Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

si va veni o zi.....

/ #2010 comentarii

2013-03-18 12:04

Acest "domn" Alain este ori tare nepriceput ori rau intentionat si mincinos.
Pozeaza in domnul " dreptate si adevar" sustinand ca el detine adevarul absolut.
Haide sa o luam pe rand: Design - societate privata desprinsa din Oltchim- activitati de proiectare. Oamenii de la Design sunt fosti colegi.
Toate proiectele de extinderi, modernizari, etc erau realizate cu ei. Ei si cei din Oltchim ( Roibu, Preoteasa, Olaru, Bejenariu, Vaicum, Toba, Moldovan, Udrea, Balint, Avram, Atanasoaie, Popescu, Tataru,Ionescu, Georgescu, Teodorescu, Gaujan, Manda, Stamate, maistrii, tablonistii, operatorii chimisti, electricienii, amc-istii si multi altii) au dus propenoxidul de la 4500 to/an la 120000 to/an.
Ei au construit fabricile de polieteri, naparca, ei au indurat frigul si ploaia si oboseala si stresul, nu tu naparca.
Ei au gandit, au construit, au lasat ceva in urma si te-au platit pe tine naparca ca sa-i judeci acum.
Naparca, aduti aminte ca erau 1000 de economisti in Oltchim si nu era nevoie de inca unul in plus , lipsit de caracter ca tine si totusi lui Roibu i-a fost mila si te-a angajat, naparca.
Tu vorbesti de cinste?
Ei s-au dus la usile tuturor clientilor sa-i convinga ca marfa Oltchim este buna. Ei au vandut 100.000 to/an de polieteri. Ei au incheiat contracte de colaborare cu gigantii industriei chimice mondiale si au produs polieteri pentru acestia.
Ei au extins gama de fabricatie de la 3 polieteri la 45 de tipuri.
Nu l-am iubit pe Roibu si nu-l iubesc pe Roibu din motive personale dar nu pot sa nu recunosc ce a facut. A gresit? Da, a gresit! A gresit ca a tinut o groaza de lichele pe langa el.
A gesit ca a fost un vizionar si a construit mai mult decat se putea sustine financiar, a gresit ca a avut incredere in niste structuri guvernamentale si in oamenii care ar fi trebuit sa salveze economia tarii, a gresit pentru ca exista si nimic nu-l pune la pamant.
Nu-l iubesc pe Roibu dar as vrea sa existe cativa de talia lui in actuala conducere, ca viziune, indrazneala de a construi si curajul de a tine piept sacalilor.
Soarta Oltchim a fost hotarata de asasini economici. Nimeni nu va veni la Oltchim 1, 2 sau cate numere vreti sa-i puneti sa se bata cu un actionar minoritar ce detine 32%.
De ce guvernul polonez a putut sa-si salveze intreprinderile de stat: Ciech, Zak, Zat, etc.
De ce guvernul polonez i-a dat un sut in dos lui PCC dupa ce castigase licitatia de achizitie ZAT si ZAK?
Ciech este intreprindere a statului polonez, condusa politic. Ciech pierde bani in fiecare an la Govora dar si-a asumat pentru ca stie ca va veni si momentul cand va putea castiga.
Daca n-ar fi venit criza economica Oltchim era acum departe. Dar ori nu intelegeti, ori nu vreti sa intelegeti, ori aveti alte interese. Ai auzit naparca de criza economica mondiala si de efectele ei? Te-ai uitat de curiozitate, ca tot nu ai ce face, sa vezi cum au fost afectati marii giganti ai industriei chimice?
Ai vazut, naparca, unde s-a dus profitul rezultat din prelucrarea titeiului romanesc?
Mai informeaza-te, poate reusesti sa intelegi ceva din realitatea asta cruda pe care o traim.
Scoate-ti capul din nisip si citeste, documenteaza-te, analizeaza, pune lucrurile cap la cap si poate te luminezi.
Nu v-ati pus intrebarea de ce Alro a fost profitabil cat energia a avut un pret preferential?
In 2012 raporteaza pierderi imense, dupa ce energia le este scumpita.
A avut Oltchim aceasta facilitate? NU.
A primit Oltchim vreo facilitate pentru toate investitiile pe care le-a facut? NU
Producem cea mai buna calitate de Ahnidrida Ftalica din Europa. Cel mai mare producator european, BASF, a fost surprins de calitatea marfii fabricate de Oltchim.
De ce nu ne intereseaza acest aspect?
Vrei adevarul? In regula: te duci pe internet la ministerul de finante si iei pe rand firmele "capuse" ale lui Roibu, vezi ce cifre de afaceri au avut, ce profit, ( ca doar esti economist-)
si vezi daca obtii 800 milioane euro. Poate te mai luminezi!
Daca aceste firme capuse au fraudat exista autoritati abilitate sa cerceteze si sa stabileasca prejudiciile. Lasa-le sa-si faca treaba si cand ele vor stabili aceste lucruri atunci poti trambita pina ramai MUT.
Pana atunci ar fi bine sa ne lasi in pace.

Mi-aduc aminte cate injuraturi a luat, Plavitu- Dumnezeu sa-l ierte- pentru ca a investit in instalatia de oxo alcooli si cativa ani la rand piata octanolului a fost un dezastru.
Cand lucrurile au mers bine nu si-a mai amintit nimeni de Plavitu.

Nu ai nici un drept sa judeci pe nimeni din cei care au construit OLTCHIM.
Oltchim a avut proiecte ambitioase si se pot face lucruri inimaginabile pentru mintea ta frustrata si gaunoasa.