Lege pentru redarea demnitatii fostilor detinuti politici

Tapus Constantin AFDPR Gj

/ #229 USL =PCR

2014-02-16 09:33

Este regretabil ca reprezentantul fostilor detinuti politici din Romania domnul Octav Bjoza a trbuit sa ceara sprijinul guvernului in demersurile pentru intierea unei legi reparatorii pentru detinutii politici aparand la o televiziune care apartine unui dovedit informator al securitatii Felix Voiculescu pentru ca alte televiziuni din Romania nu a avut acces . Umilinta mai mare decat sa apara si sa ceara ajutorul unor persoane responsabile si pentru umilintele indurate in regimul comunist nu cred ca e posibila . Din informatile pe care le detin nici un fost detinut politic in viata nu a fost decorat de autoritatile din Romania si asta spune mult . In conformitate cu LEGE nr.29 din 31 martie 2000
privind sistemul naţional de decoraţii al României presedintele acorda decoratii in conformitate cu art 4.1 Art. 4. - (1) Decoraţiile sunt conferite de Preşedintele României, prin decret, în baza propunerilor de decorare individuale.

(2) Propunerile de decorare se fac de către:

a) preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru Preşedintele României, primul-ministru, senatori şi deputaţi;
b) primul-ministru, pentru membrii Guvernului;
c) miniştrii şi conducătorii instituţiilor şi organizaţiilor centrale autonome, pentru persoanele din domeniul lor de activitate.
(3) Preşedintele României poate să confere decoraţii şi din proprie iniţiativă, în proporţie de 1% din numărul total stabilit prin lege pentru fiecare grad sau clasă a fiecărei decoraţii, cu excepţia gradelor de Mare Ofiţer, Mare Cruce şi Colan. In concluzie majoritatea USL ista din Parlamentul Romaniei prin reprezentantii lor presedintele Senatului si Camerei deputatilor pot face aceste propuneri dar eu ma indoiesc ca urmasii ideologici ai regimului comunist vor face acest gest .