Desființarea ȘCOLII de DUPĂ-AMIAZĂ!!
Initiativa mai mult decat laudabile!
Dar, cred. ca ar mai fi alte "teme" de supus....
"petitiilor", cu ar fi: 1.programa scolara pentru
cl.I-IV, gimnaziu, liceu;
2.necesitatea admiterii in
liceu, eliminarea "aportului" mediei generale din gimnaziu (cui foloseste? - intrebare mai mult retorica, dar cu foarte multe raspunsuri;
3.Volumul infernal de munca (teme, lectura....) la care trebuieta sa faca faca fata elevul - in termeni sportivi "dopingul".... - si de aici problema timpului liber si exercitarea scolii a unei conditii esentiale, atragerea spre scoala a elevului;
4. greutatea, reala, a
asa zisului ghiozdan....cararea unor lucruri inutile sau oricum nu neaparat necesare desfa-
surarii procesului de invatamant;
Evident ar mai fi, si nu putine, dar....E GREU,
FOARTE GREU iei niste hotarari "radicale"?!?!
Adrian Costea
S-a ajuns aici pentru ca functionarii platiti din bani publici nu sunt in stare sa gandeasca nimic. Nu le-a cerut nimeni sa reinventeze roata. Sunt mai multe modele in Europa. Trebuiau doar sa DECIDA care dintre ele se potriveste mai bine si SA-L ADAPTEZE!!!! In schimb:
1. Au introdus clasa zero in scolile deja supra-aglomerate. Ca cei mai mici dintre scolari sa intre direct in contact cu cei ajunsi la varsta pubertatii!
2. Scolile sunt aglomerate pentru ca s-au promovat asa numitele "scoli de fite". Acestea sunt cam toate scolile din zonele centrale a ale oraselor. Este absurd ceea ce se intampla. Scolile centrale devin supra-aglomerate, traficul devine infernal pentru ca cei care locuiesc in cartierele de vile mai noi (si care sunt mult mai la periferie) trebuie sa-si aduca copii la scoala cu masina. Cei mici nu mai pot merge pe jos la scoala. Asta in timp ce scolile de cartier raman goale. Copii sunt cei care sufera cel mai mult. In cazul copiilor mei, conducerea scolii se chinuie sa extinda spatiul pe care il au la dispozitie (mansardare) in loc sa recunoasca ca mai mult de jumatate din copiii inscrisi in scoala nu aveau ce cauta acolo pentru ca nu lociuesc in zona arondata scolii. Iar cum numarul copiilor a scazut fata de perioada de dinaintea revolutiei (pardon, loviturii de stat) toate justificarile cu spatiile insuficiente sunt FALSE! Cand s-au construit spatiile in care functioneaza aceste scoli au fost facute calcule referitoare la numarul de locuitori din zona. Astfel in cartierele de blocuri sunt scoli si mai multe, si mai mari. Aceste scoli inchiriaza acum spatiile pentru a mai rotunji bugetele.
Re:
Aici sunt foarte multe de spus. Catedrala este doar varful nesimtirii, mai ales in ceea ce priveste resursele alocate.
Mult mai deranjant este faptul ca se construiesc biserici in sfanta prostie! Ca si cand manturiea ne va duce spre progres, civilizatie si bunastare si nu educatia (pentru minte) si sportul (miscarea - pentru sanatate). Eu sunt din Sibiu si va pot spune ca s-au stricat foarte multe locuri de joaca pentru copii pentru a se construi biserici. Am si eu o intrebare, din pura curiozitate: stie cineva care este raportul intre preotii care se retrag (pensie, deces ...) si cei care sunt produsi de "sistemul ortodox"? Nu tin minte, copil fiind, sa iasa popa din biserica si sa ma certe ca joc fotbal in curtea scolii in timpul slujbei. Si nici pe parintii/bunicii mei ca de ce eu sunt la joaca si nu la slujba. Si cu toate acestea, cand mergeam la vre-o slujba, mi-era rusine si sa stranut in Biserica!
sa nu se mai invete dupa amiaza
Ar trebui sa se ia masuri in privinta asta!!
ptr ca nu exista decat argumentul crizei de spatiu, primariile sa renunte la panselute cativa ani si sa faca scoli. au spatii destule, de care isi bat joc!!!!
Re:
Asa sa fie! Sper sa fim cat mai multi care sa sustinem proiectul si sa putem forta autoritatile sa tina cont de acest lucru! Multumesc!
Re:
Scoala dupa scoala e platit de parinti nu de primarie. Invatatoarea primeste 10 lei pe zi de la fiecare copil supravegheat iar masa de pranz costa tot 10 lei/ copil. Nu e nimic gratis.
Excelenta initiativa.
NU VREAU SCOALA DUPA AMIAZA
AU NEVOIE DE SIGURANTA! Am doi copii minori si NU MAI VREAU SA-MI UMBLE 6LUNI PE AN, LA 18.30, singuri PE STRAZI. Sunt totusi copii, iar noi parintii raspundem ! Programul 12-18.30 pt clasele 5-8, NU ESTE OK
Se stie ca randamentul intelectual cel mai bun este dimineata,ca sa nu mai discutam de alte inconveniente.
| This discussion has been closed. |