Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism


Musafir

/ #175 stiati ca...

2014-02-13 10:51

Stiati ca...

CNA, epurată la începutul anilor 2000 de către fosul ministrul al Culturii Răzvan Theodorescu de membrii incomozi, nu a analizat însă reaua-credință dau nepriceperea lui Paul Damian. Dimpotrivă, în iulie 2011, CNA a eliberat (într-o ședință secretă!) un alt certificat de descărcare de sarcină arheologică pentru Cârnic, care să-l înlocuiască pe cel anulat de instanța de judecată. În urma scandalului, președintele CNA, Alexandru Suceveanu, și-a dat demisia, două săptămâni mai târziu.

Dana Mihai, fostă arheolog la MNIR, a condus firma ”Dalem Consulting”, creată special de RMGC pentru a coordona săpăturile de salvare. MNIR a încheiat un contract cu ”Dalem Consulting” și subcontracte cu alte instituții muzeale sau de cercetare, în vederea săpăturilor de salvare. Șef al șantierului arheologic a fost desemnat… Paul Damian. În prezent, Dana Mihai este director științific al Institutului Național pentru Patrimoniu – instituție a cărei menire este, printre altele, declasarea monumentelor descărcate arheologic. Dana Mihai este partenera de viață a lui Mircea Angelescu (poate îl știți, a devenit celebru după ce Radu Mazăre l-a acuzat că i-ar fi cerut șpagă), un alt susținător notoriu din Ministerul Culturii al RMGC
(articole preluate din VoxPublica-http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/jenant-ministerul-culturii-a-pierdut-documente-din-dosarul-afacerii-rosia-montana-daniel-barbu-le-poate-gasi-si-citi-aici-o-alta-lista-incredibila-de-minciuni-guvernamentale-98349.html)