S.O.S. familia!

Dana Captilin
Autorul acestei petitii

/ #1482

2013-08-30 08:57

E greu sa ramai taran asa... pur si simplu, atata timp cat vine peste tine (ca taran) tavalugul globalizarii.
Taranul roman are in el linistea muntelui, mersul apasat de munca, prospetimea naturii si traditia. Atat. Pentru el, nu e nevoie de explicatii. Dumnezeu si sfintii fac minuni si atat, iar viata este pentru el una din minuni. Dar vine Mr. John si-i spune ca ar trebui, pentru un management politically correct al taskurilor, implementat un sistem organizatoric care sa asigure eficienta si calitatea etc.
Iar taranul nostru, om bland, asculta. Si i se pare inutila aceasta intruziune. Atunci, pt a-l convinge, Mr. John, dealtfel un "vanzator cinstit" profita de badea Ion care e "un taran care a ramas taran", ii explica el ce inseamna traditia si cum ar trebui imbunatatita cu noile cercetari si studii care vor face lumea sa evolueze. Taranul nu stie sa-i explice ce este Dumnezeu, pt ca nu are nevoie de explicatii. Si atunci invata repede lectia lui John. Pt ca Mr. John, nu-i asa?, e "un vanzator cinstit"! Ii vinde taranului roman mirajul occidental, iar pretul este sufletul sau.

Asta este motivul pentru care istorici, antropologi, muzeografi s.a. au definit ceea ce se numeste civilizatie taraneasca. Da, este o civilizatie, care trebuie si merita sa fie dusa cat mai departe in timp. Iar acesti istorici, antropologi, muzeografi, si nu doar romani (!) o numesc singura civilizatie sanatoasa din Europa.





Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...