VREM PARTENERIAT CIVIL IN ROMANIA

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția VREM PARTENERIAT CIVIL IN ROMANIA

Radu C.

#226 De acord, cu o conditie

2014-03-30 00:08

Sunt de acord cu legalizarea parteneriatului civil, cu o singura conditie; desi acest lucru pare logic prin insasi prezenta termenului "civil", vreau sa se specifice in mod expres in lege ca reprezentantii cultelor religioase nu pot fi obligati in niciun fel si nu pot fi actionati in judecata daca nu accepta sa oficieze ceremonii religioase pentru cuplurile ce aleg parteneriatul civil.

Musafir

#227

2014-03-30 18:24

Am semnat petitia,sper sa aveti sanse sa obtineti ceea ce va doriti dar atit,nu voi spune si nu voi influenta pe nimeni in acest sens.Fiecare e liber sa decida pentru el si in numele lui,.Va doresc noroc,doar ne aflam in Europa,nu? Nu mi se pare corect sa percepeti taxa pentru cineva care v-a sustinut(pentru vizibilitatea petitiei,nu este corect)
Ana

#228 Re: De acord, cu o conditie

2014-03-30 18:32

#226: Radu C. - De acord, cu o conditie

Sa inteleg ca nu pot fi obligati si actionati in judecata daca nu accepta sa oficieze ceremonii religioase ? Dar daca este vointa lor proprie sa doreasca sa oficieze ceremonii religioase pentru cuplurile ce aleg parteneriatul civil ,se poate,nu-i asa ca doar nu sint obligati,este dorinta lor? asa se subintelege sau ma rog este o varianta de interpretare.  Trebuiesc legi clare sa nu lase loc la interpretari sub nici o forma.Ce e DA sa fie DA si ce e NU sa fie NU. Altfel,ne dam cu stingu-n dreptul

Ana

#229 Re: Re: Re: Re:

2014-03-30 19:47

#24: rares - Re: Re: Re: Preotii ori se opun ori sint contra ? Okay,Romania nu este condusa de biserica ortodoxa dupa parerea mea. Sint casatorita am copii si nepoti si sint ortodoxa.Dar sustin ca toti sintem egali in fata legii si cetatenii trebuie sa aiba drepturi egale,fara discriminari de sex,religie,nationalitate,etc.De asta am semnat petitia.Cine traieste inafara Romaniei are mintea un pic mai destupata,isi vad de problemele lor nejudecind ce face unul sau celalalt,nu se jignesc si nu judeca pe nimeni. Nici unul dintre noi nu am fost intrebati la nastere ce religie preferam,au judecat parintii pentru noi,nu e de mirare ca sintem 70-80%  de religie ortodoxa.Una gindim si alta facem,asa si unii preotii la care tu faci referire,e greu sa nu ai coloana vertebrala.Cei pedofili daca exista si tu ii stii defera-i la Politie.Este alta mincare de peste,nu despre asta se face referire in petitia in dezbatere. Preotii sint cei care vor fi judecati primii dupa invierea lui Isus,nu este deloc usoara menirea lor nu noi trebuie sa-i judecam,nicidecum.

 


Musafir

#230

2014-03-30 19:50

O decizie f importanta demna de luat in consideratie!
Ana

#231 Re:

2014-03-30 22:41

#67: Sil -

Sint ortodoxa ,dar  cred ca ar trebui sa ne schimbam optica in privinta acestor persoane.Sintem cetateni ai acestei tari,bine sustin ei ,platitori de taxe si impozite,de ce nu ar avea aceste drepturi sa se casatoreasca intre ei,sa fie liberi sa se simta bine  asa dupa cum simt. Chiar si prostitutia cred ca ar trebui legalizata,sa aiba cadrul ei legal,si sa faca ce doresc si ce simt.Oricum cine vrea sa se prostitueze o face si pe ascuns.Statul pierde taxe si se umplu buzunarele diferitilor mafioti,pesti.Cine vrea o prostituata ,sa plateasca,tara cistiga bani,si se face in cadru legal si protejat din punct de vedere al sanatatii. Sa nu ne facem ca nu exista,ca nu sintem orbi.In casa lor,in patul lor sa faca oricine ce doreste dar sa nu lezeze interesele altor persoane,si  sa nu se manifesteze in locuri publice,ci discret.Cunosc cupluri care au infiat copii si este totul ok.Ma refer la oamenii normali la cap si responsabili ,nu la tot felul de handicapati mintal.Au dreptul la o viata libera si nu sa fie discriminati.Astept votarea in acest sens al legii care sa nu-i discrimineze fata de majoritatea populatiei.Mai lasati-ma cu ortodoxismul excelebrat,chiar nu este cazul.

Ana

#232 Re:

2014-03-30 22:52

#67: Sil -

Sa terminam odata cu ortodoxismul excelberat,nu avem dreptul sa-i discriminam ,in fata legii toti sintem egali,,Prostitutia sa fie legalizata,intr-un cadru legal viata acestor femei ar fi protejata,nu ar fi ucise dupa bunul plac al unor mafioti si *pesti* care profita de pe urma lor si le batjocoresc.Sa lucreze  cinstit daca asta aleg sa faca cu viata lor,statul ar cistiga taxe si impozite,ar fi ocrotite din punct de vedere al sanatatii.Sa lucreze cu carte de munca,sa plateasca darile la stat ca orice cetatean angajat,sa aiba pensie,etc.Sint destul de multe cupluri de homosexuali sau mai stiu eu de care,care au infiat copii si sint oameni normali in societate si in faliile ce si le-au constituit.Nu este nici o crima,peste tot in lume si-au cistigat acest drept numai in Romania sint sceptici .Trebuie o schimbare de optica,nu avem dreptul sa le refuzam sa-si traiasca viata cum o simt si cum o doresc.Patriarhia sa-si vada de ale ei,nu ce fac oamenii in pat in casa lor.Sint ortodoxa,casatorita  cu copii si nepoti, dar consider ca au dreptate.

Ana

#233 Re:

2014-03-30 23:14

#88: -

Ca e contract de convietuire ca e parteneriat civil,nu ma intereseaza denumirea aleasa,vreau sa nu-i mai judecam,sa-i marginalizam si sa-i desconsideram.Sint,exista,sint semenii nostrii nu-i putem ignora sau ascunde. Sa li se dea acest drept,sa traiasca cine cu cine vrea,cu cine le place si cu cine se inteleg.Nu este treaba nimanui sa -i condamne,este alegerea lor, ei nu vor sa fie diferiti de majoritate,dar din pacate asa sint.Dar discret,la ei acasa si la ei in pat. La intrebarea ta,citi gay ati fost prigoniti la serviciu,la scoala sau pe strada,mi se pare ca exagerezi.La serviciu,la scoala si pe strada,purtati-va ca niste cetateni responsabili,nu este cazul sa faceti uz ca sinteti gay,nu are nimeni de unde sa stie ca sinteti gay daca va purtai omeneste. Depinde cum v-ati manifestat,ca altfel nu-mi explic de ce sa fiti prigoniti,nimeni nu avea de unde sa stie ce faceti voi in pat. Poate a fost vorba despre altceva( racolari de persoane ceea ce nu este normal)Nicaieri in lume nu se bate atita moneda pe problema  aceasta. Atit ca sintem ortodocsi declarati,Patriarhia face legea in privinta voastra dar de ajutat populatia ortodoxa care este majoritatea saraca si vai mama ei, nu catadicseste,numai cum sa faca averi de neimaginat,sa-si umplu buzunarele tot de la acest popor ortodox necajit si amarit. De unde si zicala; Fa ce zice popa nu ce face popa.Asta nu a iesit numai asa,asa se intimpla,nu sit vrednici destui preoti sa se numeasca preoti ci profitori.

anonim

#234 Re: Distrugerea traditiei socioculturale

2014-04-01 10:06

#179: Antropolog - Distrugerea traditiei socioculturale

Asta e buna domnule,Romania nu este mai evoluata din niciun punct de vedere fata de alte tari,cum poti sustine asa ceva ma homofobule comunist?

Against Hate

#235

2014-04-01 10:17

Gays rule the world already and straight people have no idea! Yea bitch!
Marian

#236 Marius

2014-04-01 21:32

ce de atei nebuni pe aici. gunoiul omenirii
Marius

#237 never

2014-04-01 21:35

o sa vada sodomitii si ateii casatorii homosexuale in Romania cand o-r face parul mere :))))astia is mizeria societatii.

Musafir

#238

2014-04-11 16:52

Csjcusjsh ksn canjskbx sjjcbgz. Ixx u ujsn yf mgd yjdk rj.

Musafir

#239

2014-04-15 12:12

Drepturi egale pentru toti!

Musafir

#240

2014-04-15 12:52

Poate ar mai scadea rata divortului, daca oamenii ar avea mai multe optiuni.
In plus, parteneriatul civil e recunoscut in diverse tari europene si instituirea sa in Romania ar facilita schimbul de forta de munca la nivel UE. Thus, all shall prosper, cum vine vorba.

Musafir

#241

2014-04-15 19:45

Romania, ai mai ramas tu si cu inca vreo 7 homofobe... ieri a aderat si Malta, a 22-a tara din europa la parteneriate civile intre persoane de acelasi sex si a 10-a tara la dreptul cuplurilor gay de a adopta copii!

Musafir

#242

2014-04-23 04:59

Sper căsătorie egal este legalizată

Musafir

#243

2014-04-29 09:08

From Spain. We want Romania with the same rights that we have in the other countries of Europe. Hugs

Musafir

#244

2014-04-30 09:23

http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L597EM.pdf

De acord, este o necesitate intr-o Romania aflata in sec. 21.

Musafir

#245

2014-05-02 11:56

.
carmen

#246 Carmen Magdalena

2014-05-05 23:01

Legalizarea parteneriatului civil este un pas spre o lume civilizata!
alsvalia

#247 Re: Re:

2014-05-06 13:03

#3: xyz - Re:

Si aici am avea de lucrat. In Germania si Olanda prostitutia este reglementata si impozitata. Este o meserie ca oricare alta, cu drepturi (asigurari sociale, pensie) si obligatii (plata impozitelor, controale medicale stricte). Politia romana isi mobilizeaza efective importante pentru descoperirea si amendarea femeilor care practica cea mai veche meserie din lume. Amenzile nu sunt platite niciodata, iar adevaratii infractori zburda liberi ca nu are cine sa-i prinda. E un cerc vicios din care trebuie sa iesim. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, asistam la cresterea numarului de persoane infectate cu HIV/SIDA - majoritatea nu stiu sau nu declara a sunt purtatori(oare).

Deci, ar mai fi loc de inca o petitie, parerea mea - pentru legalizarea si reglementarea prostitutiei ca meserie.

CEAUSU ALEXANDRU

#248 GAY

2014-05-12 15:13

Eu nu inteleg de ce un barbat ar vrea sa se futa in cur??? D-zeu nu a lasat asa ceva. Nu se pot reproduce. Cum mortii lor mai au curajul sa mai si ceara casatoria? Ma intreb de unde atata tupeu. Maine poimaine devine obligatoriu,halal populatie pe Terra.Pacat ca ne pierdem valorile si in ce stil le pierdem.Dezamagitor ca au curajul sa se afiseze in public,ii vad copii si poate le urmeaza exemplul ca daca l-a vazut pe ala la TV ca isi ia limba-n gura cu Naomi sau mai stiu eu care mortii masii poponar exista probabilitatea ca si acei copii sa faca asa. In loc sa faceti petitii pentru marirea salariului mediu sau a alocatiei de stat sau pentru scoaterea accizelor la carburanti voi cautati sa va futeti in cur legal si protejati(de lege) ca prezervativul nu are nici un efect pentru ca nu exista riscul sa ramana gravid. Sunt indignat de aceasta atitudine a celui care a facut petitia. Hai sa incercam sa aratam la copii ca nu are pizda Elton John! Semnat clar si raspicat, CEAUSU ALEXANDRU, Pitesti.

Musafir

#249

2014-05-24 09:44

I very very love Romania....

Musafir

#250

2014-05-24 14:42

Love is love and gay love is true love <3