, reprezentativă la nivel naţional, nu cu un lider care are în spate 100 de membri rătutiţi. Aşteptăm cu interes săptămâna viitoare, să vedem dacă continuăm discuţiile tot cu domnul Niţă sau cu altcineva" – a mai precizat Ionel Vâncea.

Combinatul chimic Oltchim se află în insolvenţă şi urmează ca până la sfârşitul lunii martie să fie depuse ofertele de preluare a acestuia. În luna noiembrie, OMV a precizat că nu poartă discuţii cu vreun potenţial cumpărător privind vânzarea rafinăriei Arpechim, pe care a închis-o în 2011. Arpechim este principalul furnizor al combinatului Oltchim.