Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #8910

2013-10-06 14:05

Circula prin in mediul online un zvon precum ca USL a dorit cu tot dinadinsul oprirea productiei si indepartarea managementului la OLTCHIM.

Motivul:
Constantin Roibu nu a vrut sa mai "cotizeze" pentru campania USL de la locale, referendum si de la viitoarele alegeri parlamentare!

Dovezi:
1. Asa zisii reprezentantii ai salariatilor OLTCHIM sunt, sau au fost, membrii de partid (Corneliu Cernev – candidat PUR pentru primaria Rm. Valcea / 2004; Ion Toanta – membru PNL, angajat la OLTCHIM de catre Constantin Roibu la insistentele actualului primar Emilian Francu, intr-o perioada in care la OLTCHIM nu se faceau angajari; Emil Ghioaga – membru UNPR - probabil acelasi personaj despre care se face referire in comentariile de mai sus) si altii;
2. La toate intalnirile pe care reprezentantii actualului guvern (Daniel Chitoiu, Liviu Pop, Mircea Nadolu) si cu autoritatile locale (Ion Calea, Emilian Francu) le-au avut cu salariatii OLTCHIM, au fost invitati la discutii, numai asa zisii reprezentanti ai salariatiilor, nu si reprezentantii sindicatelor (angrenati si momentan perdanti, in asa zisul proces de privatizare, alaturi de DD) sau alti salariati (se pot viziona inregistrarile televiziunilor de la aceste evenimente).

Problema nu este ca aceste personaje sunt (sau au fost) membrii de partid, pentru ca fiecare este liber sa activeze in orice partid doreste sau sa simpatizeze cu orice partid doreste.

Problemele apar atunci cand activitatea politica se impleteste cu activitatea sindicala si sunt vizibile pe doua paliere:
- un palier moral;
- un palier legal - conform LEGII DIALOGULUI SOCIAL nr. 62 / 2011, art. 2 - care prevede urmatoarele:
(1) Organizaţiile sindicale sunt independente faţă de autorităţile publice, de partidele politice şi de organizaţiile patronale.
(2) Organizaţiile sindicale nu pot desfăşura activităţi cu caracter politic.

Si, atunci, ma intreb si va intreb cum pot niste membrii de partid sa asigure independenta fata de partidele politice si sa nu desfasoare - fara a angrena membrii de sindicat - activitati politice?

Raspunsul este simplu: daca moralitate nu au - atunci trebuie sa respecte legea!