Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-04-01 18:35



Musafir

#2627

2013-04-01 18:41

A REUSIT ROIBU SA VA INCAIERE INTRE VOI. RUSINEEEE

Musafir

#2628 Re:

2013-04-01 18:43

#2627: -

paíi asa a supravietuit 20 de ani

realitatea

#2629 de retinut

2013-04-01 18:56

stiati ca acum cateva zile cand la sedinta de la victoria a zis cernev sa plece toti si sa ramana in sediu doar lideri de nuclee s-au votat salarile pt presedinte si vice dupa cum urmeaza;cernev 2000 ron,ghioca 1500 ron ,burdoaza 1500 ron ,sandu morcoasa 500 ron , sarpe ilie 500 ron .stiati? parca ziceau ca nu au nevoie de cotizati ei ca sunt platiti din productie
lafamilia

#2630 despre gunoaiele oltcim-ului

2013-04-01 18:57

Nu va mai certati fratilor virtual. Parerea mea este ca nici macar 10% din cati scriu nu sunt in fata pavilionului. Nu va mai ascundeti dupa o identitate falsa!Nu vreti sa renuntati la posturile calde care vi s-au oferit, si acum va este greu ca veti pleca acasa!! ati rabdat vreodata de foame sa vedeti cu este? Treceati in fiecare dimineata pe langa amaratii aia din GREVA FOAMEI si nici macar nu intorceati capul sa ii vedeti? Rusine!!!!! Au stat acolo ca voi sa va luati banii linistiti fara nici un fel de stres.
Domnule asa zis OCEALAN sa iti aduci aminte cand carai butoaiele cu toluen si bidoanele cu propilenglicol (antiger)!trebuia sa primesti decat un telefon de la d-ul Maiug.SA TRIMITA DNA-ul peste tine sa vada cum un simplu sofer plin de aur are acasa ce altul nu realiza in doua vieti.este valabil si pentru dumneata domnule Maiug!
mebru victoria

#2631 de stiut

2013-04-01 19:02

stiti cand a venit trasca sa ceara un ajutor pt o fata de la laborator a sarit cernev ca ars si ia zis ca nu da nici un ajutor din cotizati de ce? din aceasta cauza sa retras trasca si a mai luat cu el o multime de laborante bravo lui destept a vazut adevarul poate o sa il vedeti si voi dar o sa fie prea tarziu bafta
membru sindicat victoria

#2632 de stiut

2013-04-01 19:12

vreti sa credeti ca toti cei care au avut vreo obiectie impotriva lui cernev sau ghioca sau burdoaza vor fi trecuti pe liste vo spun eu dupa ce veti vedea o sami dati dreptate dar e prea tarziu acum tre sa dam jos cu ei din sindicat si sa punem oameni integri exemplu:radu electroliza 3, apian soda,si presedinte domn doctor bratu

Musafir

#2633 Pentru idiotul de la permanenta online al Victoriei-----ALAIN-----

2013-04-01 19:16

Pentru idiotul de la permanenta online al Victoriei-----ALAIN-----

SA vina SRI-ul sa-mi ia caii de la bicicletă ,noi murim de foame ,IDIOTULE!

Musafir

#2634

2013-04-01 19:16

DOCTORII AU DEPUS UN JURAMANT. PT CINE STIE!

Musafir

#2635 Re: de stiut

2013-04-01 19:20

#2632: membru sindicat victoria - de stiut

o sa fiti trecuti toti nu_ti fie frica- Nu scapa niciunul

lafamilia

#2636

2013-04-01 19:34

referitor la REAlitatea.Ai fost prost informat. sa faci prima data un calcul la numarul de membrii si apoi sa iti dai cu parerea. cine ti-a spus a vrut sa vada daca dai pa goarna. si bineinteles asa a fost. sunteti prea plini de voi jigodiilor!!!!!!!!!!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-04-01 19:44


membru victoria

#2638 de stiut

2013-04-01 19:48

ba da lai gasit pe ala de la El3 cu profesionala.



Musafir

#2639 DIN VIATAVALCII 2 APR,2013

2013-04-02 04:15

Delegaţia de sindicalişti şi lideri politici vâlceni a fost deturnată de la cererea sa de a se întâlni cu primul ministru, spre Varujan Vosganian; Delegaţia a fost tratată la mişto: Nu există nici un plan pentru salvarea Oltchim



Ministrul Economiei nu doreşte Arpechimul şi nici conversia datoriilor, este ocupat cu problemele mari ale ţării!

Solicitarea sindicaliştilor şi a liderilor politici vâlceni de a se întâlni cu primul ministrul Victor Ponta pentru a discuta problema Oltchim a fost deturnată către ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Astfel, ieri, la ora 15.00, parlamentarii vâlceni (nu toţi), preşedintele Ion Cîlea, prefectul Mircea Nadolu, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea şi reprezentanţii Sindicatului Liber Oltchim au fost chemaţi la Ministerul Economiei. Aici s-au întâlnit cu ministrul Varujan Vosganian. Pe surse am aflat că aproape pe tot parcursul discuţiei delegaţia vâlceană a fost luată la mişto, ca în final să se concluzioneze că Ministerul Economiei nu doreşte nici măcar conversia datoriilor AVAS în acţiuni, nici Rafinăria de la Piteşti, nici nu are un plan de salvare a Oltchim şi că vor avea loc disponibilizările anunţate şi discutate cu sindicatele de la Oltchim, dar nu cu cel reprezentativ, ci cu cel al lui Cernev, care are doar 200 de membri. Iată câteva replici ale ministrului Varujan Vosganian din discuţia cu delegaţia vâlceană, replici care spun tot despre intenţia statului şi a Guvernului USL vis-a-vis de combinatul chimic de la Vâlcea: „Nu înţeleg nimic! Vă opresc eu să vă întâlniţi cu Ponta? Eu îmi fac datoria faţă de ţară (datoria se referea la disponibilizări)! Voi nu vreţi să înţelegeţi, eu nu vin la Vâlcea de frică! Dumneavoastră culcaţi-vă pe stradă! (a fost replica dată celor de la Arpechim Piteşti, când l-au avertizat că ies şi se aşează pe autostrada Bucureşti-Piteşti)! Ministerul nu doreşte convertirea datoriilor AVAS în acţiuni! Administratorul Bălan a spus că a discutat cu sindicatele pe cine să trimită acasă (adică pe cine să disponibilizeze, dar preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, cel mai reprezentativ sindicat din combinat nu ştia nimic şi cu el nu discutase nimeni, ceea ce rezultă că decizia a fost luată cu Sindicatul Victoria şi cu liderul său Corneliu Cernev)! Nu am nici un fel de plăcere să vorbesc despre Oltchim! Nu am nici un interes să luăm Rafinăria! Să vedem cum o să vă petreceţi timpul în faţa Guvernului (a fost replica dată atunci când sindicatele au spus că vin să protesteze la Bucureşti)!”. Cam aşa a decurs discuţia delegaţiei vâlcene cu ministrul Varujan Vosganian. Vă lăsăm să trageţi singuri concluziile! Gabi Bercea

Musafir

#2641 Preluare Digi 24

2013-04-02 04:37

Unul dintre liderii sindicali de la Olchim, inginerul Mihai Diculoiu, le-a cerut celor 1.020 de salariaţi aflaţi pe listele de disponibilizări să nu semneze actele, susţinând că decizia de trimitere în şomaj este ilegală.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, hotărârea de disponibilizare a administratorului judiciar nu este conform legii, deoarece nu a fost elaborat planul de reorganizare a societăţii şi, în consecinţă, nu a fost aprobat de către Adunarea Generală a Creditorilor.
"Cer oamenilor să nu semneze preavizul şi niciun document privind disponibilizarea. Se încalcă Contractul Colectiv de Muncă şi Legea 62/2011 privind dialogul social. Această decizie de disponibilizare a administratorului judiciar nu respectă legea, nu a fost elaborat planul de reorganizare a societăţii şi nu a fost aprobat de către Adunarea Generală a Creditorilor. Decizia este ilegală", a declarat Mihai Diculoiu.
La rândul său, liderul sindicatului "Victoria", inginerul Corneliu Cernev, a confirmat că este vorba despre 1.020 de salariaţi care urmează să fie disponibilizaţi şi a spus că o ordonanţă pentru plata salariilor restante va intra în şedinţa de Guvern de miercuri.
"Salariile compensatorii se acordă conform contractelor colective de muncă. Angajaţii primesc 6, 12 sau 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime. Vom discuta timp de două săptămâni despre listele cu disponibilizări, acestea nu au fost făcute publice, dar există şi este vorba despre 1.020 de salariaţi din cadrul Oltchim care urmează să fie trimişi în şomaj. Ordonanţa pentru plata salariilor restante va intra în şedinţa de Guvern de miercuri", a declarat Cernev.
Conducerea combinatului Oltchim, administratorii judiciari şi preşedinţii sindicatelor s-au întâlnit, luni, cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, cu care au avut o discuţie privind perspectivele societăţii.
Tot ieri, salariaţii de la combinat au protestat în stradă, blocând la un moment dat DN 67, care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu. Aceştia au primit asigurări că vor încasa salariile restante până la jumătatea lunii aprilie.
TESA

#2642 Mai

2013-04-02 05:01

Care il cunoasteti pe individul Stanca Constantin (ca si cacofonia trage la el), sa-i spuneti sa nu mai abereze legat de salariile celor de la TESA de 4000 lei, ca bate campii intr-un mare hal! Dobitoci ca el ne fac noua, tuturor angajatilor Oltchim rau si le mai dau apa la moare prostilor de ziaristi care inghit tot, pe nemestecate! Uite-asa apar stiri la TV cum ca astia de la Oltchim iau o carca de bani si nu muncesc nimic! Mare BOU mai e individul ala!
Claudia Pirvoiu HotNews

#2643 pentru informarea I D I O T I L O R

2013-04-02 05:24

Pe langa raportul privind cauzele insolventei, va mai fi intocmit un raport suplimentar. "Nu am putut verifica nivelul 2 sau 3 de contracte. De exemplu la Arpechim sunt contracte cu 4 firme afiliate Oltchim sau firme ale salariatilor, ale SINDICATELOR (n.r. Liber?, Unirea?), ale SOFERULUI domnului Roibu (fostul director general). Aceste 4 firme au subcontractat cu 4.000 de persoaene fizice sau juridice. Trebuie verificate. Nu este ca si cum ai cauta acul in carul cu fan, ci ca si cum ai cauta acul in intregul sistem solar. Este extrem de complicat",
Oltchimist 13

#2644 uite cine cu cine

2013-04-02 05:27

HOTII striga HOTII adica Statie si Ocealan.
Iata cine conduce convoiul lui Diculoiu.
Cum bine se intelege, si Mihutescu, ca are salariu mic: 50 milioane lei.
oltchimist n

#2645 integratu'

2013-04-02 05:33

CINE VREA INTEGRATU SA IASA IN STRADA CU HOTII.
unul

#2646 despre prosti

2013-04-02 05:40

Chiar urmaream evenimentele si am avut impresia ca s-au tampit toti la Oltchim.
Acum am inteles. Pramatiile fac muta galagie ca sa acopere orice manifestare responsabila si inteligenta.

Trist este ca neinformatii din lipsa de timp se iau cu valul.

Oameni buni nu va lasati influentati de jigodii.

Citez: „firmele căpuşă care au produs o gaură la Oltchim de peste 101 milioane de euro. În anul 2006, cifra de de afaceri a Oltchim era de 2 miliarde lei, iar societatea avea 3.500 de clienţi cărora le vindea produsele. În mod paradoxal, erau extrem de vandabile. Vă dau un exemplu: poliolul este peste tot în viaţa noastră. Asta îţi asigură o anumită independenţă din punct de vedere al politicii de marketing. Adică poţi să determini tu trendul, nu să te sugă cumva alte persoane şi alte firme. În anul 2011, cifra de clienţi a Oltchim-ului se reduce la 1.400. Însă, practic doar 10 clienţi reprezintă 80% din cifra de afaceri."
altul

#2647 scriu si eu pentru cine vrea sa-l cunoasca pe integratu

2013-04-02 05:47

Oltchim-ul a ajuns în patru ani de zile să aibă pierderi de 101,5 milioane de euro. În ce constau aceste pierderi: unele produse se vindeau uneori şi cu 50% mai mici decât preţurile de cotaţie ale produselor chimice pe care le produce Oltchim. Oare de ce firme mari importante, cum este MFC Commodities din Austria, nu au fost luate în considerare? Oltchim lua bani sau mărfuri în avans de la furnizori, dar produsele nu se livrau la termen, se livrau cu întârzieri de o lună sau de şase luni. De ce nu s-au luat măsuri de executare silită? De ce nu s-au încetat contractele timp de patru ani de zile? Toate aceste firme au făcut afaceri cu Oltchim-ul până în 2012. Se făceau aceste contracte pentru că era profitabil să se facă acest contracte.
Aceasta este explicaţia, pentru că timp de patru ani de zile, Oltchim-ul, în loc să intre în insolvenţă, a continuat să existe, dându-ne impresia că funcţionează, că este o idee bună de afaceri, dar cu condiţia ca statul să acorde un ajutor de 400 milioane de euro. În data de 4 septembrie 2012, într-o notă de fundamentare pentru o şedinţă de consiliu de administraţie de la Oltchim, se spunea că Oltchim este în insolvenţă din 2009 şi, cu toate acestea, toate contractele cu firmele respective au fost continuate. Vă mai spun că s-au băgat 106 milioane de euro în Arpechim şi s-au pierdut 101 milioane de euro din aceste contracte cu firmele căpuşă. Nimeni din consiliul de administraţie şi din AGA nu a luat nici un fel de măsură pentru protejarea dreptului la marcă al Ramplast, care aparţine Oltchim. Ramplast este evident o marcă înregistrată, nu este o societate comercială, sunt produse care se fabrică exclusiv la Oltchim
Societatea Protectchim are şi partea de furnizare de materii prime şi partea de desfacere pentru Oltchim. La Protectchim, administratorii statutari sunt Constantin Roibu, Mihai Diculoiu şi Nicolae Enache.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-04-02 05:58


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-04-02 05:59


Sindicatul Victoria

#2650 Comunicat

2013-04-02 06:00

Dragi colegi,

Sindicatul Victoria, va comunica faptul ca prin actiunile din lunile precedente, si aici amintim:

- trei greve ale foamei;
- o actiune de stopare a executarii silita a intalatiei Arpechim;
- prin invitatia ministrului economiei a grevistilor foamei la Ministerul Economiei;
- la intalnirile cu administratorii judiciari si de asemenea la actiunile demonstrative din fata Pavilionului Administrativ Oltchim

am sustinut si sustinem urmatoarele:


- aducerea la zi a salariilor, tuturor salariatilor;
- repornirea de urgenta a combinatului la nivelul lunii august 2012 – adica 65% ;
- respectarea CCM;
- continuarea investitiilor la instalatiile din Oltchim si Arpechim.


=== IMPREUNA VOM REUSI ===


Ades, visand prea vesel
Ai desteptare trista…
Sa nu te rezemi omule
Decat pe ce rezista!