Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-08 15:58



Musafir

#11327 Re: Re: Administratorul judiciar al Oltchim: Din punct de vedere economic combinatul este stabilizat

2013-11-08 16:04

#11317: - Re: Administratorul judiciar al Oltchim: Din punct de vedere economic combinatul este stabilizat

Cand aveti ceva de spus faceti-o personal ar avea mai mult efect nu credeti?

Cred ca te referi la emisiunea Valeriei Tanase, unde invitat a fost CERNEV. Ai dreptate. Si eu am remarcat (am fost deranjat chiar - fiind neplacut surprins) de faptul ca PIPEREA a avut nevoie de o vuvuzea (vuvuzeaua PCC - CERNEV) sa transmita "un comunicat important pentru" salariatii Oltchim.

De cate ori noi, salariatii sau disponibilizatii, am vrut sa discutam direct cu PIPEREA nu s-a putut pentru ca domnul nu a dorit o discutie directa. Acum ne acuza pe noi ca nu-l intelegem, ca-l denigram, ca dezinformam autoritatile si ne mai si ameninta cu procese de calomnie.

Eu ma numar printre cei care la auzul vestii ca ROMINSOLV va fi unul dintre administratorii judiciari ai OLTCHIM m-am bucurat sincer pentru ca am crezut in primul rand in onestitatea si profesionalisnul Dumneavoastra.

Ce urmat ... a fost foarte dezamagitor pentru mine iar speranta s-a transformat in deziluzie, in deznadejde si, dupa cum bine cunoasteti, e foarte periculos sa ai de-a face cu oamenii deznadajduiti.

 

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-08 16:33


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-08 16:43



Musafir

#11330 Oltchim, stabilizat, din punctul de vedere al administratorului judiciar

2013-11-08 17:09

http://www.impactreal.ro/2013110815540/Oltchim-stabilizat-din-punctul-de-vedere-al-administratorului-judiciar.html

http://www.impactreal.ro/images/stories/piperea10_thumb.jpg...

Data publicarii: 08-11-13
Administratorul judiciar al combinatului vâlcean Oltchim, Gheorghe Piperea spune că, din punct de vedere economic, acesta este stabilizat, cu eforturi inclusiv din partea salariaţilor, pentru a-i asigura supravieţuirea până la momentul preluării Oltchim SPV de către investitorul strategic. "Aprovizionarea cu propilenă, spre exemplu, este asigurată la un nivel minim de 4.500 de tone pe lună pentru tot anul 2014. Furnizorii de utilităţi, în special CET Govora, sunt achitaţi la zi. Societatea CET Govora, în cele nouă luni de insolvenţă, în care a furnizat electricitate la Oltchim la un minim de 43 de megawati/oră în fiecare luna, a primit plăţi de la Oltchim, în cuantum cumulat de peste 22 de milioane de euro, fără întârzieri faţă de scadenţele lunare. În condiţiile în care, înainte de insolvenţă, acelaşi furnizor, CET Govora, a vândut pe gratis energie electrică debitorului Oltchim, acumulând creanţe contra Oltchim de peste 24 de milioane de euro, au fost achitate prin sacrificarea acestei creanţe de 24 de milioane de euro pe care CET Govora o are contra Oltchim şi, implicit, a intereselor propriilor creditori şi salariaţi ai CET Govora", a afirmat Gheorghe Piperea. În privinţa salariaţilor şi salariilor, el a spus că cele 2.300 de persoane care încă mai lucrează la Oltchim îşi datorează locurile de munca avantajelor procedurii de insolvenţă antrenate prin eforturile sale şi ale echipei. "Salariile, precum şi veniturile de completare pe termen de 24 de luni ale celor care au plecat în şomaj în luna iulie 2013, sunt plătite pentru că eforturile noastre de a ţine în viaţă Oltchim şi de a obţine suportul legal al autorităţilor au avut succes. Cu excepţia decalării cu două luni a plăţii salariilor, acestea se plătesc integral. Trebuie spus că îşi primesc salariile şi alte câteva mii de angajaţi în industria orizontală, ai căror patroni reuşesc să le plătească pentru că încă mai fac afaceri cu Oltchim. Pentru comunitatea locală acesta este un enorm avantaj", a menţionat administratorul judiciar.

Privatizarea, amânată până la ieşirea din insolvenţă

Gheorghe Piperea a spus că nu pregăteşte preluarea Oltchim SPV (Special Purpose Vehicle) de către un investitor anume sau de către PCC. "Acest potenţial investitor, PCC, care se află într-un consorţiu cu un fond de investiţii din Israel (Fortisssimo Capital), este doar unul dintre mai mulţi potenţiali investitori. Selecţia acelui investitor care va prelua Oltchim SPV nu este în competenţa administratorului judiciar şi, cu atât mai puţin, nu este în competenţa mea personală. Într-o primă fază, se va constitui o comisie de preselecţie, formată exclusiv din membrii comitetului creditorilor, iar selecţia finală se va face de către adunarea creditorilor, odată cu votul asupra planului de reorganizare. Aşadar, sugestia că eu aş putea favoriza PCC este nu numai artificială, ci şi complet absurdă", a susţinut Gheorghe Piperea. El a subliniat că nu va gestiona un faliment la Oltchim. "Aşa cum în mod public şi în nenumărate rânduri am declarat, nu voi gestiona un faliment la Oltchim. În ziua următoare constatării că falimentul la Oltchim devine inevitabil, voi renunţa la calitatea de administrator judiciar în acest dosar. Până atunci, însă, voi continua eforturile pentru salvarea Oltchim şi, implicit, a locurilor de muncă ale celor 2.300 de persoane care încă lucrează la Oltchim, precum şi a miilor de locuri de muncă generate, în industria orizontală, de supravieţuirea Oltchim", a afirmat administratorul judiciar Gheorghe Piperea. Se pare că privatizarea Oltchim nu a fost discutată totuşi cu reprezentanţii FMI pentru că societatea nu a işeit până acum din insolvenţă. "Având în vedere că Oltchim se află în procedură de insolvenţă, o procedură legală din care nu poate ieşi decât fie privatizat, fie în faliment, reprezentanţii FMI nu au mai inclus în planul de discuţii cu Guvernul României subiectul Oltchim. Deci în niciun caz, asta nu înseamnă că Oltchim ar fi scos deja la fiare vechi cum se acreditează ideea. Subiectul este deja clar, Oltchim este în linie dreaptă de reorganizare şi, implicit, de privatizare. În acest sens, ministrul Andrei Gerea va fi prezent luni la Râmnicu Vâlcea, pentru a prezenta planul de măsuri care urmează să se aplice", a precizat Cernev. La Vâlcea, ministrull Gerea şi administratorii judiciari vor prezenta planul de reorganizare, tabloul creditorilor, etapele de parcurs pentru înfiinţarea societăţii Oltchim II, ofertele de angajare pentru privatizarea combinatului şi altele.

Ministrul Gerea vine la Oltchim

Luni, 11 noiembrie 2013, Ministrul Economiei, Andrei Gerea, va întreprinde o vizită de lucru în judeţul Vâlcea, pe platforma Oltchim, pentru a vedea la faţa locului stadiul implementării procesului de rentabilizare a acestei companii şi de a sta de vorbă cu factorii implicaţi şi angajaţii acestei companii. Vizita va fi urmată de o conferinţă de presă în care acesta va detalia planurile Ministerului Economiei cu privire la Oltchim şi stadiul negocierilor cu investitorii strategici interesaţi de privatizarea Oltchim.

JUPANU'

#11331 urari de bine de ziua numelui pentru Mihai Diculoiu

2013-11-08 17:41

De ziua ta iti doresc muci la cur, cacat la nas, bani pe ochi si snur rosu la picioare!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-08 17:46



Musafir

#11333 eu

2013-11-08 17:48

Avand in vedere ca nu sant inscris in nici un sindicat vreau sa subsciu si eu ,sa-mi spuneti unde sa ma inscriu la SLO sau Victoria ?
IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#11334

2013-11-08 17:48

Vezi ca ce doresti la altul, ti-se intampla tie.Cat de jigodi ordinare puteti sa fiti cate uni. Ba nesimtitule, este o zi sfanta, de aici denota ce fel de caracter de om esti, adica un ordinar

Musafir

#11335 LASATI TRADATORII

2013-11-08 18:04

EL III IN DOLIU PENTRU GIGEL FRONE , CUMPARATII MAI RAME LA OCHELARI VOI NU ATI VAZUT LA TV CA ARE RAME DIN PLASTIC ALB CA COPII MICI, VETI AJUNGE IN SAPA DE LEMN DACA MAI STATI ALATURI DE OAMENI CARE SI-AU VAZUT INTERESUL STATI PRINTRE EI.

Musafir

#11336 subiect si predicat

2013-11-08 19:19

Cat timp o sa tineti la piept pe acest incompetent GHIOCA- O SA FITI BATAIA DE JOC A SALARIATILOR DIN COMBINAT- Noi cei de la monitorizare, am patit acelasi lucru. Eram bagati in aceeasi oala. Bine ca am scapat. Credibilitatea in acest sector este foarte importanta. CUNOSC COLECTIVUL DE LA TRANSPORTURI ! SUNT CATIVA SOFERI CAPABILI, COMPETENTI, DAR VOR SUFERI SI EI DATORITA IMAGINII CREATE DE ACEST INDIVID. Cu tentaculele sale , a atras si 2-3 grohotei care ii canta in struna, sifoneaza numai prostii. Scapati de asta ca va faceti de ras ! SA-L CAPACITEZE PE RABA-CU UMFLATUL ALA CARE BEHAIE DE FOAME.
Mircea

#11337 Catre Admistratorii Judiciari ai SC.OLTCHIM SA

2013-11-08 20:56

Catre Admistratorii Judiciari ai SC.OLTCHIM SA
In atentia D-lui av. prof Gheorghe Piperea
Prin scrisoarea deschisa publicata in 07.11.2013 va plangeti,dar mai ales tineti sa amenintati voalat Sindicatul Liber Oltchim pentru ca are tupeul si obraznicia de a va critica si a spune lucrurilor pe nume.
Daca dumneavoastra considerati ca Sindicatul Liber Oltchim o sa va pupe undeva si o sa va stea pres la picioare v-ati inselat amarnic.
Noi nu suntem ca “ceilalti” de care va folositi in toate iesirile in mass-media ,care va perie si va lauda, numai pentru a-si atinge anumite scopuri meschine.
Noi avem dreptul si mai ales obligatia de a va atrage atentia si a va trage la raspundere pentru”activitatea nemaipomenita” pe care o depuneti cu “atata truda” in detrimental Societatii Oltchim,in detrimental salariatilor Oltchim,dar mai ales in detrimental STATULUI.
Spuneti ca timp de 9 luni ati depus un efort major (doar de Sindicatul Liber Oltchim neapreciat) “ IN GESTIONAREA OLTCHIM ASIGURANDU-I SUPRAVIETUIREA”
Va spunem noi ce ati facut in cele 9 luni:
-ati avut o cifra de afaceri la 6 luni (prezentata de dumneavoastra) de 48 mil Euro si ati inregistrat pierderi de 30 mil.Euro;
-daca la 31.08.2012 SC OLTCHIM SA functiona undeva la 40-45% din capacitate in toata aceasta perioada nu a functionat mai mult de 10-15%(dumneavoastra tot timpul mintind in media ca functioneaza la 25-35%);
-daca pana la 31.08.2012 salariile se dadeau cu 1-2 luni intarziere (pentru un numar de 3.400 salariati),in aceasta perioada salariile se dau cu 3 luni intarziere(pentru un numar de 2.300 salariati);tinand cont ca fondul de salarii lunar pentru 3.400 de salariati era de 3,2 mil.Euro ,iar acum fondul de salarii lunar pentru 2.300 de salariati este de numai 2,2 mil. Euro;
-daca la 31.08.2012 OLTCHIM nu avea datorii nici macar UN LEU la Bugetul de Stat ,in toata aceasta perioada d-stra nu ati achitat UN LEU la Bugetul de Stat.
-deci,cu toate ca fondul de salarii s-a diminuat cu 1 mil. Euro lunar (pentru ca ati concediat 1000 de salariati) si cu toate ca timp de 3 luni salariile au fost achitate de A.J.O.F.M. dumneavoastra aveti 3 luni intarzieri la salarii;
-cu alte cuvinte nu datorita “EFORTURILOR”dumneavoastra functioneaza SC OLTCHIM SA (chiar si la acest 10-15%) ci din banii salariatilor ,”EI CREDITAND PRODUCTIA “;
-spuneti ca achitati lunar la C.E.T Govora energia electrica ,dar cu buna stiinta omiteti sa spuneti ca tot catre C.E.T Govora aveti de achitat lunar aproximativ 500.000 Euro pentru aburul tehnologic pe care nu l-ati facut in tot acest timp;
-in ceea ce priveste VANZAREA RAMPLAST sunteti dea dreptul impocrit.Ati simulat vanzarea unui activ ,doar pentru a crea idea ca va preocupa cu adevarat gasirea de fonduri,cand stiati foarte bine ca activul RAMPLAST nu se poate vinde .Mai mult vorbiti de 7 mil. Euro pe care i-ati fi obtinut din vanzare, cand de fapt dumneavoastra ati adjudecat ofertantul cu 3,75 mil. Euro, incalcand hotararea Creditorilor care stabilisera ca licitatia sa plece de la 6,5 mil.Euro si ,mai grav, ati tinut licitatia doar cu un singur ofertant.
-v-ati angajat ,chiar de la prima intalnire cu creditorii ,cu Ministrul Economiei,cu bancile,cu Sindicatul,ca o sa va “zbateti sa obtineti bani pentru functionare si o sa faceti O PRIVATIZARE DIN INSOLVENTA CU RASUNET PENTRU A RAMANE IN ISTORIE”.Tot atunci v-ati exprimat ca sunteti dispusi si chiar apreciati propunerile de sprijin financiar din partea oricarui creditor care doreste sa devina actionar strategic.In schimb in 9 luni nu ati adus UN LEU ,nu ati adus UN INVESTITOR,nu ati adus o umbra de speranta salariatilor .Nici macar o supraveghere atenta cu cheltuielile ,nu ati fost in stare sa o faceti :
-ati avizat organigrama cu 21 Directori/Sefi Divizii cu salarii de 10.000 lei si tot felul de SEFI si SEFUTI ,masini ,telefoane,laptop-uri,tablete la dispozitie pentru toti (bineinteles pe cheltuiala OLTCHIM),bunuri si produse pentru protocol fara numar si cat mai exotice,ati angajat personal in posturi caldute in timp ce dadeati afara 1000 salariati,etc,fapte pentru care i-ati condamnat vehement pe ceilalti.
-ati angajat o firma straina de evaluare cu 200 000 Euro cand ati avut oferta romaneasca cu 50.000 Euro doar dupa bunul plac al dumneavoastra sau din alte interese….
-v-ati angajat in luna iulie 2013 la intalnirea de la Consiliul Judetean Valcea, la care a participat si Ministrul Economiei ca pana la sfarsitul lunii septembrie 2013 veti prezenta TABELUL CU CREDITORII si ca pana la sfarsitul lunii octombrie 2013 veti prezenta PROGRAMUL DE REORGANIZARE,lucru pe care nu l ati facut nici pana la aceasta data.
Spuneti in scrisoarea deschisa ca “nu excludeti posibilitatea “ Sindicatului Liber Oltchim de a face actiuni penale impotriva dumneavoastra.Noi va transmitem ferm ca vom face,pentru ca detinem documente suficiente care sa va incrimineza,dar mai ales pentru ca dorim sa stopam aceasta actiune de falimentare a SC OLTCHIM SA ,bine regizata si interpretata de Baietii Destepti.
Atat de destepti sunteti incat in cele 9 luni ati reusit sa gasiti TAPUL ISPASITOR care a dus la falimentarea SC OLTCHIM SA ,cine altul decat Sindicatul Liber Oltchim.
Sunteti jalnic !!!
Pentru toate aceste lucruri si nu numai ,ar trebui sa dati explicatii macar salariatilor din SC OLTCHIM SA pentru care nu aveti nici cel mai mic respect,nefacand in cele 9 luni de zile nici macar o vizita la sediul SC OLTCHIM SA .Va temeti oare de ceva?
NOI TOTUSI VA MAI ASTEPTAM ,POATE TOTUSI NE FACETI ONOAREA!
Sindicatul Liber Oltchim va transmite ca ,prin aceasta scrisoare deschisa nu ati reusit sa impresionati pe nimeni si ca nu va plange nimeni de mila (poate doar cativa libidinosi),iar pe noi nu ati reusit sa ne speriati prin amenintarile fatise.
Daca va preocupa atat de mult imaginea d-stra noi va sugeram sa va INDEPLINITI CORECT SI IN BINELE STATULUI ROMAN si A CELOR CATEVA MII DE SALARIATI ,sarcinile de Administrator Judiciar si sa lasati actele de caritate in seama altora .Daca totusi vreti sa deveniti un SAMARITEAN faceti-o pe banii dumneavoastra(pentru ca tot primiti 50.000 Euro lunar ,deci aveti de unde),si nu pe banii pe care ar trebui Sindicatul Liber sa vi dea prin Instanta CA V-A STERFELIT IMAGINEA.
Cele prezentate mai sus nu sunt calomnii ci sunt fapte reale cunoscute si impartasite de toti salariatii(cu mici exceptii) drept pentru care imi asum cele scrise .
Rm Valcea,8 noiembrie 2013 Vicepresedinte S.L.O.
Mircea Prisacaru

Musafir

#11338

2013-11-08 21:04

11336-UMFLATUL ASTA CARE BEHAIE DE FOAME NU MAI ARE LOC DE ALTE JMENURI DAR IL LUAM PE RABA SI NU MAI ARE TIMP DE BEHAIT CA TREBUIE SA MUNCEASCA SI ATUNCI SA L VEDEM,ICA E BUN LA BICA LA CALEA FERATA SA ASCUNDA PIETRE CA NU STIE ALTCEVA SA FACA ,POATE SA L IA SI PE IMPUTITUL DE FASCA ,MARIN MIHAI,RADULESCU,TANTALAI CARE NU STIU SA CALCULEZE FOILE DE PARCURS SI ATUNCI SA VEZI CA NU MAI AU GRAI

Musafir

#11339

2013-11-08 21:16

felicitari domnule mircea prisacaru ati punctat lucruri foarte reale si adevarate nu va lasati intimidati

Musafir

#11340

2013-11-08 21:20

om si eu o intrebare marcu de la slo mai e sau nu are curaj sa iasa la rampa ca pierde fiso postul-----i a spune tu marcule care e adevarul ca nu te mai auzim noi mai suntem cativa pe la oxo poate te faci auzit

Musafir

#11341 Pentru prima oară în România – GREVA PRESEI dintr-un județ

2013-11-08 21:42

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/7738-pentru-prima-oara-in-romania-greva-presei-dintr-un-judet

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe ziare importante din județul Vâlcea au decis ca săptămâna viitoare să facă grevă editorială, eveniment fără precedent în istoria presei naționale.

Editorii protestează astfel față de existența în fruntea Primăriei Rm. Vâlcea a primarului condamnat penal Emilian Frâncu, față de comportamentul abuziv al acestuia, în contextul sărăcirii accentuate a municipiului.

Greva editorială va semnala, de asemenea, că în USL scandalul nu contenește, că nimeni nu oprește calvarul Oltchim, că splendida pârtie de la Obârșia Lotrului a rămas neterminată.

Greva se va concretiza prin faptul că marți, 12 noiembrie, ziarele vor avea doar anunțul GREVĂ EDITORIALĂ la pagina 1 și în site-urile de pe internet.

La acest protest și-au anunțat participarea VIAȚA VÂLCII, ZIARUL DE VÂLCEA, CRITERII POLITICE. Lista rămâne deschisă.

Vom reveni cu amănunte.


Musafir

#11342 Către Sindicatul Liber Oltchim

2013-11-08 22:17

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/7750-nu-pot-accepta-la-nivel-personal-si-profesional-sa-fiu-criticatul-injuratul-si-amenintatul-de-serviciu-vezi-cine-spune-asta

Către Sindicatul Liber Oltchim, în atenţia tuturor salariaţilor Oltchim, indiferent de culoarea sindicală.

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...



“Nu pot accepta, la nivel personal şi profesional, să fiu criticatul, înjuratul şi ameninţatul de serviciu”. Vezi cine spune asta

Doamnelor, domnilor, persoane din conducerea organizaţiei dvs., cu sau fără acordul dvs., mă acuză din ce în ce mai des în presa locală din Vâlcea, Argeş şi Dolj, precum şi unele cotidiane naţionale: - că aş pune la punct falimentarea Oltchim, în executarea unui mandat politic; - că aş pregăti terenul pentru a oferi Oltchim unor anumiţi investitori, cum ar fi acţionarul minoritar al societăţii Oltchim, respectiv PCC; - că am încercat să vând secţia Ramplast, ceea ce ar dovedi că vreau sa vând pe bucăţi, „la fier vechi”, Oltchim.

Aceleaşi persoane, cu sau fără acordul dvs., declara public că „nu exclud posibilitatea” de a face acţiuni penale contra mea, deşi exclud, totuşi, posibilitatea de face plângeri şi acţiuni penale contra fostului management la societăţii, cel care a determinat situaţia dezastruoasă în care v-aţi aflat până la intrarea în insolenţă a Oltchim. Spre stupefacţia mea, la Rm. Vâlcea se pare ca s-a creat o modă din a arunca vina tuturor relelor, inventate sau reale, de la Oltchim şi din judeţul Vâlcea, pe mine. Asta în condiţiile în care eu am gestionat Oltchim, asigurându-i supravieţuirea, timp de 9 luni, în timp ce fostul management al Oltchim, conducătorii organizaţiei dvs. sindicale şi politicienii locali au fost acolo, lângă dvs., sau împotriva dvs., timp de 22 de ani, de când Oltchim a devenit societate comerciala si a fost adusa, până la urma, în stare de insolvenţă. Observ că organizaţia dvs., voit sau nevoit, preia mesajul acestei foste conduceri a Oltchim, mesaj al cărui purtător este dl. Diculoiu, şi care vrea să vă facă să credeţi că dacă va fi faliment la Oltchim, atunci acesta va fi fost cauzat de administratorii judiciari şi, mai precis, de mine personal, şi nu de cei 22 de ani în care Oltchim a fost condus cu atât de mult succes de foştii manageri.



Dacă este aşa, atunci este grav că vă lăsaţi purtaţi de acest mesaj greşit şi ilegal, iar eu nu pot accepta, la nivel personal şi profesional, să fiu criticatul, înjuratul şi ameninţatul de serviciu, mai ales că nu pot fi sub nici o formă suspectul de serviciu. Suspecţii trebuie căutaţi de autorităţi. Ei sunt indicaţi în raportul asupra cauzelor insolvenţei, depusă de consorţiul de administratori judiciari în urmî cu 7 luni de zile. Nici în intenţia mea, nici în intenţia creditorilor care m-au mandatat să gestionez din poziţia de administrator judiciar insolvenţa Oltchim nu exista „soluţia” falimentului Oltchim. Aşa cum în mod public şi în nenumărate rânduri am declarat, nu voi gestiona un faliment la Oltchim. În ziua următoare constatării că falimentul la Oltchim devine inevitabil, voi renunţa la calitatea de administrator judiciar în acest dosar. Până atunci, însă, voi continua eforturile — pe care conducerea sindicatului dvs. se preface că nu le vede — pentru salvarea Oltchim şi, implicit, a locurilor de muncă ale celor 2.300 de persoane care încă lucrează la Oltchim, precum şi a miilor de locuri de muncă generate, în industria orizontală, de supravieţuirea Oltchim.

Pentru evitarea oricărei alte interpretări, veri şti că nici din punct de vedere juridic, nici din punct de vedere economic, nu se pune problema unui faliment al Oltchim. În primul rând, procedura insolvenţei, fiind o procedură judiciară şi aflată sub controlul de oportunitate al creditorilor, nu a parcurs încă paşii procedurali necesari pentru a se ajunge la momentul în care se va putea hotărî soarta Oltchim, adică reorganizare judiciară sau faliment. Suntem încă în perioada de observaţie, aşa cum legea denumeşte intervalul de timp dintre deschidere procedurii şi trecerea la reorganizare sau la faliment. Ne dorim ca acest moment în care să se decidă soarta Oltchim să fie la jumătatea lunii februarie 2014.

Cronologic şi procedural, este posibil ca, până la acel moment, să putem constitui Oltchim SPV, să putem selecta, împreună cu creditorii, unul sau mai mulţi potenţiali investitori care să preia Oltchim SPV, în condiţiile planului de reorganizare pe care îl vom propune noi în termenul legal de 30 de zile de la afişarea tabelului definitiv al creanţelor, să afişăm acest tabel, să avem necesarele şedinţe ale comitetului şi adunaţii creditorilor care să aprobe toţi paşii procedurali necesari şi, în final, să avem un vot al adunării creditorilor asupra planului de reorganizare şi o hotărâre a judecătorului sindic de conformare a planului.

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...





În al doilea rând, din punct de vedere economic, Oltchim este stabilizat, cu mari eforturi, inclusiv din partea salariaţilor, pentru a-i asigura supravieţuirea până la momentul preluării Oltchim SPV de către investitorul strategic. Aprovizionarea cu propilenă, spre exemplu, este asigurată la un nivel minim de 4500 de tone pe lună pentru tot anul 2014. Furnizorii de utilităţi, în special CET Govora, sunt achitaţi la zi. Societatea CET Govora, în cele 9 luni de insolvenţă, în care a furnizat electricitate la Oltchim la un minim de 43 de magawati/oră în fiecare luna, a primit plăţi de la Oltchim în cuantum cumulat de peste 22 de milioane de euro, fără întârzieri faţă de scadentele lunare. În condiţiile în care, înainte de insolvenţă, acelaşi furnizor, CET Govora, a vândut pe gratis energie electrică debitorului Oltchim, acumulând creanţe contra Oltchim de peste 24 de milioane de euro (suma prezentă în tabelul creanţelor, cu titlu de creanţa anterioară deschiderii procedurii şi care se va achita doar dacă reorganizarea Oltchim reuşeşte şi doar parţial), se poate spune că CET Govora a făcut afaceri infinit mai bune cu Oltchim, societate în insolvenţă, decât cu Oltchim, înainte de insolvenţă.



De aceea, a mă acuza pe mine că duc Oltchim la faliment, înseamnă a duce „argumentaţia” nu doar în zona absurdului, ci şi în zona ipocriziei. De fapt, ce nu v-a spus conducerea sindicatului dvs. este că în perioada de 5 luni de dinainte de insolvenţă, salariile dvs. (întârziate oricum la plată cu două luni, pe motiv de oprire a activităţii în lunile august - septembrie 2012) au fost achitate prin sacrificarea acestei creanţe de 24 de milioane de euro pe care CET Govora o are contra Oltchim şi, implicit, a intereselor propriilor creditori şi salariaţi ai CET Govora. În privinţa salariaţilor şi salariilor, ştiţi desigur — chiar dacă cei care conduc organizaţia dvs. nu va spune - că cei 2300 de persoane care încă mai lucrează la Oltchim îşi datorează locurile de munca avantajelor procedurii de insolvenţă antrenate prin eforturile mele şi ale echipei mele. Salariile dvs., precum şi veniturile de completare pe termen de 24 de luni ale celor care au plecat în şomaj în luna iulie 2013, sunt plătite pentru ca eforturile noastre de a ţine în viaţă Oltchim şi de a obţine suportul legal al autorităţilor au avut succes.

“Nu pot accepta, la nivel personal şi profesional, să fiu criticatul, înjuratul şi ameninţatul de serviciu”. Vezi cine spune astaCu excepţia decalării cu 2 luni a plăţii salariilor (decalaj ce nu este determinat de insolvenţă şi, în nici un caz de mine personal, ci de întreruperea activităţii din perioada august - septembrie 2012, orchestrată de fostul management al Oltchim pentru a putea practica în voie un semi — şantaj la adresa autorităţilor), salariile dvs. se plătesc integral. Odată cu dvs., îşi primesc salariile şi alte câteva mii de angajaţi în industria orizontală, ai căror patroni reuşesc să le plătească pentru că încă mai fac afaceri cu Oltchim. Pentru comunitatea locală acesta este un enorma avantaj, pe care conducerea organizaţiei dvs. preferă să nu îl vadă.



Mai mult chiar, doar din motivul că Oltchim a continuat să supravieţuiască dvs. şi toţi ceilalţi vă puteţi achita, chiar şi parţial, ratele la credite şi celelalte costuri personale şi familiale. Şi, în timp ce eu încerc şi, în mare parte, reuşesc salvarea locurilor dvs. de muncă şi, implicit, a surselor dvs. de finanţare a costurilor vieţii, conducerea organizaţiei dvs. torpilează procedura şi mă acuză de încercarea de falimentare a Oltchim şi chiar de dezastrul în care am găsit Oltchim în februarie 2013.

Nu pregătesc preluarea Oltchim SPV de către un investitor anume, în nici un caz preluarea de către PCC. Acest potenţial investitor, care se află într-un consorţiu cu un fond de investiţii din Israel (Fortisssimo Capital) este doar unul din mai mulţi potenţiali investitori. Selecţia acelui investitor care va prelua Oltchim SPV nu este în competenţa administratorului judiciar şi, cu atât mai puţin, nu este în competenţa mea personală. Într-o primă fază, se va constitui o comisie de pre-selecţie, formată exclusiv din membri comitetului creditorilor, iar selecţia finală se va face de către adunarea creditorilor, odată cu votul asupra planului de reorganizare. Aşadar, sugestia că eu aş putea favoriza PCC este nu numai artificială, ci şi complet absurdă.





Vânzarea secţiei Ramplast, propusă de consorţiul de administratori comitetului şi adunării creditorilor şi acceptată de aceste organe colective ale creditorilor, a fost considerata o potenţială sursă de finanţare a capitalului de lucru al Oltchim. Activul Ramplast era şi este, oricum, un activ excedentar, din moment ce, pe de o parte, el nu se mai aprovizionează cu PVC de la Oltchim încă din 2008 şi, pe de altă parte, era şi este şi acum captiv furnizorului de PVC, care preia, în schimbul unui cost de lohn (procesare), aproape toată marfa produsă la Ramplast. Din vânzarea activului Ramplast şi din regularizarea relaţiilor comerciale cu partenerii de afaceri ai Ramplast s-ar fi putut obţine, într-o perioadă de 6 luni, suma de 7 milioane de euro, sumă absolut necesară continuării activităţii Oltchim (în special înlocuirii unor piese de schimb de la electroliza cu membrană şi plăţii aburului tehnologic).

Vânzarea - eşuată - a activului Ramplast a urmat, oricum, calea licitaţiei, înlăturând orice urmă de dubiu asupra transparenţei sale. Vânzarea Ramplast a fost nu doar acceptată de creditori, dar a fost discutată şi cu judecătorul sindic, căruia i s-a cerut, în mod procedural, să oblige creditorul ce deţinea o garanţie pe acest activ să accepte oferta noastră de proiecţie corespunzătoare. Cererea ne-a fost admisă, judecătorul sindic obligând creditorul la acceptarea ofertei. În mod evident, cunoaştem realitatea acestei garanţii (precum şi problemele mari de legalitate ale sale) şi, în mod evident, a procedat conform legii, care ne obligă doar la o ofertă de protecţie corespunzătoare şi nu la obţinerea acordului prealabil la vânzare din partea deţinătorului garanţiei.

De la un cap la altul al procedurii am aplicat legea. În ciuda acestor fapte şi realităţi, vânzarea nu s-a putut perfecta, întrucât conducerea organizaţiei dvs. şi conducerea politică din Vâlcea a considerat de cuviinţă să torpileze această vânzare. Pentru creditorul beneficiar al garanţiei care s-a opus, post factum, la vânzarea la licitaţie a activului Ramplast, a fost o oportunitate pe care conducerea organizaţiei dvs. le-a oferit-o gratis.

Prin mai multe acţiuni judiciare complet gratuite, precum şi prin notificări la creditori, la adjudecatarul licitaţiei şi la băncile finanţatoare ale acestuia din urma, creditorul a reuşit să determine adjudecatarul să renunţe la activ. În acest moment, activul Ramplast este acolo unde era şi înainte de licitaţie. Dar sursa de finanţare reprezentată de preţul de adjudecare şi de regularizarea creanţelor Oltchim aferente acestei secţii a fost neutralizată. Conform legii insolvenţei, art. 138, cei ce determină falimentul unei societăţi vor putea fi făcuţi responsabili pentru toate datoriile pe care societatea în faliment nu le va mai putea plăti.

Reamintesc conducerii organizaţiei dvs. care au putut cauza un faliment prin torpilarea acestei vânzări că totalul datoriilor Oltchim este de 800 milioane de euro, iar valoarea de lichidare a activelor Oltchim este mai mică de 150 de milioane de euro, diferenţa putând fi pusă de judecător în sarcina acelora care au determinat, chiar şi indirect, falimentul.



În legătură cu faptul că domnii Diculoiu şi Prisacaru „nu exclud posibilitatea” formulării unor plângeri penale contra mea, vă declar prin prezenta că nimeni, niciodată, nu a făcut vreo plângere penală contra mea. Spre deosebire de mult – prea - mulţii vinovaţi de insolvenţa Oltchim, care au dulapul plin, eu nu am nici un schelet în dulap. Reamintesc, de asemenea, că eu nu sunt politician şi că ţin la imaginea mea ca om şi profesionist, pe care mi-am clădit-o în peste 20 de ani de muncă, fără a mă sprijini pe vreun politician sau pe vreun trecut securist sau comunist. De aceea, daunele morale pe care le voi cere celor care au atentat la imaginea mea nepătată vor fi mari. Probabil tot atât de mari cât va fi necesar pentru a sprijini toţi copiii salariaţilor sau foştilor salariaţi ai Oltchim aflaţi în situaţie de pauperizare. Am de gând să cuantific aceste daune morale după acest criteriu, întrucât le voi dona în totalitate acestor copii.

Bucureşti, 7 nov. 2013

Gheorghe Piperea

(Administrator judiciar al Oltchim Rm. Vâlcea)


Musafir

#11343 Ruşii vor Oltchimul cu tot cu Arpechim

2013-11-09 07:56

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/51-slide/21001-ruii-vor-oltchimul-cu-tot-cu-arpechim.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/ionel-vancea-09112013.jpg...


La invitaţia vicepreşedintelui Cartel Alfa Vâlcea, Ionel Vâncea, ruşii de la Oil Gas Trade au fost vineri în judeţul Vâlcea pentru a discuta despre combinatul chimic Oltchim. „Am purtat o lungă discuţie cu reprezentanţii Oil Gas Trade din Rusia, care este un grup format din trei companii, înfiinţat în 2002, activând în industria petrochimică şi farmaceutică. Din discuţiile purtate cu aceştia a reieşit că sunt dispuşi să dea cât cere Guvernul român pe combinatul vâlcean şi pe Arpechim Piteşti. Sunt dispuşi să participe la licitaţie şi să dea preţul pe care îl va cere guvernul. De asemenea, şi-au manifestat intenţia să vină cu o finanţare de 50.000 de euro pentru capitalul de lucru al noului Oltchim 2 care va fi înfiinţat chiar înainte de privatizare. S-au întâlnit şi cu administratorii judiciari şi le-au depus documentaţiile despre intenţiile lor”, ne-a spus liderul Cartel Alfa, Ionel Vâncea. Gabi Bercea


Musafir

#11344 ponta vine la vl sa i dea muie lu marcela ,va spune fota tot fota

2013-11-09 08:54

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-09 08:58


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-09 09:03



Musafir

#11347 Re:

2013-11-09 09:18

#11279: -

haideti frai sa stirpim comunisti si securisti ,intelegeti odata si nu mai puneti botul la tiganul asta de cernev bulgar si nu roman sau roman adevarat,e un tigan bhulbar imputit;tot fota


Musafir

#11348 Re:

2013-11-09 09:21

#11285: -

datii muie ca fota e  peste drum ,chiar nu stiti,s o suga muiustul dreaculuiu

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-09 09:30


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-09 09:40