Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

stoica ionut detectorist bucuresti

/ #278 Re: despre tot si despre toate

2014-02-14 11:20

#277: Catalin Lazar - despre tot si despre toate

Punctul dvs de vedere refeitor la compararea arheologiei cu medicina este destul de fortat chiar prea fortat ,discutam in medicina de cu totul altceva.Este acelasi pattern cu un domn care compara detectorul cu arma.Daca luam modelul dvs nu este greu sa gandim mai departe pe aceeasi schema si sa constatam ca nu putem practica nici un hobby......pentru ca toate hobby-uril au un corespondent in viata profesionala si incercarea de a desfasura acest hobby duce la alterarea corespondentului din viata profesionala.Asa ca ajungem invariabil la interzicerea hobby urilor DECI ???

Stiu ca un hobby este, prin definitie, o activitate care iti face placere. Prin urmare, nu numai ca te detensioneaza, iti ia gandul de la aspectele neplacute ale zilei, ale perioadei sau ale vietii tale si iti ofera o mica escapada din rutina zilnica, dar iti si ofera energie, buna dispozitie si bucurie. In plus, este un excelent remediu impotriva plictiselii. Cum sa te plictisesti facand ceva concret, care iti place? Acest lucru este de-a dreptul sanatos, fizic si psihic, pentru ca un tonus psihic bun creeaza si o stare fizica mai buna, crescand rezistenta organismului la factorii nocivi.

Un alt aspect al problemei este definirea propriei personalitati. Nu doar munca, familia si contactele sociale ne definesc; acestea, inevitabil, sunt in relatie cu ceilalti, corelandu-ne si legandu-ne de ei. Un hobby este pasiunea ta, placerea ta, ceva ce te caracterizeaza pe tine, care spune ceva despre tine si care iti este specific tie, indiferent de cei din jur.Un alt mod in care un hobby te poate ajuta in cariera este prin aceea ca, detensionandu-te, fizic si psihic, iti ofera o pauza de la alte griji sau probleme, pe care le poti vedea mult mai lucid dupa aceea. In plus, odata ce un hobby subliniaza creativitatea, te poate ajuta sa vii cu idei si sa faci legaturi noi, sa dezvolti o noua logica si sa rezolvi ceea ce pareau poate probleme de nerezolvat pana atunci.

Viata este destul de goala fara pasiune. Daca nu te pasioneaza serviciul sau altceva din ceea ce faci, un hobby te poate ajuta sa dezvolti o pasiune. Chiar daca este una doar pentru timpul liber. Iar cum pofta vine mancand, poate ai sa incepi sa fii pasionata si de alte lucruri si sa ai o pofta de viata mult mai mare.

Deci revin metal detectingul nu este un hobby ????daca nu este un hobby atunci conform modelului dvs nimic extraprofesional nu poate fii un hobby si revenim, defapt si in epoca de aur exista posibilitatea sa practici un hobby, mai bine zis mai bine ne putem raporta la Evul Mediu unde cei de rand nu aveau hobby uri deoarece nu aveau voie si timp sa faca ceva pentru placerea lor, nu cunosteau placerea in sine cu exceptia celei sexuale si aceea primitiva.

Asadar daca vreti o viata goala si searbada semnati petitia si nu incercati sa GANDITI mai mult decat va permite situatia.

Va salut cu respect!!!