Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Pinochio

/ #3868 Smecherii de fier vechi - neamul Vladescu Sebastian SRL PCC pe unde o fi???

2013-05-10 19:12


TRAIASCA FIERU VECHI:
http://www.ziarulancheta.ro/dezvaluiri/5933-cine-taie-arpechimul
Firma constănțeană H&H Recycling care aparține unor cetățeni turci și care în urmă cu ani buni a tăiat fosta fabrică de negru de fum, situată tot pe platforma Arpechim, a primit undă verde din partea Ministerului Economiei să taie fierul și inoxul rafinăriei Arpechim. Totul în baza unei strategii naționale. Surse din mediul de afaceri vorbesc despre faptul că în spatele afacerii H&H Recycling s-ar afla fostul ministru liberal al Finanțelor, Sebastian Vlădescu.
În întreaga afacere Arpechim singurii care au fost corecți, chiar dacă punctul lor de vedere nu a convenit, au fost reprezentanții societății OMV Petrom, atunci când au afirmat că rafinăria va fi demolată dacă nu va fi vândută. În urma acestei declarații, responsabilii guvernului și politicienii au reacționat spunând că va fi găsită o soluție și Arpechimul nu va fi tăiat. Banale declarații politicianiste care sunt, practic, infirmate de ceea ce se întâmplă acum pe platforma Arpechim, deoarece, conform unor surse oficiale, societatea H&H Recycling din Constanța a primit deja acceptul Ministerului Economiei pentru a tăia fierul vechi.
OMV: Demolăm tot!
Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat într-o conferință de presă că rafinăria Arpechim va fi demolată, dacă nu va putea fi vândută. OMV Petrom a anunţat că rafinăria Arpechim nu mai face parte din activitatea de bază a companiei şi că vrea să vândă unitatea cât mai grabnic sau măcar să producă ceva de pe urma ei. Vândută sau tăiată ar produce mai mult decât dacă ar fi fost conservată. De teama reacțiilor, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, încerca să dreagă busuiocul în urmă cu două luni. „OMV nu va proceda la demolarea Arpechim, ci va sta la dispoziţia noastră în situaţia în care va exista posibilitatea repornirii lanţului de petrochimie, şi discutăm şi posibilitatea de a integra în acest lanţ şi partea de petrochimie de la Arpechim”. În ciuda acestor declarații optimiste, încă din luna februarie, reprezentanții ministerului cu cei ai Petrom și cu cei ai unor firme private de reciclare a fierului vechi discutau pe marginea tăierii Arpechimului.
Interesele ajung până la poarta Ministerului Finanţelor
Conform datelor Registrului Comerţului, firma constănțeană, înfiinţată în anul 2003, este specializată în recuperarea materialelor reciclabile şi are doi angajaţi. Societatea este condusă de un cetăţean de origine turcă, Karaloglu Cengiz Ugur, un cunoscut al fostului ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Întâmplare sau nu, în vremea guvernării liberale ministrul Vlădescu a contrasemnat o hotărâre de guvern în care se specifica faptul că „în situaţia neadoptării, în regim de urgenţă, a măsurilor cuprinse în prezentul proiect (n.r. referitor la privatizarea Oltchim şi Arpechim), consecinţele asupra viitorului acestor societăţi comerciale de referinţă pentru economia românească pot fi dezastruoase şi pot conduce chiar la încetarea activităţii acestora”. Ministrul Finanţelor de la acea vreme avea informaţii clare cu privire la soarta rafinăriei Arpechim. Anii au trecut şi în prezent întreaga structură cu toate dotările sale din fier şi inox se află în pragul tăierii.