Spune NU eutanasierii!Viaţa este un dar

Gabriela

/ #9 ---

2013-09-05 18:33

Îmi dau seama cât de mult urăşte bunica mea animalele. Defapt, urăşte doar câinii şi nu pot să-mi dau seama ce Dumnezeu i-au făcut ei. Astăzi a început să-mi povestească mie şi mamei despre un om care a fost sfâşiat de un câine. A continuat "Peste 50.000 de câini doar în Bucureşti. Doamne fereşte". Am început să turui "Dar care e vina lor? De unde ştii tu că e vina câinelui, şi nu a omului? De unde? Şi ce se presupune că ar trebui să le facă câinilor?". Ea mi-a răspuns fără nicio remuşcare "Să-i omoare." M-am înroşit la faţă de nervi, şi i-am spus "Cine ştie câţi câini ai omorît la viaţa ta. Iar tu te întrebi de ce nu-ţi dă Dumnezeu sănătate? Uite, de asta! De parcă tu eşti perfectă. În momentul ăsta, un câine îţi poate fi un prieten mult mai bun decât o bunică. Am plecat de aici."
Pentru cuvintele astea, mi-am pierdut ultimul gram de afecţiune pentru ea. Am admirat-o dintotdeauna pentru că este o luptătoare, dar a scăzut drastic în ochii mei. Mă bate toată ziua la cap şi-mi povesteşte despre ăla, care a făcut nu ştiu ce; dar niciodată nu spune "Săracii câini."
Ştiţi ceva? Voi toţi îi credeţi pe oameni, nişte sfinţi. Da, bineînţeles. Poate că omul ăla, a omorât cândva un câine! Poate că omul ăla a făcut ceva lipsit de scrupule. Poate că a meritat-o. Există câini turbaţi. Aşa şi? E vina lor? Credeţi că au avut de ales? Ar putea să se facă mai multe adăposturi de câini! Ar trebui să li se cumpere medicamente, nu să fie lăsaţi de izbelişte! Oamenii, când sunt "nebuni", sunt mai prejos? Câinii ăştia nu sunt nebuni, sunt bolnavi! Ar trebui trataţi, la fel cum sunt şi oamenii. Ştiţi să-i bateţi cu sânge rece, iar apoi să le luaţi pielea de pe ei, ca să faceţi poze, ca vai Doamne iartă-mă, să încărcaţi pozele pe Facebook. Asta nu vă face tari, să ştiţi şi voi. Cel de sus vă vede foarte bine, şi o să vă primiţi pedeapsa mai devreme sau mai târziu. Şi noi, noi hai să fim şmecheri. Să aruncăm pâinea bună la gunoi, că doar avem bani la asta. Nu v-aţi gândit nicio clipă să i-o daţi unui câine care moare de foame şi care tânjeşte şi după o firmitură? Nu vrei să iei câinele ăla acasă, lasă-l în pace! Nu-ţi bate joc de el, sau de familia lui. Nu te mai crede mare gigolo, doar pentru că iei un câine la bătaie. Ia-te de cineva pe măsura ta! Ucideţi câini cu sânge rece, şi vă mai aşteptaţi să să aveţi o viaţă frumoasă? Visaţi mult şi bine! Vreţi bine în viaţă ? Faceţi un bine cuiva, oricui, că nu vă cade capul de pe umeri!