Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 18:06


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 18:18


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 18:33


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 18:51Musafir

#28880 Re:

2014-11-10 18:53


Musafir

#28881 Re: Re:

2014-11-10 18:56

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 19:00


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 19:13


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 19:54Musafir

#28885 Tabelul creanţelor Oltchim va fi depus la judecătorul sindic săptămâna aceasta

2014-11-10 19:59

Tabelul creanţelor Oltchim va fi depus la judecătorul sindic săptămâna aceasta

Administratorii combinatului aflat în insolvenţă anunţă că, în 30 de zile de la această dată, va fi depus şi planul de reorganizare al societăţii

Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al SC Olchim SA, susţine că tabelul definitiv al creanţelor Oltchim va ajunge pe masa judecătorului sindic în data de 19 noiembrie. În aceeaşi dată va fi prezentat şi planul de reorganizare a combinatului din Râmnicu Vâlcea. În timpul şedinţei ordinare a CJ Vâlcea de la sfârşitul lunii octombrie, administratorul a anunţat şi că reprezentanţii unui concern turc sunt aşteptaţi în România pentru discuţii pe tema privatizării combinatului.
“Pe data de 19 noiembrie vom depune la judecătorul sindic tabelul definitiv al creanţelor. Este un act de procedură care depinde de multe elemente, inclusiv de evaluarea bunurilor şi al garanţiilor. Din momentul în care acest tabel se afişează, conform legii, în 30 de zile trebuie să depui planul de reorganizare. Acest plan de reorganizare este gata de foarte mult timp, dar nu vom aştepta cele 30 de zile pentru a-l depune, un rezumat al acestui plan de reorganizare îl vom depune chiar pe data de 19 noiembrie”, a declarat Gheorghe Piperea. Gheorghe Piperea asigură că Oltchim SA nu va mai înregistra pierderi dacă “nimic spectaculos nu se va mai întâmpla în luna noiembrie”. În primul semestru al anului în curs, combinatul a înregistrat pierderi de 114 milioane de lei.

Şi-au anunţat interesul pentru privatizare şi potenţiali investitori turci

La sfârşitul lunii octombrie, administratorul judiciar recunoştea că încă nu există nicio ofertă concretă pentru privatizarea Oltchim. Avocatul îşi exprima, totuşi, speranţa că situaţia se va schimba după întâlnirile cu investitorii chinezi, anunţaţi anterior de ministrul economiei, Constantin Niţă, dar şi cu cei turci, care şi-au manifestat recent interesul pentru societate. “Deocamdată nu a fost găsit un cumpărător, dar s-ar putea să apară până pe 15 decembrie. Reprezentanţii unei companii din China vor veni în România în ziua de luni, respectiv marţi (3, 4 noiembrie – n.r.). Din câte am înţeles de la domnul Bogdan Stănescu, vin şi ceilalţi ofertanţi care sunt, de data asta, un concern din Turcia”, a spus Gheorghe Piperea în timpul şedinţei Consiliului Judeţean Vâlcea.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 20:38


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 20:39


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 20:52


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 20:59


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 21:00


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 21:07


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-10 22:07Musafir

#28893 ACL Vâlcea cheamă tinerii la miting

2014-11-11 09:30

ACL Vâlcea cheamă tinerii la miting

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea

Pentru Victor Ponta, românii din diaspora nu sunt concetăţeni, ci adversari. Ceea ce s-a întâmplat pe 2 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, a demonstrat că PSD şi candidatul său se tem de românii care trăiesc şi muncesc în Europa, Asia, America şi în orice altă parte a lumii. Obstrucţionarea dreptului de vot, cozile imense la consulate, protestele din marile capitale europene la adresa guvernului Ponta au arătat că teama pesediştilor că pot pierde alegerile nu a mai ţinut cont de respectarea legii, a moralităţii, a cetăţeanului. Nu mai putem tolera ca ceea ce s-a întâmplat pe 2 noiembrie să se repete pe 16 noiembrie, cu ocazia celui de-al doilea tur de scrutin.

 

De aceea, îi invităm pe toţi cei care s-au simţit umiliţi de atitudinea guvernului Ponta faţă de concetăţenii noştri din diaspora, să le arate acestora că nu sunt singuri în faţa abuzurilor unui sistem încremenit în comunism.
Toţi cei care s-au săturat de aroganţa PSD, de metodele revoltătoare prin care acest partid – stat îşi doreşte să rămână cu orice preţ la conducerea ţării, sunt aşteptaţi miercuri, 12 noiembrie în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, la Ceas, pentru a le arăta tuturor celor care nu dau doi bani pe lege, că solidaritatea, bunul simţ şi dorinţa de libertate nu au graniţe. Alături de noi va fi şi îndrăgitul actor Florin Zamfirescu, cunoscut pentru rolurile sale memorabile. Domnia sa a răspuns pozitiv invitaţiei noastre, lucru pentru care îi mulţumim nespus.

 

Împreună, în mod simbolic, le vom spune sutelor de mii de români din diaspora că nu sunt singuri, că aşa cum ei se simt batjocoriţi de un sistem corupt şi mincinos, şi noi trăim aceeaşi umilinţă, zi de zi. Pentru ei, pentru românii care trăiesc şi muncesc în New York, Londra, Bruxelles, Munchen, Paris sau Sidney, pentru toţi românii neştiuţi din toate oraşele lumii, vom înălţa lampioane către cer. Gânduri bune, care chiar dacă nu se văd, se simt. Gânduri luminoase, care chiar dacă nu vor zbura în toate oraşele lumii, vor ajunge cu siguranţă în inimile concetăţenilor noştri. Vă aşteptăm!

 

Alina Lupu și George Popolan

 

Co-presedinti  Organizatia de Tineret ACL Vâlcea


Musafir

#28894 O NOUĂ TAXĂ în România!

2014-11-11 09:33

http://www.capital.ro/

Tarifele platite de practicienii in insolventa pentru eliberarea anumitor documente au fost majorate printr-un act normativ, recent intrat in vigoare. In plus, au fost introduse si o serie de taxe noi.

 

Mai exact, noile dispozitii recent intrate in vigoare au marit taxele percepute societatilor profesionale de practicieni in insolventa pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare, scrie avocatnet.ro.

Astfel, taxa pentru cererea de eliberare de copii simple dupa acte aflate la dosar este acum de 30 lei/pagina, fata de 20 lei/pagina, cat era prevazut in vechea legislatie. In plus, taxa pentru cererea de eliberare a copiilor certificate dupa actele aflate la dosar a urcat la 50 lei/pagina, de la 40 de lei/pagina.

Mai mult decat atat, actul normativ a introdus un nou tarif, de 200 lei, pentru cererea de eliberare a istoricului unei societati.

Modificarea Statutului privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa

41. La anexa nr. 4, partea introductiva a literei A si punctele 6.b) si 6.c) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „A. Societatile profesionale:
......................................................
6.b) cerere de eliberare copii simple dupa acte aflate la dosar.............. 30 lei/pagina;
6.c) cerere de eliberare copii certificate dupa acte aflate la dosar ......... 50 lei/pagina.”

42. La anexa nr. 4, la litera A, dupa punctul 7 se introduce un nou punct, punctul 8, cu urmatorul cuprins: „8. cerere eliberare istoric societate ...... 200 lei.”

43. La anexa nr. 4, partea introductiva a literei B si punctele 4.b), 5.a), 5.b) si 5.c) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „B. Cabinetele individuale si cabinetele asociate:
.........................................................
4.b) cerere de eliberare certificat constatator (pentru nemembri)........ 200 lei;
.........................................................
5.a) cerere de furnizare informatii (conform model)... se taxeaza fiecare pozitie cu 40 lei;
5.b) cerere de eliberare copii simple dupa acte aflate la dosar........... 30 lei/pagina;

5.c) cerere de eliberare copii certificate dupa acte aflate la dosar .......... 50 lei/pagina.”

44. La anexa nr. 4, la litera B, dupa punctul 6 se introduce un nou punct, punctul 7, cu urmatorul cuprins: „7. cerere eliberare istoric cabinet sau cabinete asociate......200 lei.”

45. La anexa nr. 5, dupa articolul 5 se introduc doua noi articole, articolele 51 si 52, cu urmatorul cuprins: „Art. 51. - Taxa de verificare a cererii si a documentelor doveditoare indeplinirii scutirii de stagiu in baza art. 33 din O.U.G. va fi de 1.500 lei.
Art. 52. - Taxa de eliberare privind istoricul calitatii de membru al UNPIR va fi de 100 lei.”

46. La anexa nr. 5, articolele 6, 7, 8 si 9 se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „Art. 6. - Plafonul minim de asigurare profesionala pentru persoanele fizice romane, inscrise in subsectiunile IB si IC ale Tabloului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, este de 100.000 lei.
Art. 7. - Plafonul minim de asigurare profesionala pentru persoane juridice, inscrise in subsectiunea IIA a Tabloului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, este de 500.000 lei.
Art. 8. - Plafonul minim de asigurare profesionala pentru persoanele fizice straine, inscrise in subsectiunea a III-a a Tabloului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, este de 100.000 lei.
Art. 9. - Plafonul minim de asigurare profesionala pentru persoanele juridice straine, inscrise in subsectiunea a IV-a a Tabloului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, este de 500.000 lei.”


Musafir

#28895 Campanie electorală şocantă: Găini moarte, aruncate în sediul ACL din Bucureşti

2014-11-11 09:36

Mai multe găini moarte şi vii au fost aruncate peste gard în sediul de campanie al ACL din zona Arcului de Triumf din Bucureşti, relatează Realitatea TV. De gâturile păsărilor sunt legate bileţele pe care scrie "Sunt Klaus Iohannis şi îmi e frică de dezbatere", cu referire la confruntarea electorală dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis.


Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şochează cu fiecare zi. Mai multe găini moarte şi vii au fost aruncate peste gardul sediului ACL din Bucureşti, din zona Arcului de Triumf, de persoane necunoscute, relatează Realitatea TV.

De gâturile animalelor sunt agăţate bileţele printate cu mesajul: "Sunt Klaus Iohannis şi îmi e frică de dezbatere". Mesajul face referire la dezbaterea electorală dintre cei doi candidaţi la preşedinţie, Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Oficialii ACL au declarat că vor depune plîngere penală împotriva celor care se fac vinovaţi.

 


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/
Follow us: @realitatea on Twitter

Musafir

#28896 Privatizarea Oltchim bate pasul pe loc. Investitorii nu sunt dispuși să plătească prețul stabilit ..

2014-11-11 09:37

Privatizarea Oltchim bate pasul pe loc. Investitorii nu sunt dispuși să plătească prețul stabilit de evaluator

 

Autorităţile nu şi-au dat acordul pentru reorganizarea Combinatului Oltchim, deşi planul este finalizat de un an de zile.

 

Costurile pentru desprinderea din combinat a secţiilor viabile, singurele care vor fi privatizate, ajung la un milion de euro, bani pe care compania nu îi are.

Administratorii speră ca, până la finele anului, Oltchim să ajungă cu pierderile pe zero. Oltchim ar putea fi vândut cu peste 300 de milioane de euro, preţul stabilit de evaluator, însă până acum niciun investitor nu s-a arătat dispus să plătească aceşti bani.

Soluții pentru Oltchim

Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică”, declara în vara aceasta Constantin Niţă într-un forum pe teme energetice.

Ministrul spunea că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie. „Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom”, spunea Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim.

Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013

În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

 http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri


Musafir

#28897 Iohannis, anunț de ultima oră: Până la urmă găsesc o soluţie şi îl fac pe Ponta să accepte

2014-11-11 09:40

http://www.stiripesurse.ro/

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat astăzi  că poate să garanteze că va exista o dezbatere cu contracandidatul său, Victor Ponta, săptămâna aceasta, deşi a precizat că nu ştie în ce format, el menţionând că trebuie să caute un dialog cu acesta.

Iohannis a precizat la Kiss FM, potrivit Digi24, că încă de la începutul campaniei electorale a afirmat că îşi doreşte o dezbatere cu Victor Ponta şi că o astfel de dezbatere este importantă.
Voi folosi şi ziua de azi şi cea de mâine pentru a încerca să îl conving pe Victor Ponta, pe cei care îl consiliază sau îl împing din spate, să existe o dezbatere", a mai spus Iohannis.
Despre percepţia că s-ar feri de o confruntare cu Victor Ponta, după ce i s-a oferit posibilitatea participării la cele patru televiziuni de ştiri, Klaus Iohannis a reafirmat faptul că dezbaterea trebuie să aibă loc într-un spaţiu public, pe o platformă care să fie accesibilă tuturor: „Nu vrem să facem un spectacol. Am spus, vreau altfel de politică, fără spectacol steril şi cu soluţii. Dacă facem spectacol de dragul spectacolului şi nu de dragul dezbaterii, pentru că e totuşi vorba despre Preşedinţia României, aceste lucruri ar trebuie rezolvate şi este păcat că nu am găsit, până acum, o cale".
Nu mă las, până la urmă găsesc o soluţie şi îl fac pe Victor Ponta să accepte o dezbatere", a continuat Iohannis.
El a precizat că nu este târziu şi că până vineri o să găsească o soluţie.
Nu am încă o soluţie, trebuie să caut în continuare un dialog, nu există un dialog. Eu voi avea grijă să existe o dezbatere", a mai afirmat Iohannis.
Întrebat cum va avea loc această confruntare, dacă nu renunţă la varianta unei dezbateri publice, Iohannis a afirmat: „Eu pot să vă garantez că va exista o dezbatere. Nu ştiu în ce format, sper în acest format pe care l-am descris. În această săptămână vă garantez că va fi. Vineri ar fi ultima zi".

Musafir

#28898 Istoria se repeta! Si atunci si acum "Guvernul, INCAPABIL să vândă OLTCHIM".

2014-11-11 09:44

Guvernul, INCAPABIL să vândă OLTCHIM

De acum, Oltchim are la dispoziţie şase luni pentru a-şi mări capacitatea de producţie şi pentru a nu mai face pierderi, scrie Economica net.

În acest sens, dispune de o finanţare de 25 de milioane de euro, dintre care 15 milioane de la un consorţiu chinez care are un drept de primă opţiune la cumpărarea combinatului.

privatizarea Oltchim, cerută insistent de FMI, este suspendată. Va fi reluată în decembrie, în cele şase luni de până atunci, conducerea fabricii având misiunea de a elimina pierderile şi de a o face atractivă pentru investitorii interesaţi. Potrivit lui Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, prima opţiune de cumpărare, în iarnă, o are consorţiul chinez Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, care a oferit o finanţare de 15 milioane de euro pentru combinat. Înţelegerea a fost parafată la Ambasada României din Beijing şi se va transpune într-un contract care va oferi părţii chineze un drept de preempţiune la achiziţionarea Oltchim.

Oltchim va continua să funcţioneze, pentru că statul şi administratorul judiciar ar fi găsit finanţare de circa 15 milioane de euro în China, pentru asigurarea capitalului de lucru şi ridicarea capacităţii de funcţionare la 40%.

Astfel, în şase luni, Oltchim nu va mai produce pierderi şi va fi "ambalată frumos" în vederea vânzării

Combinatul chimic Oltchim, în insolvenţă, ar fi obţinut o finanţare de peste 15 milioane de euro de la un grup de investitori chinezi, pentru a-şi putea asigura capitalul de lucru şi a mai deschide două secţii, spune administratorul judiciar Gheorghe Piperea, aflat într-o vizită ţintită în China. Această infuzie de capital ar urma să aducă Oltchim la 40% din capacitate, de la 27% acum , şi să aducă fabrica pe break-even, în şase luni, gata pentru privatizare.

„Sunt veşti bune din China. Am reuşit atragerea unei finanţări semnificative, de la partenerii chinezi, dar şi de la alţi parteneri, iar aceşti bani vor ajuta societatea să nu mai facă pierderi, într-un orizont de şase luni. Apoi, un Oltchim fără pierderi poate fi privatizat mult mai uşor. Putem să pregătim privatizarea fără presiunea termenelor fixe deasupra capului", a spus Piperea.

Potrivit acestuia, mâine, Comitetul Creditorilor va decide, cel mai probabil, încheierea procedurilor de scoatere la privatizare  a combinatului şi reluarea lor. Actuala sesiune de privatizare a avut 5 amânări succesive, la care nu s-a prezentat niciun investitor interesat. Ministru Economiei, Constantin Niţă, a spus că, în cazul în care niciun investitor nu se prezintă la Oltchim până pe 6 iunie, termenul poate fi extins sau privatizarea reluată.

Au fost doar două grupuri care şi-au declarat oficial intenţia de a cumpăra Oltchim: consorţiul chinezesc Baota Petrochemical – Junlun Petroleum şi SIF Transilvania.

Ambii investitori ar fi interesaţi doar de preluarea la pachet a Oltchim cu rafinăria Arpechim Piteşti, ce aparţine Petrom. Guvernul, prin Ministerul Economiei, a purtat negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei, care însă nu au ajuns la niciun rezultat.

Ministrul Niţă, aliat cu Dan Diaconescu: "Dacă nu privatizăm Oltchim acum, îl vindem altă dată"

 

http://www.realitatea.net/guvernul-ponta

 

Ministrul Niţă, aliat cu Dan Diaconescu: "Dacă nu privatizăm Oltchim acum, îl vindem altă dată" si spun si eu: "alta data ... la pastele cailor sau la fier vechi"!


Musafir

#28899 Re: 50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa

2014-11-11 10:25

#27187: - 50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa  

 

http://www.realitatea.net/50-000-de-euro

 

50.000 de euro pe lună plus bonusuri şi comisioane - acesta este onorariul firmelor care se ocupă cu administrarea specială a Oltchim. Realitatea TV a intrat în posesia actului ce prevede onorariile pentru gestionarea insolvenţei. În perioada ianuarie-aprilie, sute de muncitori de la Oltchim au protestat pentru recuperarea restanţelor salariale.

În hârtia semnată de reprezentanţii consorţiului ce se ocupă de gestionarea procedurii de insolvenţă se menţionează: "Un onorariu fix de 50.000 de Euro pe lună, datorat începând cu data deschiderii procedurii şi până la finalizarea acesteia. Plata onorariului va fi efectuată începând cu luna septembrie 2013". Adică odată cu depunerea şi acceptarea planului de reorganizare şi restructurare.

Din actul obţinut de Realitatea TV reiese că administratorul judiciar poate obţine avantaje duble din modul în care au fost stabilite comisioanele: "Un onorariu procentual de 5%, aplicat sumelor distribuite creditorilor în situaţia confirmării unui plan de reorganizare, precum şi sumelor obţinute din valorificarea bunurilor debitoarei. Un onorariu procentual de 10%, aplicat sumelor obţinute din recuperări creanţe".

Acest lucru înseamnă că administratorul poate aplica un comision la recuperarea creanţelor şi apoi, încă unul, odată cu transferul sumelor către creditori.

Salariaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au cerut in timpul ultimelor proteste achitarea restanţelor salariale, dar şi elaborarea unei strategii de repunere în funcţiune a combinatului vâlcean la o capacitate de peste 65%.
Guvernul a aprobat, în 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consorţiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.
 

Musafir

#28900 Re: Re: Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!!

2014-11-11 10:26

#27188: - Re: Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!! 

 

50.000 de euro pe lună plus bonusuri şi comisioane - consorţiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.

 Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea...????

https://www.youtube.com/  MIN. 1,26  " Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM... " => PIPEREA&CO 18 iun. 2014

http://www.rominsolv.ro/