Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#27501 SVO A PIERDUT, DE DOUA ORI, LUPTA DE LA JUDECATORIE CU SLO. SINDICALISTII AU PIERDUT 2000 DE LEI.

2014-10-10 13:53

#27500: - SVO A PIERDUL, DE DOUA ORI, LUPTA DE LA JUDECATORIE CU SLO. SINDICALISTII AU PIERDUT 2000 DE LEI. 

ACUM UN AN IN DATA DE  28.06.2013

Nr. unic (nr. format vechi) : 2923/288/2013
Data inregistrarii 22.02.2013
Data ultimei modificari: 09.09.2013
Sectie: CIVILA
Materie: Civil
Obiect: alte cereri
Stadiu procesual: Fond

P a r t i:

NumeCalitate parte
SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM Petent / Reclamant
SINDICATUL LIBER OLTCHIM Pârât / Reclamat
S e d i n t e:

28.06.2013
Ora estimata: 09:00
Complet: Amanare pronuntare - CIVIL
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei . Respinge acţiunea formulată şi precizată. Obligă pe reclamantă la 500 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 dezile de la comunicare.
Document: Hotarâre  6266/2013  28.06.2013

Musafir

#27502 Re: SVO A PIERDUL, DE DOUA ORI, LUPTA DE LA JUDECATORIE CU SLO. SINDICALISTII AU PIERDUT 2000 DE LEI

2014-10-10 13:58

#27500: - SVO A PIERDUL, DE DOUA ORI, LUPTA DE LA JUDECATORIE CU SLO. SINDICALISTII AU PIERDUT 2000 DE LEI. 

 Sindicalistii de la SVO au pierdut mai multi bani.
Conturile sunt goale. Au disparut 100.000 lei noi (un miliard de lei vechi).


Musafir

#27503 Re: Re: Re: Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014

2014-10-10 16:28

#27454: - Re: Re: Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014 

 


BURSA 10.10.2014

  *  Wojciech Zaremba, PCC: "Suntem şocaţi!"
     *  Noul vehicul creat pentru privatizarea "Olchim" nu va putea prelua licenţele combinatului, susţine reprezentantul PCC
       Acţionarii "Oltchim" (OLT) au respins, ieri, propunerea acţionarului PCC, care ceruse statului elaborarea planului de reorganizare a combinatului chimic, la un an şi jumătate de la intrarea în insolvenţă a societăţii.
     Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România, s-a arătat şocat de această decizie, în condiţiile în care acţionarii "Oltchim" au aprobat completarea obiectului de activitate al societăţii cu activităţi precum cultivarea plantelor pentru înmulţire, diverse lucrări de construcţii şi fabricarea ambalajelor din lemn.
     Wojciech Zaremba a declarat, într-un interviu pentru ziarul "BURSA": "Statul, pe de o parte, a extins activitatea «Oltchim», cu activităţi legate de flori, instrumente medicale şi altele care nu au nici o legătură cu activitatea de bază a combinatului, inclusiv cu o unitate specială de demolări. Pe de altă parte, a votat împotriva propunerii noastre ca să elaboreze planul de reorganizare.
     În motivarea noastră, am precizat că statul are toate instrumentele necesare şi cunoştinţele despre «Oltchim», ca să elaboreze planul de reorganizare, din poziţia de acţionar majoritar, având şi susţinerea administratorului special (n.r. Bogdan Stănescu), care este şi consilier al ministrului Economiei, dar şi din poziţia de creditor, având putere de decizie în Adunarea creditorilor. Au refuzat acest lucru.
     Suntem şocaţi, pentru că, acum, înseamnă că nimeni nu îşi va asuma responsabilitatea viitorului Oltchim".
     Reprezentantul PCC a adăugat că a informat Ministerul Economiei că poate oferi ajutor la elaborarea planului, dar că acest lucru nu a fost luat în considerare.
     În opinia PCC, statul va fi reponsabil pentru situaţia curentă şi viitoare a Oltchim, a mai precizat domnul Zaremba: "Statul, în toată această perioadă, a luat deciziile la Oltchim şi a dus compania în insolvenţă. Statul putea şi trebuia să ia toate deciziile pentru a ajuta compania, dar nu s-a întâmplat acest lucru.
     Acum, avem următoarea situaţie: administatorul judiciar (n.r. consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL) nu a pregătit nici un plan, ci a făcut doar anumite promisiuni, au dat doar bucăţi de informaţii, care nu pot fi implementate în realitate.
     În primul rând, dacă ei cred că pot transfera către compania care urmează să fie înfiinţată activele care sunt gajate către creditori, fără să îi compenseze pe aceştia, atunci au o gândire naivă. Nimeni nu va fi de acord cu aşa ceva. Este mult mai bine pentru creditori să aibă ceva în mână decât ceva virtual, în viitor. Administratorul judiciar a anunţat că preţul pentru Oltchim va fi în jur de 300 de milioane de euro, dar nu mai puţin de 125 de milioane de euro.
     Este o greşeală pentru că toată lumea reţine suma de 125 de milioane de euro, ca punct de start pentru orice negociere.
     Cum pot acoperi aceşti bani toate garanţiile puse pe instalaţiile Oltchim?
     În trecut, au încercat să elibereze garanţiile de la Ramplast, prin vânzare. Era vorba despre o sumă de câteva milioane de euro, dar nu au găsit nici o soluţie. A fost vorba despre un singur caz.
     Acum, dacă administratorii cred că pot elibera toate garanţiile fără să îi compenseze pe creditori, atunci sunt naivi".
     Reorganizarea "Oltchim" în cadrul procedurii insolvenţei presupune înfiinţarea unui vehicul special tip SPV căruia îi vor fi transferate aproape toate activele actualei societăţi, inclusiv personalul, licenţele şi autorizaţiile.
     În opinia lui Wojciech Zaremba, o altă problemă este următoarea: "Dacă înfiinţează o nouă companie, teoretic, dacă transferă instalaţiile la noul SPV, atunci nu vor putea transfera şi licenţele pe care le are Oltchim. Noua companie va trebui să aplice pentru alte licenţe, care costă foarte mult, iar în cazul unora dintre instalaţii, este chiar imposibil".
     În schimb, avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai companiei, a declarat, recent, că nu vor fi probleme la transferul licenţelor de la Oltchim SA la Oltchim SPV.
     Noul vehicul, deţinut integral de actualul Oltchim SA, urmează să fie vândut, prin licitaţie publică, la jumătatea lunii decembrie. Licitaţiile organizate până acum au fost amânate, la cererea investitorilor interesaţi, potrivit declaraţiilor administratorilor Oltchim.
     Wojciech Zaremba ne-a mai spus că "Oltchim" a generat pierderi, după opt luni, potrivit informaţiilor prezentate în AGA, de 33 de milioane de euro, a avut obligaţii restante către muncitori de 8,7 milioane de euro pentru salarii compensatorii şi nu a avut bani pentru materia primă.
     "Acestea sunt informaţiile tragice, dar realiste", ne-a declarat reprezentantul PCC, adăugând: "Acum, Oltchim a oprit instalaţia de oxo-alcooli, dând ca scuză faptul că LukOil este oprit şi nu pot primi materia primă. Este doar o scuză. Ar trebui să se ocupe de situaţia financiară a Oltchim, pentru că propilena, care este materia primă a combinatului, se găseşte pe piaţă, dar pe bani. Oltchim nu are bani şi, din cauza pierderilor, a avut nişte înţelegeri cu LukOil, care îi acceptase situaţia şi îi livra propilenă.
     Pe piaţă, nimeni nu vrea să fie filantrop şi, desigur, Oltchim poate cumpăra propilena, dar pe bani reali. Oltchim nu se poate adapta situaţiei reale.
     Tot ce se întâmplă la Oltchim arată că, în ritmul acesta, compania va ajunge în faliment".
     Deşi a fost acuzat în mai multe rânduri că, de fapt, doreşte să distrugă combinatul vâlcean, domnul Zaremba susţine că PCC vrea să lupte, în continuare, pentru salvarea sa.
     Domnia sa ne-a spus: "V-aş putea spune mai multe fapte tragice despre situaţia Oltchim, dar PCC încă vrea să lupte pentru companie şi vom încerca să convingem, din nou, Guvernul să elaboreze planul de reorganizare şi vom convoca o nouă AGA.
     Vom cere, acum, acţionarului majoritar, Ministerul Economiei, să susţină propunerea noastră şi să oblige administratorul special, ca reprezentant al acţionarilor, numit de Ministerul Economiei, şi care este, spun încă o dată, consilier al ministrului economiei, să pregătească planul de reorganizare. Este structura care trebuie să se ocupe de asta, conform legii. În opinia mea, va fi ultima şansă ca Oltchim să fie salvat.
     Dacă statul român nu ne va susţine, atunci îşi va asuma toată răspunderea pentru viitorul Oltchim".
     Wojciech Zaremba este de părere că statul a folosit unele trucuri legale ca să evite responsabilitatea întocmirii planului de reorganizare: "Este un comportament imoral, pentru că au susţinut că acţionarii nu pot concepe planul, ci doar adimistratorul special.
     Vom ruga statul să pregătească planul, prin administratorul special, ca să fie prin structura prevăzută de lege".
     Privatizarea Oltchim a fost amânată de patru ori până acum. De Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza, dar, mai nou şi proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical, potrivit declaraţiilor recente ale lui Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii vâlcene. 


Musafir

#27504 Re: Re: SVO A PIERDUL, DE DOUA ORI, LUPTA DE LA JUDECATORIE CU SLO. SINDICALISTII AU PIERDUT 2000 DE

2014-10-10 17:13

#27502: - Re: SVO A PIERDUL, DE DOUA ORI, LUPTA DE LA JUDECATORIE CU SLO. SINDICALISTII AU PIERDUT 2000 DE LEI 

 PAI NU VORBIM DE NISTE ACTE LEGALE?CUM SA DISPARA ASA PUR SI SIMPLU?CONTABIL PRESDINTE VICEPRESEDINTI?


Musafir

#27505

2014-10-10 19:15

hai la vot sa mai luam un pumn in bot .votati ponta .   nu chiar singurul care va duce la taiere .


Musafir

#27506

2014-10-10 19:20

a fost ponta la oltchim 


Musafir

#27507 Re:

2014-10-10 20:37

#27499: -  

"Si nu ar fi o problema ca am ras cu lacrimi daca nu ar fi de fapt de plans."

 Nu e de ras dar nici de plans. Eu stiu ca daca esti prost , stai dracului acasa, dar in acelasi timp e o vorba care spune ca pentru din astia ca el tine dumnezeu pamantul.

Oricum renumele de RETARD FO(N)TA i se potriveste de minune.

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-10 21:47


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-10 21:53


gogu chelu'

#27510 Re: SVO A PIERDUT, DE DOUA ORI, LUPTA DE LA JUDECATORIE CU SLO. SINDICALISTII AU PIERDUT 2000 DE LEI

2014-10-10 23:03

#27500: - SVO A PIERDUT, DE DOUA ORI, LUPTA DE LA JUDECATORIE CU SLO. SINDICALISTII AU PIERDUT 2000 DE LEI. 

 las ca pune jumate din suma si dumitru de la pitesti. ca tare mai spera si el. ca va pierde SLO pozitia de sindicat reprezentativ. si va trage si el ceva foloase.


Musafir

#27511 Premierul Ponta şi Patriarhul României vin duminică la Mănăstirea Hurezi la un important eveniment

2014-10-11 06:32

http://www.ramnic.ro/

Duminică, 12 octombrie, premierul şi prezidenţiabilul Victor Ponta, împreună cu PF Daniel vor fi oaspeţi ai Mănăstirii Hurezi, unde vor fi aduse moaştele Sfântului Martir Constantin brâncoveanu.  va îmbrăca haine de sărbătoare. Cu acest prilej va fi resfinţită pictura bisericii mari. Aşa cum am mai scris, cu binecuvântarea PF, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o parte din moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu vor fi dăruite Mănăstirii Hurezi şi aşezate, spre închinare, în biserica mare. Sâmbătă, 11 octombrie, la ora 12.00, moaştele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu vor fi întâmpinate la intrarea în Mănăstirea Hurezi. Apoi, de la ora 17.00, va fi săvârşită slujba de Priveghere, în biserica mare a Mănăstirii Hurezi. Duminică, 12 octombrie, începând cu ora 9.00, va fi săvârşită Slujba de resfinţire a picturii bisericii celei mari şi Sfânta Liturghie. Vor mai fi prezenţi Inaltpreasfinţitul Părinte Irineu – Mitropolitul Olteniei şi Inaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.


Musafir

#27512 Duminică, 12 octombrie, premierul şi prezidenţiabilul Victor Ponta, împreună cu PF Daniel vor fi oas

2014-10-11 06:34

http://www.viatavalcii.ro/

Sâmbătă şi duminică, 11 şi 12 octombrie 2014, la Mânăstirea Hurezi vor fi aduse moaştele Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu. La eveniment va fi prezent Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor ales de ierarhi. Este aşteptat şi premierul Victor Ponta, deşi PSD Vâlcea n-a confirmat oficial vizita acestuia. Cu toate acestea, Poliţia este în alertă maximă şi face pregătiri pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, dar şi pentru ca ordinea şi liniştea publică să fie asigurate atât pe traseul până la Mănăstirea Hurezi, cât şi în jurul lăcaşului de cult. De asemenea, se aşteaptă ca foarte mulţi suporteri unguri să treacă prin Vâlcea în drumul lor spre Bucureşti, unde se desfăşoară meciul România-Ungaria, pe Arena Naţională. Aşa că, pentru poliţiştii vâlceni este un week-end de foc şi de maximă atenţie.


Musafir

#27513 Reorganizarea Oltchim, blocata din nou

2014-10-11 06:48

Autorităţile nu şi-au dat acordul pentru reorganizarea Combinatului Oltchim, deşi planul este finalizat de un an. Costurile pentru desprinderea din combinat a secţiilor viabile, singurele care vor fi privatizate, ajung la un milion de euro, bani pe care compania nu îi are. Administratorii speră ca, până la finele anului, Oltchim să ajungă cu pierderile pe zero. Oltchim ar putea fi vândut cu peste 300 de milioane de euro, preţul stabilit de evaluator, însă până acum nici un investitor nu s-a arătat dispus să plătească aceşti bani. „Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (…) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică”, declara în vara aceasta Constantin Niţă într-un forum pe teme energetice. Ministrul spunea că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie. „Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom”, spunea Niţă. Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013 În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

http://www.impactreal.ro/


Musafir

#27514

2014-10-11 06:49

singurul interesat de oltchim este statul Roman care asteapta trecerea alegerilor dupa care la fier vechi cu el .


Musafir

#27515

2014-10-11 06:54

unde este viteazul de NESTASE sa vanda si oltchimul cum a vandul PETROTELUL SI PETROMUL  ?

MAMICUTELE LOR DE TRADATORII,EBOLA SA VA MANINCE.

#27516 Re: STA ACASA LA CUTIE BOMBONEL,EXACT CA TAMBALAGIUL DE LA OLTCHIM,UNUL CERNEV.

2014-10-11 07:27


Musafir

#27517

2014-10-11 07:44

Domnul Bombonel trebuia judecat pentru privatizarile de susces pe cere lea girat .


Musafir

#27518 Re: IAR D L CERNEVEL PT TRADARE,SA L MANINCE BOALA NEAGRA

2014-10-11 08:01

Gogu Ologu

#27519 fraierilor

2014-10-11 10:51

Nu mai cautati miliardul de la Sindicatul Victoria caci au fost impartiti intre mai ,,marii'' Sindicatului Victoria.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-11 11:56Musafir

#27521 Re: fraierilor

2014-10-11 11:57

#27519: Gogu Ologu - fraierilor 

Nu mai cautati miliardul de la Sindicatul Victoria caci au fost impartiti intre mai ,,marii'' Sindicatului Victoria"

Si domnul Ghioca stie de ce?

corect spus gogule,s au furat si mintit intre ei cioroii.

#27522 Re: fraierilor

2014-10-11 11:57


Musafir

#27523

2014-10-11 14:45

De-aia nu mai puteți dormii voi de grja sind Victoria si a mai stiu eu cui.

nedisponibilizatu inca

#27524 Re: Re: SVO A PIERDUT, DE DOUA ORI, LUPTA DE LA JUDECATORIE CU SLO. SINDICALISTII AU PIERDUT 2000 DE

2014-10-11 14:58

SINDICATELE SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#27525 Re:

2014-10-11 18:10

#27523: -  

 Cand stim cat ati mancat rahat si  imputit viata tuturor, ar trebui sa fiti trasi la raspundere pentru faptele voastre si banii tuturor la care ati contribuit din plin sa deturnati adevarul despre salariile  muncite si legale... Minciunile voastre fiind peste tot si la vedere cu ceea ce v-ati ocupat... Sa nu mai reamintim ceea ce ati facut si botul vostru spurcat..., prin comportamentul imbarligaturilor si minciunile pe care le-ati imprastiat peste tot. Sa nu dormiti voi, aveti pe constiinta oameni care au murit de suparare si de boli pentru ca in numele lor v-ati batut joc de suma de banii  salarii care trebuiau sa o primeasca si de toti cei care sunt in suferinta acum..., toate acestea pentru ca voi mancati rahat si ati nenorocit tot in jurul vostru " conspirativ " asa cum scria unu dintre voi...

ASTAZI TRAIM CEEA CE VOI  " CONSPIRATIV " #27376  ATI CONTRIBUIT DIN PLIN LA DEZASTRU. N-AVETI RUSINE SI NU STITI CE ESTE BUNUL SIMT, ASA CA...

p.s. BAAAAA...., NU DE GRIJA VOASTRA, CI DE MIZERIA LASATA DE VOI SVO. SCANDALUL, IMBARLIGATURA, DETURNAREA FAPTELOR, EVENIMENTELOR, LEGILOR, REALITATILOR, ADEVARULUI SI TUTUROR FAPTELOR FACUTE DE CEI DIN SVO,  LA CARE DIN NEFERICIRE SI ALTE SINDICATE AU PARTICIPAT  DIRECT DE MANA CU VOI SI STATUL ROMAN...
Facebook