AVIOANE NOI SI DEZVOLTARE ECONOMICA PRIN OFFSET!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția AVIOANE NOI SI DEZVOLTARE ECONOMICA PRIN OFFSET!

costa71

#26

2012-09-28 02:24

Dati si numele "inteligentilor" care fac asemenea "afaceri" si comisioanele care le iau pentru ca acceptà anumite firme si conditii...
NicuS

#27 IAR

2012-09-28 10:52

Cand esti sarac nu-ti permiti sa cumperi lucruri ieftine sau vechituri! E mult mai scump! Si daca mai ai si traditie in producerea acelor "lucruri", de ce nu investesti ca sa ti le faci singur?

Musafir

#28

2012-09-28 12:33

Cu tot respectul pentru organizatorii acestei petitii, consider ca nu este de ajuns doar atat. Toata aceasta treaba este foarte importanta. Sa ne fereasca bunul Dumnezeu de a ajunge in situatia din 1940, sau mai rau....Daca se poate organiza un miting cu atat mai bine. Publicati si raspublicati numele oficialilor care cumpara pentru o tara intreaga 9 sau 12 avioane. Sa-i stie toata lumea sa-i blesteme si copiii. Si daca o vom pati din cauza lor sa fie urmariti in toata lumea. Scrieti-le numele cu litere de tipar zi de zi.
Marius Zgureanu

#29 Petitia este doar inceputul

2012-09-28 14:43

Noi vom mediatiza in continuare aceasta alternativa, a offset-ului.

Acest offset ar fi fost o gura de oxigen pentru economia romaneasca si ocazia de a repune pe picioare cateva intreprinderi de profil militar, care probabil vor fi inchise in urmatorii 2 ani, dar si de a privatiza cateva intreprinderi de stat pentru care altfel nu va veni nimeni serios, cum s-a vazut in drama de la Oltchim...
Nu ne vom resemna pana cand prima transa pentru avioanele portugheze va fi platita si primul avion va pune roata in Romania, si nici atunci, pentru ca minimul necesar pentru Romanaia este undeva intre 48 si 72 de avioane… dupa cum a recunoscut si dl. ministru al apararii Corneliu Dobritoiu.
Vom continua sa promovam ideea de offset si avioane noi, deoarece o datoram celor din armata dar si industriei militare romanesti precum si celor care vor sa munceasca in Romania in domenii de inalta calificare!
http://www.rumaniamilitary.ro/petitie-pentru-avioane-multirol-noi-o-petitie-pentru-demnitatea-noastra
Nu avem nici un drept sa ne resemnam, pana nu obtinem pentru tara si pilotii nostri ceva similar cu oferta Saab, ce tocmai a fost comentata pe RomaniaMilitary. Acesta sa ne fie etalonul cu care vom masura:
http://www.rumaniamilitary.ro/despre-sanse-ratate-si-avioane-multirol

Cu deosebit respect,
Colectivul RomaniaMilitary & Marius Zgureanu

Musafir

#30

2012-09-28 16:34

N/A

Musafir

#31

2012-09-30 00:27

Sunt pensionar dar doresc ca nepotii mei sa aiba ce lucra in aceasta tara!
aurel

#32 locuri de munca

2012-10-02 15:01

avem nevoie de locuri de munca, nu de statut de colonie americano-europeana, in care toate lucrurile sunt importate la preturi mai mari decat in tara de origine.

trebuie sa salvam industria aviatica, aviatia militara.

mai au putin si inchid si Taromul si gata, nu mai zboara nimic pe aici decat cu balonul cu aer cald.
GREEPEN

#33 Avioane noi

2012-10-05 08:10


Eu propun sa trimitem toti cei de pe forum mesajele noastre la Ministerul Apararii!
Toti cei care au lasat comentarii pe forum,sa trimita aceste mail-uri si la
Ministerul Apararii si sa se ceara o dezbatere publica in acest sens.
Si sa facem acest lucru in fiecare zi,pana se vreo decizie in acest sens.

Musafir

#34

2012-10-05 11:32

Suntem prea saraci ca sa acceptam comisioanele nesatule care s-ar baga in buzunarele decidentilor din CSAT!
florin44

#35

2012-10-06 19:59

Eu sunt adeptul declarat al lui GRIPEN, considerand ca este exact ceea ce ne trebuie. In niciun caz aparate second hand!
S. MAX

#36 OFFSET = locuri de munca pentru viitorul Romaniei.

2012-10-10 20:21


Salvati OLTCHIM - ARPECHIM! Salvati tot ce mai poate fi salvat!
http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim

Tot ce-au promis ... s-a compromis!
Salarii si pensii marite (nu numai restituiri salarii diminuate catre bugetari si CASS retinut abuziv din pensii); noi locuri de munca; o revolutie a bunului simt! ADICA MINCIUNI SI NUMAI MINCIUNI.
Ce ne-au dat de fapt si de drept? Cresterea pretului alimentelor; majorarea pretului la combustibil; majorarea pretului la gaze si energie electrica; devalorizarea leului; cresterea inflatiei; atacuri pe justitie si atentate la statul de drept.

Degeaba "strigam": SALVATI OLTCHIM - ARPECHIM!
Degeaba "strigam": Salvati locurile de munca din Romania!
Degeaba "strigam": Salvati ICR, TVR, CINEMATOGRAFIA, etc.!
Degeaba "strigam": Salvati si modernizati sistemul national de aparare!
Interesele "lor" personale si de grup au intaietate.
Nepasarea "lor" si nepasarea "noastra", agresivitatea "lor" si resemnarea "noastra" sau unirea "lor" si dezbinarea "noastra" vor naste in randurile noastre DISPERARE SI URA.

Nu ne aude nimeni. Partidele politice (PSD, PNL, UNPR, PDL, PP-DD, UDMR, etc.) tac si dorm; tac si se fac ca muncesc.
Care a fost raspunsul "lor"? Promisiuni desarte, minciuni si numai minciuni - toate menite sa adoarma nemultumirile "noastre".
Ne-au folosit si ne folosesc ca pe o masa de manevra la alegeri locale, la alegeri parlamentare, la alegeri prezidentiale, la alegeri europarlamentare si la referendum. Apoi uita ca existam. Ei sunt mai marii zilei; ei sunt mai marii baronatelor.

ROMANIA NU TREBUIE TRANSFORMATA INTR-O TARA FARA INVATAMANT, FARA CULTURA, FARA INDUSTRIE, FARA LOCURI DE MUNCA SI NU TREBUIE DEPOPULATA.
ROMANIA NU TREBUIE SA DEVINA O TARA A PERSOANELOR DE VARSTA A III-A SI A SOMERILOR!

http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim
adi66

#37

2012-10-12 19:08

Avem nevoie de dotare,de tehnologie,de locuri de munca,de personal calificat.Avenit timpul sa facem ceva si pentru noi.
Calistrat Chifan

#38 Re: IAR

2012-10-16 11:59

#27: NicuS - IAR

Ziua buna la voi.Vad ca se vorbeste aici despre dezvoltare economica;despre investitii ca sa ti le faci singur.Eu unul nu mai inteleg nimic:dupa lovitura de stat di decembrie'89 care era dezvoltarea economica a Romaniei?Acum foarte frumos sa fie trasi la raspundere sau in teapa(sau impuscati precum Ceausescu)Iliescu,Constantinescu,Basescu,Radu Berceanu fiindca ei vandut fabricile de avioane,de armament si toata industria romaneasca pentru a deschide noi pieti de desfacere ai comunitatii europene si pactului nord atlantic.Asta a fost scopul aderarii la aceaste  monstruoase  coalitii.Amintea cineva ca sa se faca mitinguri;voi nu va dati cu parerea ce se poate intampla si cu aceste mitinguri.Am avut de toate nu duceam lipsa de nimic.Acum nu mai avem nimic ducem lipsa de toate.Se va destepta o data si o data bietul popor Roman.


Musafir

#39 .

2012-10-18 16:54

Cum Ungaria si Cehia au putut cumpara avioane noi, putem si noi. De ce nu?

Musafir

#40 re

2012-10-30 20:46

http://ro.wikipedia.org/wiki/F-16_Fighting_Falcon uitati-va cat costa un avion nou. Cate avioane noi se pot achizitiona de banii care se dau pe vechituri

Musafir

#41 pentru Musafir - "re"

2012-10-31 13:08

Au existat deja mai multe oferte catre statul roman, dintre care mentionez ultimele:

1.) Oferta SUA + LM de a primi gratis 24 de avioane F16 BL25 SH din stocurile fortelor SUA, care apoi sa fie modernizate de Lockheed-Martin la ultimul standard Bl50/52, la un cost de aproape 15-20 mil$ / bucata. Cost total, cu infrastructura si formarea personalului incluse ar fi fost pe la 1,2 mld-1,3 mld. $. Dezavantajul era ca avioanele nu erau noi si nu se oferea finantare si offset.

2.) Oferta suedeza de 24 avioane JAS-39 Gripen, pentru 1,3 mld.$, offset, finatare, transfer tehnologic si parteneriat cu Suedia incluse.

3.) La oferta de avioane portugheze, Saab a contraofertat cu un numar similar avioane noi in aceeasi bani. Pentru aceasta oferta nu cred ca sunt publice inca detalille, insa am auzit vorbindu-se de 16 avioane JAS-39. Sper sa ne lamurim in viitorul apropiat.

Sper, de asemenea, sa apara si o contraoferta LM... sau macar sa mai taie din banii pentru avioanele portugheze, de nivel BL15, fara a avea prevazut upgrade si care, ca si avionica, sunt inferioare MIG-21 Lancer...

Asa se intampla daca nu organizezi licitatie, greu pui presiune pe preturi si oferta totala. Ca sa nu mai vorbesc de alte atuuri in negociere.
silvio

#42

2012-11-03 13:01



In sfarsit, avem multirol! Dupa ani de nesiguranta, incertitudini, frustrari si dorinte, VINE! Viper este pe cale de a imbraca tinuta ROAF, purtand cu mandrie COCARDELE TRICOLORE, ducand mai departe ARIPILE ROMANESTI si glorioasa lor istorie. “Viperele” reprezinta pentru ROAF trecerea la un alt nivel al Zborului, precum si intrarea cu adevarat in secolul XXI.

Da, dragi cititori, in secolul XXI, fiindca primul avion multirol in adevaratul sens al cuvantului din dotarea ROAF, este inzestrat cu tehnologie, echipamente si armament de ultima generatie; mare parte dintre sisteme sunt in configuratie unica, pentru noi ca utilizator. La “crearea” Viperei cu cocarde tricolore, au participat alaturi de specialistii ROAF si firme de renume, precum:ITT, LM, PW, Raytheon, etc. Fiecare dintre acestea au venit in intampinarea dorintei ROAF de a avea un avion multirol modern, cu echipamente si tehnologii de ultima generatie, despre unele dintre acestea vom vorbi in acest articol, fiindca putem sa fim mandrii de F-ul nostru, fara a exagera cu nimic in aceasta afirmatie.

Ne bucura faptul ca ROAF, a ramas fidela planurilor sale, care intr-un final va aduce inRomaniaavioane de generatia a V-a, precum F-35 A. Acum putem fi siguri de acest lucru! Vom avea F-35, iar noile F-16 ce vor fi achizitionate in anii urmatori, vor fi chiar mai moderne, fiind dotate inclusiv cu rezervoare conforme.



mai tineti minte articolul de pe rumaniamilitary??
ce naivi sunteti va amagiti la nesfarsit
Marius Zgureanu

#43 2 citate despre visatori...

2012-11-19 16:40

"Visaţi visuri măreţe, căci numai visurile măreţe pot să facă sufletul oamenilor să vibreze."

"Un vis pe care-l visezi singur e doar un vis. Un vis pe care-l visăm împreună e o realitate."

iar autorii sunt usor de gasit...



Musafir

#44

2012-11-23 11:25

DA. Doresc ca tara noastra sa cumpere AVIOANE NOI SI TEHNICA MILITARA NOUA, nu second hand de la toti strainii care ni le baga pe gat. Din pacate, cei din fruntea armatei romane si din fruntea guvernului, cred ca primesc comisioane consistente atunci cand fac astfel de contracte pentru echipamente second.

Dar si acestea noi, de ce nu se produc la noi in tara atata timp cat avem personal capabil si istorie in domeniu? De ce sa nu le producem noi si sa le exportam? Din cate stiu la Craiova este sau a fost fabrica de avioane, la Brasov si Bacau se fac elicoptere din cate am citit pe internet, la moreni se fac TAB-uri, pe la cugir si nu numai, se fac arme. STIMATI POLITICIENI, cand va ganditi si la industria autohtona? Sa va fie rusine. Eu vreau ca tara mea sa-si faca propriile arme si echipamente militare, ca daca stam la mana altora sa tot cumparam second-uri no sa mai avem armata in cativa ani.
Marius Zgureanu

#45 Se pare ca afacerea cu avioanele portugheze la mana a 3-a bate pasul pe loc

2012-11-26 11:15

Se pare ca afacerea cu avioanele portugheze la mana a 3-a bate pasul pe loc:

Imposibila decizie: achiziţia de avioane multirol pentru aviaţia militară română

http://militar.infomondo.ro/actualitate/imposibila-decizie-achizitia-de-avioane-multirol-pentru-aviatia-militara-romana.html
Potrivit Telegraf online, în timpul unei conferinţe de presă, Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că achiziţia de avioane este tot “în stadiul iniţial”.

“Concurăm în acest proiect cu prietenii de peste Dunăre, dar ei au încheiat de mult negocierile, iar între timp noi am avut alte interese, noi ne-am dedulcit la delicatesele politicii interne cu sume preluate de ici, de colo, şi am uitat că mai avem şi o categorie de forţe. Armata Română riscă să piardă o categorie de forţă. Riscă să transforme aviaţia militară într-o aviaţie de transport”, a declarat ministrul MApN.



Musafir

#46

2013-02-10 01:07

mult noroc
politicieni din perioada interbelica au platit cu viata
lor in inchisorile comuniste pentru ca nu au pregatit si inzestrat armata romana ,ma intreb daca cei din zilele noastre vor pati la fel

Musafir

#47

2013-02-25 19:47

Ar fi bine sa avem si noi un pic de demnitate sa nu m-ai fim groapa de gunoi al tuturor
casutac

#48 F16 = Basescu

2013-03-11 21:03

Trebuie spus clar ca asta este business-ul lui Basescu. El a demis, organizand false furturi din stocurile armatei, generali care au refuzat sa accepte mizeri. Atat Eurofighter-ul cat si Grippen-ul veneau cu programe off-set. Mangafaua de Basescu ii numea pe unii giambasi de avioane. Dar el. mizerabilul ce este?! Pentru sprijinul acordat de "Barosu" si "Vitanstein" in ai mentine bucile pe scaunul de la Cotroceni s-a grabit sa angajeze tara in mizeria asta. Problema este ca actualii guvernanti sa poata gasi o formula de stopare a contractului, iar discutia asta de pe net si cele 600-70 de semnaturi nu ajung.

Musafir

#49

2013-03-23 19:35

Speranta moare ultima......:(
Marius Zgureanu

#50 Pentru o Romanie si o Armata puternice!

2013-04-05 14:04

As dori sa va aduc la cunostiinta un eveniment la care ne-am adus si noi, cei de la RumaniaMilitary, contributia, si anume simpozionul "Tehnologii de vârf pentru Industria de Apărare, în contextul viitor de dezvoltare a României" desfasurat in data de 28 martie la Universitatea Ecologica din Bucuresti.

Subiectul prezentarii a fost potentialul noilor tehnologii (in special fabricatia aditiva) dar si al altor factori (printre care si offset-ul) in a redresa industria militara romaneasca in perspectiva demararii unui program de inzestrare pe termen mediu (multianual) pentru refacerea capacitatii de lupta a Armatei Romane, similar cu ceea ce Polonia a anuntat zilele trecute ca va face, adica un plan de echipare militara pe 10 ani in valoare de 33 miliarde euro.

Masurile propuse au fost:
Conectarea industriei de aparare romanesti la domeniile IT&C si la Planul national al Fabricatiei Aditive (gandit de domnul Varujan Pambuccian), fabricatie care ar putea declansa o noua revolutie industriala daca miza e corecta iar Romania se angajeaza intr-un astfel de plan, ca fiind a treia tara de pe glob dupa SUA si Germania.

Retehnologizarea industriei militare si civile romanesti pe baza offsetului (compensatiei) in urma achizitiei de echipamente militare straine (pe care industria romaneasca nu este capabila sa le furnizeze pe termen scurt dar sunt necesare armatei), dar si pe baza fabricatiei aditive

Alocarea de comenzi din partea Armatei catre industria romaneasca de aparare si in parteneriat cu aceasta, in baza unui plan multianual

Introducerea prin lege a unei cote de minim 10% din bugetul MAPN pentru achizitii de echipamente militare noi

Promulgarea legii industriei de aparare, lege blocata in Comisia de Aparare din Camera Deputatilor inca din 2008

Stergerea datoriilor firmelor de stat din industria de aparare, datorii acumulate tocmai din obligatia legala a operatorilor economici de a-si conserva capacitatile de productie militara si personalul aferent, fara a li se aloca insa sumele necesare de la bugetul de stat si nici comenzile necesare pentru o minima profitabilitate

Sustinerea politica pe piata externa a industriei de aparare romanesti si parteneriatul cu firme straine

Mai jos se gasesc link-urile catre primele materiale publicate pe blog-ul RomaniaMilitary in legatura cu evenimentul:
http://www.rumaniamilitary.ro/simpozion-concluzii-vesti-bune-si-mai-putin-bune-tbt-8x8-si-arma-de-asalt

http://www.rumaniamilitary.ro/simpozionul-tehnologii-de-varf-pentru-industria-de-aparare-partea-a-ix-a

Din pacate decidentii, in special cei din MAPN si de la inzestrare, nu au dorit sa onoreze invitatia de a se intalni cu reprezentantii industriei de aparare romanesti si nici sa discute solutiile propuse in prezentare, solutii care ar putea salva industria de aparare romaneasca dar si echiparea actuala dezastruoasa a Armatei Romane. Doar domnul ministru Varujan Vosganian pare interesat de reorganizarea si relansarea acestui sector economic, insa fara buget si comenzi serioase din partea MAPN, asa cum se intampla de mai bine de 5 ani, ar ramane doar piata externa.

O zi cat mai buna,
Marius Zgureanu