Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

EU

#43751

2015-09-27 18:59

si asta e o idee ...... mai ales ca asa facem rost de forta de munca ......ieftina......

ce zici gaoaza retardata,ma mai pupi cu larga odata?

#43752 PE CE FACEM UN PARIU ?

2015-09-27 19:03

#43749: EU -  

 asculta aici eu ce ti spun si voua cernevistilor,la putere vin alti hotii  la anul si voi veti cadea fraierilor,facem un pariu?......si veti plati cu virf si indesat foarte multi,scapa cine mai poate.


Musafir

#43753

2015-09-27 19:22

pina te culca fota mai s... putin din pu.. lui bidin  asa sa ai somn fraiere retardat ..te-au dat afara jegosule ..bravo talpasene ...bravo drasovene 

EU

#43754

2015-09-27 19:33

nu un asemenea dialog....mersi

noapte buna


Musafir

#43755 Nababii nu plâng niciodată ! Directorul Marius Pîrvu se îmbogăţeşte, prostimea Arpechim jeleşte !

2015-09-28 08:37

Nababii nu plâng niciodată ! Directorul Marius Pîrvu se îmbogăţeşte, prostimea Arpechim jeleşte !

– 1, 2 miliarde lei vechi a încasat Pîrvu într-un an numai din salariile de la ABAV şi Arpechim

Dacă nu vă mai amintiţi sau nu ştiaţi vă spunem cǎ fostul director general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Vasile Pintilie, a fost acuzat anul trecut cǎ a numit ilegal în fruntea uneia dintre cele mai mari unități din subordine- Administrația Bazinală de Apă (ABA) Argeș – Vedea un director de la Oltchim căruia i s-a dublat salariul, în timp ce combinatul era deja în colaps.
Precizǎm că la sfârșitul lunii iulie 2014, Marius Pîrvu, director al Direcției Petrochimică de la Oltchim, a fost numit, prin detașare dar fără acordul Consiliului de Conducere, director al ABA Argeș. Printre alte condiții legale pe care Pîrvu nu le îndeplinește se numără vechimea în domeniul Apelor de minimum 10 ani și opt ani într-o funcție de conducere.
I-o fi mers rău lui Marius Pîrvu cu o noua funcţie în care să recunoaştem nu prea a spart avioane la capitolul performanţă ? După cum reiese din declaraţia sa de avere postată recent nici nu poate fi vorba de aşa ceva.
Spunem asta pentru cǎ Pîrvu este chiar un nabab. In timp ce foştii angajaţi jelesc dupǎ loc_urile de muncǎ sau compensaţiile financiare promise, numǎrul 1 de la Divizia Petrochimicǎ a Oltchim, adicǎ de la Arpechim, a încasat anul trecut peste 1, 2 miliarde lei din cele douǎ salarii.
Mai exact 76.072 lei salariu ca director la Oltchim şi încǎ 42.803 lei de la ABAV. Pǎi sǎ tot trǎieşti cu banii ǎştia şi sǎ mai şi plângi de milǎ prostimii de la Arpechim. Tot în declaraţia de avere a lui Marius Pîrvu apar şi alte detalii ce îl includ în categoria nababilor. Astfel el deţine 5 proprietǎţi imobiliare valoroase, un teren, şi încǎ 4 apartamente din care 2 în Buc_ureşti aşa cum îi stǎ bine oricǎrui director de companie care se respectǎ pe banii statului.
Marius Pîrvu a fost şi econom cǎci, deh, a avut omul de unde pune de-o parte. Economiile sale însumeazǎ nu mai puţin de 60.000 euro şi sunt plasate la diverse bǎnci sau fonduri de investiţii. In plus, a mai ajutat şi prietenii dând împrumuturi de 28.500 euro.

 

De la petrol la ape !

Intrebarea la care nu a rǎspuns nimeni de mai bine de un an de zile ar fi cum de s-a ajuns ca cea mai importantă administrație bazinală din țară să fie condusă prin detașare de un director care nu are nicio legătură cu domeniul Apelor? Varianta cea mai credibilǎ şi care a umblat cu insistenţǎ prin târg a fot aceea cǎ primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, este cel care a insistat la baronul de Vrancea, Marian Oprișan ca Marius Pîrvu să fie numit la ABA Argeș-Vedea. Imediat, Vasile Pintilie, directorul care a fost impus în fruntea ANAR de către Marian Oprișan, s-a conformat și l-a numit pe omul lui Pendic – deși nu a existat aprobarea Consiliului de Conducere, așa cum prevede legislația în vigoare – în această funcție importantă.
Ca atare, Marius Pîrvu a figurat  ca director atât la ABA Argeș-Vedea, cât și la Oltchim Rm Vâlcea, mai exact la Direcția Petrochimică Bradu iar rezultatul a fost benefic pentru omul lui Pendiuc şi enervant pentru cei de la Arpechim, dovadǎ stând declaraţia de avere a acestuia depusǎ recent.

Surse judiciare mai susţin cǎ Marius Pîrvu s-ar afla în atenţia proc_urorilor DNA pentru unele ilegalități „puse în scenă” în perioada când era director al Secției Mecanice din cadrul Arpechim Pitești. S-a tot vorbit cǎ acesta a cochetat ba cu liberalii, ba cu conservatorii lui Cornel Lazar, cert este memorabilul dar durerosul episod în care, în spatele ușilor închise, s-a dat undă verde listei cu cei peste 300 de salariați cărora li s-a dat preaviz pentru disponibilizare. Asta în condițiile în care directorul Pîrvu promitea că își va da demisia dacă va pleca vreun salariat din combinat sub șefia sa.
Cum necum, cu sprijin politic sau fǎrǎ, Marius Pîrvu a ştiut, iatǎ, sǎ se desc_urce, fapt bine stabilit chiar de semnǎtura sa pe propria declaraţie de avere. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre foştii sau puţinii actuali angajaţi ai Arpechim care, probabil, vor privi cu jind dar şi nervozitate la ultima declaraţie de avere a lui Pîrvu.

TIC TAC GAOAZAAAA,TIC TAC

#43756 Re: SOBOLAN JEGOS TU AI RAMAS SUGACIULE,AI UITAT?

2015-09-28 10:10

#43753: -  

 MAI PRESUS CA BOGATIA TA GAOAZA RETARDATA E OMENIA,OMENIA PE CARE TACTO NU TI A DATO................FACI PARIU CU FOTA CA TU PLECI ?


Musafir

#43757 Re: Re: SOBOLAN JEGOS TU AI RAMAS SUGACIULE,AI UITAT?

2015-09-28 10:12

#43756: TIC TAC GAOAZAAAA,TIC TAC - Re: SOBOLAN JEGOS TU AI RAMAS SUGACIULE,AI UITAT? 

 SA VEZI TU SOBOLAN JEGOS CA MA VOI INTILNI CU BIDIN SI L PUN SA MI SUGA ACADEAUA,FACI PARIU?

TIC TAC GAOAZA,UN PIC MAI AI.

#43758 Re: Re: SOBOLAN JEGOS TU AI RAMAS SUGACIULE,AI UITAT?

2015-09-28 12:45

#43756: TIC TAC GAOAZAAAA,TIC TAC - Re: SOBOLAN JEGOS TU AI RAMAS SUGACIULE,AI UITAT? 

 AM UITAT GAOAZA CA TACTO CRA CRA TAMBALAGIL TI A DAT SA I SU..GI ACADEAUA,NU CE INSEAMNA OMENIA.

Pentru Diculoisti

#43759 Eu raman voi plecati

2015-09-28 13:40

Pe mine nu ma da nimeni afara din Oltchim,plec cand vrea muschiul meu,fraiere.Eu am toata conducerea la mana de pe vremea lui Cernev Corneliu.


Musafir

#43760 Re: Eu raman voi plecati

2015-09-28 13:49

#43759: Pentru Diculoisti - Eu raman voi plecati 

 BAI GAOAZA RETARDATA ALUP IGUS CU BIDIN SI APOI PLECI ACASA,FACEM PARIU?

TU CE COPII AI CRESCUT???POATE COPI A4

#43761 Re: Eu raman voi plecati

2015-09-28 13:55

#43759: Pentru Diculoisti - Eu raman voi plecati 

 SI FOTA ARE APARTAMENT,CASA FOARTE MARE SI BANII,NU AM ZLOTI DE LA ZAREMBA CA TINE MAI GAOZARULE[TRADATORULE] IAR UN STIFT DE MASINA POT SA MI IAU CIND VOR MUSCHII MEI,CINE I SARAC SI DESCULT,INTERESEAZA TE SU..GACIULE IN TOT MIHAIESTIUL SI COLONIA,MINTE FOTA?


Musafir

#43762 Re: Re: Eu raman voi plecati

2015-09-28 13:57

#43761: TU CE COPII AI CRESCUT???POATE COPI A4 - Re: Eu raman voi plecati 

 APROPO,STAI SA PLECE PIPEREA SI APOI OM MAI VEDEA....TIC TAC IN BOTUL TAU SA MA CA...C.


Musafir

#43763 Re: Re: Re: Eu raman voi plecati

2015-09-28 13:59

#43762: - Re: Re: Eu raman voi plecati 

 HAI CU REPORNIREA GAOAZAAA,HAI TE N GURA PE LARGA CU AIA 46 DE MIL DE EUROI,SA MA APUCI DE UN C..OI SI LA VARA ....STI TU,,,,


Musafir

#43764 Nu va convine ca sunteti disponibilizati? Lasati gargara ... fapte nu vorbe. Luati ex. de la RAAN!

2015-09-28 14:23

Un nou protest la RAAN: Angajații cer plata salariilor restante

Aproximativ 200 de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) protestează, luni, în faţa platformei Romag Termo, din localitatea mehedințeană Halânga, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile restante, informează Mediafax.

Protestul angajaţilor RAAN a început, luni, în jurul orei 8.00, când aproximativ 200 de salariaţi care urmează să fie disponibilizaţi începând cu 1 octombrie au început să traverseze, în mod repetat, trecerea de pietoni din dreptul platformei Romag Termo din localitatea Halânga, pe DN 67.

Oamenii au huiduit, au făcut zgomot cu vuvuzelele şi au cerut salariile restante din luna mai.

În zonă au fost chemaţi zeci de jandarmi, care au încercat să îi convingă pe protestatari să renunţe la acţiune, forţele de intervenţie îmbrâncindu-se cu salariaţii nemulţumiţi.

Angajaţii RAAN au strigat "Nu plecăm, nu plecăm!" şi au cerut din nou să stea de vorbă cu prefectul judeţului, Nicolae Drăghiea, care să îi lămurească cu privire la data la care vor primi banii.

La sfârşitul săptămânii trecute, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, le-a transmis protestatarilor, prin intermediul liderilor de sindicat, să formeze o delegaţie care să meargă la Prefectura Mehedinţi, dar aceştia refuză, cerând ca prefectul să vină în mulţime să stea de vorbă cu ei.

Pe durata protestului, circulaţia rutieră între Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu este deviată în localitatea Broşteni (DN 67) către Strehaia - DN 6 - Drobeta Turnu Severin.

Şi săptămâna trecută, zeci de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare au protestat în faţa platformei Romag Termo din localitatea Halânga, nemulţumiţi că reprezentanţii Prefecturii nu au discutat cu ei despre restanţele salariale, ei blocând DN 67 întrucât au traversat repetat cele patru benzi.

Atunci, angajaţii RAAN spuneau că au aflat că Guvernul a alocat suma de 25 de milioane de lei companiei, contravaloarea ultimei tranşe de apă grea care va fi preluată de stat de la RAAN, banii încă nu au ajuns în Trezoreria Drobeta Turnu Severin, iar salariaţii se temeau că suma respectivă va fi folosită pentru achiziţia de cărbune şi materie primă necesară încălzirii oraşului în această iarnă, şi nu pentru plata salariilor restante.

Protestele salariaților de la RAAN au început în 13 iulie, de atunci având loc mai multe acţiuni pe platformele Romag Prod și Romag Termo, precum şi mai multe marşuri.

Conform actelor normative aprobate de Guvern, RAAN ar urma să se închidă controlat, iar angajaţii ar urma să primească până la 24 de salarii medii pe economie.

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, care este unicul furnizor de agent termic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, prin platforma Romag Termo, a reziliat contractul de furnizate a agentului termic în Drobeta Turnu Severin, în 17 februarie 2015, iar conform actului, apa caldă şi căldura urmează au fost oprite în municipiu de la sfârşitul lunii august.

Închiderea controlată a RAAN înseamnă disponibilizarea majorităţii salariaţilor, care ar urma să primească, în funcție de vechime, până la 24 de salarii medii pe economie, drept plată compensatorie.

RAAN a intrat în insolvenţă în septembrie 2013, având datorii de 680 de milioane de lei. În perioada insolvenţei, compania a mai acumulat datorii de peste 70 de milioane de lei.

Pe lista creditorilor întocmită de administratorul judiciar al RAAN la momentul declanşării procedurii de insolvenţă se aflau peste 300 de societăţi comerciale, dar şi instituţii publice şi administraţii locale şi bănci care au avut relaţii contractuale cu RAAN.

Înainte de intrarea în insolvenţă, RAAN avea aproape 2.700 de angajaţi, acum numărul acestora fiind de 2.400.

Peste 2.000 de angajaţi ai RAAN ar urma să fie disponibilizaţi, în două etape, până în 31 martie 2016, potrivit unui document al Adunării creditorilor RAAN, care a aprobat planul de disponibilizări întocmit de către administratorul special al companiei.

Astfel, potrivit documentului, 1.525 de salariați ar urma să fie disponibilizați în 1 octombrie 2015, iar alți 520, în etapa a doua, în 31 martie 2016.

Acelaşi document arată că salariații disponibilizați ar urma să primească indemnizație de șomaj și venit de completare.


Musafir

#43765 OLTCHIMUL MU ESTE CASA DE PENSII SI NICI AUTOBAZA!

2015-09-28 14:34

Nu poti sa dai afara tineri care mai au mult pana la pensie si sa pastrezi in functii pensionarii si pensionabilii (gen Talpasanu).

Nu poti sa dai afara operatori chimisti, mecanici, electricieni amc-isti si sa pastrezi in functii soferi si impegati de miscare auto (ex. Ghioca).

Am crezut ca au disparut "pilele si pilosii" din combinat dar se pare ca aceasta practica a inflorit si noii conducatori este pe mana cu pilele si pilosii lor.

Urmeaza un nou val de numiti si angajati pe criterii politice odata cu caderea guvernului si un nou val de pile si pilosi.


Musafir

#43766 Re: OLTCHIMUL MU ESTE CASA DE PENSII SI NICI AUTOBAZA!

2015-09-28 15:39

#43765: - OLTCHIMUL MU ESTE CASA DE PENSII SI NICI AUTOBAZA! 

 da d le vor pleca si talpasanu si gaoaza , ca nu o sa plece fota care a muncit si le a spus la trintori,su..gaci si tradatori sa nu mai minta,va stiti nemernicilor,bravo fota,tine o tot asa.


Musafir

#43767 Re: respectati membri de sindicat

2015-09-28 15:47

#43731: UNIREA - respectati membri de sindicat 

 Strategie sindicala SLO :cardasie cu Piperea,Stanescu,Victor Avram si slusbasii lor;salarii restante;concedieri colective;nefunctionarea OLTCHImcare determina rapid falimentul OLTCHIM.Salariati oltchim opriti aceasta strategie prin actiune unita

EU

#43768

2015-09-28 16:10

Asta e....... sfarsit......Oltchimul a disparut dupa piata industriilor romanesti cu ajutorul politicienilor, managerilor incompetenti si al sindicatelor

CE ZICI GAOAZA MA PUPI CU MATA SI LARGA N ACADEA?

#43769 Re: SI CU AJUTORUL TRADATORILOR DE LA SVRO[r de la rahat]

2015-09-28 16:22

#43768: EU -  

 PAI SA NE SPUNA SI NOUA JAVRELE ASTEA DE LA SND. VICTORIA UNDE E UNITATE SI FRATIE,CA PARCA ASA STRIGAM IN 2012 AUGUST,ZI GAOAZA FU..TU..TI.. GURA MATI SI  LARGEI,ZIIIIIII

EU

#43770

2015-09-28 16:39

pai poti sa-I pui pe  toti intr-o oala .politicieni,manageri,sindicate.....

paretea mea este ca aici e vorba de SURMINAREA ECONOMIEI NATIONALE...CINE SE OCUPA DE ASTFEL DE CAZURI??? A-TI SEZIZAT INSTITUTIA?

NU....ATUNCI? ZBURDA CAII .....

PAI DACA E CAL,CU SIGURANTA A AJUNS GLOABA.

#43771 Re: ADICA GAOAZA RETARDATA E CAL CU TACSO CRA CRA?

2015-09-28 17:05

#43770: EU -  

 PAI SA NU I FU..TA N GURITE PE CAII,EU PICASSO?

ghiciti cine incearca sa ramina in OLTCHIM?

#43772 respectati membri de sindicat si pupati l pe talpica undeva fraierilor...traiasca PSD.

2015-09-28 17:31

#43767: - Re: respectati membri de sindicat 

 d le ghioca,sti cine te da afara din oltchim sau mai bine zis esti pe lista de disponibilizati cu fota?

EU

#43773

2015-09-28 17:39

iNTREBAREA ESTE SIMPLA..........

sA DEPUS O CERERE DE CERCETARE PENALA LA DIICOT,DNA SAU SRI?

RESTUL NUMAI ...........VORBE

 


Musafir

#43774 Re: TE INTREABA FOTA D LE EU,

2015-09-28 18:00

#43773: EU -  

 FI MAI EXPLICIT D LE EU,CE PLINGERE SA DEPUN?


Musafir

#43775 Re: Re: TE INTREABA FOTA D LE EU,

2015-09-28 18:02

#43774: - Re: TE INTREABA FOTA D LE EU, 

 APROPO,ACEST ESCROC DE TALPASANU E SI ACUM MINA IN MINA CU CERNEV SI GHIOCA,ULTIMUL E PROSTUL COMPETITIEI.