Petitie impotriva petitiei de modificare barem EN 2012 rom.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
Un arlechin care fuge de responsabilitati :)) tu , domnu ce a initiat aceasta petitie .
Re:
Daca ne luam dupa ce ai spus tu, putem ajunge si la faptul ca raspunsul corect era de fapt atributiva.
Ia fraza exact cum e si tine cont de topica propozitiilor, ca altfel poa' sa-ti iasa si completiva directa, si atributiva si de orice fel vrei tu.
Re:
ai dreptate ... asta nu e problema de clasa a VIII-a daca nici profii nu se pot hotari
Petitie retarda
Re:
da , ai dreptate . Ei nu pierd nimic daca ne dau si noua punctele alea
NU !
Ana e frumoasa.
Ana= Subiect
e frumoasa = PN
Frumoasa e Ana.
e frumoasa = PN
Ana= Subiect
Indiferent de topica , propozitia are aceleasi functii sintactice.
Este predicativa ;)
Nu ajungeti niciunde cu 30- de semnaturi , avem 20 000 de oameni , dintre care si profesori
Serios???
Claudiu din Deva
In propozitia: "Doctor este Ana", fata de ordinea normala "Ana este doctor"
mai conteaza topica pentru a spune care este Subiectul?
Evident nu. Ana ramane subiect. Oricum ai lua-o.
De ce? pentru ca semantic "Doctor nu poate fi Ana"
Dar "Ana poate fi doctor."
Asa si aici : avem o inversiune DAR semantic "jena nu este o dificultate a rasfoirii"
Decat in capul celor care nu stiu romaneste dar au ajuns sa faca subiecte de limba romana
Semantic nici "Dificultatea nu este jena"
D.p.d.v. semantic (adica In LIMBA ROMANA) are sens doar propozitia:
"Dificultatea (rasfoirii paginilor) este jenanta"
Orice alta interpretarea NU ARE SENS SEMANTIC,
ADICA "jena este o dificultate a rasfoirii" NU E O PROPOZITIE IN LIMBA ROMANA
"Ceea ce ma jeneaza"
poate deci fi echivalata doar cu
"jenanta" (chiar daca "ceea ce" introduce un obiect , practic acel obiect nu s epotriveste semnatic)
pentru ca ORICE ALTA INLOCUIRE DA O MONSTRUOZITATE SEMANTICA
"jenanta este rasfoirea paginilor" este singura contragere care are sens de aceea
"Ceea ce ma jeneaza" este
PREDICATIVA
"JENA NU FACE DIFICILA RASFOIREA PAGINILOR" si
"JENA NU E DIFICULTATE A RASFOIRII"
Decat in mintea unora care nu cunosc Limba Romana.
AR TREBUI PUNCTATE AMBELE VARIANTE :) CHIAR DACA EU AM LUAT PREDICATIVA !!
Re:
Frumos apelativ "bai...tampitilor". Nu se intampla absolut nimic daca li se acorda si celorlalti punctajul, doar ca este subiectul care face diferenta intre cei buni si cei mai putin buni. Probabil ca Eba Basescu ar fi pus predicativa si de aici pana la "succesuri"nu mai este decat un pas.
Re: NU !
Dragalasule/Dragalaso, priveste tu alt exemplu:
Andrei este elev.
Andrei = Subiect, este elev = PN
Elevul este Andrei.
Elevul = Subiect, este Andrei = PN
Asadar, exemplul tau pica. Si in plus, voi ati auzit vreodata de CAZUL DE TOPICA FIXA? Pentru ce credeti ca a fost inventat ala?? Sa fim seriosi, e subiectiva toata ziua, predicativa voastra nu are niciun sens.
| This discussion has been closed. |
Vai de minoritatea ce se considera perfecta. Pentru o analiza corecta a frazei este permisa schimbarea topicii acesteia, intrucat propozitiile trebuie analizate din toate perspectivele pentru a fi siguri ca am procedat corect. In acelasi timp, daca e sa ne luam dupa topica in fraza, propozitia "Jena este dificultatea..." nu este cea mai fericita exprimare romaneasca. De ce? Pentru ca topica este gresita! Totodata, predicatul nominal este alcatuit din verb copulativ si nume predicativ-care nu poate fi exprimat printr-o parte de vorbire articulata cu articol hotarat, cum este intalnit in cazul nostru substantivul "dificultatea" articulat cu articolul hotarat "a".
Atat am avut de spus si va urez succes cu petitia ce ati inaintat-o!;)