Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #10029 APEL al Comitetului Pentru Salvarea OLTCHIM

2013-10-14 14:04

http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2013/10/APEL-al-Comitetului-Pentru-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://stareanatiunii.com/apel-al-comitetului-pentru-salvarea-oltchim.html

România trece printr-o perioadă foarte grea!

APEL al Comitetului Pentru Salvarea OLTCHIMPrimim spre publicare:

OLTCHIM, perla chimiei româneşti, o companie de primă mărime între companiile de profil la nivel european, dar şi la nivel mondial, este o întreprindere strategică şi trebuie să rămână în proprietatea poporului român.
STIMAȚI VÂLCENI,
România trece printr-o perioadă foarte grea!

Fără industrie, fără agricultură, fără minerit, fără resursele naturale (petrol, gaze, aur, cupru și orice alt minereu – bogății ale subsolului românesc), cu un sistem educațional și de sănătate subfinanțate și puse permanent în corzi, perspectiva unei vieți normale este imposibilă.

Din păcate, județul Vâlcea nu face excepție.

Fără industrie, fără agricultură, acum se poate spune, și fără turism, viața vâlcenilor devine, zi după zi, tot mai grea.

CPL (Combinatul pentru Prelucrarea Lemnului- peste 3000 salariați) – demolat;

11 IUNIE (Intreprindere de Talpă și Încălțăminte – peste 1000 salariați) – desființată;

Întreprinderea de Prelucrare a Laptelui – desființată;

Bere „ALUTUS” – desființată;

IUCF (Întreprinderea de Utilaj Chimic și Forjă – 7.000 salariați) – azi, aproximativ 450 salariați;

USG (Uzina de Sodă Govora – 2.000 salariați) – azi, 800 salariați;

IEH (Întreprinderea de Echipament hidraulic) –

Cooperația de consum și meșteșugărească (zeci de mii de salariați) – azi, activitate mult, mult redusă etc. etc.

Ultima redută, OLTCHIM, companie de talie europeană și mondială, a rezistat până în urmă cu câțiva ani când, în mod concertat și după un program diabolic, a început lupta pentru desființarea lui.

Planul este arhicunoscut. Prin tot felul de „strategii”, hrăpăreții, aciuați pe lângă guvernele în funcție, îl aduc în stare de faliment și, din acel moment, se caută salvarea printr-o privatizare în care câștigătorul a fost stabilit cu mulți ani înainte. Toată această manevră a fost posibilă ca urmare a faptului că statul, administratorul proprietatilor românilor, clamează că statul trebuie să se retragă din economie.
Ce s-a întâmplat cu privatizările ultimilor 20 de ani?
Privatizare = desființare = demolare = vindere la fiare vechi

Facem apel la fiecare vâlcean să acorde mai multă înțelegere celor care, temporar, se află la putere. Ceea ce spun, nu e ceea ce gândesc. E ceea ce li se impune să spună. Observați-le discursurile: când sunt în opoziție știu foarte bine ce trebuie făcut, iar când ajung la putere fac exact ce au făcut predecesorii. De aceea, a sosit momentul ca noi, vâlcenii, să facem o presiune și mai mare asupra lor pentru a-i determina să nu mai ced eze la presiunile externe.

Guvernanții, indiferent care dintre ei, cei care au fost sau care sunt, sunt supuși presiunilor externe și acceptă necondiționat ca OLTCHIMUL să fie privatizat și, după aceea, evident, poate fi vândut la fiare vechi. Noi, vâlcenii, avem obligația să apărăm acest bun construit cu mari sacrificii de înaintașii noștri și extrem de util generațiilor actuale și viitoare.

Suntem convinși că politicienii vâlceni ar fi tare mândri dacă ar reuși să se identifice cu cei care vor salva OLTCHIMUL dar fără adeziunea vâlcenilor, foarte clar exprimată, se simt neputincioși. Mai mult, fac și marea greșeală de a se împarți în tabere într-o problemă atât de importantă pentru ei și pentru alegătorii lor.
Salvarea OLTCHIMULUI înseamnă salvarea județului Vâlcea
Ce trebuie să facem?

Este momentul să spunem dacă vrem sau nu să salvăm OLTCHIMUL. Dacă da, nimic nu ne mai poate sta în cale.

De aceea, primul pas, pe care ne propunem să-l facem este acela de a strânge semnături prin care fiecare vâcean va adera sau nu la această acțiune de salvare a OLTCHIMULUI. Dintre semnatari, vom alege un Comitet de Reprezentare a Vâlcenilor care va avea datoria să organizeze toate acțiunile menite să-i convingă pe guvernanți că noi, vâlcenii, în primul rând, suntem proprietarii OLTCHIMULUI, iar pe ei i-am pus să o administreze profitabil.

Dacă vâlcenii vor cu adevărat ca OLTCHIMUL să rămână în continuare al lor, nimic nu ne poate opri să-l salvăm. Suntem convinși că și politicienii vâlceni, atunci când vor vedea că alegătorii lor sunt uniți, vor înțelege că, indiferent de culoarea lor politică, din acest moment, vor deveni cu toții o PORTAVOCE a VÂLCII sau o PORTAVOCE a OLTCHIMULUI.
OLTCHIM pentru vâlceni reprezintă:

- o moștenire, de neprețuit, de la părinții și bunicii noștri;

- zeci de mii de locuri de muncă pentru noi și, mai ales, pentru copii și nepoții noștri în OLTCHIM și în întreprinderile care-i vor asigura materia primă, utilajele, piesele de schimb și serviciile, dar și în cele care vor prelucra o parte din produsele realizate de această companie;

- un plus bunuri și servicii pe piața vâlceană și românească;

- un plus de liniște, bunăstare și sănătate pentru fiecare familie în parte și pentru comunitatea vâlceană, în întregul ei;

- garanția că municipiul vă avea asigurată energia termică la prețuri, cât de cât, suportabile;

- venituri suplimentare la bugetul local și central – în lipsă, edilii vor fi obligați să ne impună taxe și impozite mai mari etc. etc.

Dacă părinții noștri au reușit să construiască și să administreze profitabil această mare întreprindere, mândria vâlcenilor timp de peste 40 de ani, NOI de ce n-am putea?

Manifestarea deschisă a voinței vâlcenilor de a salva OLTCHIMUL îi va determina pe politicieni să facă, alături de noi, o presiune reală asupra guvernului pentru a-l determina să administreze acestă companie de stat în folosul românilor și nu al altor entități.

Dacă guvernanții nu pot administra OLTCHIMUL, să spună. Printre români sunt multe minți luminate și capabile să readucă această companie în rândul celor care, de-a lungul anilor, au lucrat în interesul românilor.
Vâlceni, în sfârșit, românii au început să iasă în stradă pentru a-și apăra drepturile
Dacă vrem să salvăm OLTCHIMUL, este momentul să ne alăturăm salariaților și, într-un cor, să cerem:

- stoparea oricărei încercări de vânzare pe bucăți a activelor societății;

- prezentarea publică a planului de reorganizare întocmit de administratorul judiciar;

- înlăturarea administratorilor judiciari, Gheorghe Piperea și Nicolae Bălan care acționează, pe față, împotriva intereselor OLTCHIMULUI;

- implicarea explicită a guvernului în acțiunea de salvare a OLTCHIMULUI;
APELUL de a se înscrie pe lista susținătorilor OLTCHIM îl adresăm către:

- Oamenii politici – care au și obligația, dar și puterea de a sprijini OLTCHIMUL;

- Oamenii de afaceri – sunt primii afectați de închiderea OLTCHIMULUI;

- Profesorii și oamenii de cultură;

- Studenții vâlceni, de la facultățile din Râmnic, dar și de la toate celelalte facultăți din țară;

- Muncitori, indiferent de întreprinderea în care lucrează;

- Pensionari, cei care au făcut cu multe eforturi și sacrificii acest combinat, nu numai pentru ei, ci și pentru copii și nepoții lor;

- Femeile care au grija familiei și a copiilor;

- Salariații și disponibilizații OLTCHIM;

- Toți vâlcenii, care, într-un fel sau altul, vor fi afectați de închiderea OLTCHIMULUI;

- Toți românii, pentru că OLTCHIMUL le aparține și lor nu numai vâlcenilor.
Semnând pentru OLTCHIM, semnați pentru copii și nepoții dumneavoastră!

COMITETUL PENTRU SALVAREA OLTCHIMULUI

Like la pagina de Facebook : https://www.facebook.com/soltchim