Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Produsul Cartezian

/ #124 Modele

2014-02-12 21:49

Din toata balacareala suburbana de mai sus, se inteleg urmatoarele.
Niste betivi si vinovati de toate relele din lume, respectiv arheologii, se cearta cu niste inconstienti, manati de sete de castig, respectiv oamenii care au ca hobby detectia de metal. Ambele tabere se injura strasnic. Mai apar unii care par a fi angajati de la MNIR care isi apara managerul. Foarte laudabil.
Ce nu este laudabil este generalizarea. Arheologul nu este un betiv care suge sangele contribuabilului (spre cinstea taberei arheologilor sunt mult mai putin agresivi). Este o meserie onorabila, facuta cu mari sacrificii, foarte departe de imaginea pe care unii incearca sa o standardizeze, fara indoiala din ignoranta.
Pe de alta parte nici asa numitii detectoristi nu sunt raul pe pamant. Sunt oameni cu o pasiune care, bine canalizata, ar aduce numai beneficii. Intrebarea mea este: cum se poate ajunge la un dialog constructiv? Din balacareala generalizata nu se castiga decat intoleranta. Mai lipsesc traditionalele "Jos Basescu", Jos USL, jos Baronii etc, fiindca problema Rosia Montana a fost deja invocata.
Oameni buni! Exista o problema! Rastignirea si amenintarile la adresa lui E.S.Teodor nu o rezolva. Si nici crucificarea lui Iulian Enache, pentru toti avem dreptul la prezumtia de nevinovatie. Inainte de a ne injura aprioric, cred ca ar fi bine sa ne cunoastem. Unii pe altii si sa vedem ce se poate face.