Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12253 Andrei Gerea: Nimic din ce vom semna cu China nu va încălca acordurile României cu Uniunea Europeană

2013-11-24 14:24

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/239957-Andrei-Gerea-Nimic-din-ce-vom-semna-cu-China-nu-va-incalca-acordurile-Romaniei-cu-Uniunea-Europeana.html

Niciunul dintre acordurile pe care România le va încheia cu partea chineză, cu ocazia Forumului Economic China - Europa Centrală şi de Est de la Bucureşti, nu va încălca acordurile pe care le avem cu Uniunea Europeană, a afirmat duminică ministrul Economiei, Andrei Gerea.

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-11/112413011554937426.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: AGERPRES FLUX / ANGELO BREZOIANU

"În toate acordurile pe care noi le facem şi le semnăm cu China sunt menţionate foarte clar toate elementele care ţin de apartenenţa României la Uniunea Europeană. Adică nimic din ceea ce se va semna sau se va discuta nu va încălca principiile şi acordurile semnate de România cu Uniunea Europeană", a declarat Gerea în timpul unei vizite în localitatea argeşeană Ştefăneşti.

Afirmaţia a fost făcută în contextul informaţiilor referitoare la o circulară transmisă de Bruxelles celor 28 de state membre ale Uniunii Europene prin care sunt stabilite două obiective majore privind relaţiile cu China. Potrivit RFI, primul obiectiv este ca orice negociere bilaterală cu această ţară să nu treacă peste liniile directoare de negociere stabilite la nivel comunitar, iar al doilea obiectiv este ca statele membre să informeze Bruxellesul în legătură cu eventualele acorduri încheiate cu China.

Un purtător de cuvânt al comisarului european pentru comerţ, Karel De Gucht, a declarat ulterior că nu există o problemă a Comisiei Europene în legătură cu forumul China - Europa Centrală şi de Est, care se va desfăşura săptămâna viitoare la Bucureşti, dar consideră că este important ca în relaţiile lor cu ţări terţe statele membre să vorbească pe un singur glas şi să-şi coordoneze răspunsurile la nivelul UE în cazul politicilor care sunt coordonate la nivel comunitar, precum comerţul. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Antonia Niţă)