Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #11440 Ion Cîlea: Datoria Oltchim către CET Govora se ridică la 170 de milioane lei

2013-11-11 14:06

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=2185#.UoDjN4jPGYY.facebook

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/wp-content/uploads/2013/11/cilea.bmp...

Datoria Oltchim către CET Govora se ridică la 170 de milioane lei, după cum a declarat luni într-o conferinţă de presă la sediul combinatului, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

‘Datoria pe care o are Oltchim în prezent faţă de CET Govora se ridică la 170 de milioane lei, iar după intrarea în insolvenţă, pentru aburul industrial, Oltchim are de achitat 15 milioane lei. Potrivit legii insolvenţei, Oltchim este consumator captiv al CET Govora dar asta nu înseamnă că nu trebuie să plătească. Consiliul Judeţean Vâlcea a decis ca de la 1 octombrie combinatul să plătească aceste facturi la abur industrial, de aceea este importantă finanţarea procesului de producţie de la Oltchim. Nu putem pune în pericol o altă societate din judeţ, destul de mare prin neachitarea facturilor’, a precizat Ion Cîlea.

CET Govora este al doilea agent economic din judeţ, el se află în subordinea Consiliului Judeţean. CET Govora produce curent electric în Sistemul Naţional, abur industrial pentru Oltchim şi Uzinele Sodice Govora, apă caldă menajeră şi agent termic în regim centralizat pentru populaţia din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Ion Câlea a fost prezent luni la o întâlnire la sediul Oltchim din Râmnicu Vâlcea alături de ministrul Economiei Andrei Gerea şi de reprezentanţii combinatului vâlcean, întâlnire care a avut ca temă calendarul pe care îl are de urmat Oltchim în vederea privatizării AGERPRES