Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism


Musafir

/ #83 Re: #81: Tudor Ponoran

2014-02-12 19:24

#81: Tudor Ponoran - Domnule Eugen S. Teodor

@Tudor Ponoran

Ce inseamna:

- "descoperitorul tezaurului artefactelor" sau "conduita de roman adevarat de care a dat dovada" sau "daca nu cautam eu acolo".

Mai departe:

- "am facut parte din delegatia Romaniei de la Roma", ati fost in delegatie oficiala, adica ati reprezentat OFICIAL statul Roman? Nu cred! Cu respect, dar bateti campii!

- "oameni de la care am invatat sa iubesc istoria si sa nu imi bat joc de ea". Nu va suparati, dar rad si copiii de clasa a IV-a cand spuneti asta.

"drept la un hobby" - care este acel hobby de care vorbiti?

Sunt arheologi in tara asta, care au salariile sub 800 de lei, dar sunt persoane care au aplicat pentru burse, granturi etc. Asa s-au format ca specialisti. Sunt proiecte de cercetare, platforme ...

Eu personal, am vazut indivizi care cautau cu detectorul in situri arheologice, chiar din cele invocate de voi, adica din RAN. Spuneti ca nu sapati decat 20-30 cm, Chiar asa? RAN-ul ala dupa care va ghidati, publicatiile folosite de voi, au la baza munca unor arheologi, asa ca nu mai jigniti tovarasi. Monede si obiecte scoase la vanzare pe unele site-uri sau anticariate . . . .

O parte din cei care practica acest "hobby", ati ajuns sa oferiti spre vanzare artefacte scoase ilegal din situri, inclusiv unor domni care au fost sau sunt inregimentati politic. De ce acuzati arheologii pentru jaful de la Sarmisegetusa? Ar fi multe de spus, dar precedentul creat, naste monstri, iar voi cei care detineti legal aceste aparate, ar trebui sa studiati un pic legislatia europeana.

Adevarul doare si se vede din reactia voastra.

P.S. Nu mai folositi termeni pe care nu ii stapaniti si nu cunoasteti anumite concepte. Ati ajuns sa fiti manevrati, de anumit indivizi, generali, presedinti de ong-uri, care gasesc in varf de munte o piatra de rau ... despre care spun ca a fost pampersul lui Zamolxe.