Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

copy paste

#1401 asa impartea dreptatea CERNEV-declaratii presa

2013-02-25 22:28


Lider sindical Oltchim: E FOARTE BINE că nu se mai dau ajutoarele sociale. Află de ce spune acest lucru
28 Decembrie 2012

1184 VIZUALIZARI | COMENTARII 3
TREBUIE SA CITESTI SI ...

Angajaţii Oltchim NU vor mai primi ajutoare sociale la Guvern
Directorul Oltchim a DEMISIONAT, la presiunea angajaţilor combinatului
Vosganian, despre OLTCHIM: Formula grevei foamei nu este o soluţie. Dacă vom continua aşa, riscăm să dăm combinatului o dimensiune anecdotică

Liderul sindical de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, consideră că este foarte bine că nu se mai dau ajutoare sociale unei părţi a salariaţilor combinatului deoarece acordarea lor ar fi creat "animozităţi" între angajaţii care nu s-au aşteptat niciodată că vor primi banii respectivi, potrivit Mediafax.

"S-au făcut anchete sociale în combinat, după cum ştiţi era vorba de o parte dintre salariaţi, aproximativ 522, iar acum am aflat că nu se mai acordă. Nu este o problemă, noi nu ne-am aşteptat niciodată că acele ajutoare se vor acorda şi din punctul meu de vedere este foarte bine că nu se mai dau, deoarece s-ar fi creat animozităţi între salariaţii care şi aşa erau amărâţi şi cu probleme financiare grave", a declarat liderul de sindicat de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev.

Liderul sindical spune că angajaţii Oltchim nu s-au aşteptat niciodată că vor primi banii în cauză, ei vrând să intre în posesia restanţelor salariale şi combinatul să funcţioneze la 65 la sută din capacitate.

"Oricum restanţele salariale trebuiau date în condiţiile în care se ajungea la trei luni de restanţe, dar nu s-a ajuns chiar până acolo. Mai bine nu se făcea promisiunea, iar oamenii oricum nu asta aşteptau, ei vor ca activitatea combinatului să revină spre 65 la sută din capacitate, în condiţiile în care acum funcţionăm la o capacitate de 15-20 la sută", a afirmat Cernev.

Potrivit liderului sindical, în 8 ianuarie angajaţii Oltchim vor lua şi lichidarea pe luna noiembrie, în discuţie rămânând o lună salarială restantă, şi anume luna decembrie.

Guvernul a anulat hotărârea în baza căreia o parte dintre angajaţii Oltchim ar fi trebuit să primească în luna decembrie ajutoare sociale, argumentând că aceştia au încasat salariile restante, iar acordarea ajutoarelor ar genera discriminare între beneficiari şi angajaţii care ar primi doar salariul

Acordarea de ajutoare a fost decisă în contextul în care combinatul Oltchim îşi încetase producţia din cauza unor datorii de peste 500 milioane euro, iar angajaţii nu mai primeau salariile de mai multe luni.

În luna octombrie, Guvernul a hotărât ca pentru 522 de angajaţi Oltchim, din totalul celor 3.353 salariaţi, al căror venit mediu lunar pe membru de familie este mai mic decât 786 lei şi care nu deţin în proprietate alte locuinţe în afara celei de domiciliu, terenuri cu potenţial productiv sau utilaje agricole ori de prelucrare a lemnului să fie acordate ajutoare sociale de urgenţă în sumă de câte 1.400 lei, în două tranşe, în lunile octombrie şi noiembrie.

La trei săptămâni după această decizie, Executivul a emis o nouă hotărâre care stabilea că ajutoarele vor fi acordate într-o singură tranşă, în luna decembrie, Guvernul motivând că nu a fost "suficient timp" pentru realizarea tuturor procedurilor administrative care să permită deja plata primei tranşe.

Tot atunci, Guvernul anunţa că va notifica oficial Comisia Europeană pentru acordarea la Oltchim a unui ajutor de urgenţă de 20 milioane euro.

În şedinţa de joi, Executivul a decis însă să abroge hotărârea privind acordarea de ajutoare de urgenţă pentru angajaţii Oltchim.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a plătit până la 1 octombrie suma de 45 milioane euro pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat.

Guvernul va relua, în prima parte a anului 2013, procesul de privatizare a combinatului cu un investitor strategic.
polieteri

#1402 e timpul sa fiti demni

2013-02-25 22:34

Pentru membrii de la Victoria.

Parasiti pana nu este prea tarziu sindicatul,acum cand a fost demascata adevarata fata a liderului autointitulat-CERNEV.
Este singura posibilitate de a primi o palma binemeritata de la cei pe care i-a mintit atata timp.

Lasati ca oameni de genul Ghioca,Burdoaza,Ilinescu,Trasca ,Matulescu sa ramana siguri cu mentorul lor.

Musafir

#1403

2013-02-25 22:53

vine scadenţa pentru liderii de carton şi acoliţii lor care au pus umărul să ajungem unde am ajuns . care ne tot amăgeau să nu protestăm că rezolvă ei. aşteptăm să-i prindem prin secţii dacă mai îndrăznesc.
realitatea

#1404 cred ca sunt intrebari la care multi vor raspuns.

2013-02-25 22:54

Domnilor colegi haideti sa cerem explicit si real raspunsul la doua intrebari:

-Cati oameni s-au angajat in Oltchim cu actuala conducere? (acum cand suntem dati afara)

-Care sunt salariatii care au avut salariile marite sub actuala conducere si de ce? (sa vedem turnatorii din randurile noastre)


In caz ca nu obtinem raspuns,putem ca la urmatoarea miscare de protest sa mergem la doamna Gurita Claudia la personal sa aflam toate acestea.

Musafir

#1405

2013-02-25 23:58

ar trebui întrebaţi . pentru ce servicii aduse combinatului au mărit salariile.
ctc

#1406 Insolventa

2013-02-26 08:18

Vad ca nimeni pe aici nu intelege ce inseamna insolventa si faptul ca peste 2 saptamani va fi instalat un administrator special care va hotara ce se va face pe viitor. Eventual vor veni manageri din Bucurestii care vor lua decizii in asa fel incat sa salveze ce mai e de salvat, daca o mai fi ceva. Datoria de 800 de milioane e mult prea mare si exista riscul falimentului destul de ridicat. Luptele voastre interne de aici nu au importanta
Sandu

#1407 Cititi

2013-02-26 09:28

http://www.zf.ro/opinii/daca-tot-este-sa-le-cedam-mai-bine-sa-le-cedam-direct-europei-10601024

Decat sa stam pe forum si sa ne platim polite personale, mai bine am face ceva; de cernevi, diculoi s.a.m.d. ne-am convins....
cetatean interesat

#1409 Demonstratie in forta : cum sa te faci singur de ras

2013-02-26 09:39

Ma intereseaza soarta orasului meu, a judetului meu, ma intereseaza soarta Oltchimului, Sodei, CETului, exploatarii de carbine si de sare…., asa ca urmaresc, mai ales un interviu anuntat cu surle si trambite pe postul VTV.
A sustinut domnul invitat o ora intreaga intr-un monolog lipsit de logica si cursivitate ca are studii facute de cele mai mari case de consultanta din lume si ca acestea au fost baza managementului dumnealui (deduci de aici ca geniul in management nu a gandit nici o strategie buna sau rea, a cumparat strategii). Cand s-a apucat sa citeze din marile studii elaborate in 2009 ce credeti ca a citit dumnealui? Surpriza !!! am auzit urmatoarul final de fraza “…societatea e in curs de dizolvare”
Pana si domnul genial si-a dat seama …si s-a incurcat ….si a renuntata la a mai citi din studii.
Bravos domnule! strategii de manageriat, ce sa spun.
oarecare

#1410 memorie

2013-02-26 10:10

Cetatene, nu stai bine cu memoria vreau sa te corectez era vorba asa < in pericol de dizolvare>.
Pe mine alceva m-a frapat. “Eu in 6 luni o scot din insolventa si o scot si la privatizare”
Adica: Stapinul a luat, Stapinul a dat.
E foaret tare.
x

#1411 bai

2013-02-26 10:28

bai voi ce faceti aici analize literare.
cetatean interesat

#1412 da

2013-02-26 10:35

Da Bai, ca Guru vostru bate campii cu...dizgratie.
Vad ca sunteti incapabili sa intelegeti.
Suntem noi, din afara, mai interesati de soarta platformei decat voi.
Noi am perceput ca vreti doar plati compensatorii.
insolventul

#1413

2013-02-26 12:13

Se aude ca maine va fi miting sau ce dracu o fi pt readucerea imparatului. Tare,nu
CTC

#1414 Noi, cei de pe plarforme

2013-02-26 14:40

Clar trebuie sa vina inapoi. Vrem macar inca 10 ani sa luam salarii si sa muncim cat mai putin. Si propun sa nu platim energia si aburul nu numai la Oltchim ci la fiecare dintre noi acasa. Plus ca ne dorim cresteri salariale daca cumva chiar trebuie sa muncim, avand in vedere ca luam 3000 de lei doar sa stam !
hotnews

#1415 conferinta de presa

2013-02-26 15:17

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a sustinut o conferinta in cadrul careia a prezentat raportul preliminar privind cauzele intrării SC Oltchim SA în insolvenţă. La conferinta participa au participat si avocatii Gheorghe Piperea şi Niculae Balan, administratori judiciari ai Oltchim.
Oltchim a intrat in insolventa la sfarsitul lunii ianuarie. Are datorii de circa 800 de milioane de euro.

Guvernul a cerut liderilor Comisiei Europene aprobarea unui ajutor de stat de 45 de milioane de euro pentru repornirea combinatului.
Principalele declaratii ale ministrului economiei
• Potrivit procedurilor, sunt de ieri in posesia unui raport preliminar, urmand ca pana la jumatatea lunii martie, administratorii sa prezinte un raport detaliat
• Pana acum au respectat etapele procedurale cerute de lege
• Pe cazul Oltchim se poate foarte bine bintemeia orice asertiune ca statul trebuie sa se retraga din economie si ca trebuie sa lasam interesul privat, urmand ca statul sa-si mentina doar calitatea de garant al bunei functionari a pietelor
• Cateva elemente privind activitatea Oltchim. Daca vom face o comparatie in ceea ce priveste numarul de personal si fondul de salarii, intre 2009-201 , numarul de salariati a scazut cu 12%, in timp ce fondul de salarii a crescut cu 40%. Salariile din Oltchim au crescut cu peste 50%
• Personalul TESA a scazut cu doar 5%
• Fondul de salarii pentru personalul a crescut cu peste 50%
• Totalul veniturilor Oltchim in perioada 2009-2012 au evoluat astfel: 2009- 1,1 Miliarde lei, 2010: 800 milioane lei
• In acelasi timp, cheltuielile cu salariile au urcat de la 111 milioane lei la 154 de milioane de lei, crestere de 40%
• Este interesant momentul Arpechim. Piroliza Arpechim a intrat in com ponenta Oltchim in 2010. Atunci, salariul mediu net la Oltchim era 1.900 lei, iar la Arpechim era 3.100 lei. Din cauza unor tensiuni solciale, s-a procedat la o formula interesanta. S-a facut o medie aritmetica si s-a asjuns la un salariu mediu net de 2.500 lei, ceea ce a dus ca in 2011, cheltuielile de personal sa creasca de la 123 milioane lei la 148 milioane lei.
• In 2011, veniturile au scazut cu 50%. La o astfel de reducere, cheltuielile de personal au crescut cu 6%
• Cheltuiala medie pe salariat este undeva la 4.000 lei. Salariul mediu net a ajuns astazi la 2.800 lei
• In perioada 2010-2012, Arpechim nu a produs niciun leu. S-au cheltuit pentru retehnologizare 290 de milioane de lei, in conditiile in care Arpechim nu a functionat
• Atunci cand pierderile s-au situat la 47%, adica venituri de 810 milioane lei, cheltuieli operationale 397 milioane lei, conducerea Arpechima mai finantat in invesititi neproductive 62 milioane de lei
• Achizitionarea Arpechim este unul dintre principalele motive pentru care Oltchim a ajuns in aceasta situatie
• In conditiile in care in fiecare an au fost pierderi, salariile au crescut in permanenta
• Nu cred ca administratorii judiciari vor mai aproba retehnologizari la Arpechim
• Oltchim nu mai cumpara curent de la Electrica. Incercam alti furnizori. Electrica fiind majoritar de stat ar fi greu sa explicam Comisiei Europene de ce continua sa furnizeze curent
• Impreuna cu administratorii judiciari am facut un inventar al tuturor ipotecilor si este posibil sa reorientam unele ipoteci pentru a fi utilizate pentru alte imprumuturi
• Pe langa faptul ca Oltchim este inglodat in datorii, este si ipotecat. Oltchim este intr-o stare de schizofrenie
• Voi spune si un lucru pozitiv despre vechea conducere: Oltchim este intr-o stare tehnica buna. Este o companie buna, care poate fi salvata. De aceea incercam din rasputeri sa-l salvam
• Pentru noi sunt doi parametri importanti: sa mentinem combinatul viu si sa existe pace sociala

Gheorghe Piperea:
• Raportul va avea peste 300 de pagini. Sunt contracte identificate de noi care in baza legii insolventei vor fi terminate cu efect imediat. De asemenea, vor fi contracte care vor fi supuse unor actiuni in anulare pentru ca se presupun a fi frauduloase
• Daca se vor anula atunci consecinta este ca activele externalizate se vor intoarce in patrimoniul Oltchim
• Foarte multe dintre cele cateva zeci de contracte sunt cu contractanti care sunt in insolventa ei insisi. Este evident ca acele sume urmeaza sa fie pierdute
• Acestea sunt doua tipuri de actiuni pe care urmeaza sa le facem indiferent de decizia creditorilor
• Odata identificate aceste contracte posibil frauduloase urmeza sa antreneze si raspunderi pecuniare
• In raportul pe care il vom depune pe 12 martie urmeza sa identificam si acele persoane culpabile
• Exista persoane care sunt culpabile de insolventa Oltchim. Sunt si insitutii culpabile in determinarea insolventei la Oltchim
• In acest raport urmeaza sa aratam daca este posibila o reorganizare sau, dupa caz, nu este posibila
• Recomandam continuarea perioadei de observatie
• Pana la 12 martie trebuie sa asiguram supravietuirea acestei societati. Situatia nu este deloc placuta. Oltchim functioneaza la 10% din capacitate.
• La 300 persoane care lucreaza avem peste 3.300 de persoane care sunt platite
• Salariile sunt la zi in conditiile in care societatea functioneaza doar la 10% din capacitate
• Ce s-a intamplat cu acel contract incheiat cu Petrom. Principala cauza a insolventei Oltchim este acest contract. Este un contract care nu avea alt final decat insolventa. In conditiile in care te pregatesti de privatizare sa efectuezi cheltuiala cu platforma care nu functioneaza este o decizie culpabila.
• Contractul nu este un simplu contract, sunt zeci de contracte care au fost generate de acest contract grup
• Primii trei creditori, AVAS, BCR, Electrica au acceptat sa fie in comitetul creditorilor
• In raport, un lucru pe care il vom spunem este daca Oltchim poate fi reorganizat.
CTC

#1416 re

2013-02-26 15:25

Noi nu credem ca are asemenea datorii. Si daca are, ce ? :) vrem salarii si atat ! Nu ne intereseaza de unde ! HALAL NATIUNE !
disponibilizat VILMAR

#1417

2013-02-26 15:32

Geniali care sant acum la conducerea Oltchim de ce nu ies sa spuna strategia lor de pornire si functionare la o televiziune sau ziar sau se sperie sa nu devina penibili ca noi sindicalisti(CERNEV,GIOCA) la televizor cand ridicau in slavi conducerea noua de la Oltchim si si pe cei de la judeteana de partid aducand aminte de ani dinainte de 1989 MULTUMIM CONDUCATORILOR PARTIDULUI etc SA VA FIE RUSINE iar celor din noua conducere nu credeti ca ati avut destul timp sa demonstrati ceva mai aveti putin si stingeti lumina in combinat (ca pasarela ati arato asa o fii si la intrare in MAGIC- TIC-TAC)
Roibu

#1418 re

2013-02-26 16:30

Stai linistit ca astia de acum vor pleca si vor urma altii care vor da afara la voi pe capete, direct de la Bucuresti.
cetatean interesat

#1419

2013-02-26 17:08

Macar accept sa ma dea afara unul destept si competent decat niste incompetenti si fripturisti ca cei de acum
ghe

#1420

2013-02-26 17:13

Ar trbui lasat Roibu sa vina cu acei investitori sa porneasca Oltchimul.
Alain prost Delon

#1421 omisiune...

2013-02-26 17:18

...in raport au uitat sa spuna ca Cernev este de vina pentru toata situatia asta :D

in rest, ce sa zic, am senzatia ca unii nu prea cititi cu atentie cele scrise !
firma capusa

#1422 ce prosti!!!

2013-02-26 17:39

ba prostilor!!! voi abia va tarati cu salariile si astia din conducere si lideri sindicat aveau cate 4000 lei minim erau cam in medie 10 000 lei.Pai deaia nu va lasau ma sa iesiti in strada si nu vroiau sa se porneasca OLTCHIMUL.Prostilor!!! ati stat cumintei pana acum ....dar acum e prea tarziu! Sa vezi ce mor de ras cand o veti lua in mana
pcc

#1423 niste nesimtiti

2013-02-26 17:39

Va dati seama ca adunarea creditorilor, cea care va conduce de fapt Oltchimul, nu vrea sa il mai lase pe aroibu sa reporneasca Combinatul ? Niste magari ! Cu ce le-a gresit ? Doar 800 de milioane ? Sa vina domne Roibu inapoi ca le arata el cume cu managementu :))
CHIOSTOC

#1424

2013-02-26 17:43

Fratilor nu vedeti ce conducere de batjocora a numit JUDETEANA DE PARTID ca ia numit nu e o mare problema (poti sa accepti sau nu)dar incompetenti in dorinta lor de a demonstra cata capacitate menegeriala au (mai ales vanatoarea de vrajitoare) au ajuns sa devina penibili nici macar o intalatie de pom de craciun (DE 15 ANI NU A FOST ASA DE PUSTIU IN FATA PAVILIONULUI DE SARBATORI)dar vorba proverbului prostu nu e prost destul pana nu e si fudul
zf

#1425 pom de craciun ?!?!

2013-02-26 18:10

Tu daca ai avea sa dai 100.000 de euro si ai fi falimentar, la tine la firma, crezi ca ai avea bani de pomi de craciun ? Idiot....