Spune NU eutanasierii cainilor comunitari - PROTECTIA ANIMALELOR

cristal

/ #1432 Re: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,Preafericitul Parinte Daniel

2013-09-18 09:56

#1396: - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,Preafericitul Parinte Daniel

Dumnezeu pune omul mai presus de animal, dar sa nu uitam, ca e pacat sa porti atata ura in suflet. Aratati-mi si mie citatul Biblic in care zice ca e in regula sa dam foc la animale, sa le torturam, sa le chinuim, pentru ca asta inseamna eutanasierea in Romania. Nu avem fonduri pentru injectiile letale, si chiar daca am avea nu s-ar folosi pentru asta. Oare Dumnezeu nu ne-a dat acest pamant pentru a ne bucuram de el si de a-l respecta? Cum respectam noi natura, animalele? Nu e prima oara cand slujitorii biserici instigheaza la faradelegi, sa nu uitam de perioada inchizitiei, de razboaiele care s-au dus. Rusine sa va fie. Si pana si acest citat biblic se refera la omorarea boului cu pricina, nu la toti boii de pe lume.
Sa nu uitam totusi de esenta crestinismului, e o religie a iubiri, nu a urii, si nici a violentei.

“Este pacat strigator la cer sa chinui animalele prin:foame,sete,frig,bataie si ucidere. Dumnezeu a creat animalele pentru hrana omului,altele pentru a-l ajuta pe om la munca,altele pentru a-l pazi pe om. Dumnezeu l-a pus pe om stapan peste animale si va da socoteala omul,pentru felul cum a avut grija de ele.”
Din cartea: “500 raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor, ale parintelui Ilarion Argatu, Ed. Mila Crestina 2011.