Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-02 20:49


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-02 20:54


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-02 20:58


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-02 21:01Musafir

#27105

2014-10-03 04:05

DECI LUCRURILE SUNT FOARTE CLARE:

AICI EXISTA UNII PE MANA CU AUTORUL PETITIEI CARE PREZINTA O INSIRURIRE DE LINKURI SI INTERPRETARI DE LEGI

EXISTA ACEI "VOI" CARE DACA AU INDRAZNEALA SA EXPRIME VREO IDEE IN CONTRADICTORIU CU IDEILE GENIILOR DE MAI SUS SUNT INJURATI 

CULMEA NESIMTIRII DESI JUGNESTE SI INJURA PE TOATE PARTILE, AUTORUL PETITIEI II NUMESTE IN FEL SI CHIP PE ACEI "VOI"

DECI "VOI" = DUSMANI, CERNEVISTI, PESEDISTI

"NOI" AI MAI BUNI, SUSTINATORII DLUI ROIBU, PEDELISTI, NEPATATI, CHIPAROSI

PAI SI ATUNCI CINE MAMA DREAQ A SEMANAT DEZBINARE? URA?


Musafir

#27106 Re:

2014-10-03 06:02

#27105: -  

 Poate esti tu "DREAQ"si ce vezi tu interpretabil, noi OBSERVAM PENTRU CA TU TE OCUPI CU ASA CEVA, DEVIEZI SI REDACTEZI POVESTI, INTERPRETEZI SI IMBARLIGI TOTAL DEVIANT, INDRUMI LUMEA GRESIT, INSTIGI LA URA SI DEZBINARE.. SI MULTE ALTFE FAPTE NEMERNICE....

NE INSELAM CUMVA...????

NU ESTI DUSMAN, ASA AI FOST TU MEREU "DREAQ" , ASTA ESTI SI MULTI ALTII CA TINE, VA PLACE SA RASTALMACITI IDEI SI NU REALITATEA SA O SPUNETI, SA O DISCUTATI... SI  TELEFONUL FARA FIR CU CRETINISMUL ESTE LEGEA VOASTRA.

DE INJURAT SI SPURCAT, INJOSIT VA OCUPATI SI SUNTETI PRIMII PREZENTI LA INSTIGARE SI HAOS, TRONEAZA DOVEZILE CU VOI, CE ATI FACUT, CE FACETI SI CUM VA COMPORTATI.

AM PIERDUT BANI, TIMP, VIETI OMENESTI, LOCURILE DE MUNCA, AVEM COLEGI BOLNAVI SI IN SUFERINTA SI MULTE ALTELE.......ETC.  DIN CAUZA VOASTRA NEMERNICILOR.,  CRETINISMELOR VOSTRE IMPRASTIATE PESTE TOT.

NU VA E RUSINE, VA MERITATI SOARTA!!!!!!!!!


Musafir

#27107

2014-10-03 06:07

     dragi colegi de la Pitesti stiti ce s-a discutat ieri ? Ferice de voi ca inca ii mai credeti pe liderii vostrii de sindicat .Ma intreb ce va spune cand veti pleca acasa fa ra nimic ca de la CAP . Pentru ce mai platiti cotizatia de sindicat ? 

   cand scoate capu pe geam Dumitru din birou si va vede se bucura enor de cati prosti pastoreste ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,brava voua


Musafir

#27108

2014-10-03 06:08

liderii raman si voi plecati....................... ha,ha,ha,ha


Musafir

#27109

2014-10-03 06:11

Ati vazut unde si-a lansat Elena Udrea candidatura. La fosta Republica, era UN ANGAJAT prin preajma acolo, PORTARUL. ASA RAMNETI SI VOI PITESTIUL, PENTRU CA LE-ATI PERMIS.

ati mintit destul,ati injosit destul,acum ciocul mic.

#27110 sa ne intelegem bine,nu mi mai pomeniti numele[fota],va e necaz ca v am traso?

2014-10-03 06:13


Musafir

#27111

2014-10-03 06:15

noua schema de la pitesti

                directori . dumitru si cartof

                   sefi sectii. liderii de sindicat

                       contabili. operatori pompieri etc    paznicii

                              paznici  .cainii 

                                    restul de servicii .pisicile 

    numar total de angajati   .fara numar 

 


Musafir

#27112 Re: sa ne intelegem bine,nu mi mai pomeniti numele[fota],va e necaz ca v am traso?

2014-10-03 06:16

#27110: ati mintit destul,ati injosit destul,acum ciocul mic. - sa ne intelegem bine,nu mi mai pomeniti numele[fota],va e necaz ca v am traso? 

 Hei,  urca cu unu mai sus, asa ti-au spus altii.., DE CAND SUNT PE PETITIE N-AM FOLOSIT EXPRESIA  NUMELUI TAU, PENTRU CA NU TE STIU DACA TU ESTI,  ALTII AU PLACEREA SA TE OMOARE CU INCURCATUL, EU AM AVUT DISCUTII OMENESTI CU TINE, OK. CULMEA OBSERVA SI TU CU CE SE OCUPAU INDIVIZII, CE AMENINTARI FACEAU MAI CU DOUA PAGINI IN URMA SI DACA DORESC " OCHI ALBASTRII" SA STIE CA EI  SUNT PRIMII LUATI PE SUS, PENTRU FAPTELE LOR...

PE MAMICUTELE VOASTRE,STITI VOI,,,,

#27113 iar pt retarzii de;cernev,ghioca,burdoaza si cap de cal;inca mai respirati?

2014-10-03 06:17


Musafir

#27114

2014-10-03 06:18

la pitesti lansarea candidaturilor se face la dmt si stiren 

OK,SCZ,NU AM FOST ATENT,E GREU FARA OCHELARI.

#27115 Re: Re: sa ne intelegem bine,nu mi mai pomeniti numele[fota],va e necaz ca v am traso?

2014-10-03 06:19


Musafir

#27116 C O N V O C A T O R

2014-10-03 06:55

 

C O N V O C A T O R

AL ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A SALARIATILOR SI DISPONIBILIZATILOR DE LA S.C. OLTCHIM S.A.

 

Salariatii vor raspunsuri? 

Disponibilizatii au nemultumiri?

 
In data de 09.10.2014, intre orele 11 si 12, puteti afla raspunsuri direct de la sursa: 
-PATRONII OLTCHIM - reprezentati de actionarul majoritar (Statul Roman) si de actionarii minoritari (cel mai semnificativ fiind PCC);
-ADMINISTRATORII JUDICIARI:
     - ROMINSOLV - reprezentat de av. Gheorghe Piperea;
     - BDO - reprezentată prin partener coordonator Niculaie Bălan;
-ADMINISTRATORUL SPECIAL - Bogdan Nicolae Codruţ Stănescu;
-CONDUCEREA OLTCHIM - Victor Avram, Mihail Talpasanu, Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu, etc.

 

Haideti cu totii - salariati si disponibilizati, haideti in numar cat mai mare la Oltchim in data de 09.10.2014, ora 11:00, pentru a discuta cu reprezentantii “proprietarilor” Oltchim si conducerii Oltchim care sunt responsabili de soarta Oltchim, de soarta salariatilor si de neplata salariilor compensatorii catre disponibilizati.


Musafir

#27117 Privatizarea Oltchim bate pasul pe loc. Investitorii nu sunt dispuși să plătească prețul stabilit de

2014-10-03 07:04

Privatizarea Oltchim bate pasul pe loc. Investitorii nu sunt dispuși să plătească prețul stabilit de evaluator

Costurile pentru desprinderea din combinat a secţiilor viabile, singurele care vor fi privatizate, ajung la un milion de euro, bani pe care compania nu îi are.

Administratorii speră ca, până la finele anului, Oltchim să ajungă cu pierderile pe zero. Oltchim ar putea fi vândut cu peste 300 de milioane de euro, preţul stabilit de evaluator, însă până acum niciun investitor nu s-a arătat dispus să plătească aceşti bani.

Soluții pentru Oltchim

Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică”, declara în vara aceasta Constantin Niţă într-un forum pe teme energetice.

Ministrul spunea că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie. „Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom”, spunea Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim.

Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013

În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

http://www.digi24.ro/


Musafir

#27118 Actionarul PCC cere planul de reorganizare a Oltchim de la statul roman

2014-10-03 07:11


S-a suplimentat ordinea de zi a şedinţei AGA cu încă şase proiecte de hotărâre:
În cursul săptămânii trecute, Ulrike Warnecke, directorul general al companiei Petro Carbo Chem (PCC) SE, a depus o solicitare scrisă către administratorii judiciari ai societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, care vizează completarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare a Adunării Generale a Acţionarilor, programată pentru data de 10 octombrie 2014. Solicitarea a fost făcută de PCC SE, în calitate de acţionar al SC Oltchim SA (cu o deţinere 32,34%) şi se referă la suplimentarea ordinii de zi a şedinţei AGA cu încă şase proiecte de hotărâre. Astfel, PCC SE cere elaborarea de către statul român, în dublă calitate, atât de acţionar majoritar al SC Oltchim SA, cât şi de creditor principal (atât direct, cât şi indirect, prin intermediul unor societăţi creditoare deţinute de stat) al SC Oltchim SA, în calitatea societăţii de debitor în cadrul procedurii insolvenţei, a planului de reorganizare a societăţii,conform art. 132 alin. 1 lit. a din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi procedurile de insolvenţă. Planul de reorganizare va prevedea şi reduceri adecvate şi necesare de creanţe, rezultate în urma negocierilor statului român cu creditorii, astfel încât planul de reorganizare să fie implementat cu succes. Aprobarea planului de reorganizare care urmează să fie elaborat conform acestei prevederi se va afla pe ordinea de zi a următoarei adunări generale a acţionarilor SC Oltchim SA, în conformitate cu prevederile legale aplicabile. De asemenea, PCC SE solicită prezentarea de către administratorul judiciar sau administratorul special al SC Oltchim SA a unei situaţii cu privire la stadiul plăţii salariilor către angajaţii SC Oltchim SA, inclusiv orice întârzieri la plată, precum şi stadiul plăţii salariilor compensatorii acordate sau care urmează să fie acordate angajaţilor concediaţi.

Planul de reorganizare al administratorilor judiciari nu a adus investitori


În motivarea depusă de PCC SE la proiectul de hotărâre privind planul de reorganizare a SC Oltchim SA se arată că posibilitatea elaborării planului de reorganizare de către societatea debitoare este reglementată de Legea insolvenţei. În cazul SC Oltchim SA, faptul că statul român deţine o dublă calitate, atât de acţionar majoritar, cât şi de creditor principal al societăţii, determină ca statul român să fie entitatea cea mai adecvată şi capabilă să elaboreze planul de reorganizare a SC Oltchim SA. În calitatea sa, de acţionar majoritar al SC Oltchim SA, statul cunoaşte cel mai bine modul în care ar trebui elaborat planul de reorganizare, astfel încât să fie respectate interesele acţionarilor, iar compania să devină viabilă. În calitatea sa de creditor principal, statul cunoaşte cel mai bine modul în care ar trebui elaborat planul de reorganizare, astfel încât să fie respectate interesele acţionarilor SC Oltchim SA, aceştia având drept scop satisfacerea creanţelor lor în cel mai bun mod posibil. Mai mult, faptul că statul deţine cele mai multe informaţii despre societate şi are cel mai bun acces la documentaţia aferentă determină ca statul să fie entitatea cea mai adecvată şi capabilă să elaboreze planul de reorganizare a SC Oltchim SA. În calitatea sa, de acţionar minoritar principal al SC Oltchim SA şi iniţiator al acestui punct pe ordinea de zi a acestei adunări generale extraordinare a acţionarilor, societatea PCC SE declară că este pregătită să sprijine statul în operaţiunea de elaborare a planului de reorganizare. De asemenea, PCC SE cere prezentarea de către administratorul judiciar sau administratorul special al SC Oltchim SA a unei situaţii detaliate privind pierderile apărute la combinat după iniţierea procedurii insolvenţei împotriva societăţii. Situaţia sus-menţionată va include: cuantumul total al pierderilor acumulate în timpul perioadei respective; clasificarea cauzelor care au condus la acumularea de pierderi (economice, tehnice sau financiare); instalaţiile, secţiile sau diviziile SC Oltchim SA care cauzează pierderi şi, în mod specific, pierderile determinate de fiecare instalaţie, secţie sau divizie respectivă; strategia propusă de administratorul judiciar sau administratorul special în scopul reducerii pierderilor şi, în mod special, strategia detaliată privind reducerea pierderilor cu privire la fiecare instalaţie, secţie sau divizie. Deşi se află în procedura insolvenţei din ianuarie 2013, SC Oltchim SA a continuat să acumuleze pierderi, compania fiind în prezent aproape de faliment. Din păcate, planul de reorganizare propus de administratorul judiciar nu a reuşit să identifice investitori care să dorească să se implice şi să investească în societate. Mai mult, amânările repetate din timpul procedurii de selecţie a investitorului au condus la acumularea de noi pierderi în cadrul companiei. Prin urmare, indiferent de planul de reorganizare care va fi implementat faţă de societate, acumularea de pierderi pune în pericol situaţia companiei, fiind necesară, dacă nu stoparea pierderilor, cel puţin reducerea lor semnificativă. În acest scop, este necesar pentru societate să cunoască originea pierderilor şi să implementeze o strategie menită să conducă la eliminarea acestora.

PCC cere informaţii detaliate despre instalaţiile care vor fi repornite

Acţionarul PCC SE a solicitat de asemenea prezentarea de către administratorul judiciar sau administratorul special al SC Oltchim SA a unui document care să evidenţieze următoarele - în legătură atât cu instalaţiile deja funcţionale, cât şi în legătură cu cele care urmează să devină funcţionale într-o perioadă scurtă de timp (Oxo-alcooli şi DOF): stadiul permiselor, autorizaţiilor, licenţelor şi oricăror alte documente (cu excepţia celor de mediu), necesare pentru funcţionarea instalaţiilor SC Oltchim SA, precum şi pentru participarea SC Oltchim SA pe piaţa internaţională; stadiul îndeplinirii obligaţiilor care incumbă SC Oltchim SA, rezultând din permise, autorizaţii, licenţe sau alte documente necesare pentru funcţionarea instalaţiilor (cu excepţia celor de mediu). Pentru evitarea oricărui dubiu, acest punct se referă doar la instalaţiile deja funcţionale ale SC Oltchim SA. Natura activităţii prestate de SC Oltchim SA necesită existenţa unei serii de diverse permise, autorizaţii sau licenţe, emise de instituţii naţionale sau internaţionale. Absenţa oricăror asemenea documente sau neconformitatea cu prevederile acestora conduc la imposibilitatea funcţionării instalaţiilor care fac obiectul acestor aprobări. În absenţa aprobărilor necesare, instalaţiile SC Oltchim SA care ar trebui repornite în scurt timp (Oxo-alcooli şi DOF) nu vor putea fi repornite, ceea ce va însemnă că investiţiile în instalaţiile respective au fost inutile. PCC SE cere, în plus, prezentarea de către administratorul judiciar sau administratorul special al SC Oltchim SA a unei situaţii care va evidenţia stadiul privind repornirea secţiilor de Oxo-alcooli şi DOF ale SC Oltchim SA. Documentul trebuie să menţioneze, fără a se limita la următoarele: sursele şi condiţiile de finanţare; prezentarea stadiului tehnic; capitalul de lucru; data estimată de repornire; dar şi estimarea impactului repornirii fiecăreia dintre secţiile de Oxo-alcooli şi DOF asupra parametrilor economico-financiari ai SC Oltchim SA. Conform diverselor surse media, SC Oltchim SA efectuează teste în vederea repornirii instalaţiilor de Oxo-alcooli şi intenţionează să repornească în curând şi secţia DOF. Compania PCC SE consideră că acţionarii trebuie să fie informaţi cu privire la stadiul în care se află acest proces de repornire a instalaţiilor sus-menţionate. Acţionarii trebuie, de asemenea, să fie informaţi cu privire la strategia avută în vedere în ceea ce priveşte repornirea acestor instalaţii, precum şi cu privire la impactul pe care această repornire îl va avea asupra contului de profit şi pierdere. PCC SE mai solicită prezentarea de către administratorul judiciar sau administratorul special al SC Oltchim SA a unei situaţii detaliate care va specifica gradul de
îndeplinire de către SC Oltchim SA a obligaţiilor de mediu rezultând din autorizaţiile integrate de mediu. SC Oltchim SA are diverse obligaţii de mediu, precum şi termene care trebuie respectate în vederea îndeplinirii acestor obligaţii, decurgând din autorizaţiile de mediu. Respectarea acestor obligaţii de către societate este esenţială, atât în vederea prestării activităţii de către societate, cât şi în cadrul procesului de reorganizare, întrucât orice investitor care va fi selectat să preia Oltchim SA va trebui să îşi asume aceste obligaţii de mediu.

Oltchim îşi va completa obiectul de activitate


La şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Oltchim SA din data de 10 octombrie 2014, tot la cererea PCC SE, se va mai prezenta de către administratorul judiciar sau administratorul special al societăţii o situaţie cu privire la stadiul plăţii salariilor către angajaţii SC Oltchim SA, inclusiv orice întârzieri la plată, precum şi stadiul plaţii salariilor compensatorii acordate sau care urmează să fie acordate angajaţilor concediaţi. Conform diverselor surse media, au loc periodic proteste, inclusiv greva foamei, organizate atât de către angajaţii SC Oltchim SA, cu privire la întârzierile la plata a salariilor datorate, cât şi de angajaţii concediaţi, cu privire la neplata salariilor compensatorii. Potrivit surselor media, prefectul judeţului Vâlcea, împreună cu diverşi miniştri ai actualului guvern au întâlniri cu angajaţii concediaţi, într-o încercare de a elimina riscul creării unor conflicte sociale
de amploare şi mai mare în judeţul Vâlcea. Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SC Oltchim SA din data de 10 octombrie 2014, convocată de administratorul judiciar - consorţiul alcătuit din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL -, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, va mai aproba completarea obiectului de activitate al SC Oltchim SA cu următoarele activităţi: Cultivarea altor plante din culturi nepermanente; Cultivarea plantelor pentru înmulţire; Fabricarea ambalajelor din lemn; Fabricarea de dispozitive, aparate şi instrumente medicale şi stomatologice; Repararea şi întreţinerea altor echipamente de transport; Lucrări de construcţii a căilor ferate de suprafaţă şi subterane; Lucrări de demolare a construcţiilor; Alte lucrări speciale de construcţii; Comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate şi, pe cale de consecinţă, modificarea art. 7 din actul constitutiv al societăţii. De asemenea, acţionarii SC Oltchim SA vor mai trebui să mandateze reprezentanţii consorţiului de administratori judiciari şi a administratorului special al societăţii pentru semnarea actului constitutiv al SC Oltchim SA în forma actualizată. În plus, va fi împuternicit administratorul special al societăţii pentru efectuarea formalităţilor necesare înregistrării hotărârii acţionarilor din data de 10 octombrie 2014 şi a actului constitutiv actualizat la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Persoana împuternicită va putea delega altor persoane mandatul său cu privire la îndeplinirea formalităţilor menţionate mai sus. La adunarea generală a acţionarilor sunt îndreptăţiţi să participe şi îşi pot exercita dreptul de vot numai acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor de la SC Oltchim SA la data de referinţă (30 septembrie 2014), personal, prin reprezentant (pe bază de procură specială) sau prin corespondenţă (pe bază de buletin de vot prin corespondenţă). Instituţiile de credit care prestează servicii de custodie pentru acţionarii societăţii pot participa şi vota în cadrul AGA, în baza unei procuri speciale semnată de acţionar, însoţită de o declaraţie pe propria răspundere dată de reprezentantul instituţiei de credit care a primit împuternicirea de reprezentare, prin procură specială, din care sa reiasă că prestează servicii de custodie pentru respectivul acţionar; instrucţiunile din procură sunt identice cu instrucţiunile din cadrul mesajului SWIFT primit de instituţia de credit pentru a vota în numele respectivului acţionar; procura specială este semnată de acţionar.

http://www.impactreal.ro/

ACTIONARUL PCC SA SI MAI IA SI ZBORUL,DUPA JIGODIA DE CERNEV IMPUTITUL,SA SE DUCA DREACULUI DE POLON

#27119 Re: Actionarul PCC cere planul de reorganizare a Oltchim de la statul roman

2014-10-03 07:28


Musafir

#27120 Re: Re: Actionarul PCC cere planul de reorganizare a Oltchim de la statul roman

2014-10-03 07:32

#27119: ACTIONARUL PCC SA SI MAI IA SI ZBORUL,DUPA JIGODIA DE CERNEV IMPUTITUL,SA SE DUCA DREACULUI DE POLON - Re: Actionarul PCC cere planul de reorganizare a Oltchim de la statul roman  

 EEEE..UITE CA ACUM SPECULEAZA GRESEALA NOASTRA SI IGNORANTA PROSTIEI, SPUNE CEEA CE TREBUIE REZOLVAT SI ARE DREPTATE, OARE DE CE ????

NOI STIM CE URMARESTE, INSA PUNE PROBLEMELE REALE ACUM IN AGEA...

CU O SINGURA EXCEPTIE, PCC A GRESIT LEGEA , O FOLOSESC PE CEA NOUA LEGEA 85/2014 , NU PE CEA CARE SE JUDECA OLTCHIM IN INSOLVENTA LEGEA 85/2006. BINE ASTA O POT CORECTA SI EI...

PICASSO NU MINTEEEEEEE,,,,

#27121 Re: Re: Re: Actionarul PCC cere planul de reorganizare a Oltchim de la statul roman

2014-10-03 07:51

#27120: - Re: Re: Actionarul PCC cere planul de reorganizare a Oltchim de la statul roman  

 PAI CE SA URMAREASCA,CEA CE SE STIA DE MAI BINE DE 2 ANI,SA IA PROPENUL,EL4 SI INCA UNA DIN SECTII,IAR RESTUL LA FIER VECHI,DA MAI MULTE STIE NEMERNICUL DE CERNEV CE URMARESTE POLONEZUL,CA S A DAT DE GOL TRADATORUL.


Musafir

#27122 Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014

2014-10-03 07:55


Musafir

#27123 Convocator completat.pdf

2014-10-03 07:58


Musafir

#27124 Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014

2014-10-03 08:01


Musafir

#27125 Clarificari ...

2014-10-03 08:44

#27105: -  

Din tuspatru parti a lumei se ridica-nalt pe ceruri,
Ca balauri din poveste, nouri negre plini de geruri
Soarele iubit s-ascunde, iar pe sub grozavii nori
Trece-un card de corbi iernatici prin vazduh croncanitori.


Ziua scade; iarna vine, vine pe crivat calare!
Vantul suiera prin hornuri raspandind infiorare.
Boii rag, caii rancheaza, cainii latra la un loc,
Omul, trist, cade pe ganduri si s-apropie de foc.

Sfarsit de toamna de Vasile Alecsandri