Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Vlad Tepes

#3176

2013-04-08 19:08

Da, sa speram ca va iesi bine ...
petrache lupul

#3177 Re: ADEVARUL

2013-04-08 21:36

#3174: Vlad Tepes - ADEVARUL

cand a functionat pitestiul in timpul lui roibu mai tepusa ? sa il opreasca roibu? aa vrei sa zici de coloanaaia care mergea pe minus ?

oltchimist

#3178 situatia oltchim

2013-04-09 04:35

e pacat pentru ca suntem in groapa aproape si ne jignim in loc sa devenim solidari si intelegatori adica umani, diculoiu nu are ce cauta asa e, dar de ce cernev si ai lui stau asa separati de restul ce atitudine aiurea nu credeti, se cred tari pe pozitii
griguta de-l mangaiati la... ouale de la Coarna

#3179 alain, teapa si alti cotcodaci...

2013-04-09 06:14

bai gugustiucilor, daca actionarii nu vin cu bani (capital de lucru), o sa behaiti inca zece ani pe forum, degeaba
pe data de 15 aprilie, datorita inactivitatii si indeciziei actionarilor (voite din partea actionarului OSTIL - PCC, respectiv nevoite a actionarului majoritar satatul - incapabil) adunarea creditorilor poate lua cea mai eficienta solutie: FALIMENTUL
cat sa mai care in spate CREDITORII toate mofturile incapabililor?

in rest, praf in vant
griguta de-l mangaiati la... ouale de la Coarna

#3180 diculoi, cernevi si altii, asemenea

2013-04-09 06:16

cititi si voi legislatia sindicala si respectati-o

in rest, praf in vant!

Musafir

#3181 Re: 3180

2013-04-09 08:53

Alain e plecat la Bucuresti! Revino inspre seara! Iphone-ul nu il poate folosi in imbulzeala!

in rest, praf in ...ouale de la Coarna!
Alain

#3182 plictiseala

2013-04-09 11:00

...daaa, plictiseala, va scriu de pe aifone in direct - eu m-am bagat la o bere cat isi tine diculoiu monologu cu integratu - macar la intoarcere sper sa ma lase astia pe la metro sa mai fac o cumparatura ceva.... ca la Dedulesti daca oprim blocam toata circulatia...- ha, buna idee !

Musafir

#3183

2013-04-09 14:54

aha. ai fost trimis de tambalagiu sa ne spionezi iuda ce iesti si ai mai luat si 30 de ron de la diculoiu, sa-i pastrezi de lumanari.

Musafir

#3184

2013-04-09 17:48

Trebuie sa facem tot ce tine de noi pentru reabilitarea Oltchim
calul

#3185 restructurari

2013-04-09 18:36

gata...maine e ziua Z hales bules pentru 1300 angajati ce vor pleca acasa cu max 64 mil.BRAVO!!Ati stat la caldurica....

Musafir

#3186

2013-04-09 19:57

Să plecati voi cerneviştilor cu 64 mil.
aladin

#3187 aladin

2013-04-09 20:22

Maine din nou la protest?
Alain

#3188 Re: restructurari

2013-04-10 03:44

#3185: calul - restructurari

asta ati inteles voi?

 

 

A

#3189 Cernev

2013-04-10 04:31

Ce am vorbit eu emil

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-04-10 04:42


revolutia

#3191 liniste

2013-04-10 06:29

v-ati cam linistit .... am inteles ca a descoperit pinochio ca e greu sa fie prim ministru :) ... usl asta e corcitura ciudata : astia de la psd ii duce capu dar sunt prea hoti , aia de la pnl sunt si hoti si nu ii duce nici capu
revolutia

#3192 Re: mare ie gradina....doamne!!!!!!

2013-04-10 06:32

#3190: FRANCISC - mare ie gradina....doamne!!!!!!

deci tu zici ca daca stam linistiti si nu mai protestam o sa fie bine si daca protestam intram in faliment ?... eu asta inteleg


Musafir

#3193 Ponta a refuzat TISE?

2013-04-10 07:44


Ziarul Bursa pe mobil
http://m.bursa.ro/s=piata_de_capital&articol=203248.html

EPOPEEA OLTCHIM/SUSŢINE CĂ NIMENI NU MAI VREA OLTCHIM, DAR....
Ponta a refuzat TISE?
Piaţa de Capital
10.04.2013
Premierul Victor Ponta a refuzat să stabilească o întâlnire cu reprezentanţii grupului rus TISE, care este interesat să preia Oltchim, susţine Eugen Anca, un personaj care afirmă că nu este străin de interesele ruşilor în România.

Domnia sa ne-a declarat: "Începând din 4 septembrie 2012, am solicitat primului-ministru Victor Ponta, prin cabinetul său de la Guvern, să fie de acord să se întâlnească cu oficialii TISE, singura firmă de calibru interesată, care poate reporni combinatul Oltchim. Deşi, iniţial, Guvernul a răspuns pozitiv şi rapid solicitării noastre, totuşi, atunci când TISE a trimis un reprezentant autorizat la Bucureşti, acesta nu a mai fost primit de domnul Ponta. Interesant este faptul că preşedintele Traian Băsescu, atunci când a fost solicitat în acelaşi scop, şi-a făcut timp pentru o astfel de dis-cuţie, dar primul-ministru nu. Ulterior, ruşii au mai încercat de patru ori să se întâlnească cu primul minis-tru, dar acesta nu a mai răspuns solicitărilor părţii ruse".

Între timp, conducerea TISE a avut mai multe contacte telefonice cu diferiţi membri ai Guvernului Ponta, iar ideea de bază rezultată din aceste convorbiri a fost ca «TISE să se înţeleagă cu cei de la PCC, dacă vor să colaboreze pe subiectul Oltchim». Aberant! Mai plastic spus, elefantul să facă bine să vină la purice ca să se tocmească! Desigur că ruşii au considerat acest «sfat» ca pe un afront, fiindcă ei vor să cumpere Oltchimul şi Arpechimul, nu vor să devină o anexă a lui PCC".

Domnia sa consideră că premierul Ponta îi "plimbă" pe ruşi, favorizându-i pe cei de la PCC: "Iar asta este cu atât mai grav cu cât am informat cabinetul primului ministru că partea rusă poate face dovada alocării de fonduri importante pentru tot ce înseamnă privatizarea Oltchim şi achiziţionarea Arpechim, în timp ce ministrul Varujan Vosganian nu ştie de unde să mai facă rost de bani ca să repornească Oltchim-ul".

Eugen Anca este cunoscut în România prin insistenţele sale de a convinge autorităţile române să accepte varianta de restituire a Tezaurului României de la Moscova, printr-un pachet de proiecte şi programe economice şi comerciale bilaterale, în valoare de 10 miliarde de euro. Domnia sa susţine că nu este străin de interesele economice ale ruşilor de la TISE în România şi declara, pentru ziarul BURSA, în decembrie 2012, că "TISE este foarte interesat în tot ceea ce înseamnă proiectul Oltchim, cu toate componentele sale de furnizare de materii prime, de logistica petrolieră din Portul Constanţa şi de dezvoltarea surselor de energie electrică şi termică pentru platforma Oltchim din Râmnicu Vâlcea şi platforma Arpechim din Piteşti".

Declaraţiile lui Eugen Anca sunt contradictorii cu afirmaţiile recente ale premierului Victor Ponta, care a spus: "Sunt foarte dezamăgit că, în aceste trei luni, nici măcar acel investitor care a fost cumva gonit de Dan Diaconescu nu a mai dat semne de revenire".

Grupul rus TISE, la care a făcut aluzie Şeful Executivului, a participat, în primăvara anului trecut, la prima etapă a privatizării combinatului vâlcean, când a depus ofertă neangajantă. În toamnă, grupul nu a mai participat la a doua etapă a privatizării Oltchim din cauza schimbării metodei de vânzare, cu puţin timp înainte de termenul limită de depunere a ofertelor financiare - statul a renunţat la conversia creanţei AVAS în acţiuni şi a licitat, separat, vânzarea pachetului majoritar de acţiuni, creanţa AVAS şi creanţa Electrica SA.

* Eugen Anca: "Nu Dan Diaconescu este cel care i-a gonit pe ruşi, ci autorităţile"

Eugen Anca, personaj care susţine că nu este străin de interesele economice ale ruşilor de la TISE în România, ne-a declarat că TISE nu mai vrea să cumpere Oltchim şi că nu Dan Diaconescu este cel care i-a gonit pe ruşi, ci chiar autorităţile.

La licitaţia pentru vânzarea Oltchim din toamnă, au participat PCC (acţionarul minoritar semnificativ al Oltchim), omul de afaceri Ştefan Vuza (prin Chimcomplex Borzeşti şi Aisa Invest) şi Dan Diaconescu. Realizatorul de televiziune a câştigat licitaţia cu oferta de 45 milioane de euro pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni, deţinut de stat la combinatul vâlcean. Licitaţia a fost anulată, pentru că Dan Diaconescu nu a prezentat dovada banilor, în termenul anunţat de autorităţi (zece zile de la desemnarea câştigătorului licitaţiei).

Eugen Anca a fost implicat şi în privatizarea Oltchim din toamnă, despre care ne-a povestit, la vremea respectivă: "În ziua licitaţiei efective, Dan Diaconescu m-a contactat telefonic şi m-a rugat să-l pun în contact cu cei de la TISE, fiindcă se părea că va fi declarat câştigător. El dorea să discute cu ei despre posibilitatea ca TISE să preia managementul de la Oltchim. Poate părea neverosimil, dar Dan Diaconescu chiar intenţiona să păstreze acţiunile de la Oltchim în interiorul României şi ar fi vrut să le ofere populaţiei, contra unei acţiuni populare de subscripţie publică, fiindcă în caietul de sarcini era prevăzut ca termen final de plată data de 14 februarie 2013".

Domnul Anca afirmă că a acceptat să-l ajute pe jurnalist, fiindcă i s-a părut că Dan Diaconescu avea o intenţie lăudabilă şi i-a aranjat o întâlnire cu Alexander Dokychuk, consilier financiar şi economic pe relaţia Rusia şi ţările CSI, persoana care a avut iniţiativa ca TISE să vină şi să investească în România. Alexander Dokychuk i-ar fi explicat lui Dan Diaconescu că TISE nu obişnuieşte să-şi dezvolte afacerile din România prin intermediari şi că preluarea integrală sau parţială a managementului la Oltchim este o acţiune complexă, ce necesită o analiză profundă.

Potrivit domnului Anca, Alexander Dokychuk i-ar fi facilitat realizatorului de televiziune obţinerea sprijinului altor investitori care i-au oferit lui Dan Diaconescu posibilitatea accesării unui aşa-zis credit-punte, de circa 91 milioane dolari. Creditul avea menirea de a-l ajuta pe Dan Diaconescu să achite acţiunile Oltchim în doar 10 zile, urmând ca ulterior, prin subscripţie publică, populaţia României să cumpere aceste acţiuni, iar creditul punte să fie restituit până în 14 februarie 2013, mai susţine Eugen Anca.

Până la urmă, Dan Diaconescu ar fi a obţinut, prin propriile lui puteri, fără implicarea lui Eugen Anca, alte două sume atrase, în valoare de 43 milioane euro, pe care intenţiona să le utilizeze pentru plata salariaţilor de la Oltchim şi asigurarea unui capital de lucru.
* Dezvoltare recentă

Se pare că premierul Victor Ponta ar fi refuzat să discute, săptămâna trecută, pe subiectul Oltchim cu o altă companie rusească, alta decât TISE, potrivit unor informaţii din piaţă. Şi această companie ar fi interesată de combinat, dar tot într-o formulă integrată cu rafinăria Arpechim şi Olil Terminal, potrivit surselor noastre.

La solicitarea ziarului BURSA, biroul de presă al Guvernului ne-a răspuns că "primul-ministru Victor Ponta nu are cunoştinţă de nicio solicitare privind stabilirea unei întrevederi cu domnia sa, venită de la vreo firmă interesată de preluarea Oltchim".
ALINA TOMA VEREHA

inapoi

Musafir

#3194 Diacon-escu

2013-04-10 09:33

Diaconescu a fost impins la inaintare de Roibu.
Potentialii bani erau ai lui Roibu et comp.
Tise agreea varianta cu Roibu director, la un moment dat, pentru ca intre timp au vazut ce inginerii a facut!
Mai lasati-ne dracului cu vrajeala asta.

Musafir

#3195 Incompetentii care conduc oltchimul azi!!!!!!!!!!!

2013-04-10 10:03

Soţii Ciobescu, numiţi pe criterii politice în conducerea SC OLTCHIM SA

• Ce vrăji au mai făcut politicienii Cîlea şi Buican:

Soţii Ciobescu, numiţi pe criterii politice în conducerea SC OLTCHIM SA

• combinatul tinde să se transforme dintr-o afacere portocalie într-una uselistă
• noii directori: Laurenţiu şi Felicia Spiru Ciobescu, liberali de frunte. Anterior au lucrat pentru Dan Ploscă – patron Magic Tic Tac, ca şefi de distribuţie cafea, ceai şi alte produse asemănătoare

În data de 16.10.12 prin decizia Consiliului de Administraţie al S.C. Oltchim S.A., consiliu condus de către Traicu Rodin, lider de seamă al PSD, s-a decis înlocuirea fostei conduceri a Oltchim cu o echipă, condusă de Mihai Bălan, fost director al CET Govora. Din nefericire pentru combinat echipa este formată în cea mai mare parte din politruci, oameni fără experienţă în domeniul activităţii petrochimice, toţi membrii simpatizanţi sau activi ai partidelor care compun USL. Realitatea este că lui Mihai Bălan i s-a impus această nouă componenţă a conducerii Oltchim. Oamenii lui Roibu erau pătaţi din punct de vedere moral şi unii dintre ei chiar penal, dar măcar aveau tangenţe cu obiectul de activitate al combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea! Aşadar, Oltchim tinde să se transforme dintr-o afacere portocalie într-una uselistă! Faptul că actualii directori din subordinea lui Mihai Bălan sunt implicaţi aproape toţi politic şi că nu au cunoştinţele şi experienţa tehnică necesară este grav. Ceea ce este însă şi mai grav este că şi-au generat un sistem clientelar în care şi-au numit membrii de familie lucru ilustrat clar prin comunicatul la bursă anexat la articol.


Politică de personal dictată de USL (Cîlea plus Buican)


Politica de personal de la Oltchim pare a fi dictată de către preşedintele Consiliului Judetean Vâlcea, Ion Cîlea (probabil cot la cot cu liderul PNL, Cristian Buican), exact aşa cum făcea şi la CET în sensul că a inclus în schema de manageri numai persoane implicate politic, rude etc.

Ion Cîlea are antecedente în acest sens: recent „Ziarul de Vâlcea“ a semnalat angajările făcute pe criterii politice la CET (numai membrii de partid USL fără nici un concurs pe posturi fără selecţie, strict pe sistem clientelar). Probabil că se doreşte ca Ion Cîlea să patroneze şi Oltchim şi să fie groparul acestui combinat, să-i desăvârşească astfel opera „ilustrului“ manager Roibu.

Revenim la noua conducere numită de curând pe criterii politice: Norocel Marinescu - Director Directia Tehnica Calitate Mediu, membru PNL Vâlcea; Mihai Tălpăşanu - Director General Adjunct Oltchim susţinător al Partidului Conservator împreună cu liderul de sindicat nou promovat Cornel Cernev; Marius Pîrvu - Director Direcţie Petrochimica unul dintre membrii de frunte ai Partidului Conservator Pitesti şi sponsor în campania electorală a candidatului Daniel Constantin, omul lui Felix, care candidează în colegiul din Pitesti. De asemenea, este un apropiat al preşedintelui Consiliului Judetean Argeş, Constantin Nicolescu. Pîrvu este bun prieten cu Dumitru Marian, liderul de Sindicat Unirea sindicatul de pe Platforma Arpechim Piteşti; Laurenţiu Spiru Ciobescu şi Felicia Spiru Ciobescu, liberali de frunte. Anterior au lucrat pentru Dan Ploscă – patron Magic Tic Tac, ca şefi de distributie cafea, ceai si alte produse asemănătoare. Numai că trebuie să precizăm ca ambii sunt soţ si sotie la fel ca şi în cazul altui director; Valentin Popescu - Director Directia Energetica si Mecanica fost Director Mentchim este omul care a adus în insolvenţă firma S.C. Mentchim S.A. cercetat în anii 2006 şi 2007 pentru spălare de bani şi afaceri cu metalurgice împreună cu fostul director Mentchim Serbulescu în relaţia cu ţiganii de la Strehaia, cercetat de DNA şi DIICOT. Aşadar, este clar pe ce criterii şi cum a fost construită noua conducere de la Oltchim.

Nu înţelegem de ce se extinde structura de personal în loc să se reduca. Un exemplu în acest sens este că pe lângă Serviciul Aprovizionare, existent la Oltchim, s-a mai creat şi Departamentul Achiziţii.
„Ziarul de Vâlcea“ continuă să monitorizeze situaţia de la Oltchim, urmând ca în numerele următoare să revenim cu noi dezvăluiri.

(Tiberiu Pîrnău)

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-04-10 10:24



Musafir

#3197 Re: UNU' ALTU'

2013-04-10 10:24

UNU' ALTU'

#3198 ROMANIA TREZESTE-TE

2013-04-10 10:25

ROMANIA TREZESTE-E...

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-04-10 11:15


revolutia

#3200 Re: Diacon-escu

2013-04-10 11:28

#3194: - Diacon-escu

mai lasa-ne cu banii lu roibu