GRATIEREA SI AMNISTIA
Am semnat aceasta petitie pentru ca este nevoie urgent de o gratiere colectiva pana la maxim 5 ani.Este foarte important ca aceasta gratiere sa fie acordata tuturor detinutilor indiferent de fapta comisa.Spun asta ca se vorbeste ca faptele de coruptie sa nu fie gratiate.Daca s ar intampla asa ceva atunci am elibera toti hotii si talharii iar un functionar care a luat spaga 2000 de euro ar ramane in puscarie pentru condamnarea de 2 ani pe care a primito.
gratierea inseamna pentru unii un drept la o noua viata ,la libertatea pe care dumnezeu ne-a dato insa din pacate unii dintre cei indreptatiti folosinduse de anumite legi o folosesc pentru a ne ingradii acest drept
Da sunt de acord cu GRATIEREA
...
un singur lucru nu inteleg din declaratiile doamnei ministru...de ce spune ca nu v-a da nici o gratiere pt ca a studiat rezultatele altor tari care au dat gratieri si spune dansa 24% dintre ei au recidivat...dar acum sa vorbim serios persoana care nu vrea sa se schimbe dupa ce sta inchis nu se va schimba nici daca sta 3 ani inchis pentru ca sistemul nostru din penitenciare nu face detinuti mai buni dincontra parca ii face mai rai...sincer eu nu vad cum ii 'reintegreaza ' in societate...omul care e constient ca a gresit si ii pare rau pentru ce a facut ii ajunge ca a stat inchis si o saptaman....vedem la televizor o gramada de cazuri de viol si daca asculti mai atent auzi ca nu de mult a iesit din inchisoare violatorul culmea tot pentru viol acuzat...deci cum ramane cu recidiva?? sincer ar fi deacold sa se dea gratiere deoarece ca si cetatean al acestei tari sincer nu prea imi convine sa platin amenda la CEDO si pana la urma pentru ce??? pentru ca si aceasta amenda tot din bani cetatenilor de rand se va plati si este o suma cam mare,cu acesti bani se poate face lucruri mai bune in tara asta (ex. modernizare spitale)..eu zic ca trebuie gandita bine aceasta gratiere si lasat la o parte scuza ca vor recidiva detinuti,dar cu aceasta lege cred ca putem evita plata unei amenzi...iar treptat se pot lua si alte masuri ca pe viitor sa nu se mai ajunga in asemenea situatii...
This comment has been removed by the person who wrote it.
Cred ca asa este normal intr-un stat păstorit de DNA
Am semnat pentru ca sotul meu a primit o condamnare de 3 ani ,in regim de detentie pentru o fapta care s-a petrecut in urma cu 10 ani,dupa 9 ani de procese si stress.Un proces nedrept,amanat si taraganat.....pentru fapte care nu meritau nici macar amenda penala...Insa,trebuie sa fie si puscariile pline,nu?Si tot noi,trebuie sa platim amenda la CEDO, noi cei mici,muncitori ,ca doar din banii nostri se platesc datoriile,nu?Si la ce bun ca va sta 3 ani inchis ,in conditii inumane,alaturi de alti detinuti, care au comis crime si violuri.... Oare asta inseamna reeducare?
Pentru faptul că cunosc persoana care a fost arestată.a ieșit cu sănătatea distrusă .cu dinții la fel.sa se facă locuri de munca pentru ei sau să se condamne la locul de muncă pe cei care nu sânt violenți sau nu reprezintă un pericol social.precis sânt care vor să muncească .cum sa se reabiliteze dacă au ieșit călcați în picioare moral și psihic.
Ce așteptări poate avea societatea din partea unora care nu au nici o șansă la reabilitare.
| This discussion has been closed. |
Am semnat aceasta petitie pt ca am un fiu care a fost arestat in ajun de craciun.Va imaginati ce fel de colind am primit prin telefon.Judecat in stare de arest la prima fapta departe de casa dupa 4 luni sa judecat. pt o greseala facuta pt prima data in viata lui,o greseala pe care toti din familie o platim cu lacrimi si durere....,,sa.ti trimit pachet cu ceva ??dupa 1 luna am aflat prin intermediul unui coleg detinut cum sa trimit bani ca nu au mancare si e dezastru .sa trimit pachet???,,nu mama nu trimite ca nu ajunge la mine nimic,,