Cerem CSM sanctionarea procurorului general al României


Musafir

/ #8

2013-10-04 11:48

Procurorul general Tiberiu Niţu a săvârşit un abuz de legalitate, spun specialiştii, pentru că a întrerupt delegarea lui Lucian Papici pentru funcţia de şef al Secţiei Anticorupţie, din cadrul DNA, şi a adjunctei sale, Mariana Alexandru, deoarece nu s-a consultat cu şeful instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, aşa cum prevede regulamentul de funcţionare a instituţiei.

Consultarea lui Tiberiu Niţu cu şeful DNA era obligatorie deoarece Papici şi Alexandru au fost delegaţi pe funcţie de acelaşi procuror general Niţu, în urma consultărilor cu Kovesi, pentru o perioadă de trei luni. Potrivit normelor, un şef de secţie, fie el şi cu delegaţie, nu poate fi înlăturat fără argumente solide de genul „a săvârşit infracţiuni sau nu îşi face treaba“, ceea ce nu este cazul în privinţa lui Papici şi Alexandru.

Abuzul de legalitate ar trebui sancţionat de Consiliul Superior al Magistraturii, după ce Inspecţia Judiciară face un control şi după ce plenul CSM votează sancţionarea, care poate merge până la demiterea din magistratură a procurorului general.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...