Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#3101 Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

2013-04-07 14:31

#3099: EU - Re: Re: Re: Re: pentru gameover

vezi cum te contrazici? daca fiecare ati creea locuri de munca nu ar fi nevoie de politicieni. Pai nu asta ar fi o solutie ideala?. Intelegeti odata in capitalism  locurile de munca sunt create de investitori adica de capital si nicidecum de stat. Capitalul asta poate chiar si imprumut bancar investitie directa  capital intelectual. Statul are obligatia de a creea un cadru legal care sa permita si sa incurajeze investitiile nicicum sa investeasca el mai ales ca nici nu are capital .Pai statul care in fiecare an cheltuie mai mult decit are venituri adica e pe deficit de unde sa investeasca. Nu va face nici de dragul vostru. Daca oltchim are piata are produse competitive vor veni investitori care vor cumpara activele daca nu are  nu o sa vina. Din pacate conditiile voastre nu sunt cele mai bune , lasind la o parte problema Arpechim voi cumparati energie de la CET  care produce scump si va produce in continuare foarte scump. Va place nu va place domeniul vostru este unul energofag deci primul lucru ca sa puteti avea produse competitive este sa aveti abur tehnologic propriu care costa bani si timp pana atunciea o sa produceti in continuare pierderi. Voi traiti intr-o iluzie gresita ca aveti piata de desfacere. Ati reusit sa vindeti pana acuma pentru ca se vindea sub pretul pietei cu mult  pentru ca oricum nu plateati nimic: nici energie nici sare  in schimb v-ati permis sa platiti sute de oameni la pitesti care nu produceau nimic.  Nu va mai amagiti sunt poate cateva insule care cu f multe greutati o sa mai functioneze cu multe probleme si cu cateva sute de oameni. Asta e viitorul vostru


Musafir

#3102 Re:

2013-04-07 14:32

#3098: -

e o zona foarte rentabila care a produs 800 mil datorii.


Musafir

#3103 Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

2013-04-07 14:38

#3097: Alain - Re: Re: Re: Re: pentru gameover

Te inseli ca as avea vreo intentie rea. Eu incerc sa va deschid ochii si sa va provoc sa iesiti din schemele de gandire peste care timpul a trecut. Daca va uitati in oglinda si nu va place ce vedeti nu oglinda este de vina.  Trebuie atata stiti.la un calcul simplu daca statul s-ar gandi bine  ar fi mai convenabil sa va tina acasa  deit sa mai consumati enrgie si materie prima si sa va plateasca pentru ca din punct de vedere economic e mai rentabil.

EU

#3104 Re: Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

2013-04-07 15:32

#3103: - Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

Nu m-am contrazis cu nimic ; atunci când  am zis de stat și de fundație, m-am gîndit la acel cadru legal pe care l-ați amintit; da, statul trebuie să creeze condițiile și apoi noi să venim cu restul.

Dacă sunteți atât de grozav atunci veniți cu soluții, nu numai cu miștocăreală ; toți oamenii de aici discută și-și dau cu părerea pentru a găsi o idee , o ieșire din acest necaz  numai dv. pe un ton imperial , negați tot și le dați tuturor în cap.

Da, acum și aici e locul cel mai bun unde ideile constructive își pot găsi locul și unde pot participa toți oamenii care au de spus ceva ; de unde știți că nu va ieși ceva bun din aceste discuții ?


Musafir

#3105 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

2013-04-07 15:39

#3104: EU - Re: Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

Eu v-am expus mai sus o solutie. Cei 3000 de angajati o sa aveti dreptul sa luati de la Oltchim nu de la stat  peste 10 mil eur salarii compensatorii. . Cu acest drept o sa va inscrieti pe tabelul de creante .Daca va cesionati cuiva  acest drept cu banii primiti puteti cumpara materie prima sa va finantati samd   . trebuie sa iesiti din schema de gandire ca statul sa va dee.

revolutia

#3106 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

2013-04-07 17:08

#3105: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

alea 10 milioane sunt degeaba ,nu ai inteles ca trebuie minim 20 de mil .... si da eu vreau de la stat

Eu

#3107 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

2013-04-07 17:10

#3105: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

Eu nu sunt din Vâlcea și nici nu lucrez la Oltchim ; pur și simplu îi încurajez pe cei care lucrează acolo  și-mi mai spun din când în când părerea.


Musafir

#3108 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pentru gameover

2013-04-07 17:21

Un contribuabil

#3109

2013-04-07 17:37

Pe data de 06 Aprilie 2013, bărbosul ce conduce ministerul economiei în prezent şi-a exprimat părerea că este necesară o nouă soluţie pentru Oltchim. Nu cunosc la ce soluţie se gândeşte 1 poate se gândeşte să oprească producţia definitiv a Oltchimului s-au 2 poate că a luat legătura cu reporterii postului Antena 3 care pe data de 29 Martie 2013 au făcut un reportaj prin unele secţii din Oltchim, dar acei reporterii nu au binevoit să stea de vorbă cu salariaţii care lucrează acolo ca să afle atât ei cât şi întreg poporul în ce situaţie se află instalaţiile de la Oltchim (În ultimii ani s-au făcut investiţii la secţiile PVC şi Polioli, şi s-au neglijat investiţiile de la celelalte secţii ca de exemplu secţiile de Electroliză, O parte din elemenţii de la El. 4 nu au fost reactivaţii de la pornirea secţiei, iar de membrane ce să mai spun, aceste sunt varză, o mare parte din ele nu mai sunt înlocuite din 2004, 2005 şi 2006 ţinând cont că acestea au o perioadă de funcţionare de 4 ani). Cine mai crede că pentru pornirea Oltchimului sunt necesari numai 15 mil. Euro se înşeală, pentru remembranarea de la Electroliza 4 şi pentru piese de schimb sunt necesarii apoximativ 10 mil. Euro, decii nu mai minţiţii şi spuneţi adevărul.

Musafir

#3110 curiosul

2013-04-07 17:46

pe ce suma o fost promis oltchimul ppc ?ce suma incaseaza smecherii si ce suma diminuata incaseaza statul roman ?cine plateste taxele de mediu pentru demolare ?tot statul raman este bun de vplata ca la omv ?ce tara de dobitoci suntem ca ne lasam pacaliti de acesti bravi guvernanti /

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-04-07 18:04



Musafir

#3112 Pentru 3102

2013-04-07 18:08

Mai gaura de 800 mil euro,tot n-ai inteles ca banii astia au fot furati de la Oltchim cu acordul guvernantilor pe care unii si i-au insusit.De aceea dupa gramada de minciuni servite pentru campaniile electorale,nu ma intereseaza ca plateste Olchim sau statul.Cu intepeniti din astia ca tine ,Romania nu are nici-o sansa.Ia spune de ce nu e mai bine in tara daca s-a privatizat marea parte?Nu ar fi trebuit sa simtim ca e mai bine?Este bine probabil pentru cei ca tine care va puneti cu nesimtire in functii politice si luati bani fara a face nimic bun.
GRUPUL DE INITIATIVA PENTRU SALVAREA OLTCHIM

#3113 Pentru toti cei carora autorul petitiei le-a sters comentariile!

2013-04-07 18:09

Autorul petitiei a sters toate comentariile, raportate de catre cititorii acestora, care au un limbaj suburban si injurios.
Nu este cazul sa folosim un limbaj neadecvat!
Cine vrea sa participe la demeresul nostru, bine ... este binevenit, atata timp cat vine cu argumente si solutii viabile! Cine nu ... sa fie sanatos si sa ne lase!
Nu obligam pe nimeni sa vina alaturi de noi.
Multi dintre cei care posteaza comentarii nu au semnat aceasta petitie ceea ce inseamna ca nu doresc salvarea locurilor noastre de munca. Dar vin cu tot felul de comentarii cautand sa ne dezbine si sa ne invrajbeasca
Va rugam sa veniti cu solutii nu cu atacuri la persoana!
Arpechimista

#3114 Chiar se poate demonstra !!!!!!!!!!!!!!!

2013-04-08 06:08

ADEVAR SI MINCIUNA
SC OLTCHIM SA – DIRECTIA PETROCHIMICA BRADU

“Înfiinţat în 1966, Oltchim este un combinat la zi cu tehnologia, iar ceea ce se fabrică pe platforma de la Ramnicu Valcea sunt produse cu mare cerere pe o piaţă în care societatea deţine un semimonopol regional: din Ucraina pană în Germania, în afară de Oltchim, nu mai există decat un fabricant de PVC (policlorură de vinil) în Ungaria [Este vorba despre BorsodChem (Kazincbarcika), actualmente (din 2011) deținută de compania chineză Wanhua Industrial Group Inc. În 2009, cifra de afaceri a BorsodChem a fost de 627 milioane de euro, foarte apropiată de potențialul Oltchimului. Combinatul maghiar, construit în 1963, a fost privatizat în etape: management privat din 2009, vanzare de participații către Wanhua în 2010 și cedare a întregului pachet de acțiuni începand din februarie 2011.] şi unul de oxo-alcooli, polioli în Polonia (deţinut de acţionarul minoritar de la Ramnicu Valcea, PCC) şi nimeni care să le producă pe amandouă. Oltchim deţine 41% din piaţa Europei Centrale pentru sodă caustică şi e al treilea producător de PVC din Europa [ Policlorura de vinil (PVC) se produce prin polimerizarea clorurii de vinil, care la randul ei are drept materii prime etilena și clorul. În combinatele petrochimice, clorul (gaz) se obține din electroliza sării, din care rezultă de asemenea soda caustică și hidrogenul (gaz). De aceea, combinatele care produc PVC sunt, de asemenea, producători importanți de sodă caustică și hidrocloruri, cu piețe de desfacere diferite de ale policlorurii de vinil, ceea ce le protejează de variațiile unei piețe unice.]”
Acesta era Oltchim. Care este drumul de la “marire la decadere” al acestui colos al industriei chimice romanesti? Cine sunt vinovatii? Ce se poate face pentru redresarea lui? Ce se poate face pentru miile de familii care depind de acesta? Cum s-a ajuns aici ? Cum incepe povestea decaderii Oltchim, care sunt adevarurile spuse si nespuse, iata intrebari la care incerc sa raspund, cu date certe, cu informatii care pot fi oricand verificate.
Povestea dureroasa a Oltchim, incepe cu o alta poveste trista a industriei petrochimice din Romania, incepe cu cea mai mare dar si cea mai dezastruoasa privatizare din Romania, cea care va duce la distrugerea nu numai a industriei chimice, dar si a celei petrochimice din tara noastra.

• 19 iulie 2004 – este emisa o ordonanta de urgenta privind scoaterea Arpechim, Doljchim si Suplacu de Barcau in afara SNP PETROM
• 24 iulie 2004 – se semneaza contractul de privatizare Petrom, prin care OMV preia Rafinaria Petrobrazi si forajul-extractia (zacamintele de titei si gaze naturale)
• 8 septembrie 2004 – o delegatie OMV face o vizita in Arpechim; impresionat de diferenta dintre realitate si baza de date a Petrom de dinaintea privatizarii, OMV decide, in martie-aprilie 2005, preluarea Arpechim
• 25 iulie 2004 – OMV trimite, la Arpechim, solicitare scrisa de sistare a investitiilor cu finantare BERD (150 milioane $); datorita firmelor contractante de renume (SK-EC Coreea de Sud, Honeywell si Foster Wheeler) s-a renuntat la sistarea acestor investitii, investitii pe care OMV si le-a asumat, ulterior, ca finantare si contributie integrala
• In contextul privatizării SNP Petrom, mentionez ca: „OMV a acceptat, în cea mai mare parte, condiţiile din caietul de sarcini, precum şi cele post-privatizare, solicitând în schimb ca Rafinăria ARPECHIM Piteşti şi Combinatul Chimic DOLJCHIM S.A. să poată fi vândute unui operator eligibil de pe piaţa românească.”
• Dintre cele 2 rafinarii preluate de catre OMV, Arpechim era singura care putea procesa si titei din tara si titei din import; la Arpechim se producea bitum de cea mai buna calitate (din 12 octombrie 1998); la Arpechim functionau 2 instalatii de acrilonitril (utilaje majoritar din inox de cea mai buna calitate), dintre care una lucra numai pentru export – au fost demolate si mutate in Turcia, de catre OMV; la Arpechim s-a obtinut, prima data motorina si benzina conform Euro 4 si Euro 5 si, de asemenea, Arpechim era furnizorul de materie prima (etilena si propilena) pentru SC OLTCHIM SA.
Două sunt materiile prime de bază la Oltchim – etilena şi propilena. (Mai e şi sarea – furnizată de Exploatarea Ramnicu Valcea a Salrom, care şi ea va suferi o lovitură dacă se închide combinatul). La capacitate maximă, combinatul consumă 10,6 tone/oră de etilenă şi 12.000 de tone de propilenă pe lună. Etilena e un gaz incolor puternic inflamabil, motiv pentru care transportul ei, altfel decat prin conducte speciale, presupune instalaţii de criogenare (în UE, transportul feroviar de etilenă e interzis, iar din cauza condiţiilor speciale de siguranţă, cel rutier e foarte costisitor, şi oricum nu poate fi realizat la nivelul de necesar al combinatului de la Valcea). Etilena e materia de bază în producţia de PVC – care reprezintă 35% din activitatea Oltchim.
Şi aici apare lanţul trofic: etilena vine, deci, doar pe conductă. Conducta (care are 60 km şi e funcţională din anii ‘70) leagă Oltchim de Petrochimia Piteşti, care produce etilenă şi propilenă, materii de baza ale Oltchim, pentru producerea PVC-ului, oxo-alcoolilor, poliolilor. Etilena şi propilena rezultă din procesarea benzinei nafta, care este furnizată Petrochimiei de Rafinăria Piteşti – ambele alcătuind, pana in anul 2004, Complexul Arpechim.
In momentul privatizarii Arpechim, întreg procesul a început să scarţaie, supus unei logici de funcţionare complet diferite de cea în care fusese conceput – ca un intreg.
Dependent de unicul său furnizor privat, Oltchim a trebuit să accepte mărirea exponenţială a preţurilor pentru etilenă şi propilenă, în timp ce Petrom restrangea activitatea la Arpechim, pregătindu-se de închidere. Acesta este momentul inceperii declinului Oltchim. Dependenta lui de Arpechim este acum evidenta si actiunile ulterioare de preluare a combinatului din Pitesti se justifica, astfel ca acea concluzie a Raportului preliminar despre care vorbea dl. Vosganian, potrivit careia “Arpechim este vinovat pentru insolventa Oltchim”, trebuie reanalizata.
• Iunie 2006 – Guvernul Romaniei adopta OUG 45/2006 (semnatar prim-ministru Calin Popescu-Tariceanu) – “in vederea realizarii obiectivelor inscrise in Programul de guvernare 2005 – 2008, avand in vedere interesul sporit manifestat de investitorii strategici pentru cumpararea pachetului de actiuni detinut de statul roman la Oltchim, privatizarea societatii comerciale Oltchim s-ar realiza in termen scurt si ar fi incununata de succes, SC OLTCHIM SA se obliga sa achite integral si la termen, ratele scadente, aferente creditelor externe contractate cu garantii de stat, esalonate pana la 31 octombrie 2009” [Anexa 1]
• OUG 163/2008 – abroga OUG 45/2006, ca urmare a “imposibilitatii practice de recuperare, in totalitate, a creantei AVAS, luand in considerare inrautatirea indicatorilor economico-financiari ai societatii comerciale SC OLTCHIM SA; pentru a impiedica deteriorarea, in continuare, a situatiei economico-financiare a societatii, cu riscul iesirii de pe piata a acestui operator economic, ceea ce ar conduce la o scadere semnificativa a veniturilor aduse la bugetul consolidat al statului” [Anexa 2]
La finele lui 2008, inevitabilul se produce: Petrom sistează livrările de materie primă (etilenă şi propilenă) către Oltchim. Astfel, Oltchim isi reduce activitatea în 2008, succesiv cu 20%, apoi încă 20%. Sindicatul, conducerea şi muncitorii încep să se îngrijoreze – dar în noiembrie 2008 (să ne amintim, e sezon de alegeri) vine în vizită preşedintele României, Traian Băsescu şi le zice: “Staţi liniştiţi, ştim ce avem de făcut, în relaţia cu OMV şi cu AVAS”.
Într-un final, în 2009, Oltchim a convins Ministerul Economiei (mai exact pe dl. ministru Adriean Videanu) să aprobe o linie de credit care să permită cumpărarea de la Petrom a Petrochimiei Piteşti. Deja, la acel moment au devenit vizibile diferenţele de viziune dintre acţionarul majoritar, adică statul român, şi cel minoritar - PCC, în ceea ce priveşte strategia investiţională şi de dezvoltare a companiei, fricţiuni care s-au menţinut de-a lungul timpului, transformandu-se într-un adevărat război.
PCC depune reclamaţie la Comisia Europeană, solicitand deschiderea unei investigaţii pentru un presupus ajutor de stat, în legătură cu creditul luat de Oltchim de la CEC Bank şi cere Curţii de Apel Bucureşti interzicerea garanţiei EximBank de 50 milioane de euro pentru Oltchim (de fapt, pentru cumpărarea și reparațiile de la Petrochimia Pitești, in care, din momentul luarii deciziei de inchidere, OMV nu mai investeste nici un Euro pentru revizie; ba, mai mult, conform sloganului ”dupa mine potopul”, in octombrie 2008, cand inchide Petrochimia, OMV lasa instalatiile nepregatite pentru perioada de iarna, facand aproape imposibila repornirea acestora, de catre un eventual investitor, fara o revizie amanuntita si costisitoare).
Astfel, garanţia de stat intră sub lupa Comisiei Europene, iar războiul dintre acţionarul minoritar şi cel majoritar se poartă, de aici înainte, fără mănuşi, cu consecinţe păguboase pentru companie.
Poziţia PCC se explică prin faptul că, compania polono-germană n-are treabă cu PVC-ul, “să se-nchidă”, piaţa lui e pe celelalte linii de producţie (cele de electroliză) de la Ramnicu Valcea, unde materia primă se poate aduce din altă parte. Spre deosebire de conducerea companiei, interesată de producţia de PVC, PCC este interesată să caştige cota pe piaţa de polioli, aceasta fiind şi intenţia din spatele încercării eşuate de a achiziţiona pachetul majoritar al Oltchim in recentul proces de privatizare – obţinerea unei poziţii în topul celor mai mari cinci producători de polioli la nivel european. În acest context, administratorii români au acuzat acţionarii PCC că subminează activitatea combinatului prin metode „securisto-comuniste ale securităţii poloneze“ şi are ca ţintă „distrugerea concurenţei“. In timp ce PCC punea bete-n roate, Oltchim-ul se lupta pentru supravietuire, pentru pastrarea locurilor de munca si pentru functionarea unui combinat si a unei industrii care, inca, mai are potential.
PCC isi exprima increderea ca, impreuna cu ministrii de resort din cabinetul Boc si cu ceilalti actionari minoritari ai Oltchim, va identifica si implementa, in regim de urgenta, un plan de restructurare pentru salvarea companiei. Va reamintesc: PCC deţine, în Polonia, o societate, Rokita, cu profil de producţie similar cu cel al Oltchim. Intelegem dorinta PCC de eliminare a unui concurent puternic de pe piata si de implicare doar in acea “zona” de productie a Oltchim care nu constituia un pericol pentru piata de desfacere a Rokita, ba, dimpotriva, prin preluarea pietei Oltchim, aceasta se putea extinde.
Totuşi, în pofida opoziţiei PCC, cumpărarea Petrochimiei are loc în decembrie 2009, de la OMV, pe 1 Euro (suma de 12,9 milioane Euro platita catre OMV reprezinta valoarea propilenei de pe conducta Pitesti-Valcea, contravaloarea pieselor de schimb existente in magazii si chimicalele). Reparaţiile la Petrochimie au durat pînă în noiembrie 2010, an în care cifra de afaceri a companiei creşte cu 21%, iar pierderile avansează într-un ritm mult mai lent – cu 2% faţă de 2009.
Dar, în martie 2011, Petrom închide Rafinăria Arpechim, cea care, dupa finalizarea reviziei in Petrochimie, ar fi trebuit sa asigure materia prima pentru Petrochimia care apartinea Oltchim-ului. Petrom făcuse acest anunţ încă din 2010, prin urmare decizia de închidere nu a fost o surpriză. Cu toate astea, politica struţului este din nou varianta pentru care optează Guvernul României: bagă capul în nisip, se preface că nu aude şi nu vede, în speranţa că Sfantul Duh, piaţa liberă sau o minune vor salva situaţia de la dezastru. Astfel că, în 2011, cu 1.200 de angajaţi în pragul şomajului la Rafinăria Arpechim, prim-ministrul Emil Boc se dădea de ceasul morţii vorbind despre importanţa rafinăriei pentru Oltchim si a Oltchimului pentru țară.
In februarie 2009, şi pe fondul acuzaţiilor lansate de PCC, noul guvern (Boc 1) s-a gandit că Bruxelles-ul ar putea privi această conversie drept ajutor de stat, deci s-au dus cu jalba în proţap la Comisia Europeană. Iar răspunsul acesteia a venit trei ani şi trei guverne româneşti mai tarziu, în martie 2012, cand dl. Boc ii predase stafeta unui alt “PDL-ist de elita” – Mihai Razvan Ungureanu. După primirea avizului, în martie 2012, energiile politice au fost absorbite de moţiunea de cenzură, de schimbarea Guvernului şi apoi de acţiunea de suspendare a Preşedintelui.
Aşa se face că, la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 10 septembrie, cei peste 33% minoritari au respins majorarea de capital, care trebuie aprobată de două treimi din acţionariat. Dacă s-ar fi aprobat majorarea de capital, PCC (plus Carlson Ventures) ar fi ajuns să deţină doar 2% din acţiuni, iar influenţa sa în procesul de decizie ar fi scăzut considerabil. A nu se omite faptul că în 2007, PCC a preluat 1% din pachetul de acţiuni de pe Bursă, dar a ajuns să-şi majoreze pachetul de acţiuni după ce în 2008 Guvernul Tăriceanu a decis diminuarea capitalului social al combinatului Oltchim cu 100 milioane de euro. Adunarea Generală a aprobat diminuarea capitalului şi, astfel, PCC a ajuns să deţină 12,9% din acţiuni, fără a plăti un leu în plus, și a continuat să achiziţioneze participații de pe Bursa de Valori Bucureşti (de la SIF Oltenia, mai precis). Aşa se face că, după ce a stat trei ani după avizul Comisiei Europene, Guvernul României s-a trezit azi în imposibilitatea de a implementa majorarea de capital, pentru că, surpriză: acţionarii minoritari nu sunt de acord.
În august, a venit Fondul Monetar Internaţional cu „aţi zis că privatizaţi Oltchim în septembrie“ (atenţie, privatizarea era restantă din aprilie, conform calendarului convenit de FMI cu Guvernul Boc 2).
Procesul de privatizare al Oltchim a fost anuntat de 3 ori si de 2 ori amanat. [Anexa 3]
S-a dat un prim anunt de vanzare actiuni (54.8062 %), cu mentiunea, in anunt, ca: “este posibila modificarea capitalului social si, implicit, a pachetului de actiuni oferit spre vanzare, ca urmare a conversiei in actiuni a creantei AVAS asupra Oltchim” si, de asemenea, “in scopul eventualei integrari verticale a activitatilor SC Oltchim SA si a Rafinariei Arpechim Pitesti (actualmente detinuta de OMV si furnizor traditional al Oltchim) – potentialii ofertanti au optiunea, via OPSPI, sa negocieze direct cu OMV...” Data depunerii ofertelor preliminare si neangajante era 17 aprilie 2012.
A urmat un al doilea anunt, cu aceeasi mentiune de posibila negociere cu OMV, dar: “conform termenilor care vor fi conveniti cu acesta” – fara implicare OPSPI. Se mentioneaza, de asemenea, posibilitatea majorarii capitalului social, prin conversia in actiuni a creantei AVAS asupra Oltchim. Documentele de participare trebuiau depuse pana la data de 13 septembrie 2012.
Pana la acest moment, se anunta, in presa, cu mare incantare, existenta a 10 potentiali cumparatori.

Dar, OPSPI modifica si acest al doilea anunt, venind cu un al treilea, in care “se intentioneaza ca AVAS sa vanda creanta pe care o detine asupra Oltchim [...] de asemenea, Electrica sa vanda creanta pe care o detine asupra Oltchim.” Data limita de depunere a documentelor de participare – 17 septembrie 2012.

Exista un Protocol [Anexa 4], semnat in 27.04.2012, intre reprezentantii MECMA prin OPSPI si FSLCP (si Sindicatul Liber Oltchim), prin care MECMA se angajeaza sa privatizeze Oltchim impreuna cu Rafinaria Arpechim, pentru a se asigura functionarea la intreaga capacitate. De asemenea, existau promisiuni, din partea MECMA, ca negocierile cu OMV, pentru preluarea Rafinariei Arpechim sunt avansate.

Nu se mai facea nici o conversie a datoriilor in actiuni, cei 10 – 16 investitori strategici au “disparut”, nu a mai avut loc nici o negociere cu OMV, iar din acest moment, stiti cu totii ce a urmat :
Un circ, la care un intreg popor a asistat cu nedumerire, cu neincredere, cu lehamite. PDL încearcă să-l transforme în țap ispășitor pe Ponta și Guvernul USL, DD e transformat în vedetă a unei privatizări ratate.

Ce s-a petrecut, insa, in interiorul Oltchim? Ce s-a intamplat la Petrochimie, dupa preluarea activitatii acesteia de catre Oltchim? Cine este direct raspunzator de situatia financiara critica in care se gaseste societatea?
Nu cumva ineficienta unei conduceri care, din 1990 pana in 2008, perioada in care “curgeau pe conducta” etilena si propilena, anunta profituri, dar care, dupa ce “robinetul s-a inchis”, a fost incapabila sa prezinte o strategie de salvare a companiei, bazata pe principii economice si de afaceri solide? Daca era atat de profitabil Oltchim, fara Arpechim, daca se declarau profituri “uriase”, unde au fost acesti bani? Pentru investitii, Oltchim solicita imprumuturi cu garantii de stat! S-a reinvestit profitul urias, declarat de directorul general Roibu? De ce Oltchim acumula datorii la Arpechim, daca era atat de profitabil? De ce nu isi puteau plati etilena si propilena si Arpechim a trebuit sa recurga la solutia de a vinde doar cu plata in avans? Unde erau banii obtinuti din profit?

Care a fost interesul insistentei de a prelua Petrochimia? Totul la Oltchim fusese gajat. Fostul director general nu mai putea sa faca rost de bani. Petrochimia era o noua “vaca de muls”, pentru directorul Roibu si pentru apropiatii sai.

Ce s-a intamplat din momentul preluarii Petrochimiei? A inceput o activitate de revizie, in care toti contractorii “istorici” ai Petrochimiei, firme de renume din Pitesti, consacrate in reviziile in petrochimie, au fost eliminate, impunandu-li-se, angajatilor din Petrochimie, sa lucreze cu firmele de casa ale domnului Roibu: Protectchim, Mentchim, Proimsat, Progaz, Designro. A inceput o ampla campanie de taiat si vandut fier vechi, din banii obtinuti sustinandu-se, aproape un an de zile, salariile la Valcea si la Pitesti. S-au adus firme de vopsitorii de la Satu-Mare, Baia-Mare – carora li se plateau cazare si masa, pe cand firmele din Pitesti nu aveau de lucru.
Alocarea firmelor pentru diversele lucrari executate (constructii betoane, constructii metalice, vopsitorii, reparatii etc.) se facea printr-o nota a directorului general pe referatul de necesitate: “plata prin compensare, contractor de casa etc.” Astfel, nu se puteau cere oferte de la firme de specialitate, ci se emiteau comenzi directe, conform rezolutiei conducerii Oltchim. Valorile prestatiilor se cunosteau doar la Valcea, la Serviciul desemnat cu negocierea si incheierea contractelor. In cadrul Petrochimiei se semnau doar Procese verbale de receptie calitativa si cantitativa a lucrarilor, iar in baza acestora, se faceau platile la Valcea, in baza unor tarife agreate acolo, fara implicarea vreunui angajat al Petrochimiei.

A inceput, de asemenea, o ampla campanie de grunduire si vopsire a tuturor conductelor si utilajelor din Petrochimie. Se dadeau cate 2-3 straturi de grund si cate 6-7 straturi de vopsea. S-au vopsit si conducte care urmau sa fie taiate. Cantitatile folosite erau imense. Dar erau furnizate de catre firma Chempro (apartinand fiului directorului Roibu).

La toate cladirile Directiei Petrochimice Bradu s-au realizat lucrari de amenajare (cladiri pavilion administrativ, cladiri din sectii tehnologice, laboratoare, statii electrice), indiferent ca erau necesare sau nu. Important era ca firmele “de casa” din Valcea sa aiba cat mai mult de lucru si sa se consume cat mai multe materiale de la firmele “agreate”. Proiectantul, Designro (de asemenea, firma “de casa”) includea, in proiectele de vopsitorii, fisa tehnica a grundului si vopselelor fabricate la Chempro, cu mentiunea ca doar acestea trebuiau utilizate.
Tamplaria din aluminiu existenta, desi functionala, a fost inlocuita cu alta noua, de catre firma RAMPLAST, in toate cladirile Directiei Petrochimice Bradu. Stiti cu totii, cui ii apartine firma Ramplast – ce legaturi are dl. Boureanu cu aceasta.

Angajatii Directiei Petrochimice Bradu sunt acuzati, in nenumarate randuri, ca si-au primit banii degeaba timp de 3 ani. Au muncit, au suferit, au suportat jigniri din partea conducerii de la Valcea care ii facea : « sabotori », in conditiile in care, instalatiile pe care le-au exploatat ani de zile, cu daruire si pasiune, erau acum gajate, cu ipoteca de rang 1, catre diverse firme, in conditiile in care, un frigider Fram din 1987 era evaluat la suma de 3600 lei, in conditiile in care tot mobilierul, aproape nou, din salile de sedinte, era inlocuit cu mobilier Mobexpert, achizitionat la preturi fabuloase. Asa s-au cheltuit banii la petrochimie !
Din luna august 2011, pana in martie 2012 s-a intrat in somaj tehnic. Angajatii Petrochimiei au raspuns „prezent“ la toate activitatile solicitate: lucrari de investitii, lucrari de revizie, s-au autogospodarit! Au fost 3 ani de privatiuni, pentru ei si pentru familiile dumnealor! Au fost 3 ani de sperante, de incredere in promisiunile unor guverne, ale unui presedinte, ale unui director general, ca « de maine » le va fi mai bine.
Au suportat suficiente jigniri, au facut destule compromisuri ! Durerea cea mai mare, insa, este nesiguranta locului de munca, lipsa banilor - degeaba declara domnul administrator judiciar Piperea ca sunt la zi cu banii: salariul pe 1 luna de zile este la masa credala, avansul pentru luna februarie si bonurile pentru luna ianuarie nu le-au primit, ceea ce pentru un salariat inseamna “faliment personal”, mai ales daca sot-sotie sunt salariatii aceluiasi angajator. Se fac, din nou, declaratii jignitoare la adresa angajatilor, sunt acuzati ca datoriile s-au acumulat din vina lor, Raportul preliminar prezentat de catre dl. Vosganian face referire la 800 mil Euro – datorii Oltchim cauzate de salariatii din Petrochimie. Salariile angajatilor din Petrochimie sunt ~ 500 000 Euro / luna. 18 mil Euro in 3 ani. Tinand cont si de cheltuielile cu preluarea si revizia, de cheltuielile lunare cu utilitatile, datorita prezentei la serviciu, putem scadea din intreaga datorie a Oltchim maxim 200 milioane Euro.

Deci, 600 mil Euro era o suma rezonabila, care nu ar fi condus la insolventa Oltchim?
Acum, politicienii se întrec în a arăta cu degetul unii la alții, acuzandu-se reciproc de dezastrul pe nume “Oltchim”. În încercarea de a instrumenta electoral subiectul Oltchim, se omite că povestea ascensiunii și decăderii combinatului se întinde, de fapt, de-a lungul a multor guvernări. Responsabilitatea nu aparține unui partid politic sau altuia, actualului sau fostului guvern, stangii sau dreptei, ci întregii clase politice, care acum, în loc să-și facă sepuku într-un ritual colectiv, în semn de recunoaștere a vinovăției, pasează pisica dintr-o parte într-alta.
Ati fost la conducere din 2008 pana in 2012 ! Ce ati realizat pentru fostii angajati ai Petrom, disponibilizati? Cate locuri de munca ati creat pentru a-i putea reangaja? Stie cineva ce s-a intamplat cu acei oameni? Cati si-au mai gasit de lucru? Ce ati realizat pentru Oltchim? In afara de vizitele electorale pe platforma de la Valcea, inconjurati de staful PDL al orasului, in care le promiteati oamenilor implicare, cu ce solutii ati venit?
Din 2010, de cand Petrom anunta inchiderea rafinariei Arpechim, ati avut macar o runda de negocieri pentru preluare? V-a interesat ca, pe an ce trece, Oltchim-ul se afunda tot mai mult in datorii? Ce ati facut, domnule Videanu? Ce ati facut, domnule Boureanu? Ati incercat sa interveniti, sa schimbati ceva acolo? Ati privit si atat! Iar acum, cand situatia este crunta, improscati cu noroi. Va este usor sa vorbiti din opozitie, dar nu uitati ca ati avut la dispozitie 4 ani in care nu ati schimbat cu nimic situatia de la Oltchim, ci ati lasat totul sa se degradeze tot mai mult.
Singurii care plătesc un preţ greu pentru aceste eşecuri în lanţ, descrise mai sus, sunt muncitorii de la Oltchim, care nu stiu cu ce sa-si mai plateasca ratele si facturile, care nu stiu cu ce sa-si mai hraneasca copiii, care nu stiu daca de maine vor mai avea loc de munca. Foarte multi dintre ei sunt tineri (35 – 45 de ani). Viitorul lor este ziua de maine. Nu mai au curaj, nu mai au putere si nu mai au viziunea de a privi mai departe, decat la ziua de maine.
Perspectivele sunt sumbre, atat pentru ei cat si pentru cei în jur de 7.000 de angajaţi din industriile pe orizontală care vor fi afectaţi în cazul reducerii activităţii sau închiderii Oltchim.
Ati distrus in 4 ani toata increderea in viitor a acestui popor, i-ati indemnat sa paraseasca tara, sa fie slugi pentru straini ! Ati invrajbit poporul roman, ati aplicat sloganul: “paine, vin si circ” si v-ati facut de cap, cu cheltuieli inutile pe telegondole, pe terenuri de sport in panta, pe piscine in sate parasite, pe .....(completati dvs. cu ce mai stiti)...iar acum veniti si criticati si aratati cu degetul!
Este apanajul opozitiei, aratatul cu degetul, dar faceti-o responsabil, pentru lucruri .... (completati dvs., ca nu mai stiu ce sa mai zic)
La final, doresc sa punctez ca, pentru reinvierea industriei romanesti, pentru pastrarea locurilor de munca a locuitorilor acestei tari, dar si pentru crearea altora si atragerea somerilor in industrie, pentru readucerea la bugetul de stat a unor contributii substantiale, trebuie luate urmatoarele decizii (inchiderea Petrochimiei nu este o solutie, din cauza costurilor foarte mari de ecologizare, din cauza problemelor sociale si asa grave):

- finantarea Petrochimiei de la Pitesti pentru finalizarea reviziei si pornirea instalatiilor, in vederea asigurarii materiilor prime la Valcea (etilena si propilena)
- negocierea urgenta cu OMV, pentru preluarea Rafinariei Arpechim
- pornirea combinatului de la Valcea

Exista planuri viabile de pornire a Petrochimiei. Exista cifre care dovedesc faptul ca, Oltchim fara Petrochimie nu este profitabil, decat cel mult 4 milioane de Euro pe an, pe cand profitul Petrochimiei, cu asigurarea materiei prime la Oltchim, poate fi de cel putin 29 milioane Euro pe an.

Este usor sa spui: taiem si vindem la fier vechi! Dar cine mai poate sa construiasca o industrie petrochimica asa cum Romania mai are sansa de a avea?
Alain

#3115 frumos...

2013-04-08 08:23

...cine a scris articolul?
Mesterul MANOLE

#3116 Pentru Arpechimista alias Marioara din Hogeac

2013-04-08 08:37

Arpechimisto !!!
Nu este frumos sa minti ca iti creste nasul ca lui Pinochio.
Revizia din Petrochimie nu a fost facuta cu 5 firme ale faraonului.
Ce spui de urmatoarele firme pe care ai uitat sa le mentionezi si care au prestat servicii de revizie in Petrochimie de circa 125 000 000 din totalul de 185 173 000 RON conform raport administratori Oltchim si toate sunt din categoria firme cu experienta din Pitesti cu care s-a lucrat mereu in Petrochimie si pe vremea OMV si Petrom deci sa enumeram:
GENERAL PREST, IMSAT, IMUC, ICMA, TEMPERA INSTAL,CRIMAR PAMICO, COMPANIA TELLI, DMG, KREMSMULLER, BOPP&RHEUTER, BUCHEN,COREM, HERCULES, CARPATI COM, ANA CARPATI 2007, NUCLEAR NDT,TIAB, PROFESIONAL RAFISERV, HERBING SRL, SYSCOM,GLEMSERV CHIM,EAGLE BURGMANN SRL, ROSEAL, CONSISTAL PRO 2000, ELIOTT EBARA GRUP ELVETIA si lista poate continua pana la 108 firme contractoare cate au fost in total.
Oricum o revizie de amploarea celei facute in Petrochimie nu abureala prezentata pe ici pe colo de unii si altii care a vizat circa 4200 de activitati si daca vroia faraonul nu o putea face numai cu 5 firme ale lui.
De asemenea ideea promovata de unii ca tine ca cele 5 firme ale faraonului au subcontractat toate lucrarile la alti iarasi nu tine pentru ca toate firmele de mai sus, firme cum spui tu cu experienta din Pitesti au avut contracte directe cu Oltchim deci unde este relatia de subcontractare????

VREI SA CONTINUAM ENUMERAREA LISTEI CU FIRMELE RENUMITE CU EXPERIENTA IN RAFINARIE SI PETROCHIMIE DIN PITESTI ASA CUM LE NUMESTI TU????

DECI ADEVARUL PREZENTAT DE TINE NU ESTE ADEVAR CI DEZINFORMARE CA VUVUZEAUA DA TEME SI ACESTEA TREBUIE SUSTINUTE DE UNII SI ALTII.
DACA VREI SA FII OBIECTIVA PREZINTA ADEVARUL SAU NU BATE CAMPII CA NU ARE ROST.
POTI CANTA TU CA O CUCUVEA CA TOT PE CRACA RAMAI.
SUNTEM PREA MULTI CARE CUNOSC ADEVARUL, EXISTA DOCUMENTE SI ORICUM DNA -UL VERIFICA ASIDUU TOATA ACTIVITATEA ASA CA TOATE INCERCARILE TALE DE A PREZENTA REVIZIA DIN PETROCHIMIE CA FIIND UN FAS, O ABUREALA, O CEVA CA SA FIE DE OCHII LUMII SAU CA AR FI GANDIT SI PUS IN OPERA TOTUL DE FARAON NUMAI CU FIRMELE LUI NU TINE............
DACA A FOST SPALARE DE BANI SAU FASAIALA DNA/DIICOT ISI FACE TREABA FII SIGURA SI VA LUA MASURILE NECESARE.
NU INCERCA SA DETURNEZI ATENTIA DE LA VERIFICARILE CARE SE FAC INDICAND CA DE FAPT O REVIZIE CU CIRCA 4200 DE ACTIVITATI S-A FACUT NUMAI CU 4-5 FIRME FARAONICE CUM INCERCI SA DETURNEZI TU ATENTIA AUTORITATILOR DE LA CERCETARI.
TOTI VOR FI VERIFICATI NIMENI NU SCAPA CEEA CE ESTE CORECT !!!!!!!!!
Alain

#3117 eu vreau...

2013-04-08 08:45

VREI SA CONTINUAM ENUMERAREA LISTEI CU FIRMELE RENUMITE CU EXPERIENTA IN RAFINARIE SI PETROCHIMIE DIN PITESTI ASA CUM LE NUMESTI TU????

...nu vreau sa supar pe nimeni, dar... eu as vrea, daca se poate aceasta enumerare si, eventual, cine a facilitat contractele... se poate?
Gogu Panteologu

#3118 Pentru Alain

2013-04-08 08:45

Alain,
Hai noroc !!!
Buna dimineata/ziua,
Guten Morgen/Guten TAG
Sprechen Sie Deutsch????
Nu este un articol este o alegatie scrisa se pare asta noapte probabil sub stresul ca DNA face cercetari si ca trebuie deturnata atentia de la firmele din Pitesti care au fost implicate in revizia din Petrochimie si ca trebuie verificate numai firmele faraonului!!!,
revizie care fie vorba intre noi numai mica nu a fost, noi din sectii care am urmarit-o stim exact.
Materialul se pare ca l-a scris Marioara din Hogeac alias Petrochimista!!!!
Se stie ea care...........
Sa stea linistita/linistit ca nimeni nu scapa de raspundere si verificari.............
Alain

#3119 Ave...

2013-04-08 08:48

...daaa, eu apreciam rabdarea... ca, na, cred ca ia ceva timp sa scrii atata... hai cu lista aia, sa incepem noi ancheta aici... :-)
Arpechimista

#3120 Arpechim

2013-04-08 09:06

Nu intelegeti diferenta intre revizie si investitii, intre contractant si subcontractor, intre alocare directa si nota de negociere, intre analiza de oferte si alocare de oferte, intre a lucra profesionist si a lucra cu picioarele?
Nu intelegeti, sau va prefaceti? Poate mai incercati !
Alain

#3121 suveici

2013-04-08 09:17

...eu stiu ca prin firmele detinute de faraon s-au facut tot felul de suveici... asteptam anchetele....
Mesteru Manole

#3122 Firme Pitesti pentru Alain

2013-04-08 09:52

Alain,
Asa pentru tine ca imi esti simpatic o sa continui............
Firmele au fost recomandate de specialistii din Petrochimie si chiar de responsabili Petrom/OMV care la preluarea Petrochimiei au recomandat faraonului respectivele firme ca fiind profesioniste si cu experienta in rafinarie si Petrochimie. Acum s-a uitat (noroc ca mai exista si dovezi in acest sens si aceste firme Pitestene pe care printr-o simpla solicitare oficiala la OMV de confirmare daca figureaza sau nu printre contractorii cu care lucreaza aceasta companie se va primi raspuns pozitiv ca respectivele firme ca figureaza pe lista de contractori dedicati ai OMV unde nu sunt priviti drept capuse.
Deci realitatea este undeva la mijloc.
De asemenea se stiu ei unii care au facut recomandari verbale si scrise privind capabilitatile acestor firme si care acum nici usturoi nu au mancat si se prezinta precum fecioara Maria de nevinovati si nestiutori si se va putea verifica de catre DNA/DIICOT ce si cum, cine a semnat notele de negociere cu aceste firme ce lucrari au prestat efectiv, lucrari pe care au fost verificate si receptionate de comisii cu hartii (atentie a se citi documente nu povesti si telenovele de radiosant) majoritatea tot de catre cei care le-am recomandat din Petrochimie ca faraonul nu cunostea aceste firme ca nu avea de unde, deci degeaba incearca acum sa o dea cotita Arpechimista alias Marioara din Hogeac bagata la inaintare de neste bajeti care sunt cam stresati si care pana acum au spus mereu administratorilor ca revizia la Petrochimie a fost monopolul faraonic (vezi cele 4 firme nominalizate de administratori in raport).
Deci sa revenim daca din totalul sumei de 185 173 000 RON contravaloare prestari servicii firme in Revizia generala de la Petrochimie conform raport administratori Oltchim circa 125 000 000 RON au fost incasati de firmele din Pitesti deci vezi si tu cam cum sta treaba cu monopolul lucrarilor la firmele faraonului.
Ce este interesant ca bajetii de la Serviciul Contractare decontare Valcea stiu clar au evidenta a tuturor lucrarilor, dar nu se spune adevarul ci se insista sa se minta ca nu s-a facut decat o abureala ca s-au spalat bani si ca de fapt Petrochimia se putea porni cum a fost preluata.
Ma baieti voi nu stiti ce spuneti !!!
Luati rapoartele de inspectie utilaje de la Inspectie Instalatii Valcea sau de la noi de la Petrochimie ca sunt detaliate si cu poze si vedeti ce cacat de utilaje au fost preluate si ce s-a inlocuit la ele si de fapt in ce a constat marea revizie.
Numai fabulati fara sa aveti habar ca nici unul din voi nu calcati prin Petrochimie la vremea cand s-a facut revizie ca sa nu mai zic ca nici nu stiati pe unde se afla. Lasati-ne cu teorii si planuri ca de 6 luni de zile faceti numai planuri si se pare ca nu aveti loc de noi.
Apropos materialele achizitionate in suma de 38 926 000 RON din raportul administratorilor unde dracu s-au montat daca nu era nevoie ca doar nu s-au aprovizionat sa ni le bagam noi la Petrochimie in cur.
Verificati ca exista documente de receptie si de punere in opera.
O tot dati ca am spalat bani la Petrochimie. Da ne-am luat cate o cadita fiecare petrochimis si cate o punga de BONUX si spalam bani in fiecare zi in fata sectiilor.
Spalam banii si ii uscam pe sarma cu sindicatul impreuna !!!!
Deci 1/3 din totalul incasarilor pe prestari servicii lucrari revizie au fost firme din Valcea (de altfel firme cu care Oltchim lucra de ani de zile nu au fost inventate pentru revizia din Petrochimie) si 2/3 firme din Pitesti cu experienta in Rafinarie si Petrochimie cum afirma Petrochimista Marioara din Hogeac. Deci neicusorule unde este adevarul????
CONTINUI LISTA CU FIRMELE CARE AU FACUT REVIZIE IN PITESTI SI ATENTIE NU SUNT FIRME DE BOSHETARI SAU CARE AU SPOIT SI AU PLECAT.
LUATI DOSARELE DE REVIZIE SI ANALIZATI CE LUCRARI S-AU FACUT REALA NU CE SPUN CUCUVELELE SI VUVUZELELE CA SA DISCREDITEZE PETROCHIMIA CA DEH ESTE MAI SIMPLU ASA. IEI OALA CU CACAT O ARUNCI IN ZARI CADE PESTE MULTIME SI CEI MOZOLITI NU MAI PREZINTA INTERES DECI DE PETROCHIMIE PUTETI SA VA DEBARASATI SI SPALATI PUTINA.
NU ESTE ASA !!!!!!
DECI IN CONTINUARE LISTA CU FIRME DIN PITESTI SAU CU CARE ARPECHIM LUCRASE PE VREMEA PETROM/OMV LISTA PE CARE MARIOARA PETROCHIMISTA O IGNORA CU BUNASTIINTA PENTRU A MINIMIZA AMPLOAREA REVIZIEI SI A SCOATE IN EVIDENTA CA DE FAPT TOTUL A FOST O ABUREALA GANDITA DE FARAON CU FIRMELE LUI:

CONTURO INDUSTRIAL SRL PITESTI, ENERGOMONTAJ GRUP SRL PITESTI, METABET S.A.,ROHRER SERVICII INDUSTRIALE, TECHNOLOGY PROMOTION PITESTI, ROSEAL S.A.,JOHN CRANE SIGMA, ANDREMAR CONSTRUCT BASCOV,COMESAD, ALFA GAMA SI OMEGA, MENTENANCE PARTNERS, BRAFLEX, AVERSA S.A., ENDRESS HAUSER, DIGITAL COM, D&G DYNAMIC MENTENANCE GROUP,

HAI MA SA FIM REALISTI !!!!
FIECARE DOSAR CARE S-A VERIFICAT SI AVIZAT LA PETROCHIMIE SI APOI INSTRUMENTAT ATENTIE LA VOI LA VALCEA LA SERVICIUL CONTRACTARE DECONTARE DIN PUNCT DE VEDERE VERIFICARE INCADRARE IN NORME DE DEVIZ, FACTURARE, PLATA

ATENTIE A NU SE INTELEGE CA ACESTE FIRME FIE DIN VALCEA SAU FIE DIN PITESTI AU VENIT CA SA AIBA DE UNDE PLECA. EXISTA DOSARE CU DOCUMENTATIA CARE ATESTA CE SI CUM S-A FACUT DAR DACA VOI LE PITITI SI NU LE PREZENTATI REAL ADMINISTRATORILOR NORMAL CA ASTIA NE PRIVESC LA PETROCHIMIE CA PE NISTE AUROLACI CARE IAU SALARII SI IL PUPA IN CUR PE FARAON CA VEZI DOAMNE NE-A TINUT PE SALARIU.
NICI GAND !!!!
REVIZIA NU S-A FACUT CU 4 FIRME CUM SPUNEA ARPECHIMISTA SI NICI CU O MANA DE CONTRACTORI. AU FOST 108 FIRME SI CIRCA 1800 DE MUNCITORI CARE AU SCOS DIN STAREA DE PARAGINA PETROCHIMIA.
OMV A FOST SMECHER NU A SPUS DE FAPT IN CE STARE SE AFLA PETROCHIMIA DUPA CE DIN ANUL 2005 EI NU MAI FACUSERA NICI O REVIZIE SERIOASA.
DACA ADMINISTRATORII VOR VEDEA EVIDENTELE FOTO SI VIDEO EXISTENTE DE LA PRELUARE SI DUPA PRELUARE NU VOR MAI AFIRMA CA MAREA RETEHNOLOGIZARE A FOST O SPOIALA !!!!
EXISTA DESTULE DOVEZI PENTRU CINE VREA SA VADA REALITATEA CELE MAI EDIFICATOARE SUNT POZELE SI INREGISTRARILE VIDEO.
S-A LUCRAT CAT SE POATE DE SERIOS SI S-A ADUS PETROCHIMIA DIN STARE DE RELICVA IN STARE FUNCTIONALA CUM ESTE ASTAZI.
Apropos verificarile si afirmatiile plus rapoartele este indicat sa fie structurate pe documente care exista din belsug in arhiva Oltchim.
Dupa analiza documentelor justificative gen grafice de revizie, referate de necesitate, rapoarte de inspectie care atesta starea tuturor utilajelor la preluarea Petrochimiei care fie vorba intre noi a fost mai mult decat jalnica (de aici si pretul de vanzare 1 EUR al Petrochimiei) si necesitatea de a prelua si piesele de schimb din depozitul Petrochimiei in suma de 13 000 000 EUR.
Deci atentie Petrochimia nu a fost preluata pe 1 EUR ci s-au achitat si piesele de schimb din magaziile Petrochimiei pe care OMV nu le-a dat gratis.
Efortul Oltchim la preluarea Petrochimiei a fost de 12 889 000 EUR aproximativ.
Nu este o suma colosala dar totusi este o suma semnificativa si 12.8 mil EUR.
Asta tot ca se bat campii ca Oltchim a luat MOCCA Petrochimia ba i-a mai dat OMV si nu stiu ce discount Oltchimului la preluarea.
OMV i-a dat Oltchim M..E asta i-a dat. A facut tot ce a fost posibil sa opreasca repornirea Petrochimiei.
SI INCA CEVA APROPOS DE CAPUSE CAPUSELI SI SIFONARI. IA GHICI MATALE CINE ESTE ACTIONAR IN FIRME AGREATE DE OMV, CONTRACTORI OMV PE CARE FARAONUL LE-A ACCEPTAT LA REVIZIA DIN PITESTI CONFORM RECOMANDARILOR UNOR SPECIALISTILOR SI A UNOR RESPONSABILI DIN PETROM CARE AU PREZENTAT ACESTE FIRME CA FIIND DE TOP????
O SA RAMAI UIMIT DAR ACESTE FIRME AU ACTIONARI DIN CONDUCEREA OMV PENTRU CA DUPA CUM VEZI LA OMV ACESTE FIRME NU SE NUMESC CAPUSE CI CONTRACTORS LA FEL CUM LA ROMPETROL ROMINSERV (CARE ESTE UN FEL DE MENTCHIM SAU MAI BINE ZIS CE AR FI TREBUIT SA FIE MENTCHIM) SE CHEAMA TOT CONTRACTOR GENERAL SI IN REVIZIA GENERALA A RAFINARIEI PETROMIDIA ACEASTA FIRMA ROMINSERV SUBCONTRACTEAZA MAJORITATEA LUCRARILOR DE REVIZIE LA ALTI SUBCONTRACTORI CARE LA ROMPETROL NU SE CHEAMA CAPUSE PENTRU CA NU AU FORTA NECESARA (NUMERICUL DE PERSONAL) CA SA FINALIZEZE O ASEMENEA REVIZIE.
DECI ASPECTELE DE CAPUSEALA LE TOT AUZIM DE 7 LUNI. SA LASAM DNA-UL/DIICOT-UL SA VERIFICE CE ESTE CAPUSEALA, CE ESTE BARFA SI FABULATIE.
ESTE MAI BINE ASA CA II PREZENTAM MINISTRULUI COLEGII DE LA PETROCHIMIE CA PE NISTE CAPUSE SCAPAM DE EI SI GATA SUNTEM VICTORIOSI.
CUM VETI FUNCTIONA MAH FARA PETROCHIMIE??? DE UNDE LUATI PROPILENA 12 000 t/LUNA CAT AVETI NEVOIE SA MERGETI LA CAPACITATE??
CE FACETI CU MONOMERUL SI PVC-UL???

Alain

#3123 Re: Firme Pitesti pentru Alain

2013-04-08 10:11

#3122: Mesteru Manole - Firme Pitesti pentru Alain

Ce s-a intamplat din momentul preluarii Petrochimiei? A inceput o activitate de revizie, in care toti contractorii “istorici” ai Petrochimiei, firme de renume din Pitesti, consacrate in reviziile in petrochimie, au fost eliminate, impunandu-li-se, angajatilor din Petrochimie, sa lucreze cu firmele de casa ale domnului Roibu: Protectchim, Mentchim, Proimsat, Progaz, Designro. A inceput o ampla campanie de taiat si vandut fier vechi, din banii obtinuti sustinandu-se, aproape un an de zile, salariile la Valcea si la Pitesti.

 

firmele cu pricina au fost implicate 100%, insa stiu ca au fost si firme de casa ale OMV - Designro, Protectchim, Mentchim, Chempro - pentru capusare au fost inventate (ca la carte)

 

personal nu v-am considerat capuse niciodata - speram sa se rezolve problema intr-un viitor mai propice

 

voi, cam cum vedeti rezolvarea? ce se poate face in acest context?

Gogu Panteologu

#3124 Pentru Arpechimista - Marioara din Hogeac

2013-04-08 10:17

Arpechimisto esti ultima care ai avea calificarea sa ne vorbesti de lucrari de investitii si contractor subcontractor !!!!
Cum s-au alocat contractele exista autoritati sa le verifice.
Daca aveai verticalitate morala spuneai realitatea nu ca s-a facut revizia numai cu firmele faraonice cand stim toti toate firmele care au lucrat ca noi le dadeam permise de lucru nu tu.
Tu bagai ceiutul si cafeluta pe la coltul si in birouasul din Pavilion asa ca LASA-NE, LASA-NE !!!!
Nu ai tu competenta necesara asa ca lasa moarta !!!!
NU FACI DIFERENTA INTRE CONTRACTOR - PRESTATOR DE SERVICII CARE SEMNEAZA UN CONTRACT SI CONTRACTANT - CARE PARTICIPA LA SEMNAREA CONTRACTULUI IN CALITATE DE BENEFICIAR.
APROPOS IEI IN CALCUL NOTIUNEA DE SUBCONTRACTOR NU SUBCONTRACTANT DECI PRESTATORUL DE SERVICII ESTE CONTRACTOR.
HAI PA CA O DAI IN DIVERSE IN NECUNOSTINTA DE CAUZA !!!!
Vezi de ceiutul si cafeluta ta pe care le bei de ani de zile de la preluarea Petrochimiei ca de aia te plateste Oltchim.
Oameni din astia intr-adevar ii dau dreptate lui Alain nu au ce cauta in calitate de colegi de ai nostrii. Pentru asta este nevoie de restructurare.
NU TE MAI DA ROTUNDA CA NU ARE ROST.
DACA ESTI ASA MESERIASA SI LE STII PE TOATE IA ZI FIRMELE PITESTENE DE MAI JOS AU AVUT CONTRACTE DIRECTE SAU AU FOST SUBCONTRACTORI????

GENERAL PREST, IMSAT, IMUC, ICMA, TEMPERA INSTAL,CRIMAR PAMICO, COMPANIA TELLI, DMG, KREMSMULLER, BOPP&RHEUTER, BUCHEN,COREM, HERCULES, CARPATI COM, ANA CARPATI 2007, NUCLEAR NDT,TIAB, PROFESIONAL RAFISERV, HERBING SRL, SYSCOM,GLEMSERV CHIM,EAGLE BURGMANN SRL, ROSEAL, CONSISTAL PRO 2000, ELIOTT EBARA GRUP ELVETIA

Stim toti din mentenanta Pitesti ca toate au avut contracte directe si Alain poate verifica la Valcea.
Te-a pus guru tau sa o dai cotita ca de fapt in Petrochimie nu a lucrat nici o firma din Pitesti ci numai firmele faraonice.
Te-am prins cu minciuna acum incerci sa o dai de gard. Da adevarul deranjeaza numai ca noi cei multi din sectii nu putem fi aburiti cum vrei tu.
Deci lasa-ne cu abureala ta si cu datul de gard ca nu stim ce inseamna contractare alocare, etc.
Te-ai franjurat toata ca in revizia de la noi de la Pitesti au lucrat numai 5 firme faraonice.
Ai mintit !!! Minti si arati ca habar nu ai si ca dezinformezi.
Nu mai incerca sa maschezi realitatea ca se stie 100% si orice tema primesti de la cucuvelele tale care incearca acum sa mascheze ce firme au desfasurat in adevaratul sens revizia in Pitesti sunt sortite esecului pentru ca noi marea masa cunoastem ce a fost.
Nu te mai obosi sa consumi reteaua combinatului in timpul programului.
Cei care incercati sa mascati adevarul nu sunteti decat o gasca de cucuvele speriate puse pe mascat realitatea si denigrat ca poate nu iese la iveala ce a fost de fapt si mai aburiti nitel opinia publica.
ITI PUN O SINGURA INTREBARE ??? DACA TOT TE DAI MARE INVESTITOARE SI COORDONATOARE DE REVIZII CONSILIERA DIN HOGEAC ????!!!
PUTEAI PORNI PETROCHIMIA IN STAREA IN CARE A TRANSFERAT-O OMV LA OLTCHIM CU NOI LA PACHET???
HAI MAI CE DRACU ACUM O DAI DE GARD PARCA NU STIM TOTI IN CE STARE ERA...........
PUNE MANA SI IA MIILE DE RAPOARTE DE INSPECTIE PE FIECARE UTILAJ SI CONDUCTA INTOCMITE IN REVIZIE SI VEZI POZELE SI PROBLEMELE CONSTATATE SI O SA ITI REAMINTESTI REALITATEA.
DAR DE FAPT ASTA REPREZINTA UN STRES PENTRU TINE CA INTRE TIMP TI SE RACESTE CAFEAU DIN HOGEAC.
NE CACAM PE NOI IN PLOAIE CA POATE SE INMOAIE.............
FRUNTEA SUS PETROCHIMISTI POATE IESE SOARELE SI PE STRADA NOASTRA DAR NU CU COLEGE DIN ASTEA CU NASUL MARE SI ROS............


Arpechimista

#3125 Arpechim

2013-04-08 10:29

Acest material este dintr-un raport (banuiti ca stiti al cui).
Este bine ca macar v-am distras atentia de la singura voastra problema: Diculoiu si Cernev.
macar acum aveti cu ce sa va bateti capul.Asa va vreau ! Nu fiti tampiti, ca vor toti sa ne spele creeierul!c Problema este ce este de facut! Puneti mana si concentrati-va pe ce este important nu pe lupta sindicala. Eu l-am combatut pe Piperea in mai multe randuri ! Voi ce paziti????