Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

MARIAN

#1526 dedicatie pentru EMIL GHIOCA

2013-03-02 19:43

EMILE NU MAI INJURA FOSTUL DIRECTOR GENERAL,CA SUB CONDUCEREA LUI AI REUSIT SA FURI SI SA EXCROCHEZI PROFESIONIST.SUB CONDUCEREA ACTUALILOR NU AI MAI AVUT CE SI TI-A RAMAS PUPATUL IN CUR.

CATI MEMBRI DE SINDICAT AI ADUS DIN SECTIA DE UNDE AI VENIT (doar 3)

LA CATE PARTIDE POLITICE AI FOST PANA ACUM (nu uita intalnirile PDL-iste din merii de la Bujoreni)
mi-e sila

#1527 astept atitudine

2013-03-02 19:58

Fratilor: daca este adevarat zvonul ca veti intra in somaj tehnic, voi realizati ce inseamna asta? Va trimit acasa pentru a-si pune in practica planul diabolic linistiti; nu veti mai fi acolo sa-i incurcati. Nu plecati acasa linistiti ca va veti mai gasi locurile de munca, s-ar putea sa aveti o mare surpriza neplacuta. Va spun inca o data: nu stiti ce inseamna sa ramaneti someri (nu gasiti loc de munca; daca aveti noroc sa gasiti unul nu aveti pregatirea necesara, asta implica diferite cursuri platite). Luati atitudine odata si strangeti randurile alaturi de oameni responsabili ca cei care au tinut un oras intreg, asa cum ati facut in cei 21 ani: voi (muncitorii) cu vechea conducere. Noi cei din afara Oltchimului suntem cu voi, dar voi trebuie sa dati tonul ACUM PANA NU E PREA TARZIU. Treaba voastra nu e sa-l aparati sau sa-l acuzati pe Roibu, ci sa-l sustineti in salvarea Oltchimului pentru ca stie ce spune.
buticarul

#1528 Doarme un intrg oras

2013-03-02 21:21

Domnule CALEA

Orasul a inceput sa moara.Toti particularii care mai aveau o afacere prin oras au inceput sa aibe probleme datorita starii in care ai adus economia judetului.Pupal si pe anonimul primar Francu care ca si seful lui de partid Cacarau doarme.
Cetateni ai acestui oras ar trebui luata o hotarare radicala si ar trebui avertizati actualii politicize (fosti activisti marcanti ai PCR) ca nu sunt singuri iar noi nu suntem zdrente asa cum ne considera ei.
mileniul 3

#1529 Imagini din viitor

2013-03-02 21:37

Imaginati-va intoarcerea lui Roibu:
-Cernev in stilul natural rasei lui ,intra in somaj si dispare.
-Ghioca zdreanta transporturilor pleaca in neant ca nu-l angajeaza nimeni.Oricum traieste bine merci ca si Cernev din spagile PCC-ului
-Burdoaza o sa linga palma faraonului fiind din aceeasi localitate cu el.
-familia Spiru se reintoarce la nasul lor si vinde pufuleti iar odata la 4 ani lipeste afise.
-familia Coclet aprinde focul la cazanele CET-ului
-Balan ramane cu titlul cumparat de managerul anului 2012
-mancatorii de rahat din aprovizionare,desfacere si marketing au inca odata ocazia sa-si prezinte pilele cu care au venit si sa se duca dracu.
-tradatorii muncitorilor din electroliza 3 si 4 impreuna cu cei din propen;polioli;var sa-si caute alt loc de munca.
-sutele de contabili din pavilion sa socoteasca maririle de salarii facute de politruci
-Serviciul 'personal' sa fie dezmembrat asa cum a facut si sindicatul Victoria pentru tacerea pe care o are la desconspirarea celor cu salarii marite si a numarului de noi angajati.
ingerul pazitor

#1530 noapte buna

2013-03-03 07:23

stati linistiti ,lasati parlamentarii sa lucreze in pace ca veti ajunge direct in somaj fara via somaj tehnic ,locuri de munca nu sunt dar totul va fi bine .
ziaristul

#1531 din politica muriti

2013-03-03 07:36

Halal conducere Oltchim:
Director general adjunct financiar adus de la ghiseul bancii si din cresterea copilului!!!.Intamplator sotia directorului comercial.
Director comercial adus de la vanzari macaroane si bere.Lider PNL
Director personal adus de la termoficare (apa calda pe tevi)spionul managerului.
Director achizitii sotie de director personal.O simpla coincidenta.Este cel ce cumpara toata gama de produse si unde se fac adevaratele afaceri.
Director mediu um anonin inginer de crematoriu dar membru PNL
Director mentenanta parintele falimentului Mentchim
Managerul general mana dreapta a tovarasului Calea.

OLTCHIMISTILOR VA MERITATI SOARTA !!!!!
viitor somer de oltchim

#1532 mincinosilor

2013-03-03 07:46

Unde sunteti voi CERNEV;BURDOAZA si GHIOCA cei care promiteti stabilitatea locurilor de munca dupa care ne vindeti la bucata.
RUSINE sa va fie pentru ceea ce faceti si rusine sa le fie la cei ce va sustin.
george

#1533 TRADATORILOR

2013-03-03 07:57

Jos cu tradatorii CERNEV;GHIOCA;BURDOAZA;ILINESCU;MATULESCU;TRASCA @Co

JOS CU CONDUCEREA NUMITA POLITIC

PLECATI ACASA !!!
EU

#1534

2013-03-03 08:21

Salariați din Oltchim !

Strângeți rândurile și mâine dimineață ieșiți toți cei 3200 ,în fața Pavilionului.
Nu mai lăsați să treacă nicio zi, fiindcă trece viitorul vostru și-al copiilor voștri; regretele ulterioare vor fi tardive.
Nu uitați ! Unire = Putere.
În al 12-lea ceas faceți ce se mai poate face și salvați-vă!
Vă doresc succes !
Et moi ...

#1535 NU NOI TREBUIE SA PLECAM IN SOMAJ; NOI TREBUIE SA-I DEMITEM PE EI!

2013-03-03 09:56

FIECARE DINTRE NOI TREBUIE SA INTELEAGA UN LUCRU SIMPLU:
- PENTRU EI, FIECARE DINTRE NOI, ESTE UN NIMIC;
- IMPREUNA SUNTEM O FORTA!

NOI SUNTEM AICI DE 47 DE ANI, DIN ANUL 1966.
COMBINATUL ESTE VIATA NOASTRA SI A COPIILOR NOSTRI.
EI SUNT AICI DE 6 LUNI, MERCENARI PUSI IN SLUJBA CELOR CARE VOR SA DISTRUGA COMBINATUL SI VIATA NOASTRA.

DE CE SA PLECAM NOI?
SA PLECE EI!

SA VINA CEI CARE POT SA REDEA OLTCHIMULUI MARETIA SI PUTEREA AVUTA INAINTE DE "marea revolutie" DIN SEPTEMBRIE 2012!

nostalgic

#1536 somnul de veci

2013-03-03 10:46

lasatil pe roman sa doarma ,doarme de 23 de ani perioada in ca re s-a vandut toata economia Romaniei ,nu o vazut nu a auzit nimic in aceasta perioada .Cand se va trezi va fi foarte tarziu . Nimeni nu a raspuns pentru ce s-a vandut din aceasta tara stam sil plangem pe boierul Nastase ca face 9 luni de puscarie ,pardon statiune fara libertate .Daca ne trezeam din somn puscariile erau pline de politicienii corupti nu de gainari (cei care au futat o gaina ).dar sa priceapa si gainarii ca justitia nu judeca decat furturile mici pentru care dau pedespe mari . in final furati mult ca politicienii si nu faceti puscarie .


Musafir

#1537 BETIVUL

2013-03-03 11:04

se intreaba cineva ce vor face copii nostri sau nepotii pentru ca Romania va deveni o tara de desfacere fara pic de economie .din patru in patru ani cersetorii vin sa ne ceara votul cu promisiuni pe care nici ei nu le cred dupa care ne uita .
TREZESTETE ROMANE .
torta

#1538 UNIRE

2013-03-03 11:05

Haideti sa ne unim si sa cerem schimbarea actualei conduceri.
Numai impreuna putem arata Bucurestiului ca suntem o forta.
Sa terminam cu conducerile politice si familiile mafiote.
b1 tv

#1539

2013-03-03 11:53

UNITATE asta trebuie sa ne caracterizeze acum pe cei din Oltchim sa lasam deoparta ura si dezbinarea,nu rezolvam nimic dezbinati iar oameni mari sant cei ce pot ierta,cei care au gresit o sa piara pe rusinea lor.Uitativa ce este acum in tara numai minciuna si ipotenta oameni care vor sa mai faca ceva sant denigrati si marginalizati, asa procedeaza oameni incapabili si prosti, ma intreb va fost rau 21 de ani si va este bine acum? Uitati in ce hal au adus combinatul in 6 luni cu guvernare politica, CHIMIA nu se face cu lozinci si servialism politic nici pe vremea lui CEAUSESCU nu afost o conducere mai proasta. ASA A VENIT TIMPUL SA VA TREZITI
CROCODILU

#1540

2013-03-03 12:07

Cum si-a bagat coada politicul in combinat sa dus dracu tot ca in toata tara.NU MAI FITI ATAT DE PROSTI DESTEPTAREAAAAAAAAAAAA

Musafir

#1541 desteptarea

2013-03-03 12:58

toata tara este in aceasta situatie nu nunumai pitestiul sau rm valcea
chimistul

#1542 gutu-te-n tag Zarembo!!!!!!!

2013-03-03 15:49

Este Duminica si ma gndesc sa mai scriu ceva despre mitomanii si limbincuristii din" Sindicatul Victoria Caldararilor pupatori in cur (limbincuristi)". Tuciurii Caldarari , ca daca e unul mai alb,sigur si acela are mustata ca sa nu iasa din tiparul si specificul Tribului Apas,tin mortis sa ajunga Oltchimul pe mana PCC, sa poata si ei sa-si angajeze satra. Ghici, ghicitoarea mea? Cine îşi doreşte cu ardoare să devină director general la Oltchim şi e în stare să lustruiască toţi pantofii guvernamentali pentru asta? Nimeni altul decât liderul de carton al sindicatului Victoria din cadrul Oltchim, Corneliu Cernev. Această marionetă visează cu ochii deschişi să conducă Oltchim sau, mă rog, ce a mai rămas din el. Problema n-ar fi că Cernev visează, ci că unii îl şi încurajează în inepţiile pe care le debitează. Ingineraşul second-hand Cernev se crede acum pe cai mari, mai ales că el controlează câteva sute de angajaţi de la Oltchim, disperaţi că nu şi-au mai primit salariile şi cu spectrul şomajului deasupra capului. Să-ţi fie ruşine, Corneliu Cernev, că te foloseşti în acest mod josnic de disperarea oamenilor! În laboratoarele guvernamentale, se pregătesc mai multe scenarii în ceea ce priveşte soarta Oltchim şi toate sunt nefavorabile oamenilor de acolo. Din câte se vede, există un scenariu foarte bine pus la punct pentru ca Oltchim să ajungă pe mâinile PCC. Cernev este doar o unealtă în mâna celor care fac jocurile cu adevărat pentru ca Oltchim-ul să ajungă fie la PCC, fie la fier vechi. Aşa că, n-ar trebui să ne mai mire nimic. Apropo de Putere, oare de ce păstrează tăcerea, în cazul Oltchim, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican? Doar este un politician de forţă, cu puternice conecţii în high-life-ul bucureştean, acolo unde ni se decide soarta? Îl ştim pe Cristian Buican ca un politician uns cu toate alifiile, care nu se ascunde după perdele de fum. Dar de ce tace?

Unul

#1543 Da

2013-03-03 17:09

Buican tace, pt ca a fost, este si va fi o cutra de om, un adevarat politician mai exact, tipologia jegului uman. De cernev ce sa mai zic, un tigan ordinar, care a venit cu aberatia cat el de mare de a NU plati salariile celor ce figureaza ca TESA, in favoarea muncitorilor, care oricum 85% din ei nu lucreaza (nu din vina lor, de altfel). Ce sa ii ceri unui limbric tuciuriu?! Tare mi-e teama pt ei, ca va veni ziua cand vor fi "cocosati" cu vreo bata pe spinare de oamenii revoltati.

Gerula

#1544 Mileniul 3, imagini din viitor

2013-03-03 17:11

Sulica, pomeneai de sutele de contabili din pavilion; sa vii tu ma sulea, sa ii numeri! Imbecilule, mai mult de 130 de persoane nu sunt in pavilion, cu directori, secretare si femei de serviciu, ma boule!
EU

#1545 Re: desteptarea

2013-03-03 18:48

#1541: - desteptarea

Da , dar acum este vorba de Oltchim și de undeva trebuie să înceapă o nouă  Revoluție ; nu se mai poate așa.

 

UNITATE  !  UNITATE   !  UNITATE !

SALVATI OLTCHIM

#1546 MANIFEST PENTRU SALVAREA OLTCHIM

2013-03-03 20:05

Dragi colegi, salariati ai OLTCHIM S.A.,

A sosit momentul sa invatam sa spunem NU guvernului ostil, conducerii politizate, sindicatelor aservite actualei conduceri, promisiunilor desarte si incompetentei.

Sa ne unim fortele pentru a protesta si a ne cere dreptul la munca, pentru a ne salva locurile noastre de munca si pentru viitorul copiilor nostri!

Guverul si conducerea politica impusa la OLTCHIM nu au gasit nici o solutie viabila pentru o repornire reala a combinatului si pentru plata salariilor restante. Toate demersurile intreprinse de noua conducere sunt doar praf in ochi, o abureala continua pentru a-si indeplini mandatul politic dat: pastrarea linistii sociale. Rezultatul acestor demersuri – INSOLVENTA OLTCHIM.
Au fost amanate in mod repetat, atat termenul de pornire a combinatului la 60% din capacitate cat si cel pentru plata salariilor restante, cu un singur scop: ca noi, angajatii OLTCHIM, sa inghitim minciunile si promisiunile lor. Motivul – nu exista solutii. Cu o productie de 6-7% si cu pierderi lunare de peste 10 milioane de EURO nu poate fi redresat OLTCHIM.
Fara infuzia de capital promisa productia nu poate fi sustinuta.
De ce nu mai vorbeste nimeni despre conversia datoriilor OLTCHIM catre AVAS, ELECTRICA, banci, cfeditori privati in actiuni?
De ce se vorbeste tot mai des de restructurare, de modificarea contractului colectiv de munca, de insolventa, de faliment, de somaj tehnic sau de disponibilizari colective in cadrul procesului declansat de insolvanta (fara salarii compensatorii sau daca sunt sunt la nivel de praf in ochii nostri)?
De ce s-au facut angajari si majorari de salarii incepand cu luna septembrie 2012?
De ce s-au folosit traficul de influenta si mita (bani, spatii de locuit in caminele de nefamilisti ale OLTCHIM, functii (unele inventate ad hoc) pentru dezbinarea noastra?
De ce?
Fara mijloacele financiare puse la dispozitia OLTCHIM pentru capitalul de lucru necesar restartarii OLTCHIM la peste 60% din capacitatea de productie de catre guvern sau de grupurile de investitori privati, predispuse la acest lucru, suntem “morti si ingropati”.
Nu cerem nimic mai mult decat respectarea promisiunilor facute, respectiv capital de lucru si plata restantelor salariale (lichidare luna decembrie 2012, avans luna ianuarie 2013, banii opriti pe statele de plata ca CAR, garantii materiale – bani deturnati de actuala conducere).

FIECARE DINTRE NOI TREBUIE SA INTELEAGA UN LUCRU SIMPLU:
- PENTRU EI, FIECARE DINTRE NOI, ESTE UN NIMIC;
- IMPREUNA SUNTEM O FORTA!
NOI SUNTEM AICI DE 47 DE ANI, DIN ANUL 1966.
COMBINATUL ESTE VIATA NOASTRA SI A COPIILOR NOSTRI.
EI SUNT AICI DE 6 LUNI, MERCENARI PUSI IN SLUJBA CELOR CARE VOR SA DISTRUGA COMBINATUL SI VIATA NOASTRA.
DE CE SA PLECAM NOI?
SA PLECE EI!
SA VINA CEI CARE POT SA REDEA OLTCHIMULUI MARETIA SI PUTEREA AVUTA INAINTE DE "marea revolutie" DIN SEPTEMBRIE 2012!

Va invitam sa nu mai pierdem timpul; sa declansam protestul in strada cu toata forta celor 3.300 de salariati!
Numai asa vom putea atrage atentia factorilor responsabili si guvernului.
Sa ne unim fortele TOTI SALARIATII OLTCHIM – indiferent de culoarea sindicala sau politica!!!!
Sa ne unim pentru revendicarea drepturilor noastre!!!!
Sa ne unim pentru viitorul nostru si al familiilor noastre!!!!

NE INTALNIM CU TOTII, IN DATA DE 04.03.2012, IN FATA PAVILIONULUI ADMINISTRATIV !

electron

#1547 ora mitingului din 04.03.2013?

2013-03-03 21:02

La ce ora va avea loc mitingul din fata pavilionului?
EU

#1548 Re: MANIFEST PENTRU SALVAREA OLTCHIM

2013-03-03 21:03

#1546: SALVATI OLTCHIM - MANIFEST PENTRU SALVAREA OLTCHIM

Dacă mâine  începeți protestul de o asemenea amploare, veți deveni  EROII  țării. După voi,  se va ridica și restul țării ; este nevoie doar de o scânteie.

Și așa nu mai avem nimic de pierdut ( vorbesc de toți românii ) , cel puțin să ne retragem cu demnitate.

adevarul ... nu truth

#1549 electron #1547 ora mitingului din 04.03.2013?

2013-03-03 21:10

Cu cat mai repede cu atat mai bine!

CRED CA ORA 9 ESTE REZONABILA!
DECI: NE INTALNIM CU TOTII, IN DATA DE 04.03.2012, ORA 9 IN FATA PAVILIONULUI ADMINISTRATIV !

EU

#1550 Vozganian„ are soluții ” de redresare

2013-03-03 22:38

Varujan Vosganian: "Oltchim este privatizabil, chiar dacă FMI este foarte sceptic"


PS Vă rog să nu uitați să întrebați conducerea, dacă-i adevărat că zilele trecute un om de afaceri a vrut să plătească marfă în avans ( în val de 50 mil, euro ) dar a fost refuzat.




4









03 Mar 2013 - 11:37



Varujan Vosganian: "Oltchim este privatizabil, chiar dacă FMI este foarte sceptic"Karina Knapek/Intact Images

Varujan Vosganian: "Oltchim este privatizabil, chiar dacă FMI este foarte sceptic"


Citește și:

Vosganian: Va trebui să refacem diplomaţia economică şi să recâştigăm pieţele din afara Uniunii Europene


Vosganian: Am stabilit cu premierul Ponta să rediscutăm cu sindicatele proiectul privind reorganizarea companiilor de stat


Varujan Vosganian discută la Bruxelles varianta acordării unui ajutor de stat pentru Oltchim

Guvernul are mai multe oferte pentru Oltchim, de la companii din domeniu, firme româneşti şi traderi de produse şi materii prime, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care susţine că Oltchim este privatizabil, deşi FMI este "foarte sceptic".


"Nu vă pot spune cine sunt pentru că nu ar fi corect şi pentru că nu vreau să tranform privatizarea Oltchim într-un spectacol, aşa cum s-a întâmplat anul trecut", a afirmat Vosgania într-o emisiune televizată, conform Mediafax.



Guvernele din ultimii ani s-au arătat dispuse să privatizeze Oltchim, dar niciodată acest proces nu a fost concretizat. Cea mi recentă încercare de privatizare a combinatului chimic a avut loc în 2012, însă a eşuat pentru că proprietarul OTV, Dan Diaconescu, nu a plătit statului suma pe care s-a angajat să o plătească pentru acţiunile Oltchim, respectiv 45 milioane euro.



Una dintre companiile care anul trecut a manifestat un oarecare interes pentru a prelua Oltchim, fără să depună însă o ofertă, este TISE din Rusia. De la începutul acestui an Oltchim este în insolvenţă.



Vosganian a adăugat că a avut consultări atât cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, cât şi cu ambasadorul României la Moscova, pe teme privind Oltchim şi combinatele din România ale grupului rus Mechel, care de curând au fost vândute pentru 52 de euro.



"Am avut o discuţie lungă cu ambasadorul Rusiei, pe diverse teme, şi am inventariat şi chestiunea Oltchim, şi chestiunea Mechel, şi chestiunea Alro Slatina. Am vorbit şi despre posibilia colaborare în continuare cu Gazprom pe diverse formule ale Gazpromului. Nu este vorba de interesul Rusiei pentru Oltchim, ci de interesul anumitor firme din Rusia. Din consultările pe care le-am avut, atât cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, cât şi cu ambasadorul României la Moscova, în spectrul nostru de ofertă există în continuare şi această ipoteză. Eu nu pot să avansez că este mai bună decât altele pentru că nu am trecut cu niciunul din posibilii ofertanţi la o ofertă concretă", a continuat Vosganian.



El a adăugat că are şi un "plan B" în ceea ce priveşte Oltchim, care constă în accesarea unor fonduri de la un consorţiu de bănci şi numirea unui management privat care să atragă şi traderi de produse şi materii prime în sprijinirea combinatului chimic.



"Planul B este să luăm nişte bani de la un consorţiu de bănci, să facem un management privat la Oltchim, chiar de forma unei societăţi comerciale, (...) care să dea încredere traderilor să vină şi ei în această combinaţie cu băncile", a precizat ministrul.



Potrivit lui Vosganian, Oltchim este în continuare o companie "privatizabilă", însă organismele financiare internaţionale, inclusiv Fondul Monetar Internaţional (FMI), sunt "foarte sceptice" în reuşita unui astfel de demers.



"Am trei orizonturi de timp petru Oltchim. Unul scurt, de două luni, în care eu trebuie să rezolv problema funcţionării curente.(...) Orizontul pe termen mediu este iunie-iulie, pentru că până atunci noi trebuie să ştim dacă Oltchim este privatizabil sau nu. Eu încă mă încăpăţânez să cred ca este privatizabil. Vă mărturisesc că organismele financiare internaţionale sunt foarte sceptice în privinţa Oltchim. Orizontul pe termen lung este până la sfârşitul acetui an, când Oltchim trebuie să intre în astfel de parametrii încât să înceapă să aibă dialog şi cu creditorii şi să înceapă să îşi îmbunătăţească situaţia financiară", a spus Vosganian.