Protest al jurnaliștilor împotriva violenței din R. Moldova


Musafir

#1

2012-08-06 15:55

Acum 20 e ani am aparat de "teroristi", cu pieptul gol (naiv), alaturi de alti 15-20 de tineri studiosi (naivi si ei) Biblioteca Judeteana din Constanta. Nu stiam ca, de fapt, legitimam o masiva interventie rusa. Acum stiu. Jos secera si ciocanul, jos Putin si sleahta lui de killeri petrolisti! Jos labele de pe Basarabia. Ceomadan, vokzal, Rossia

Musafir

#2

2012-08-06 16:46

In Europa civilizata nu e loc pentru violenta. Dreptul la libera exprimare trebuie aparat cu orice pret.
Val Ser
Musafir

#3 Stop Injustiţiei şi Violenţei!!

2012-08-06 17:02

Eu nu sunt jurnalist şi nici activist în mod oficial, dar sunt totuşi cetăţean al Republicii Moldova, iar ultimele evenimente pline de violenţă, ură, rasism, şi lipsă de bun simţ a unor membri a grupărilor precum "Patrioţii Moldovei", "liga tineretului rus", partidul PSD şi alţi rusofoni şovinişti care le susţin ideile şi acţiunile violente mă indignează la culme. Statul trebuie să ia măsuri urgente şi drastice contra acestor elemente periculoase.


Musafir

#4

2012-08-06 23:00

E groaznic ce se întâmplă!

Musafir

#5

2012-08-07 05:04

În Moldova nu se încalcă numai drepturile jurnaliștilor, se încalcă dreptul cetățenilor din Moldova numai pentru faptul că sunt ROMÂNI.Cer în numele dreptăți și democrației guvernelor din întreaga lume să intervină pentru respectarea drepturilor omului a cetățenilor din Moldova.


Musafir

#6

2012-08-07 08:30

Sînt profund indignat de situaţia actuală din Moldova.La ce am ajuns?!Atîţe-a trădători şi lingăi,la conducere cei mai mari hoţi şi minciunoşi,--De ce aşa blăstăm mare are ţara aceasta??

Musafir

#7

2012-08-07 14:16

Articolul 184. Violarea dreptului la libertatea
întrunirilor
(1) Violarea dreptului la libertatea întrunirilor prin împiedicarea ilegală a desfăşurării mitingului, demonstraţiei, manifestaţiei, procesiunii sau oricărei alte întruniri ori a participării cetăţenilor la acestea fie prin constrîngerea lor la participare:
a) săvîrşită de o persoană cu funcţie de răspundere;
b) săvîrşită de două sau mai multe persoane;
c) însoţită de violenţă nepericuloasă pentru viaţă sau sănătate,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 400 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.
(2) Aceeaşi acţiune:
a) săvîrşită cu aplicarea armei sau a altor obiecte care au servit drept armă ori au fost special adaptate pentru vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii;
b) însoţită de violenţă periculoasă pentru viaţă sau sănătate;
c) soldată cu cauzarea de daune în proporţii mari;
d) soldată cu alte urmări grave
se pedepseşte cu închisoare de pînă la 5 ani.

Musafir

#8

2012-08-07 14:19

Articolul 346. Acţiunile intenţionate îndreptate spre aţîţarea vrajbei sau dezbinării naţionale, rasiale sau religioase
Acţiunile intenţionate, îndemnurile publice, inclusiv prin intermediul mass-media, scrise şi electronice, îndreptate spre aţîţarea vrajbei sau dezbinării naţionale, rasiale sau religioase, spre înjosirea onoarei şi demnităţii naţionale, precum şi limitarea, directă sau indirectă, a drepturilor ori stabilirea de avantaje, directe sau indirecte, cetăţenilor în funcţie de apartenenţa lor naţională, rasială sau religioasă,
se pedepsesc cu amendă în mărime de pînă la 250 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

Musafir

#9

2013-05-04 08:39

Am dorit ca toţi opinenţii să-mi ştie adresa în speranţa că porcii mă vor înjura iar oamenii inteligenţi, cu scaun la cap, din basarabia şi România, îmi vor aprecia gestul! Fraţilor! Curaj şi fiţi mai combativi! Cum naiba o mână de porci rusofoni şi rusofili pot avea atâta tupeu să vă bată cu pietre iar voi să staţi ca la circ?!? Îmi pare rău că nu am fost pe acolo ca să le arăt eu, puşlamalelor!