Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12288 Gerea: "Oltchim are o mare şansă prin interesul din jurul său" BURSA 25.11.2013

2013-11-25 14:35

http://www.bursa.ro/gerea-oltchim-are-o-mare-sansa-prin-interesul-din-jurul-sau-222917&s=companii_afaceri&articol=222917.html

Interesul arătat de potenţialii investitori pentru "Oltchim" reprezintă o mare şansă pentru salvarea societăţii, care poate redeveni un jucător important pe piaţa europeană de profil, a afirmat duminică ministrul Economiei, Andrei Gerea.
"Eu spun că Oltchim are o mare şansă în acest moment prin interesul care este în jurul său şi cred că ar trebui să profităm, pentru că are un potenţial fantastic. Este vorba de un miliard de euro cifră de afaceri, iar acest miliard de euro greu poate fi realizat cu investiţii minime şi cu închirieri de active (...). Oltchim are nevoie de o gândire strategică şi de un capital serios investit, în aşa fel încât să revină acolo unde îi este locul pe piaţa petrochimiei europene", a declarat Gerea, citat de Agerpres.
Ministrul Economiei s-a arătat mulţumit de faptul că societatea Oltchim a început să devină interesantă şi pentru capitalul autohton.
"Am văzut că sunt inclusiv investitori români care doresc şi în acest moment se poziţionează cu un important capital financiar în spate. (...) Avem un anunţ făcut de cei de la Chimcomplex, care au spus că deja au strâns o sumă importantă de bani şi sunt pregătiţi să intre decisiv în cursa pentru preluarea Oltchim", a spus Andrei Gerea. El a adăugat că societatea Oltchim prezintă în continuare interes şi pentru investitorii străini, o delegaţie de oameni de afaceri chinezi urmând să fie prezentă la Bucureşti, cu ocazia Forumului Economic China - Europa Centrală şi de Est.
"Ne aflăm pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte derularea procedurii de insolvenţă, pe 2 decembrie vom avea adunarea creditorilor. (...) Totodată încercăm ca, până să se finalizeze procedura de vânzare, să reuşim să aducem Oltchim pe zero în ceea ce priveşte pierderile. Pe parcursul acestui an, societatea a reuşit să-şi reducă pierderile până la un nivel de aproape 700.000 de euro pe lună, noi dorim să le aducem la nivel zero, chiar cu un pic de profit, în două-trei luni", a mai spus ministrul Economiei.