Declaraţia grupului de iniţiativă „Anul 1812”


Musafir

/ #133

2011-05-19 15:06

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 salută formarea grupului de iniţiativă ,,Anul 1812”, al cărui obiectiv, de a restabili adevărul istoric, coincide cu scopurile celor 20 de organizaţii cuprinse în Platformă.

Pe această cale anunţăm că toate organizaţiile Platformei Civice ACŢIUNEA 2012 semnează Declaraţia înaintată de grupul de iniţiativă ,,Anul 1812”, în speranţa clarificării şi mediatizării tuturor aspectelor referitoare la actul anexării Basarabiei la Imperiul Rus. În egală măsură apreciem necesare revelarea şi explicarea amplelor mecanisme de anihilare identitară la care au fost supuşi românii din dreapta Prutului în cei aproape 200 de ani care au urmat şi care au vizat impunerea falsei “naţii” moldovene.

În acelaşi timp, subliniem că dorinţa de a restabili adevărul în ceea ce ne priveşte este însoţită de un real respect pentru toate minorităţile care trăiesc în spaţiul dintre Prut si Nistru.

Totodată, reiterăm apelul către toţi actorii publici de a-şi uni forţele în vederea dezvoltării fireşti a românilor în cadrul teritoriului naţional.