Susțin !!! Statutul CFR -istului
Sustin statutul CFR-istului
Re: Podina Cristian
pot semna și membrii de familie petiția ,bravo ,tatăl tău cred că e mândru de fica lui
Pentu de am muncit la ordin 33 de ani ca sa fim luati in btjocura acum la batranete Guvernanti tot va laudati cu locuri de munca in tara asta ,lasati tineretul sa munceassa iar noua datine drepturil ce ni-lea-ti luat fara a tine cont ce inseamna munca la calea ferata .Va mai rog sa nu uitati ca noi CFR-eul eram a doua armata pe tara si acum nu mai suntem nimic .De ce munca noastra a fost considerata ca fiind munca cu conditii normale cand nu s- a schimbat nimic in sistim .Suntem ba mai solicitati datorita disponibilizarilor Eu sunt Revizor tehnic si fac revizie unui tren de marfa de 40 de vagoane singur ceia ce este contrar instructiilor in vigoare .mentionez faptul ca in asa conditii nu se poate face servici de calitate . Daca nu ni se da drepturile noastre in ceia ce priveste varsta de pensie CFR-STI HAI SA NE DAM DEMISIA IN MASA SA VEDEM CE FACE STATUL ROMAN
semnez petitia!Re:
Cine nu a lucrat la SC, mai ales noptile, in toate zilele de sarbatoare, fara libere, in spatii neincalzite iarna si sufocante vara, intr-un stres ucigator nu poate intelege necesitatea promulgarii acestei legi!
Nu doar mecanicul de locomotiva, mecanicul ajutor si instructorul mecanic muncesc la CFR in conditii grele, deosebite, "speciale" ci si personalul din ramura miscare-comercial: conductorii de tren, sefii de tren, controlorii de bile, inspectrii de specialitate calatori, instructorii M/C, acarii, manevrantii, picherii, meseriasii de cale,impiegatii de miscare, etc. Nominalizarea lucrului in conditii grele,deosebite, speciala numai a celor trei categorii de feroviari constituie un abuz incalificabil pentru care trebuie sa raspunda penal conducatorii administratiei si liderii de sindicat care au pactizat cu administratia pentru a-si realiza propriile interese!
"Greva" feroviarilor din anul 2004 cand Federatia Mecanicilor de Locomotiva a declansat conflictul de interese, a profitat numai mecanicilor de locomotiva,mecanicilor ajutori si instructorilor mecanici care au fost nominalizati/incadrati in categoria speciala de munca entru a benficia de reducerea varstei standard de pensionare.Cinste liderilor sindicali din Federatia Mecanicilor de Locomotiva care nu au uitat de unde au plecat si pe umerii cui s-au ridicat!
Restul feroviarilor au avut numai de pierdut, drepturile lor - inclusiv cele castigate anterior au fost pierdute de sindicalistii ajunsi boieri pe spinarea "boborului" asuprit cu acordul lor! Acestia nu au avut rusine, teama de lege nici frica de Dumnezeu, s-au inchinat zeului ban si-au realizat interesele meschine, au avansat in cariera, si-au angajat/avansat /"ajutat" membrii familiilor lor extinse, iar de cei multi si necajiti nu le-a pasat.
Acestor indivizi nesatui de avere dobandita necinstit, avizi de putere care li se pare vesnica, numai Dumnezeu de care nu au tinut cont in socotelile lor le va veni de hac si-i va rasplati dupa faptele lor: cu boala si moartea.
Din 2004 pana in prezent, feroviarii au fost/sunt salarizati mai prost decat gunoierii, desi la disponibilizarile masive care s-au facut au preluat atributiile celor disponibilizati fara sa fie platiti pentru cumul de functii. Feroviarii romani traiesc sub nivelul subzistentei, muncesc in conditii grele, periculoase, intr-un stres insuportabil, presteaza permanent munca peste programul normal de lucru, sunt umiliti, abuzati de catre cei ajunsi la "carma" , exploatati fara mila si amenintati ca vor fi concediati , cu discretionarea normelor legale, daca indraznesc sa-si ceara drepturile.
De aceea, sustin promulgarea statutului feroviarului- a doua armata a tarii!
Feroviarul roman are o pregatire speciala, unica, munceste mult, conditii grele, periculoase, distrugatoare de sanatate - speciale chiar mai stricte decat cele in care-si desfasoara activitatea politistul, jandarmul sau apv-tul dar nu este retribuit nici cu 1/2 din salariul acestor categorii de personal, iar munca sa nu este respectata/recunoscuta.
Curaj, fratilor feroviari! Luptati pentru drepturile dvs.caci "o lupta-i viata"...!
sorcutRe:
seful
Am nevoie de satatutul feroviarului ca sa pot iesi la pensie!
Am 55 de ani, am lucrat no-stop, neplatit corespunzator si nu ma vad lucrand inca 10 ani pentru a putea primi pensie la implinirea varstei de 65 de ani.
Nu cer decat ceea ce mi se cuvine, drepturile castigate legal pe care ni le-au sters groparii CFR-lui care nu stiu ce-i munca epuizanta pe care ne-au obligat sa o prestam, disciplina, rabdarea indelungata, lipsurile,foamea, frigul, caldura excesiva, imposibilitatea cresterii decente a copiilor, achitarii facturilor, a petrecerii unui concediu la mare sau la munte in Romania nu pe alte meleaguri, etc.!
Burghezia proletara a dus la fier vechi C.F., ne-a distrus tara si vietile!
Trebuie sa ne unim fortele si sa facem ceea ce trebuie pentru noi si pentru urmasii nostri cat mai avem timp si suntem pe picioare!
"SOMNUL NATIUNII NASTE MONSTRI"!
| This discussion has been closed. |