Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #10072 Andrei Gerea: O prioritate la Ministerul Economiei este privatizarea Oltchim

2013-10-15 10:17

http://www.mediafax.ro/economic/andrei-gerea-o-prioritate-la-ministerul-economiei-este-privatizarea-oltchim-11515056

Deputatul PNL Andrei Gerea, propunerea liberalilor pentru portofoliul Economiei, a declarat, marţi, că o prioritate a sa, dacă va fi numit ministru, va fi privatizarea Oltchim, ţinând cont că vine din Argeş.

"Sunt un om de echipă şi, având în vedere că fac parte din echipa liberală, eu zic că aceasta ar trebui să fie o garanţie pentru modul nostru de lucru şi de gândire. Sper să am aceeaşi performanţă pe care am avut-o în toate locurile unde am fost. Îmi doresc tare mult să am succes şi îmi doresc să pot rezolva câteva dintre problemele care sunt şi nu puţine, la nivelul ministerului", a spus Gerea.

Întrebat care ar fi priorităţile sale, ca ministru, Gerea a spus: "Vă daţi seama, venind din Argeş, nu am cum să nu mă gândesc la o prioritate în privatizarea Oltchim, cât mai repede".

Despre semnarea decretului de numire a sa în fruntea ministerului de către preşedintele Traian Băsescu, Andrei Gerea a afirmat că nu este o emoţie personală, fiind convins că lucrurile vor evolua conform legii.

Andrei Gerea a declarat că este o sarcină care îl onorează şi, având în vedere toate greutăţile, nu este de natură să îl "cocoşeze", ci speră să facă faţă încrederii care i s-a acordat de către conducerea PNL.

El a mai spus că este un minister greu, deşi România s-a situat pe un trend ascendent, din punct de vedere macroeconomic, indicatorul producţiei industriale aflându-se pe plus.

"Ştiu că sunt multe lucruri nerezolvate încă, deşi performanţa ministrului anterior a fost foarte bună", a mai comentat Andrei Gerea.

Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei, în urma demisiei lui Varujan Vosganian, în 7 octombrie. Interimatul funcţiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.