Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#19526 Valcea si Pitesti

2014-04-09 07:36

De ce va lasati manipulati de niste loaze ca Dumitru si Cernev ? Oare ati uitat ( ceea ce nu cred), cand tiganul de Cernev spunea pe toate posturile de televiziune pe unde aparea ca Oltchimul poate functiona foarte bine si fara Arpechim ? Javra de Dumitru , cand a vorbit la Curier Tv. a vorbit numai prosttii.El a mers acolo sa spuna despre Roibu, sa ia apararea betivului de Pirvu.Din tot ceea ce a spus a reiesit ca administratorii judiciari si Pirvu sunt cei care vor binele Oltchimului. Pana mai ieri(cand nu era Pirvu director) tipa ca sa plece Piperea cu ai lui. Acum ii este frica ca isi pierde prietenul de chefuri si de furtisaguri scaunul? De fapt nici nu stiu cat de mult ii pasa de Oltchim, el este angajat la OMV.Pe unde apare spune numai aberatii si prostii. Dumitru ,de cand este Pirvu director nu mai este de partea salariatilor(de fapt n-a fost niciodata).

Musafir

#19527 Re: dic

2014-04-09 07:44

PIROLIZA.

#19528

2014-04-09 08:09

De ce va lasati manipulati de niste loaze ca Dumitru si Cernev ? Oare ati uitat ( ceea ce nu cred), cand tiganul de Cernev spunea pe toate posturile de televiziune pe unde aparea ca Oltchimul poate functiona foarte bine si fara Arpechim ? Javra de Dumitru , cand a vorbit la Curier Tv. a vorbit numai prosttii.El a mers acolo sa spuna despre Roibu, sa ia apararea betivului de Pirvu.Din tot ceea ce a spus a reiesit ca administratorii judiciari si Pirvu sunt cei care vor binele Oltchimului. Pana mai ieri(cand nu era Pirvu director) tipa ca sa plece Piperea cu ai lui. Acum ii este frica ca isi pierde prietenul de chefuri si de furtisaguri scaunul? De fapt nici nu stiu cat de mult ii pasa de Oltchim, el este angajat la OMV.Pe unde apare spune numai aberatii si prostii. Dumitru ,de cand este Pirvu director nu mai este de partea salariatilor(de fapt n-a fost niciodata).

00000000000000000000000000

Dumitru avea planuri mari. cu Parvu director. avea baieti de nadejde in spate. care abia asteptau sa participe la demolarea combinatului. ghinionul lui a fost ca s-au prins baietii destepti ca incearca sa-i sara din schema.

--SI I-AU SCOS MARIONETA DIN POSTUL CHEIE--

vorbele lui despre pornirea combinatului. erau vorbe in vant pentru amagirea fraierilor.pentru ca la asta s-a priceput el cel mai bine. ne-a aburit si ne-a vandut de fiecare data. altfel de ce credeti ca inca mai figureaza pe statul de plata al OMV ?


Musafir

#19529 Rafinăria Arpechim va fi preluată de către stat de la Petrom

2014-04-09 08:39

http://media.rtv.net/image/201404/w620/arpechim_555555_50449500_17761000.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guvernul va prelua de la Petrom rafinăria Arpechim, cu tot cu obligaţiile de mediu de sute de milioane de euro, ca să o vândă la pachet cu Oltchim. Complexul Oltchim-Arpechim ar urma să fie oferit investitorilor exact în situaţia în care se află în momentul de faţă.


Ministerul Economiei şi Petrom s-ar fi înţeles pe transferul rafinăriei Arpechim Piteşti la stat, pe o sumă simbolică, iar Ordonanţa de Urgenţă ce ar legifera înţelegerea ar trebui să apară „azi-mâine”, au declarat, pentru ECONOMICA.NET, surse apropiate discuţiilor.

„Arpechim va trece la stat “as it is”(aşa cum e – n.r.) şi tot aşa va fi vândută viitorului cumpărator al Oltchim. Trece cu activ şi cu pasiv. Iar contractul pentru cumpărarea Oltchim va fi semnat concomitent cu contractul de vânzare al Arpechim”, au spus sursele.

Potrivit acestora, suma la care se va face transferul este simbolică. Nu suma ar fi importantă pentru cele două părţi, ci preluarea obligaţiilor de mediu, ce se ridică la circa 250 de milioane de euro. Petrom vrea să scape de aceste investiţii obligatorii, nici statul nu poate să le facă, aşa că acestea ar urma să cadă în sarcina viitorului proprietar al angrenajului Oltchim-Arpechim.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/rafinaria-arpechim-va-fi-preluata-de-catre-stat-de-la-petrom_137378.html#ixzz2yNP8Wzzg




Musafir

#19530 Şefime redusă cu scandal la Combinatul Oltchim

2014-04-09 08:45

http://www.indiscret.ro/articol-efime-redusa-cu-scandal-la-combinatul-oltchim


Din 21 de directori, rãmân șase

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_art_3051.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organigrama stufoasă a celor 21 de directori ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, a fost redusă la şase directori. Cu toate acestea, aproape 100 de angajaţi ai companiei au protestat, marţi, faţă de noile măsuri, nemulţumirea lor vizându-l mai ales pe Bogdan Nicolae Codruţ Stănescu, administratorul special, căruia, până la privatizare, i s-au dat şi prerogative de director general.
de Marielena Popa

Printr-o decizie a administratorilor judiciari ai Oltchim, luată şi la presiunile Ministerului Economiei, începând din 8 aprilie a.c., conducerea companiei ar trebui să fi asigurată de şase directori, în loc de 21. Astfel, administratorul special, Bogdan Stănescu, a primit prerogativele funcţiei de director general, în locul lui Marius Pârvu. Victor Avram, despre care s-a vehiculat informaţia că ar putea fi numit director general, a fost împuternicit pentru funcţia de director general adjunct, rămânând şi director de mentenanţă. Conform aceleiaşi decizii, Mihail Tălpăşanu ocupă funcţia de director de producţie, Alin Smeu, pe cea de director economic, Armand Spiru Ciobescu rămâne director comercial şi Dana Munteanu, director resurse umane.



Liderul Sindicatului Victoria: ”Mihai Stănescu a acaparat puterea în Oltchim”

Prezenţi, marţi dimineaţa, la Combinatul Oltchim, pentru a pune în aplicare decizia de restructurare a directorimii, Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei, Niculaie Bălan, administrator judiciar, şi Bogdan Stănescu, administrator special, au fost întâmpinaţi de protestele a circa 100 de salariaţi, majoritatea de la Sindicatul Victoria, condus de Corneliu Cernev. Acesta a declarat, pentru Indiscret în Oltenia, că oamenii sunt nemulţumiţi, mai cu seamă de faptul că lui Bogdan Stănescu i s-au dat şi prerogative de director general: „Protestăm pentru că nu suntem de acord cu ce vor să facă. Directorul Pârvu nu şi-a dat demisia, iar ei au mers pe o variantă care nu ne convine. Uşor, dar sigur, Bogdan Stănescu a acaparat puterea în Oltchim. Vine la două-trei săptămâni, habar nu are ce se întâmplă pe aici! Stă la Bucureşti şi de acolo cere teancuri de documente. Toţi muncesc să le scaneze şi să i le trimită lui. Noi avem nevoie de un director perezent şi implicat, nu de unul ca Stănescu”, susţine preşedintele SindicatuluiVictoria. Acesta susţine că Stănescu şi-a pus, într-o funcţie importantă, o protejată cu apucături despotice: „Bogdan Stănescu şi-a adus aici pupăza şi a pus-o directoare la resurse umane. Asta taie şi spânzură, terorizând întreg combinatul”. Potrivit lui Cernev, protestatarii au solicitat amânarea pentru 24 de ore a noii decizii: ”Am cerut ca în 24 de ore să nu se ia nicio măsură. Mâine vom merge la ministrul economiei pentru a discuta această chestiune”.



Combinatul, prea-plin de şefime

12 directori de divizie, şase directori de direcţie, un director general adjunct tehnic producţie, un director general adjunct operaţiuni şi directorul general. Aceasta a fost, în condiţii de insolvenţă, organigrama stufoasă a conducerii combinatului muribund, care în cele mai bune vremuri nu avea mai mult de 14 directori. Toţi cei 21 au beneficiat de salarii care, în majoritatea cazurilor, depăşeau 100.000 de lei vechi lunar, maşină la scară, secretară, cheltuieli de protocol şi alte avantaje ale funcţiei. Şi mulţi au ocupat aceste funcţii, pe criteriile competenţei... politice, deşi administratorii judiciari, RomInsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, au clamat în permanenţă un management efficient, cu reducerea drastică a cheltuielilor păguboase. Cu ocazia vizitei din 1 aprilie, la combinat, ministrul economiei, Constantin Niţă, declara că se va pune capăt acestei situaţii: „Săptămâna viitoare vom finaliza organigrama, pe care o vom pune în aplicare” , a răspuns Niţă, întrebat dacă şi când vor fi restructuraţi cei 21 de directori.



Păreri diferite ale sindicatelor

Nu toţi sindicaliştii sunt însă de acord cu protestul SindicatuluiVictoria. Ionel Vâlcea, vicepreşedintele CNS Cartel Alfa, susţine că decizia administratorului judiciar şi a Ministerului Economiei trebuie respectată. ”Noi nu ne-am alăturat acestui protest, iar eu consider că această decizie de restructurare a directorilor este salutară. Înţeleg că acolo au protestat vreo 30-40 de oameni de la SindicatulVictoria, care nu este reprezentativ, şi nişte susţinători ai directorului Pârvu. Noul ministru al economiei trebuie lăsat să lucreze şi eu am încredere în el. Din discuţiile pe care le-am avut recent la Ministerul Economiei, am văzut că se caută într-adevăr soluţii pentru Oltchim. Una dintre ele este să se găsească rapid 15 milioane de euro pentru finanţarea companiei”.



A treia tentativă de privatizare, la începutul lunii mai

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă de la începutul anului 2013, va fi scos din nou la vânzare, a treia oară, la începutul lunii mai. Cea de-a doua tentativă de privatizare a eşuat după ce niciun investitor nu a depus oferte angajante până la termenul limită de 28 martie a.c., deşi patru companii au cumpărat caietul de sarcini. În aceste condiţii, administratorii judiciari, RomInsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, au anunţat prelungirea cu 45 de zile, începând din 1 aprilie, a perioadei pentru depunerea acestor oferte, motivând că o parte a investitorilor, interesată de funcţionarea în sistem integrat a Combinatului Oltchim cu Rafinăria Arpechim, a solicitat un nou termen de 30 de zile. Compania are 2.300 de salariaţi şi funcţionează la circa 20% din capacitate.

PIROLIZA.
Musafir

#19531 Re: Şefime redusă cu scandal la Combinatul Oltchim

2014-04-09 09:07

#19530: - Şefime redusă cu scandal la Combinatul Oltchim

De ce va lasati manipulati de niste loaze ca Dumitru si Cernev ? Oare ati uitat ( ceea ce nu cred), cand tiganul de Cernev spunea pe toate posturile de televiziune pe unde aparea ca Oltchimul poate functiona foarte bine si fara Arpechim ? Javra de Dumitru , cand a vorbit la Curier Tv. a vorbit numai prosttii.El a mers acolo sa spuna despre Roibu, sa ia apararea betivului de Pirvu.Din tot ceea ce a spus a reiesit ca administratorii judiciari si Pirvu sunt cei care vor binele Oltchimului. Pana mai ieri(cand nu era Pirvu director) tipa ca sa plece Piperea cu ai lui. Acum ii este frica ca isi pierde prietenul de chefuri si de furtisaguri scaunul? De fapt nici nu stiu cat de mult ii pasa de Oltchim, el este angajat la OMV.Pe unde apare spune numai aberatii si prostii. Dumitru ,de cand este Pirvu director nu mai este de partea salariatilor(de fapt n-a fost niciodata).

00000000000000000000000000

Dumitru avea planuri mari. cu Parvu director. avea baieti de nadejde in spate. care abia asteptau sa participe la demolarea combinatului. ghinionul lui a fost ca s-au prins baietii destepti ca incearca sa-i sara din schema.

--SI I-AU SCOS MARIONETA DIN POSTUL CHEIE--

vorbele lui despre pornirea combinatului. erau vorbe in vant pentru amagirea fraierilor.pentru ca la asta s-a priceput el cel mai bine. ne-a aburit si ne-a vandut de fiecare data. altfel de ce credeti ca inca mai figureaza pe statul de plata al OMV ?


Musafir

#19532 Pe cand si schimbarea liderilor de sindicat?!

2014-04-09 09:37

Odata cu schimbarile din conducerea OLTCHIM-ului ar trebui facute schimbari si la nivelul sindicatelor.
Sunt prea multi lideri de sindicat, unul singur ar fi suficient. Actualii lideri de sindicat, Cernev, Diculoiu si Dumitru sunt compromisi datorita implicarii lor in diverse grupuri de interese. Diculoiu cu Roibu + implicare in politica, Cernev si Dumitru interese politice si de grup (cu Pirvu director general, Cernev director de productie si Dumitru omul din umbra).
Ei nu mai pot reprezenta interesele salariatilor.
Spectacolul penibil pe care cei trei il fac (din interes, bineinteles) trebuie sa inceteze!
Afara cu Cernev! Afara cu Diculoiu! Afara cu Dumitru!

Musafir

#19533 Treziti-va!!!!!!!

2014-04-09 09:49

Dumitru spunea ieri la televizor ca nu sunt de fapt 21 de directori, sunt numai 9. Pana sa fie ,,Celentano'' director ,tipa sus si tare ca trebuie redus numarul de directori , trebuie sa plece Piperea , ca Cernev nu trebuie ascultat .Acum s-au unit toti ca sa nu fie dat jos inaptul si betivul de Parvu. Vezi doamne este singurul care poate privatiza Oltchimul. Ce a facut Parvu, si-a luat sofer personal in contextul in care Oltchimul este in insolventa si oamenii sunt platiti asa cum sunt si nu mai au siguranta locului de munca.Buldoaga de Buduna se plimba cu masina Oltchimului . Cateii de la Pitesti ( C-tin. Boboc, A. Udroiu , P.Augustina -secretara care cica este caz social si vine cu mercedesul la serviciu - si altii ) doar latra ca sa fie tinut Parvu director si in rest taie frunza la caini. Treziti-va oameni buni si nu mai credeti tot ce vi se spune de catre Dumitru si Parvu .Ramanem fara locuri de munca ,daca n-am ramas deja. Sa vina oameni competenti ,profesionisti in petrochimie.Parvu este un ratat si profesional si ca om.

Musafir

#19534 Re: Treziti-va!!!!!!!

2014-04-09 09:55

#19533: - Treziti-va!!!!!!!

"Parvu este un ratat si profesional si ca om." Adevarul asta este!!!


Musafir

#19535 Re: Rafinăria Arpechim va fi preluată de către stat de la Petrom

2014-04-09 10:27

#19529: - Rafinăria Arpechim va fi preluată de către stat de la Petrom 

 .........trebuie sa apara " azi-maine".........termen foarte clar si exact !!!!!!!!!!!!!


Musafir

#19536 Re: Re: Rafinăria Arpechim va fi preluată de către stat de la Petrom

2014-04-09 10:46

#19535: - Re: Rafinăria Arpechim va fi preluată de către stat de la Petrom

Si iar platim pentru porcariile lui Nastase si a porcurorului Ponta!


Musafir

#19537 Re: Re: Şefime redusă cu scandal la Combinatul Oltchim

2014-04-09 10:57

#19531: PIROLIZA. - Re: Şefime redusă cu scandal la Combinatul Oltchim

Păreri diferite ale sindicatelor

Nu toţi sindicaliştii sunt însă de acord cu protestul SindicatuluiVictoria. Ionel Vâlcea, vicepreşedintele CNS Cartel Alfa, susţine că decizia administratorului judiciar şi a Ministerului Economiei trebuie respectată. ”Noi nu ne-am alăturat acestui protest, iar eu consider că această decizie de restructurare a directorilor este salutară. Înţeleg că acolo au protestat vreo 30-40 de oameni de la SindicatulVictoria, care nu este reprezentativ, şi nişte susţinători ai directorului Pârvu. Noul ministru al economiei trebuie lăsat să lucreze şi eu am încredere în el. Din discuţiile pe care le-am avut recent la Ministerul Economiei, am văzut că se caută într-adevăr soluţii pentru Oltchim. Una dintre ele este să se găsească rapid 15 milioane de euro pentru finanţarea companiei”.

 

 

===========================================

 

 

Noi?

pai sa ne explice lideru vincea cit de reprezentativ este el si pe cine reprezinta.

Cum si-a batut joc de cei din menchim si cum ii spala sosetele lui diculoiu si lu roibu

si nene vincea sa sti ca victoria nu a protestat impotriva reducerii organigramei de-aia spun ca esti un mare bou.a protestat pentru prezenta lui mardare lui spiru.

esti un jegos ordinar care alaturi de popescu vati batut joc de oameni aia

spune mai bine ca ai tras sfori la minister tu in calitate de jegos al acestuui oras ca doar doar revine roibu

 

oltchimel

#19538 Bravo Cernev si Dumitru !

2014-04-09 11:27

Pentru a nu stiu cata oara se vede cine lupta pentru acest combinat ! Cernev si Dumitru chiar se zbat sa se faca aceasta privatizare.Nu conteaza ce parere aveti voi cei care stati pititi prin sectii, dar sa stiti ca acesti oameni ,din sindicatele celor doi, au facut ceva ca sa se vada la autoritati ca se zbat si le pasa.Sa stiti ca au pus benzina din banii lor au facut foamea pana au ajuns din nou la Pitesti numai ca sa se faca auziti.Voi LICHELELE ati stat la doi pasi de pavilion fara sa ii sprijiniti si comentati acum aici de cei doi oameni.
RUSINE SA VA FIE !

Musafir

#19539

2014-04-09 11:35

Bravo budunico
caCernev si caGAOCEL si caMARCELA

#19540 Re: Bravo Cernev si Dumitru !

2014-04-09 11:40

#19538: oltchimel - Bravo Cernev si Dumitru !

un singur lucru bun a reusit caCernev sa faca in toata aceasta perioada: desi a facut-o foarte rar, A MAI SI TACUT!

Dumitru nu a facut nimic. Era la sprit cu fratele Parvu!

Iar tu, oltchimel, sa te duci langa actionarii care nu au adus capital de lucru, ca de aia nu functioneaza Oltchimul. Iar daca cei de la ascunzesti fac foamea, sa se apuce de agricultura, rapid. Oltchimul intra in FALIMENT! Dupa 1 iunie, daca nu vine vre-un pechinez ceva...

M. P

#19541 Re: Bravo Cernev si Dumitru !

2014-04-09 11:42

#19538: oltchimel - Bravo Cernev si Dumitru !

Sunt de aceeasi parere !!!!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#19542

2014-04-09 11:42

noi vrem sa revina domnul roibu sa refaca sectia transporturi ca sa fac si eu plinu la masina si sa numi mai repar masina pe bani mei.domnule roibu noi va asteptam
mihutescu

#19543

2014-04-09 11:46

si noi va asteptam domnu roibu ca ne taie astia salarile de sef
oltchimel

#19544 Re: Re: Bravo Cernev si Dumitru !

2014-04-09 11:47

#19540: caCernev si caGAOCEL si caMARCELA - Re: Bravo Cernev si Dumitru !

VEDETI !!! AU SI APARUT LICHELELE CU ALE LOR COMENTARII.

Tu undei ai fost ma ieri??? Ca nu te-am vazut la stiri.Eu la stiri am vazut cum cativa angajati maxim 100 vor ca privatizarea sa se faca....tu ce vrei???

ics

#19545 Re:

2014-04-09 11:49

#19543: mihutescu -

sa le taie ca prea le au mari , la cat muncesc.......


Musafir

#19546

2014-04-09 11:51

el vrea sa revina roibu asa lea ordonat diculoiiu si sa ramina stanescu si cu mardare specialist
igrec

#19547

2014-04-09 11:55

cred ca astia se pregatesc de o teapa.
cred ca nu se vrea privatizare.
trei sectii in administrarea cui trebuie si la revedere.

Musafir

#19548 ciocul mic musafirule,caDICULOIU cu FOTA le au dat clasa CERNOBILILOR

2014-04-09 13:00

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-04-09 13:04


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-04-09 13:10