Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #11436 Gerea: Investitorii interesaţi de Oltchim care doresc şi rafinăria Arpechim au uşa deschisă la OMV

2013-11-11 13:24

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/236748-Gerea-Investitorii-interesati-de-Oltchim-care-doresc-si-rafinaria-Arpechim-au-usa-deschisa-la-OMV.html

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat luni, la Râmnicu Vâlcea, că investitorii interesaţi de preluarea Oltchim şi care ar dori să preia şi rafinăria Arpechim Piteşti "au uşa deschisă" la conducerea grupului OMV, proprietarul rafinăriei.

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-11/11111455438593004.jpg...



Foto: AGERPRES FLUX / ANGELO BREZOIANU

"Discuţiile care s-au făcut cu cei care ar dori preluarea combinatului s-au făcut pe direcţia preluării Oltchim şi divizia de petrochimie de la Bradu, fără rafinăria ARPECHIM. Sunt investitori interesaţi şi de rafinărie. Această parte a discuţiilor legate de rafinărie nu am s-o dezvolt ca urmare a unei înţelegeri pe cae am avut-o cu cei de la OMV, există însă deschidere, cine va dori să cuprindă în planurile sale rafinăria, are uşa deschisă, dar trebuie să discute asta cu conducerea OMW. Rafinăria nu e a noastră, e a OMV-ului, cine doreşte o afacere nu de 200 de milioane de euro, ci una de un miliard de euro, va dori şi rafinăria", a afirmat Gerea.

El a afirmat că la Oltchim în prezent este asigurată aprovizionarea pentru desfăşurarea activităţii, fiind chiar o cerere în creştere pentru produsele combinatului, adăugând că se doreşte şi plata restanţelor salariale. "Ne dorim în plus o linişte şi un confort pentru cei care lucrează în combinat şi plata unor restanţe salariale. Sunt discuţii iniţiate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu mediul bancar, cu diverse fonduri de investiţii pentru o finanţare (...) Sindicatele au înţeles situaţia cu restanţele salariale şi nu vor pune pe noi o presiune, deşi nu e vina lor pentru că lucrurile s-au degradat în ultimii ani în combinat, problema salarială rămâne pe primul plan", a menţionat ministrul Economiei.

Iar în ceea ce priveşte scoaterea subiectului privatizării Oltchim din negocierile cu FMI, Gerea a spus că "a dispărut presiunea ca aceasta să se producă până la sfârşitul anului plus alte eventuale sancţiuni şi că prin această scoatere se oferă posibilitatea unor soluţii alternative".

Ministrul Andrei Gerea a fost prezent luni la Râmnicu Vâlcea, unde a avut o rundă de discuţii cu autorităţile locale şi judeţene, cu reprezentanţii combinatului, prezentând totodată şi calendarul pe care societatea vâlceană îl va urma până la privatizarea preconizată a se produce la sfârşitul lunii ianuarie. AGERPRES (AS - autor: Liviu Popescu, editor: Marius Frăţilă)