Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46301 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

2016-03-30 23:31

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.http://oltchim.ro/

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

   ASA ATI AJUNS VOI IN OLTCHIM SI  VA DESCRIETI !!!! CRIMINALILOR.

ATI MINTIT VOI PE ALTII, VA MINTITI VOI INTRE VOI, NU SI PE NOI MAI PIPEREA:

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA CARTEL ALFA ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.http://oltchim.ro/

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

AFLA SI TU PIPEREA CU CINE ACTIVEZI IN COMBINATUL CHIMIC, ITI ADUCEM AMINTE, CITESTE-I PE TOTI SI DIN #35193 SI...

 

 http://www.oltchim.ro/

 

Conducerea societatii

 

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Director Directia Resurse Umane
Director Directia Petrochimica Bradu

Ultima actualizare 13 ianuarie 2016

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE  (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

SALARIILE: DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

 

 

Musafir

#46302 Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

2016-03-31 04:01

#46301: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 NEATA,AICI SUNT SI EU DE PARTEA VOASTRA SI AU BATUT JOC DE TOATA TARA BORFASI ASTIA,MIZERIA ASTA DE PIPEREA CARE NE AU DISTRUS FAMILIILE SI COPII TREBUIE SA PLECE DIN TARA SI SA MUNCEASCA IN ALTE TARII,TRADATORI DE COMUNISTO SECURITII,MAI BINE ZIS PSDistiii.


Musafir

#46303 STOP. INCHIDETI PETITIA!!!

2016-03-31 07:35

#46206: - STOP. INCHIDETI PETITIA!!! 

NU MAI PERMITETI CA TOTI TROGLODITII SI TOTI "HATERII" SA POSTEZE TOT FELUL DE ABERATII!!!

GELU

#46304 roibu lescu

2016-03-31 08:06

AR FI BINE SA VINA NEW ROIBU , SA NE FIE SI NOUA BINE CUM I-A FOST ASTUIA CARE IL RIDICA IN SLAVI.

CA UITE CE BINE MERG FIRMULITELE LUI DE PESTE GARD.

ARE DREPTATE FOTA...

Valcea

#46305 REACȚIA LUI GIGI MATEI ÎN SCANDALUL GUNOAIELOR: ”EU SUNT PRIMAR!”

2016-03-31 09:06

O amendă destul de piperată, în valoare de 60.000 de lei, a patra amendă de acest gen, primită din partea Gărzii de Mediu, a făcut ca activitatea SC Romprest să fie blocată. Mormane de gunoaie se lăfăiau în coșurile suprapline dintre blocuri, în timp ce câștigătorul licitației pentru salubrizarea orașului, Romprest, se întreba ce să facă, unde să ducă gunoiul, iar conducerea Primăriei Râmnicului nu mișca niciun deget pentru rezolvarea situației.

Aceasta ar fi fost tema unei dezbateri publice, organizată ieri de ziarul nostru, în cadrul emisiunii ”Miezul zilei”, de la TV Etalon, pentru care au fost contactați telefonic factorii decizionali. De prima dată viceprimarul cu atribuțiuni de primar, Gigi Matei nu a acceptat dezbaterea, spunând textual: ”Ce să spun eu acolo? De ce să vin acolo să par un prost, sau să mă fac de râs? Sunt date tehnice care mă depășesc, ca atare vă rog să luați în emisiune pe altcineva care știe situația și vă poate explica detaliile tehnice. Eu sunt primar!” Și a semnat ca primarul un contract defectuos, fără să cunoască ”detaliile tehnice”, fără să ceară dovada existenței unei Stații de sortare a deșeurilor, știut fiind faptul că la Depozitul Ecologic de la Fețeni nu pot fi duse decât deșeurile menajere biodegradabile. Mai mult de atât, Gigi Matei i-a făcut ”cadou” Romprestului, tot printr-un contract cu o valoare modică, întreaga platformă betonată a Stației de compost de la Râureni, destinată altui tip de gunoi, transformând-o în depozit de gunoaie de tot felul, cu toate că prin acel contract i se închiria Romprestului numai 100 de mp, destinați transbordării gunoiului din mașini în containere. Romprest a încălcat acest contract, transformând Stația de compost de la Râureni în groapă de gunoi a orașului sub ochii îngăduitori ai lui Matei et comp. Pentru aceste ”detalii tehnice”, Primăria a încasat și ea o amendă de 60.000 de lei, ce va fi plătită din bugetul local. Cu alte cuvinte ”prostia” lui Gigi trebuie plătită din buzunarele noastre. Acest mod golănesc de tratare superficială a unor probleme extrem de importante pentru cetățenii acestui oraș, spune multe despre valoarea individului autointitulat primar al Râmnicului, care refuză să dea socoteală în fața opiniei publice pentru faptele sale, spunând: ”Eu sunt primar!”

Ca să se spele pe mâini, Gigi Matei l-a recomandat pe viceprimarul Edi Vârlan să participe la emisiune. Contactat telefonic, Vârlan a spus că va veni. Numai că, în dimineața zilei în care a fost programată emisiunea, liberalul Vârlan s-a răsgândit, spunănd că: ”Primarul mi-a su__gerat  că ar fi bine să nu vin în această emisiune, să nu intru în acest scandal. Voi nu vreți altceva decât să vă faceți audiență.” Întrebarea pe care am fi vrut să i-o adresăm lui Vârlan, ar fi  sunat cam așa: Cine a generat acest scandal, domnule vice? Noi cei ce încercăm să lămurim situația, pentru care ne acuzați că vrem să ne facem audiență (ce e rău în asta?) sau voi care vă bateți joc de sănătatea cetățenilor acestui oraș, de banii lor pe care îi obțineți într-un mod samavolnic, impunându-le taxe și impozite lunare cu mult peste putința lor de a le suporta? Din această jecmăneală vă luați și voi salariile nemeritate, cocoțați pe niște funcții pentru care nu aveți nicio ”vină”. Sunteți josnici, murdari, animați de interese peronale și de grup, sunteți lași, aveți toate calitățile pentru a primi șuturi în fund de la această popu__lație extrem de tolerantă cu voi. Nu vă e rușine de incapacitatea voastră de a gestiona problematica unui oraș? Aveți nesimțirea să ne mințiți în față spunând că e albă când, până și un orb vede cât de neagră e situația creată prin ticăloșia voastră… Ați îndatorat orașul unor firme care au depășit termenul de execuție al lucrărilor licitate, fără să vă pese că pe un șantier, care a dat peste cap traficul din centrul Râmnicului, lucrează de câteva luni bune doar 5-6 muncitori câte 8 ore pe zi, în condițiile în care trebuia  să se lucreze non-stop, cu o forță umană mult mai dimensionată pentru ca investiția să fie terminată la timp. Nu v-a păsat, cum dealtfel nu vă pasă, că banii europeni trebuie returnații și că întreaga investiție va trebui să fie suportată din bugetul local. Nimic notabil nu ați făcut în mandatul vostru și tare ne e teamă că nu veți scăpa ”nejumuliți” după încetarea lui.

Pentru încălcarea grosolană a unui contract trebuia să luați măsuri ferme pentru rezilierea lui. De ce n-ați făcut-o? Nu cumva aveți niște interese oculte în acest sens? De ce nu veniți să dați explicații cetățenilor, arătând motivele pentru care nu ați acționat, lăsând la voia întâmplării lucrări de o importanță majoră pentru Râmnic sau un serviciu de salubritate pe care l-ați făcut cadou unei firme, necondiționat? Sunteți de toată jena, domnilor viceprimari!

Pentru a afla și poziția Romprestului, redacția ziarului nostru a contactat telefonic conducerea de la București a societății. Directorul Alexe Ene ne-a răspuns, explicându-ne că dacă nu poate veni personal, îl deleagă pe directorul zonal Rozin Ceaușescu. L-am contactat din nou telefonic pe directorul Alexe Ene în dimineața zilei în care era programată emisiunea și… surpriză, nu ne-a mai răspuns. Ne-am fi mulțumit și cu directorul zonal, însă, acesta ne-a refuzat spunând că nu are de ce să vină în emisiune și că va vorbi el cu fiecare cetățean în parte. I-auzi brâul! Directorașul ăsta, omul de casă al primăriei (a fost, până nu demult, șef la Piețe Prest), ne ia drept fraieri. Îi recomandăm să-și ia căruțele și să plece. Să ia cu el într-un container și conducerea actuală a primăriei și s-o ducă la groapa de gunoi a istoriei. Astfel îi vom rămâne datori pe viață! http://www.timpuldevalcea.net/wp

http://www.timpuldevalcea.net/?p=16667

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46306 "Proiect de țară" moderată de Radu Maxim și Sanda Nicola, LIVE, la DIGI 24.

2016-03-31 09:28

Astăzi, 31 martie 2016, începând cu ora 17:30, Candidații la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, invitați la emisiunea "Proiect de țară" (http://www.digi24.ro/…/Proiect+de+tara+Cum+va+arata+Romania…), moderată de Radu Maxim și Sanda Nicola, LIVE, la DIGI 24.
Puteți urmări accesând link-ul de mai jos:
http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24

 

 

 

Valcea

#46307 RAJDP Vâlcea, controlat de mascaţii DNA din cauza asfaltatorilor locali

2016-03-31 09:48

Fostul preşedinte Ion Cîlea a decedat la timp. Fostul preşedinte al CJ Vâlcea  ajungea pe mâna procurilor DNA într-un caz de corupţie care riscă să bage în puşcărie câţiva asfaltatori locali şi angajaţi ai CJ. În august 2014, judeţul Vâlcea a primit  din fondul de rezervă al statului suma de 12 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor şi podurilor calamitate la ploile din cursul anului. O parte din sumă a fost virată direct primăriilor, cum  afost aczul localităţii Vaideeni, cealaltă a fost împărţită de CJ Vâlcea în funcţie de gravitatea dezastrului.

Regia de Drumuri Vâlcea a intrat în cursul zilei de ieri în vizorul  DNA la câteva ore de la controlul efectuat la Consiliul Judeţean şi la domiciliul directorului Florea Mierluş. Au intrat în biroul directorului Nicolae Vălimăreanu la ora 12 şi au mai ieşit la 15.30.

Procurorii au cerut toate situaţiile cu lucrările efectuate în perioada 2013-2014 atât pe încredinţări directe, cât şi pe fonduri europene. DNA este interesat de firmele care au executat lucrări de reabilitare a drumurilor şi podeţele calamitate la inundaţiile din anul 2014, lucrări obţinute prin încredinţare directă. RAJDP Vâlcea a primit în 2013 de la CJ, în calitate de societate subordonată, peste 100 de lucrări. Din cauza volumului mare de lucru societatea a fost obligată să dea câtre terţi o parte din lucrări cu acordul conducerii CJ Vâlcea, a fostului preşedinte Ion Cîlea. Astfel firmele Cazicom, AlexConstruct, Ralunic, Govora SA, AS Trans şi Chimpromet Olăneşti au primit întâmplător sau nu cele mai importante lucrări… Toate cele şape firme au realizat lucrări prin încredinţare directă, dar şi cu finnaţare europeană. Primăriile vizate sunt Olanu, Popeşti şi Berbeşti – reabilitare poduri (Govora SA); Berbeşti, râul Tărâia (AS Trans), lucrări luate prin încredinţare directă de CJ. Cele mai mari lucrări au fost date firmei Cazicom. Cele două firme au realizat lucrări pe Ordonanţa 28, prin încredinţare directă, în localităţile Prundeni (4,3 milioane lei), Slătioara (3,7 milioane lei), Stroieşti (2,3 milioane lei). Firma Alex Construct a executat lucrări în comuna Muereasca. Chimpromet a avut două lucrări pentru reabilitarea unui drum judeţean care a fost refăcut şi de firma Ralunic. Lucrarea a fost un dezastru total. În prima lucrare s-au băgat 60 mld. lei vechi, în a doua 25.

Conform informaţiilor oferite de DNA controlul vizează 7 primării şi 11 firme. Surse din cadrul CJ susţin că de fapt controlul va fi extins şi la Vaideeni, localitate în care omul de afaceri Virgil Bica a executat în 2014 lucrări în valoare de 100 mld. lei, sumă oferită prin încrediţare directă de fostul director ABA Olt Daniel Băviţă. Lucrările au vizat refacerea unor apărări de maluri şi a albiei râului distruse de ploile abundente.Încă de pe atunci suma a fost considerată ,,nesimţit de mare”, dar Guvernul a dat banii pe situaţii de urgenţă şi toată lumea a păstrat tăcerea…

http://infopuls.ro/2016/03/31/rajdp-valcea

 

OLTCHIM

#46308 OMV nu va ceda Gazprom rafinăria de la Brazi

2016-03-31 10:22

Concluziile negocierilor purtate de OMV cu Gazprom privind un schimb de active vor fi făcute publice, vineri, la St.Petersburg. Rafinăriile nu fac parte din deal, spune șeful OMV.

Înțelegerea, ai cărei termeni vor fi făcuți publici vineri, prevede că, în schimbul cedării unor active, austriecii vor primi o participație la zăcămintele de petrol și gaze din Siberia.

Potrivit sitului de știri friedlnews.at, șeful OMV, Rainer Seele, a declarat miercuri, în cursul unei întâlniri cu angajații companiei asutriece, că rafinăria Schwechat va rămâne în proprietatea OMV. La fel și alte rafinării, printre care cea din România, de la Brazi. ”Vom purta discuţiile în aşa fel încât rafinăria de la Schwechat să nu fie afectată. Nu suntem interesaţi de cooperarea cu Gazprom în sectorul de rafinare. Acest lucru se aplică atât pentru Schwechat, cât şi pentru rafinăria de la Burghausen precum şi pentru operaţiunile de rafinare din România" , a spus el.

Situația rămâne însă una tensionată. În octombrie Seele a anunțat că OMV ar dori să vândă o cotă de 49% din subsidiara Gas Connect Austria (GCA). În luna februarie însă, partenerii ruși au anunțat că nu sunt interesați de GCA, fapt care arată că această companie nu va fi parte a schimbului. În condițiile în care Gazprom și Nis, companie sârbească deținută de Gazprom, își extind activitățile în România în domeniul comercializării carburanților sau gazelor naturale, nu este exclus ca OMV să cedeze active din România destinate depozitării gazelor sau carburanților sau benzinării.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/

 

 


Musafir

#46309 Re: STOP. INCHIDETI PETITIA!!!

2016-03-31 12:42

#46303: - STOP. INCHIDETI PETITIA!!! 

 Bine, daca tu si altii insistati ... de maine se va inchide petitia.


Musafir

#46310 Re: Re: STOP. INCHIDETI PETITIA!!!

2016-03-31 13:51

#46309: - Re: STOP. INCHIDETI PETITIA!!! 

 NU E NIMENI CONTRA PETITIEI DAR NU DATI IN ALTII SI PE ALTI SA I PUPATI IN SPATELE GARI.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46311 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

2016-03-31 15:15

Persoanele de se simt deranjate si doresc inchiderea petitiei:

- nu vin cu argumente,

- nu aduc sustinere in ceea ce spun,

- nu cunosc sa citeasca acte, legi, documente, s.a.m.d...., argumente publicate,

- nu vor decat sa barfeasca, sa otraveasca si sa aduca injurii sau sa ignore ce noi salariati si fosti salariati avem publice aceste dovezi si ei ni le injura, sau se contreaza cu noi injurandu-ne si fara sa aduca argumente decat injurii,

- nu vreti petitie pentru ca va deranjeaza  si va  spunem de furturile din Oltchim cu furturile la care au participat SINDICATELE PENALE si cu acesti penali care va cer voturi acum in Oltchim si partidele pulitrice, sa va mai pacaleasca inca o data.

Oltchim este in mainile hotilor si complice cu sindicatele care merg pe modelul, intinde-i boala ca sa fie hotia mai lunga, pentru ca si asa l-ati declarat decedat, cu asta va ocupati cei care doriti inchideri.

Veti inchide si Oltchim, ca asa vreti voi, HOTILOR!!!!!!!!

E DE LA PICASSO

#46312 Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCH

2016-03-31 18:09


Musafir

#46313 ILDIRIM

2016-04-01 06:35

Nu va impacientati oltchimisti . vin alegerile asa ca petitia nu va fi inchisa indiferent de cat gunoi se va varsa aici Mult gunoi .  dar prin gunoiul asta se strecoara din cand in cand cate-o informatie utila. iar de multe ori gasim si comentarii si pareri destul de corecte.


Musafir

#46314 Re: ILDIRIM

2016-04-01 09:32

#46313: - ILDIRIM 

BINE MA SA FIE SI CA TINE, MULT GUNOI,ORI UN LUP MINCAT DE OAIE.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46315 Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a respins pretenţiile Hidroelectrica şi Oltchim

2016-04-01 11:33

Cele două societăţi vor plăti taxe şi impozite la fel ca restul agenţilor economici de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, în ciuda ameninţărilor că vor fi obligate să facă reduceri de personal.

Conducerile Hidroelectrica S.A. şi Oltchim S.A au depus la primăria Râmnicu Vâlcea, în luna martie 2016, câte o solicitare cu privire la modificarea cotei ce stă la baza calculării impozitului pe clădiri nerezidenţiale, de la 1,15 %, cât s-a aprobat prin hotărâre de Consiliu Local la finele lui 2015, la 0,20 %. În timp ce directorul şi administratorul special de la Oltchim au motivat că reducerea nivelului impozitului ar ajuta societatea să-şi achite integral obligaţiile către bugetul local, reprezentanţii Hidroelectrica S.A., filiala Vâlcea, au invocat că vor fi obligaţi să facă disponibilizări dacă nu li se aprobă solicitarea. „Având în vedere modificările aduse Codului Fiscal, începând cu anul 2016, în sfera de cuprindere plăţii impozitului pe clădiri sunt incluse şi centralele hidroelectrice. Astfel, impozitul aferent centralelor hidroelectrice Râmnicu Vâlcea şi Râureni va constitui o sursă semnficativă de venituri pentru comunitatea dumneavoastră. Dacă la costurile actuale de producţie al CHE Râureni şi CHE Râmnicu Vâlcea adăugăm costul suplimentar generat de impozitul pe clădiri, costul de producţie al Hidroelectrica S.A. pentru cele două hidrocentrale va creşte semnificativ, ceea ce înseamnă practic că Hidroelectrica va fi nevoită să ia în cosiderare redimensionarea activităţii, inclusiv concedierea angajaţilor”, se arată în adresa înregistrată la primărie. Societatea a plătit anul trecut un impozit de 285 000 de lei pentru terenurile, clădirile şi maşinile pe care le are în patrimoniu, pe raza oraşului Râmnicu Vâlcea, şi ar fi făcut o economie de 100 000 de lei dacă s-ar fi utilizat nivelul minim de calcul de 0,20 %. Niciuna dintre solicitări nu a trecut însă de votul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. Municipalitatea a motivat că cererile sunt tardive şi că societăţile nu au făcut propuneri atunci când s-a dezbătut bugetul local pentru 2016.

Citeste mai mult: adev.ro/o4wwj3


Musafir

#46316 Re: Re: ILDIRIM

2016-04-01 13:36

#46314: - Re: ILDIRIM 

 Sa-ti fie la tine 


Musafir

#46317 Re: Re: Re: ILDIRIM

2016-04-01 14:05

#46316: - Re: Re: ILDIRIM 

 ce ti mu..i,scz. ce spui?

OLTCHIM

#46318 DEZVĂLUIRI! Cătălin Tache | „Puii de Vulpe” se scot unul pe altul din „vizuina” de la „Doi ş’un sfer

2016-04-03 22:08

DEZVĂLUIRI! Cătălin Tache | „Puii de Vulpe” se scot unul pe altul din „vizuina” de la „Doi ş’un sfert”!

Pana la infiintarea viitoarei Directii de Afaceri Interne, continua curatenia de primavara de la Directia de Informatii si Protectie Interna si Directia Generala Anticoruptie. Iar daca „sora mai mica” a DNA are deja un nou sef, in persoana comisarului sef de politie Alexandru Catalin Ionita, la „Doi s’un sfert” continua „in grafic” interimatul asigurat de catre actualul secretar de stat Rares Vaduva.

Insa „vechea garda” de la DIPI, sau ce a mai ramas din ea dupa valul de pensionari din ultima vreme, se afla in pragul „imploziei”, informatiile intrate in posesia noastre indicand ca oamenii care au tras atata timp sforile subterane ale serviciului secret al Ministerului de Interne au ajuns acum sa se dea unul pe altul in gat, facand chiar coada la temuta Directie Nationala Anticoruptie. Astfel ca este posibil sa mai cada, cat de curand, si alte capete…

Record absolut de denunturi

Dupa cum sustin sursele noastre, lucratorii mai vechi din cadrul DIPI au ajuns clienti fideli ai procurorilor anticoruptie, care fac deja fata cu greu nenumaratelor „fronturi” de ancheta deschise in urma denunturilor primite de la cei de la „Doi s’un sfert”. Structura care, vreme indelungata, s-a aflat sub influenta asa-numitilor „pui de Vulpe”, ofiteri ramasi loiali celui considerat „tatuca” structurii, generalul Virgil Ardelean. Insa dupa ce fostul sef al DIPI Nicolae Gheorghe a intrat in „custodia” DNA, dar mai ales dupa ce adjunctul acestuia, chestorul Nelu Zarnica, a zburat din functie, cautandu-si acum cu disperare un loc caldut de munca la o companie de stat, vechile cumetrii au cazut una dupa alta. Si cei care faceau parte din „fratia” de la „Doi s’un sfert” se toarna acum unii pe altii, astfel ca se poate vorbi de un adevarat record de denunturi „pe ramura” inregistrat de cei de la DIPI.

Resetare la DGA

Petrecerea de pensionare a lui Liviu Croitorescu, alaturi de „ilfovenii” lui dragi, care il vor urma si ei in curand, a reprezentat „cantecul de lebada” al „vechii garzi” care a condus in ultima vreme Directia Generala Anticoruptie. O structura care a debutat fulminant, cu primele dosare anticoruptie de-a dreptul spectaculaose, cu ofiteri sub acoperire care au inaintat la un moment dat nepermis de mult cu anchetele lor, dar care, de ceva vreme, parea o Directie fara vlaga, aproape trasa pe o linie moarta. Iar dupa cum scriam nu de mult, singura sansa de revigorare a DGA-ului este resetarea din temelii a  structurii, prin plecarea de la sefie a fostilor conducatori si preluarea fraielor de catre reprezentantii asa-numitilor „lupi tineri” din minister. Si un prim pas pare sa fi fost deja facut prin numirea in fruntea Directiei Generale Anticoruptie a comisarului sef de politie Alexandru Catalin Ionita. Cel care, in vremea in care a fost director adjunct al Directiei de Investigare a Fraudelor din Politia Romana sau a condus Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, s-a remarcat prin coordonarea mai multor anchete extrem de curajoase. Iar adjunctul noului sef al DGA este comisarul sef de politie Constantin Preoteasa, care a fost inclusiv sef al Serviciului de Combatere a Coruptiei si a Infractiunilor Comise in Sfera Institutiilor Bugetare, avand deci experienta necesara in acest domeniu. Sursa: enational.ro


Musafir

#46319 ATENTIE! VIN ALEGERILE.

2016-04-04 11:38

#46172: - ATENTIE! VIN ALEGERILE. 

 

MESAJ catre:

- PRESEDINTELE ROMANIEI - domnul Klaus Iohannis
- SENATUL ROMANIEI - domnul Calin Popescu Tariceanu
- CAMERA DEPUTATTILOR - Valeriu Zgonea
- PRIMUL MINISTRU - domnul Dacian Ciolos
- MINISTRUL ECONOMIEI - domnul Costin Borc
- ROMINSOLV - domnul Gheorghe Piperea
- BDO - domnul Niculaie Balan
- ADMINISTRATOR SPECIAL - domnul Bogdan Stanescu
- DIRECTOR GENERAL - domnul Victor Avram
- PARTIDE POLITICE


Salariatii din SC OLTCHIM SA RM.VALCEA au ajuns la CAPATUL RABDARII!
S-au saturat de PROMISIUNI ELECTORALE, DE PROGRAME DE FUNCTIONARE INEFICIENTE, DE TERMENE DE PLATA A SALARIILOR care nu se respecta , DE PROGRAME DE RESTRUCTURARE, de SOMAJ, etc. etc.

Nu mai inghitim astfel de iluzii, promisiuni si minciuni!
Incepe o noua CAMPANIA ELECTORALA!
Ati vrut puterea, v-am dat-o! Ati aplicat-o impotriva noastra!!!!!
Acum ... vreti iar voturi si putere si veniti la noi sa ne vindeti "gogosi" si "castraveti".
Puterea este a noastra acum si este timpul sa va masuram, cantarim, evaluam si sa va rejectam la "tomberonul" istoriei ... acolo unde va este locul.

Deciziile dumneavoastra trebuie sa vizeze in primul rand SOARTA celor 2.000 salariati, bine pregatiti profesional, a celor 1.200 disponibilizati neplatiti, la familiie acestora si a celor aproximativ 7.000 de locuri de munca colaterale - TOTI CONTRIBUABILI LA BUGETUL DE STAT!

Vrem sa stim CLAR care este VIITORUL OLTCHIMULUI, ce ne aduce ZIUA DE MAINE, daca mai avem LOCURI DE MUNCA si salarii ca sa ne intretinem familiile, vrem sa muncim in conditii optime si nu intr-un stres continuu.

A venit momentul cand trebuie sa luati o HOTARARE FERMA si sa gasiti solutia de pornire a societatii si NU ORICUM ci prin pornirea LA CAPACITATE a tuturor instalatiilor si sectiilor, care sa vizeze o functionare pe termen mediu si lung.

Prin acest mesaj NOI, SALARIATII SI DISPONIBILIZATII DE LA  OLTCHIM va facem cunoscut STRIGATUL DE DISPERARE al nostru si dorim solutionarea cat mai urgenta a acestor probleme care treneaza de aproape 4 ani.

AVEM DREPTUL LA INFORMATIE (in intelesul art. 31 din Cnstitutia Romaniei)? 
AVEM DREPTUL LA MUNCA (in intelesul art. 41 din Cnstitutia Romaniei)?

AVEM DREPTUL LA PROPRIETATE PRIVATA  (in intelesul art. 44 si art. 136 din Cnstitutia Romaniei) - avand in vedere ca atat salariatiilor cat si disponibilizatiilor de la OLTCHIM le-au fost EXPROPIATE drepturile salariale (3 salarii de la salariatii si salariile compensatorii de la disponibilizati) pentru finantarea capitalului de lucru al OLTCHIM?

VREM SA FIM AUZITI!!!
VREM SA FIM RESPECTATI!!!
VREM SA MUNCIM!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46320 Re: Re: ADUNAREA GENERALA ORDINARA A ACTIONARILOR (AGOA ) IN DATA DE 28.04.2016

2016-04-04 14:17

#46243: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Re: ADUNAREA GENERALA ORDINARA A ACTIONARILOR (AGOA ) IN DATA DE 28.04.2016 

 

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din data de 28/29.04.2016

Notice for Ordinary General Meeting of Shareholders on April 28(29), 2016 Reference date: April 18, 2016

3/21/2016 8:55:00 AM

http://www.bvb.ro/infocont/infocont16/OLT210316_ro.pdf

 CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 28.04.2016/29.04.2016 ora 12.00

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments   http://www.oltchim.ro/index. 

Convocatorul Adunarii Generale Convocator.pdf
  Convening notice.pdf
Formular imputernicire speciala Formular imputernicire speciala.doc
  Special power of attorney.doc
Formular de vot prin corespondenta Formular vot prin corespondenta.doc
  Correspondence Voting Ballot.doc
Situatia actiunilor si drepturilor de vot Situatia actiunilor si a drepturilor de vot.pdf
  Status of shares and voting rights.pdf
Documente si materiale informative AGOA Materiale pentru pct.1 si 2:
- Raportul Administratorului Special - 2015.pdf
- Special Administrator Report - 2015.pdf
- Situatii financiare individuale 2015 + raportul auditorului.pdf
- Unconsolidated financial statements 2015 + Auditor's report.pdf

Materiale pentru pct.3:
- Consolidated financial statements 2015.pdf

Material pentru pct.4:
- Nota privind repartizarea profitului realizat in anul 2015.pdf
- Note on allocation profit achieved in 2015.pdf
Proiect de Hotarare Proiect de hotarare AGOA.pdf
  OGMS draft decision.pdf
 
OLTCHIM

#46321 Actionarii SC Oltchim SA, convocati pentru a aproba rezultatele financiare pe 2015

2016-04-04 14:24

Actionarii SC Oltchim SA, convocati pentru a aproba rezultatele financiare pe 2015

 

 

Firmele Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL au semnat zilele trecute decizia de convocare a şedinţei ordinare a Adunării Generale a Acţionarilor de la societatea Oltchim SA Râmnicu Vâlcea pentru data de 28 aprilie 2016. Ordinea de zi a şedinţei AGA este următoarea: aprobarea raportului administratorului special al societăţii pentru exerciţiul financiar 2015, întocmit conform anexei nr. 32 a regulamentului CNVM nr. 1/2006, cu modificările şi completările ulterioare; aprobarea situaţiilor financiare individuale ale SC Oltchim SA încheiate la 31 decembrie 2015, întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS), aşa cum este prevăzut în OMFP nr. 1286/2012, în baza raportului administratorului special al societăţii şi a raportului auditorului financiar, aferente anului 2015; aprobarea situaţiilor financiare consolidate ale SC Oltchim SA încheiate la 31 decembrie 2015, întocmite în conformitate cu IFRS, în baza raportului administratorului special al societăţii şi raportului auditorului financiar, aferente anului 2015; aprobarea repartizării profitului societăţii realizat în anul 2015 pentru acoperirea parţială a pierderilor contabile din anii anteriori; aprobarea datei de 17 mai 2016, ca dată de înregistrare, în conformitate cu art. 238, alin. 1 din Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital şi a datei de 16 mai 2016 ca dată calculată în conformitate cu definiţia dată de prevederile din regulamentul CNVM nr. 6/2009. La Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Oltchim SA sunt îndreptăţiţi să participe şi îşi pot exercita dreptul de vot numai acţionarii înregistraţi în registrul acţionarilor societăţii la data de referinţă (18 aprilie 2016) personal, prin reprezentanţii legali (în cazul persoanelor juridice), prin alţi reprezentanţi cărora li s-a acordat o împuternicire specială sau o împuternicire generală în condiţiile art. 243 din Legea nr. 297/2004, ori pot vota prin corespondenţă.
 
Gradul de utilizare al instalaţiilor care au funcţionat în 2015 a fost de 61%
 
Potrivit raportului administratorului special al SC Oltchim SA pentru 2015, societatea este una dintre cele mai mari companii de produse chimice din România, fiind un nume de referinţă pe harta economică a ţării. Sectorul de activitate în care îşi desfăşoară activitatea se înscrie în codul CAEN 201 „Fabricarea produselor chimice de bază, a îngrăşămintelor şi produselor azotoase, fabricarea materialelor plastice şi a cauciucului sintetic în forme primare”. Activitatea principală a SC Oltchim SA o constituie fabricarea altor produse chimice organice de bază. În conformitate cu prevederile actului constitutiv al societăţii, obiectul de activitate cuprinde în principal: proiectarea şi producţia de produse clorosodice, mase plastice, oxoalcooli, produse petrochimice, energie termică, alte produse chimice, inclusiv servicii şi asistenţă tehnică şi comercializarea acestora la intern şi export. În domeniul chimic, SC Oltchim SA este o companie integrată, care porneşte de la materii prime primare: sare, apă, energie electrică şi continuă cu prelucrarea avansată până la obţinerea produselor finite. Producţia de bază a societăţii este structurată în două locaţii. Platforma chimică din Râmnicu Vâlcea are în structură următoarele secţii de producţie: secţia electroliză cu membrană - produce sodă caustică lichidă, acid clorhidric şi clor gaz; secţia clorosodice - produce sodă bloc, sodă fulgi; secţia propenoxid - produce propenoxid; secţia polioli - produce polieteri şi propilenglicol; secţia polioli speciali - produce polieteri; secţia plastifianţi - produce oxo-alcooli; secţia materiale pentru construcţii care produce profile din PVC Ramplast (a funcţionat în locaţie de gestiune - locatar societatea Dynamic Selling Group SRL). Platforma petrochimică Bradu din Piteşti are în structura sa două secţii de producţie (olefine şi polimeri) care, în decursul anului 2015 au fost în conservare, din lipsa capitalului de lucru. Gradul de utilizare a capacităţilor de producţie de la SC Oltchim SA pe parcursul anului 2015 a fost de 28,3%, grad redus, determinat de instalaţiile care nu funcţionează din lipsă de materii prime (monomer, PVC). Gradul de utilizare al instalaţiilor care au funcţionat (instalaţia de electroliză cu membrane, secţiile propenoxid, polioli-polieteri, secţia oxo-alcooli) a fost în anul 2015 de 61,35%. Pentru creşterea gradului de utilizare la instalaţia de electroliză cu membrane este necesară reabilitarea a trei electrolizoare dintr-un total de şapte, iar la instalaţia de oxo-alcooli este necesară schimbarea catalizatorului de hidrogenare. Au fost oprite şi în cursul anului 2015 următoarele linii de producţie: linia de producţie anhidridă ftalică - dioctilftalat - oprită total din luna august 2012; instalaţia electroliză cu mercur - oprită total din luna mai 2012; secţia PVC - oprită total din luna septembrie 2011; secţia monomer - oprită total din noiembrie 2008; Divizia Petrochimică Bradu din noiembrie 2008. Societatea se află în etapa de reorganizare judiciară o dată cu pronunţarea Sentinţei nr. 892/22 aprilie 2015 în dosarul de insolvenţă nr. 887/90/2013, prin care a fost confirmat planul de reorganizare al SC Oltchim SA, propus de consorţiul de administratori judiciari.
 
Arpechim Piteşti a produs SC Oltchim SA o pierdere de 24,1 milioane de lei
 
Rezultatele economico-financiare înregistrate de SC Oltchim SA în anul 2015 confirmă evoluţia pozitivă a societăţii. Rezultatul total brut din activitatea curentă a societăţii în anul 2015 este de minus 48,5 milioane de lei, care reprezintă o îmbunătăţire cu 139,8 milioane de lei faţă de anul 2014 şi cu 245,8 milioane de lei faţă de anul 2013. Rezultatul brut total, de minus 48,5 milioane de lei este format din: 11,3 milioane de lei profit total obţinut din activitatea instalaţiilor care funcţionează; minus 59,8 milioane de lei pierdere - determinată de cheltuielile de conservare a instalaţiilor nefuncţionale de pe platformele de la Bradu şi de la Râmnicu Vâlcea, plus cheltuielile cu plăţile compensatorii aferente disponibilizării de personal finalizate în luna decembrie 2015, precum şi alte costuri financiar-bancare, calculate până la aprobarea planului de reorganizare. Structura în detaliu a cheltuielilor care nu sunt aferente instalaţiilor care funcţionează, de 59,8 milioane de lei: pierdere Arpechim Piteşti fără plăţi compensatorii - 24,1 milioane de lei; contravaloare salarii compensatorii, inclusiv taxe, aferente celor 243 de persoane disponibilizate - 10,6 milioane de lei; dobânzi credite contractate înainte de insolvenţă calculate până la aprobarea planului de reorganizare - 2,2 milioane de lei; cheltuieli conservare instalaţii platforma Râmnicu Vâlcea - 10,9 milioane de lei; pierdere instalaţia oxo-alcooli în perioada de nefuncţionare ianuarie-mai 2015 - 2 milioane de lei; cheltuieli cu deprecierea până la valoarea netă de lichidare a investiţiilor în curs - 10 milioane de lei. Rezultatul net pe total activitate (care include veniturile şi cheltuielile aferente măsurilor de implementare a planului de reorganizare, precum şi cheltuieli care nu sunt aferente activităţii curente) înregistrat de SC Oltchim SA la sfârşitul anului 2015 este de 2,294 miliarde de lei, cu următoarea componenţă: 2,371 miliarde de lei rezultat brut scriptic determinat de anularea datoriilor, în principal a creanţelor chirografare, urmare a confirmării planului de reorganizare de către judecătorul sindic prin Sentinţa nr. 892/22 aprilie 2015, pronunţată în dosarul de insolvenţă nr. 887/90/2013, aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea; 5 milioane de lei - venituri din vânzări certificate CO2; 2 milioane de lei - rezultat net din ajustări active circulante; minus 36 de milioane de lei - impozit pe profitul obţinut ca urmare a înregistrării de venituri din anularea de datorii; minus 48 de milioane de lei - rezultat din activitatea curentă a societăţii. Rezultatul net din activitatea curentă a societăţii în anul 2015 este de minus 48 de milioane de lei, reprezentând o pierdere mai mică cu 140 de milioane de lei comparativ cu cea din anul 2014 şi cu 246 de milioane de lei mai mică faţă pierderea anului 2013. Indicatorul EBITDA este de 40,5 milioane de lei, semnificând o îmbunătăţire a profitabilităţii, comparativ cu perioada 2013-2014 când a înregistrat valori negative.
 

OLTCHIM

#46322 Re: Actionarii SC Oltchim SA, convocati pentru a aproba rezultatele financiare pe 2015

2016-04-04 14:28

#46321: OLTCHIM - Actionarii SC Oltchim SA, convocati pentru a aproba rezultatele financiare pe 2015  

 continuare

Oltchim va fabrica un produs nou
 
În anul 2015, producţia SC Oltchim SA a crescut faţă de anul 2014, deşi compania a continuat să funcţioneze la 30% din capacitatea maximă, o parte din instalaţii fiind în continuare oprite. Cifra de afaceri a crescut la 167 de milioane de euro, fiind mai mare cu 26 de milioane euro respectiv cu 18% faţă de anul 2014 şi cu 54 de milioane de euro, respectiv 49% mai mare faţă de anul 2013. Creşterea cifrei de afaceri a fost determinată de creşterea cantitativă a vânzărilor la principalele produse fabricate. Astfel, la polioli-polieteri vânzările cantitative au crescut cu 20% faţă de anul 2014, iar vânzările de produse clorosodice au înregistrat o creştere cu 3%. După intrarea în insolvenţă, vânzările au înregistrat creşteri lunare, dar cotele de piaţă deţinute de produsele fabricate pe principalele pieţe de desfacere au fost nesemnificative în 2015. SC Oltchim SA valorifică 75% din cifra de afaceri la export şi pe piaţa intracomunitară. Vânzarea produselor se face prin metoda livrării directe către utilizatorii finali (consumatori), sau prin metoda distribuţiei selective către firme de trading, specializate în distribuţia produselor chimice care, la rândul lor, vând utilizatorilor finali. Derularea vânzărilor prin cea de-a doua metodă asigură condiţiile logistice (depozite, mijloace de transport auto, conforme cu legislaţia în vigoare, care reglementează vânzarea produselor chimice, inclusiv a produselor chimice periculoase), ajută la diminuarea costurilor cu vânzarea produselor pe pieţe din zone geografice mai îndepărtate, plata în avans, prospectarea şi promovarea produselor (în funcţie de piaţă). În viitorul exerciţiu financiar, societatea are în vedere dezvoltarea de noi produse, în principal la sortimentele de polioli-polieteri. De asemenea, începând cu semestrul II 2016, compania intenţionează fabricarea unui produs nou, respectiv dioctiltereftalat, prin retehnologizarea actualei instalaţii de dioctilftalat. Fabricarea acestui produs va conduce la o diversificare a modului de utilizare a produsului octanol, permiţând funcţionarea liniară şi continuă a instalaţiei de oxo-alcooli. Din punctul de vedere al activităţii de aprovizionare, anul 2015 a fost un an de consolidare a poziţiei SC Oltchim SA pe pieţele din ţară şi străinătate. În afara celor peste 150 de furnizori deja confirmaţi din anul anterior, SC Oltchim SA a reluat legăturile cu vechi parteneri şi a iniţiat noi contacte, extinzând tot mai mult aria de acoperire în ceea ce priveşte sursele efective şi potenţiale de achiziţie a bunurilor şi serviciilor necesare. Activitatea de achiziţie a materiilor prime, materialelor auxiliare şi a serviciilor s-a derulat ca şi anul trecut, în baza normelor procedurale interne privind atribuirea contractelor de achiziţie, aprobate de Ministerul Economiei în februarie 2014. Incertitudinea globală de pe pieţele financiare s-a resimţit în continuare în atitudinea furnizorilor, unii dintre aceştia continuând şi în anul 2015 să fie reticenţi şi să menţină solicitarea de plată în avans. Există însă şi colaboratori ai societăţii, apropiaţi de realităţile actuale în ceea ce priveşte îmbunătăţirea poziţiei financiare a SC Oltchim SA, care au acceptat plata la termen, garantată sau nu cu bilet la ordin, convinşi de stabilitatea pe termen mediu a relaţiilor comerciale reciproce. În ceea ce priveşte materiile prime esenţiale procesului tehnologic, în premieră în acest an, comparativ cu ultimii ani au fost încheiate contracte ferme de aprovizionare pentru întreaga cantitate de propilenă necesară, fapt care creează perspectivele stabilităţii societăţii. Cantitatea de propilenă aprovizionată a crescut de la 57.316 tone în 2014, la 76.940 de tone în anul 2015 şi va atinge nivelul de 81.503 tone în anul 2016. În ceea ce priveşte etilenoxidul (materie primă esenţială folosită în fabricarea poliolilor), cantitatea achiziţionată în 2015 a crescut de la 4.114 tone în 2014, la 4.782 de tone anul trecut.
 
În Europa de Est, societatea este cel mai mare producător de sodă caustică
 
În cursul anului trecut SC Oltchim SA a produs şi a livrat trei categorii de produse: polioli-polieteri cu o pondere de 66% în cifra de afaceri; produse clorosodice, cu o pondere de 19% în cifra de afaceri şi produse oxo-alcooli, cu o pondere de numai 10% în cifra de afaceri. Produsele cu cea mai mare pondere în cifra de afaceri au fost poliolii. Societatea intenţionează să-şi concentreze activitatea pe sectoarele polioli şi sodă caustică. Acidul clorhidric şi hipocloritul de sodiu sunt produse secundare obţinute în procesul de electroliză şi sunt valorificate preponderent pe piaţa internă, acestea necesitând condiţii speciale de depozitare şi de transport. Oprirea activităţii instalaţiei de piroliză (în 2008) din cadrul Arpechim Piteşti a afectat negativ activitatea de producţie PVC, etilena reprezentând principala materie primă pentru obţinerea acestui produs. Situaţia a culminat în anul 2012 cu oprirea totală a instalaţiei de producţie a PVC. Principalele pieţe de desfacere în 2015 au fost: Uniunea Europeană (50%), România (27%), Orientul Mijlociu (13%) şi restul Europei (10%). În anul 2015, comparativ cu anul 2014, livrările de produse au crescut cu 20% datorită măsurilor de reorganizare şi optimizare a activităţii adoptate ulterior deschiderii procedurii insolvenţei şi care au condus la recâştigarea încrederii partenerilor externi. SC Oltchim SA are o gama largă şi variată de produse de calitate şi cu domenii multiple de utilizare, produse cu mare căutare, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă. Pentru unele produse din profilul de fabricaţie, SC Oltchim SA este furnizor principal sau chiar unic pe plan intern, fiind compania care susţine cu materii prime o serie de sectoare de activitate din ţară şi anume: industria aluminiului, fabricarea fibrelor artificiale şi celulozice, industria energetică, industria farmaceutică şi alimentară, industria de prelucrare a maselor plastice, industria construcţiilor. Aceste industrii au fost puternic afectate în perioada 2010 - 2014 de reducerea drastică a activităţii SC Oltchim SA. În Europa Centrală şi de Est, SC Oltchim SA este cel mai mare producător de sodă caustică, după care urmează, în ordinea capacităţilor de producţie: Borsodchem, Anwil şi Spo_lana. Principalul competitor al SC Oltchim SA pe piaţa poliuretanilor din Europa este PCC Rokita, companie care este deţinută de acţionarul minoritar PCC SE, care este în aceeaşi poziţie, de producător exclusiv de polioli-polieteri, spre deosebire de marii producători, care oferă şi produsul de reacţie în fabricarea poliuretanilor, adică izocianaţii şi deţin sisteme care le permit integrarea în aval a producţiei. Societatea nu are aprobat un plan de răscumpărare a propriilor acţiuni. SC Oltchim SA deţine un număr de 6.180 de acţiuni proprii, cu valoarea nominală de 0,1 lei fiecare, reprezentând 0,0018% din capitalul social, rezultate în urma regularizării capitalului social în cadrul procesului de privatizare în masă.
OLTCHIM

#46323 Re: Re: Actionarii SC Oltchim SA, convocati pentru a aproba rezultatele financiare pe 2015

2016-04-04 14:35

#46322: OLTCHIM - Re: Actionarii SC Oltchim SA, convocati pentru a aproba rezultatele financiare pe 2015  

continuare

 

67% dintre instalaţiile care funcţionează în cadrul SC Oltchim SA sunt noi
 
În fundamentarea bugetului pentru anul 2016, SC Oltchim SA are în vedere o creştere cantitativă a producţiei sale prin funcţionarea următoarelor instalaţii: funcţionarea instalaţiei de electroliză cu membrană la capacitatea maximă tehnologică, prin reabilitarea unui număr de încă 3 electrolizoare; funcţionarea instalaţiei de oxo-alcooli, începând cu luna aprilie 2016, după înlocuirea catalizatorului de hidrogenare; instalaţia de propenoxid în raport de cantitatea de clor obţinută intern şi achiziţionarea a 10.000 tone de clor; instalaţiile de polioli-polieteri în raport de producţia de propenoxid; fabricarea din semestrul II al anului 2016 a unui produs nou, respectiv dioctiltereftalat, prin retehnologizarea actualei instalaţii de dioctilftalat. Societatea estimează pentru anul 2016 creşteri cantitative comparativ cu anul 2015, la principalele grupe de produse finite: la polioli-polieteri inclusiv propilenglicol - o creştere cu 5%; la sodă caustică lichidă - o creştere cu 3% şi la octanol - o creştere cu 37%. În aceste condiţii, SC Oltchim SA estimează, pentru 2016, obţinerea de profit pe total activitate, respectiv acoperirea integrală a cheltuielilor cu amortizarea şi a cheltuielilor financiare. La o cifră de afaceri de 168 de milioane de euro (aproximativ aceeaşi valoare ca în 2015) şi în condiţiile unor preţuri de vânzare mai scăzute decât media anului 2015, determinate de reducerea preţurilor la petrol, societatea estimează: EBITDA de 12,3 milioane de euro, respectiv cu 2,7 milioane de euro mai mare decât în anul 2015; profit din exploatare de 330.000 de euro; profit pe total activitate de 110.000 de euro, respectiv acoperirea integrală a cheltuielilor cu amortizarea şi a cheltuielilor financiare. În cursul anului 2015, societatea a efectuat lucrări de investiţii şi reparaţii capitale majore, numai din surse proprii, în sumă de 16,9 milioane de lei. În cursul anului 2015, societatea a înregistrat puneri în funcţiune pe două obiective de investiţii, în sumă totală de 6,2 milioane de lei, precum şi achiziţii de mijloace fixe independente în valoare de 280.000 de lei. În cursul anului 2016, realizarea de investiţii este strâns legată de resursele financiare pe care le va atrage societatea. Un procent de 67% dintre instalaţiile care funcţionează în cadrul societăţii sunt noi şi au fost puse în funcţiune în perioada 2002-2012. Pentru restul instalaţiilor se efectuează periodic revizii şi reparaţii capitale, astfel încât ele să aibă asigurate toate condiţiile de funcţionare în siguranţă, dat fiind specificul de pericol deosebit din instalaţiile chimice. Din punctul de vedere al stării fizice şi al menţinerii în funcţiune a acestor instalaţii, gradul de uzură stabilit conform cărţilor tehnice ale echipamentelor şi utilajelor este apreciat la un nivel de circa 30%. Amortizarea se calculează la cost, prin metoda liniară, de-a lungul duratei utile de viaţă estimată în ani, a activelor. Pentru achiziţiile efectuate de SC Oltchim SA în anul 2015, duratele de viaţă sunt cele stabilite de normele legale în vigoare. Terenurile nu se amortizează deoarece se presupune că au o durată de viaţă nelimitată. Analizând activele imobilizate la valoarea rămasă netă, se constată o scădere a acestora faţă de anul precedent cu 74,6 milioane de lei, de la 792,22 milioane de lei, la 717,62 milioane de lei. Comparând valoarea activelor circulante ale SC Oltchim SA la finele anului 2015 cu cea de la sfârşitul anului 2014 se constată o scădere cu 8 milioane de lei. Soldul clienţilor incerţi este format din contravaloarea livrărilor anterioare anului 2013. Nu există cazuri de clienţi incerţi ca urmare a livrărilor de produse finite din anii 2013-2015. Vânzarea produselor SC Oltchim SA, cu plata la termen, se face numai către clienţi cu o bună situaţie financiară, cu care societatea a avut o îndelungată colaborare şi este garantată fie cu instrumente de plată, fie acoperită de poliţa de asigurare a riscului de neplată.
 
Auditorul atrage atenţia asupra investiţiilor restante pentru mediu
 
Conform raportului asupra situaţiilor financiare individuale ale SC Oltchim SA, realizat de SC Deloitte Audit SRL, la 31 decembrie 2015 societatea prezintă active pe termen lung în valoare de 717,62 milioane de lei, rezervă din reevaluare în sumă de 213,76 milioane de lei şi o datorie de impozit amânat recunoscută pentru rezervele din reevaluare care urmează să devină taxabilă în viitor, în sumă de 34,2 milioane de lei. Ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, SC Oltchim SA a procedat la reevaluarea tuturor activelor pe termen lung deţinute de aceasta, aşa cum rezultă din raportul de reevaluare datat 20 iulie 2013 şi emis de un evaluator independent, având ca dată de referinţă pentru determinarea valorii juste a acestora data de 30 aprilie 2013. La 31 decembrie 2014 şi la 31 decembrie 2015, SC Oltchim SA a înregistrat ajustări pentru deprecierea aferentă activelor pe termen lung nefuncţionale, astfel încât acestea să fie reflectate la valoarea de lichidare stabilită de evaluator la data de 30 aprilie 2013. Societatea nu a realizat o evaluare la valoarea justă a activelor pe termen lung la data de 31 decembrie 2014 şi 31 decembrie 2015. „Având în vedere cele menţionate mai sus, nu putem cuantifica impactul unor eventuale ajustări ale valorilor aferente activelor pe termen lung la data de 31 decembrie 2014 şi la data de 31 decembrie 2015, a rezervelor din reevaluare şi a datoriei de impozit amânat raportate de societate la 31 decembrie 2014 şi la 31 decembrie 2015 şi asupra impactului acestora în situaţia individuală a poziţiei financiare la 31 decembrie 2014 şi 31 decembrie 2015 şi în situaţia individuală a rezultatului global la aceleaşi date. În opinia noastră, cu excepţia efectelor posibile ale aspectului descris în paragraful 6, situaţiile financiare individuale prezintă cu fidelitate, sub toate aspectele semnificative, poziţia financiară a SC Oltchim SA la 31 decembrie 2015, precum şi performanţa sa financiară şi a fluxurilor sale de trezorerie pentru anul încheiat la data respectivă, în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, aşa cum au fost adoptate de Uniunea Europeană şi cu politicile contabile descrise în notele la situaţiile financiare individuale. Atragem atenţia asupra notei 33 la situaţiile financiare individuale, care specifică faptul că societatea trebuie să efectueze investiţii în valoare aproximativă de 22,5 milioane de euro pentru a se conforma legislaţiei privind protecţia mediului. Realizarea acestor investiţii este dependentă de sursele de finanţare pe care le va putea contracta SC Oltchim SA. Opinia noastră nu exprimă rezerve în legătură cu acest aspect. Situaţiile financiare ale societăţii întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, aşa cum au fost adoptate de Uniunea Europeană la data de 31 decembrie 2014 şi pentru anul financiar încheiat la acea dată au fost auditate de un alt auditor, care a emis o opinie cu rezerve în data de 30 martie 2015. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2013, emis la data de 27 martie 2014, auditorul precedent a fost în imposibilitatea exprimării unei opinii ca urmare a faptului ca nu a putut obţine probe de audit suficiente şi adecvate cu privire la: principiul continuităţii activităţii, soldurile de deschidere ale exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012, reevaluarea activelor imobilizate şi beneficiile angajaţilor la pensionare. Datorită faptului că soldurile iniţiale contribuie la determinarea rezultatului global şi a fluxurilor de trezorerie, auditorul precedent nu a putut stabili dacă sunt necesare modificări asupra performanţei financiare pentru anul încheiat la 31 decembrie 2014, ca urmare a aspectelor menţionate”, se arată în raportul SC Deloitte Audit SRL.
 

Musafir

#46324 VALCEA SE STINGE CATE UN PIC, CATE UN OLTCHIM, CATE UN CET, CATE UN ...

2016-04-04 14:50

INSOLVENŢA CET GOVORA, o chestiune de zile!
PNL Vâlcea şi-o asumă?

3 Apr 2016
Magda POPESCU
http://www.voceavalcii.ro

Insolvenţa CET Govora bate la uşă.
Conform mai multor surse este doar o chestiune de zile până când societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea va intra în insolvenţă.

Vocea Vâlcii şi nu numai semnala în urmă cu mai mult timp că liberalii vor duce direct în insolvenţă CET Govora, însă aceştia şi-au făcut mendrele şi şi-au bătut joc în cel de-al 13-lea ceas de destinele economice ale CET Govora. Când mai toată lumea prevedea dezastrul de la CET, liberalii au schimbat Consiliul de Administraţie cu un nou Consiliu de Supraveghere, format din 7 directori, unii impuşi chiar de liberali.

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat, a spus cu subiect şi predicat că PNL Vâlcea îşi asumă schimbările de la CET şi tot ceea ce urmează să se întâmple după şedinţa de CJ, care a avut loc în data de 30 septembrie. Ce înseamnă, de fapt, acest lucru? Praf în ochii alegătorilor. Pentru că interimarul din fruntea CJ, care mai este şi urmărit penal, pleacă acasă în iunie 2016 şi noi toţi rămânem să strângem mizeriile făcute de liberali.

Profeţiile lui Grigore despre CET Govora: GREVĂ, INSOLVENŢĂ, FALIMENT!

Reluăm un articol apărut în Vocea Vâlcii în data de 9 octombrie 2015, care acum ni se pare relevant pentru situaţia actuală de la CET Govora.

Consilierul judeţean Petre Grigore, invitat în emisiunea „Mutare Decisivă” de la Vâlcea 1, moderată de jurnalista Magda Popescu a previzionat un viitor sumbru pentru CET Govora. Acesta a spus că liberalii lui Buican au reuşit să concentreze întreaga putere de decizie în mâna lor, prin crearea noului Consiliu de Supraveghere şi că în scurt timp, sub conducerea acestora CET-ul va intra în insolvenţă.

„Se pot întâmpla multe lucruri. Spre exemplu, cel care m-a înlocuit în poziţia de reprezentant al CJ Vâlcea în CA al CET Govora, colegul meu, Remus Petrescu, este posibil să-şi dea demisia. Sunt sigur că Remus Petrescu nu va rezista presiunilor lui Buican. Petrescu este un om vertical, care vine din lumea afacerilor, este greu să crezi că îl poţi manevra. Când îşi va da seama ce este pus să facă, Petrescu va pleca. Este printre puţinii politicieni cu demnitate din Vâlcea.

Mai mult, am participat la diverse întâlniri cu liderii de sindicat de la CET. Nu mi se par prea liniştiţi. În fond, este vorba despre locurile lor de muncă. Oricând poate izbucni o grevă acolo. Pe una eu am oprit-o prin discuţii deschise şi cu cărţile pe masă cu liderii de sindicat”, a spus Petre Grigore.

oare cine poate fii?nu e PICASSO.

#46325 Re: VALCEA SE STINGE CATE UN PIC, CATE UN OLTCHIM, CATE UN CET, CATE UN ...

2016-04-04 15:23

#46324: - VALCEA SE STINGE CATE UN PIC, CATE UN OLTCHIM, CATE UN CET, CATE UN ...  

 am citit aproape tot din ce ati scris,dar ascultati ma ca nu va mint,escrocul si borfasul de roibu cu popescu valentin au distrus oamenii din mentchim,ghioca papagalul nu a mintit,ca dovada intrebati oamenii care au lucrat in CHEMPRO[I AU TRIMIS ACASA IN SOMAJ]ca au banii neluati de 2 luni,pt. ca tot am vorbit de bostorogul imputit  numit popescu valentin,e asociatul lui borfasul de roibu la PROTECHIM,trageti voi concluziile,pupincuristilor sau pupinckuristule care esti tu, Silviu?