NU DESFIINTARII EMISIUNII "REPLAY"!!!

Octavian Stăncioiu
Musafir

/ #5

2013-09-12 12:20

Boșii TVR au asasinat ”Replay”-ul

”Replay”, emisiunea realizată de Marian Olaianos și Marius Mitran. Era, neavând termen de comparație, cea mai importantă și mai reușită emisiune de fotbal din România ultimilor ani.

Ne readucea, în memorie și în fața ochilor, faze cu marii fotbaliști români de odinioară. Cu ”Profesorul” Constantin, cu Dan Coe, cu ”Gâscanul” Dobrin, cu Dinu, cu ”Mopsu” Dumitrache… Mai apoi, cu generația lui Dudu, Iordănescu și Sameș. Cea a lui Balaci, Ștefănescu, Bölöni, Lung (seniorul). A lui ”Lăcă” și ”Belo”, făcând trecerea spre Hagi, Gică Popescu, Răducioiu, Dan Petrescu și ”Cobra” Ilie.

Am revăzut marile meciuri ale echipelor noastre, de club sau naționale. Iar cei mai tineri le-au văzut în premieră. Un lucru extrem de prețios, într-o lume buimacă, în care nulități fotbalistice ajung să fie plătite cu sute de mii de euro pe an. Erau timpuri în care România avea atât de mulți fotbaliști de valoare încât Oblemenco, de exemplu, nu a jucat nici un minut în ”tricolor”.

Acum, conducerea televiziunii naționale a decis scoaterea ”Replay”-ului din grila de toamnă. Rătăcind în mediocritate, ignoranță și prin tot felul de interese, TVR continuă să fie ceea ce este încă din 22 decembrie 1989: Televiziunea Rușinii Naționale. (Nu ați uitat cum erau chemați, aiurea, oamenii să moară pentru ”acoperirea” marii diversiuni a Revoluției?).