Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #10370 Sindicalistii de la Oltchim si conducerea judetului s-au saturat de minciunile reorganizarii

2013-10-21 14:20

http://www.impactreal.ro/images/stories/oltchim-vedere_generala.jpg...

http://www.impactreal.ro/2013102015414/Sindicalistii-de-la-Oltchim-si-conducerea-judetului-s-au-saturat-de-minciunile-reorganizarii.html

Liderii sindicali de la Oltchim s-au întâlnit vineri cu parlamentarii vâlceni, conducerea Consiliului Judeţean şi executivul combinatului, în vederea găsirii unei soluţii comune pentru salvarea acestuia. În urma dezbaterilor, prima concluzie a fost o vizită la Ministerul Economiei pentru o informare din partea noului ministru Adrian Gerea, pentru aflarea planurilor Guvernului în privinţa societăţii Oltchim.

Mihai Diculoiu: „Lui Piperea nu-i place decât PCC cu Fortissimo”


Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber de la Oltchim, a criticat modul de gestionare a societăţii (aflată în insolvenţă de la începutul anului) de către administratorii judiciari şi cei speciali, care au permis funcţionarea combinatului cu 21 de directori şi regim preferenţial: ,,În procedura de insolvenţă, la Oltchim este fericire pentru directori. Fie administratorii speciali, fie cei judiciari cară directori de la Bucureşti. Sunt 21 de directori la Oltchim, iar aceştia au maşini de lux la scară”. Mihai Diculoiu a legat direct interesul administratorului judiciar Gheorghe Piperea de privatizarea Oltchimului cu PCC: „Un investitor care a fost deschis a prezentat oferta, dar a rămas la acest nivel. Ne dorim ca toate aceste oferte să fie analizate de parlamentarii vâlceni, de autorităţile locale, de minister, nu numai de Gheorghe Piperea, pentru că dumnealui nu-i place altceva decât PCC cu Fortissimo. El mi-a spus că Socar este istorie şi că singurii care au răspuns Ministerului Economiei sunt PCC cu Fortissimo”. Mihai Diculoiu l-a mai acuzat pe Gheorghe Piperea că are drept scop falimentarea Oltchimului. „Nu vrem falimentul Oltchimului, şi Piperea trebuie să lucreze după un plan care să însemne revigorarea combinatului. El nu doreşte altceva decât falimentul Oltchimului. El ia comision şi din fier vechi, şi din privatizarea Ramplastului.”, a mai spus Mihai Diculoiu. Acesta nu înţelege de ce nu s-a aplicat Legea insolvenţei în cazul planului de reorganizare, care trebuia făcut de administratorul special: ,,Conform Legii 85/2006, faptul că debitorul a declarat insolvenţa Oltchimului înseamnă că planul de reorganizare trebuia făcut de administratorul special, dar nu ştiu cum s-au înţeles şi au acceptat să fie făcut de administratorul judiciar Piperea”.